homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian-11

#191 2008-12-28 18:55:30

spiruet
New member
Inregistrat: 2008-12-26

Re: chist ovarian

va multumesc celor care mi-au raspuns!
doctorul spune k de la dren.. acum nu mai are dren.. nustiu

#192 2008-12-28 23:27:32

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

nu era normal sa o doara. eu nu am simtit nimic cand mi-a scos tubul de dren

#193 2008-12-29 02:21:16

myjokey
New member
Inregistrat: 2008-11-29

....eu ma gandesc k depinde de organism de cat de bine suporta durerea...eu sunt slabuta si ma durea toata mana, inclusiv pielea kiar si cand aveam o banala branula...si mi se spune de fiecare data k nu e normal sa ma doara..si doare groaznic kiar si knd intra injectia prin branula..urasc lucrurile dureroase...mai intreb fetele maine, k am o prietena care a avut si ea tub de dren...eu tin minte k si ea a avut dureri..voi reveni cu vesti, Bogdan..dar bineinteles e bine sa mai consulati un medic

#194 2008-12-29 21:36:18

spiruet
New member

sunt cu ea acasa.. azi, de dim am luat-o de la spital (au externat-o).
se pare ca totul e bine. mai are inca dureri la defecatie. la mictiune durerile aproape au disparut.
mai avem un hop de trecut (rezultatul biopsiei).

si apoi incepem razboiul cu marele Gynecoland.. .Nu v-am spus ca inainte cu o saptamana de internare cu abdomen acut, ea fusese la Gynecoland pentru un banal consult in vederea prescrierii unui tratament cu anticonceptionale pentru reglarea ciclului - avea ciclu neregulat. La Gynecoland, i-au facut ecografie cu un aparat modern (tub subtire cu camera in varf cred.. in vagin) si alte analize. I-au spus ca nu are nimic, nici un chist nimic. La final nota de plata 500 RON (in conditiile in care ea, studenta fiind, a facut programarea telefonic si a si intrebat cat costa consulul.. 100 RON.. ok..) acolo i-au fortat mana si a pus-o intr-o situatie cel putin delicata.. m-a sunat plangand.. am vb cu aia la tel.. etc.. niste javre..  SI, cu toate astea.. dupa o saptamana de "n-ai nimic" o internez de urgenta cu abdomen acut (chist ovarian spart/rupt.. iar cei de la Gynecoland nu au vazut nici chistul.. e posibil?? )

Bogdan

#195 2008-12-29 22:46:59

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Ft. nasol, Bogdan! Recuperare rapida prietenei ii doresc!

A fost operata clasic? Daca da, e normal sa aiba dureri ceva timp de-acum incolo insa daca se menajeaza, va fi bine. Mare atentie la frig!

Publicitate

loading...

#196 2008-12-30 01:33:28

myjokey
New member

sad buna bogdan.imi pare tare rau pt ce a patit prietena ta..e grav ce se intampla la noi...ceva asemenator am patit si eu in legatura cu chistul meu...dar in legatura cu tubul de dren, m'am interesat...e normal sa simta dureri in burta si peste tot..ptk tubul a apasat pe organe fie el cat de mic..a fost tinut in ea pt ceva vreme..vor trece durerile..in legatura cu ecografia aceea de interior..ar fi trebuit sa vada din cate stiu eu:(acum ma simt dezamagita, ptk abia asteptam sa merg si eu dupa sarbatori sa stiu exact ce e cu chistul meu...(dar nu la gynecoland..ooh, pana si numele suna kinky..)
spalari cu ceai de musetel, dar nu kiar interne...si da, mare atentie la frig..k se prinde greu operatia apoi si durerile s'ar putea amplifica...apoi sa nu raceasca...

#197 2009-01-02 00:03:10

spiruet
New member

La multi ani!

Acum prietena mea (a devenit logodnica mea intre tp) este mai bine. Insa, la 4 zile de externare (10 de la operatie) reclama aparitia unei dureri noi (intepatura/caldura) in zona incizata + intarirea zonei (la palpare se simte zona tare si in relief).

Este normal? Poate fi din cauza ca a stat in picioare sau pe scaun / s-a fortat? Cine ne poate lamuri?

#198 2009-01-02 01:48:58

myjokey
New member

Bogdan, felicitari!smile e normal k la palpare sa se simta zona intarita si in relief k un mic viermisor pe interior, pt k e o bucata de carne ce a fost adunata acolo, din cauza operatiei..cam asa ceva, cert e ca e normal.inseamna k se vindeca...durerea poate fi si de la frig, mai apare knd e vreme rea(daca ar fi vara ar durea knd ar ploua sau knd ar fi nori..)depinde si de durere insa cred...poate e normal..sa mai mergeti la un control, just in case:)

#199 2009-01-02 12:26:08

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

felicitari Bogdan! si sa se faca bine cat mai repede!

#200 2009-01-05 17:10:22

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

spiruet a scris:

si apoi incepem razboiul cu marele Gynecoland.. .Nu v-am spus ca inainte cu o saptamana de internare cu abdomen acut, ea fusese la Gynecoland pentru un banal consult in vederea prescrierii unui tratament cu anticonceptionale pentru reglarea ciclului - avea ciclu neregulat. La Gynecoland, i-au facut ecografie cu un aparat modern (tub subtire cu camera in varf cred.. in vagin) si alte analize. I-au spus ca nu are nimic, nici un chist nimic. La final nota de plata 500 RON (in conditiile in care ea, studenta fiind, a facut programarea telefonic si a si intrebat cat costa consulul.. 100 RON.. ok..) acolo i-au fortat mana si a pus-o intr-o situatie cel putin delicata.. m-a sunat plangand.. am vb cu aia la tel.. etc.. niste javre..  SI, cu toate astea.. dupa o saptamana de "n-ai nimic" o internez de urgenta cu abdomen acut (chist ovarian spart/rupt.. iar cei de la Gynecoland nu au vazut nici chistul.. e posibil?? )

of, imi pare rau ca a trecut prin asa ceva, sper sa isi revina cat mai repede.

din ce ai povestit, cei de la gynecoland (cei cu care ati avut nesansa sa va intalniti) sunt niste escroci incompetenti. nicaieri o consultatie ginecologica nu costa 500 ron. eu una, mai mult de 100 ron nu am auzit. dar hai sa admitem, 200. dar nu 500. din pacate, acum cred ca e tarziu sa recuperati acei bani. si ce e mai trist e ca daca acel consult ar fi fost bine efectuat, nu se ajungea aici sad presupun ca ovarul nu a mai putut fi salvat, nu?

E ft posibil ca acele dereglari de ciclu sa fi fost date de chist. Deci el exista la momentul ecografului, nu cred ca putea sa apara din senin intr-o saptamana. si mai mult, tb sa fi fost mare din moment ce s-a spart. Nu a avut dureri mari in acea saptamana? Sau inainte?

nu ne-ai mai spus: cum se simte acum?

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-01-05 17:11:03)

#201 2009-01-06 08:27:34

spiruet
New member

1. consultul a costat 100. dar i s-au facut si alte investigatii de care a aflat la nota de plata.
2. dupa operatia din provincie (medic f bun) ovarul nu a fost afectat. este totul la locul lui fiziologic. chistul a avut 7 cm (SI cred ca se poate observa si pe foile de analize de la Gynecoland -poza ecograf- )
3. se simte din ce in ce mai bine, am iesit si in oras smile , azi vom merge la control si vom incepe procedurile legale in directia Gynecoland smile

sanatate!

#202 2009-01-06 11:11:44

anca90
Platinum member

ma bucur sincer ca ai revenit cu vesti atat de bune! sanatate multa tie si logodnicei tale!

#203 2009-01-10 12:05:03

spiruet
New member

A facut, dupa operatie, ecografie si s-a vazut (tot pe ovarul stang) un mic chist de 15 mm despre care medicul a spus ca e posibil sa dispara dupa menstruatie.

1. Acum avem nevoie de un medic endocrinolog foarte bun care sa-i stabileasca o schema de tratament pentru ca dereglarea ei hormonala sa dispara, sa se regleze.
Ce ne puteti recomanda?

2. Care este procedura de a chema in instanta clinica Cynecoland? (avem documente medicale de la Gynecoland care descriu ambele ovare NORMALE cu o saptamana inainte de operatie - chist ovarian stang 70 mm rupt)

Bogdan

#204 2009-01-10 12:11:17

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

1. Incearca sa dai un search pe forum pt. ca au fost recomandati endocrinologi de-a lungul timpului Eu am gasit printre altele topicul asta http://forum.anticonceptionale.ro/viewt … 736#p43736
O alta recomandare ar fi dr. Ileana Marinescu.

#205 2009-01-11 20:43:54

deeeea
New member
Inregistrat: 2008-09-28

buna seara! Acum cateva zile,mai precis luni seara am fost internata de urgenta acuzand dureri de spate si de abdomen.Dupa o serie de analize si dupa o ecografie,doctorii mi`au spus ca am pietre la rinichi si un chist ovarian de 18 mm pe partea stanga. Vineri m`au externat din spital si mi`au prescris un tratament. Din cate am citit aici am inteles cate ceva dar as mai vrea cateva sfaturi despre cum as putea sa am grija de mine. Multumesc
PS.1 o mica intrebare : Daca mi s-a gasit acest chist,trebuie sa renunt la orice relatie sexuala cu prietenul meu,pana acest chist v-a disparea?

Ultima oara a fost editat de deeeea (2009-01-11 20:45:14)

#206 2009-01-12 00:28:14

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

Si eu in trecut am avut probleme cu ciclul si cu un nodul la san si am avut marea sansa sa intalnesc un medic extraordinar, Poiana Catalina, medin endocrinolog, Centrul de Cercetare si Diagnosticare Victor Babes, Buc...eu sunt din Pitesti, dar am batut drumul pana acolo...merita. Consultatia costa 150 Ron si a doua este gratuita...insa costa analizele care tre sa le faci acolo...Multa sanatate si felicitari logodnicei ca are un partener asa de atent...

#207 2009-01-12 10:43:55

anca90
Platinum member

deeeea a scris:

Daca mi s-a gasit acest chist,trebuie sa renunt la orice relatie sexuala cu prietenul meu,pana acest chist v-a disparea?

nu au nicio legatura. poti sa iti vezi linistita de relatie, in continuare. chistul tau nu e atat de mare, se poate resorbi de la o menstruatie la alta. pt linistea ta, poti sa mergi la un medic ginecolog.

#208 2009-01-12 21:44:36

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

apropo de Gynecoland...si eu am fost pe acolo, dar n-am avut probleme, medicii foarte Ok....la mine chiar mi-au facut un ecograf abdominal fara sa-mi i-a banii, adica m-au surprins placut...acum depinde...

#209 2009-01-15 13:21:05

LeeAna23
New member
Inregistrat: 2009-01-15

Buna ziua!
Am si eu o problema. Am 29 ani. De doua zile am fost la ginecolog pt un control de rutina si pt un test Papanicolau la care inca nu am rezultat. Rezultatul controlului a fostaspect de ovare micropolichistic: ov stang:43/23mm, structura:micropolichistica, foliculi: prezenti si la cel drept la fel doar alta dimensiune:41/23 mm. Doctorul a zis ca nu e ceva grav si ca 5% din femei au aceasta afectiune. Mentionez:
   - nu prezint nici unul din simptomele gasite pe intrenet, am cicluri regulate(27-28z), exces de par(hirsutism) nu este cazul,  greutate normala (1.65 m si 53kg)
   - din decembrie 2007 iau diane 35 pentru o problema dermatologica (acnee vulgara) care aparuse in cursul anului si cu care nu m-am mai confruntat niciodata; am facut pauza in lunile iunie, iulie si august si din septembrie am reluat insa ca si contraceptiv, dar de aceasta data nu m-am simtit foarte bine si in decembrie le-am intrerupt(dureri de sani si uneori senzatii de greata) si acum in ianuarie nu am luat si tot acum am fost la dr
   - mi s-a dat un bilet de trimitere pentru niste analize (FSH, LH), dar inca nu le-am facut deoarece trebuie sa treaca 6 sapt de la ultima administrare de contraceptive si asta o sa fie prin februarie, o sa merg dupa menstruatie

As dori daca poate sa-mi spuna cineva cat de grava este problema si daca e cazul de inferilitate. Ma ingrijoreaza faptul ca am aceasta afectiune avand in vedere ca eu am luat aproape 1 an Diane 35 care am vazut ca se cam dau pentru astfel de probleme. Sunt foarte suparata!

Va multumesc!

Ultima oara a fost editat de LeeAna23 (2009-01-22 10:43:20)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.