homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Romani in strainatate...-4

#58 2009-11-26 15:59:21

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

Re: romani in strainatate...

unde esti soarelemeu?
nu pot sa cred..cum sa uiti cine esti si de unde vii?
bine,ca am cunoscut si eu aici asa ceva,dar..no comment

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#59 2009-11-26 16:02:21

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

nu ma refer la faptul ca au uitat....dar felul cum se comporta sau cum vorbesc este total diferit..chiar si al meu mi-a spus dupa ce le-a cunoscut ca daca nu stia ca sunt romance nu si-ar fi dat seama ...
sunt in Anglia.

#60 2009-11-26 16:10:44

wild_wind
Platinum member

ok,mersi.
trebuie sa recunosc ca si eu m-am schimbat un pic,dar sper eu in bine,insa cine sunt ,nu uit

#61 2009-11-26 16:11:19

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu am ceva impotriva celor care isi "uita" limba. Cum sa uiti frate sa vorbesti romaneste dupca ce ai v18, 19, 20-40 de ani? In cazul asta exista doua variante:
a. mananci rahat (de-ala dulce) cu lingurita
b. ai iq mic mic,si nah, ai uitat.

Adica daca traiesti intr-o tara, si esti cu sotul, copiii sa nu imi spuna mie nimeni ca vorbesti in casa limba tarii respective. Am vazut cativa oameni de genul si imi venea sa mor de ras. Hai pote, nu mai vorbesti la fel de bine, sau ai o topica mai ciudata in propozitii, dar frate, eu nu vorvbesc romaneste decat pe forum si cu mama pe skype 5 minute si in afara de cateva greseli de topica (de care imi dau seama imediat si pe care nu le fac decat daca sunt indignata, sau vbesc repede despre ceva care ma pasioneaza nu fac)

Pe mine ma amuzasera alea de la Ckeeky Girls, engleza o vorbeau cu un accent de te dureau urechile, dar ele dupa 6 luni deja uitasera domne romana rotfl2

Si SoareleMeu, nu vorbeam despre prietenele tale, ci in general. Si eu am o prietena in Anglia acolo de 6 ani cu parintii si nu zici ca e romanca, are un accent de mori (pe mine ma amuza accentul britanic), cu toate astea vorbeste Romana perfect inca.

#62 2009-11-26 16:18:19

wild_wind
Platinum member

in general romanii nu se ajuta in afara f mult,tocmai ptr ca sunt patiti.
eu cand aud vorbindu-se romaneste in jur(si asta se intampla f rar,ptr ca aici unde sunt eu nu prea sunt),nu bag in seama.al meu isi da seama si ma intreaba de ce nu ma duc sa vb cu ei...mi se pare comic.
nici eu nu prea am cu cine vb aici rom,o am decat pe prietena mea,dar acum e la facultate si nu prea mai vb din lipsa de timp.

Publicitate

loading...

#63 2009-11-26 16:24:36

SoareleMeu
Hero member

...intamplator am vazut postat ceva pe F B la sot... era despre niste romani care au incercat sa rapeasca pe o fata intr-un super-market...au tuns-o in toaleta scurt si au imbracat-o in baiat ca sa nu fie recunoscuta... Am luat foc cand am vazut. Probabil ca  daca nu ma oprea al meu iesea urat. Era o minciuna... s-a facut mic cand a aflat ca sunt din romania. Nu am reusit sa ii spun cateva dar al meu l-a luat pe un ton diplomat si si-a cerut scuze.lol

#64 2009-11-26 16:27:35

wild_wind
Platinum member

hmm

#65 2009-11-26 16:34:19

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

apropo de uitatul limbii,k spuneati ceva.aveam o prietena de familie foarte buna care a fost plecata in italia cam un 1,s-a intors ,apoi iar a plecat.in perioada cat a stat in romania,isi dadea niste aere,si ne vorbea juma in romana juma in italiana,ca cik nu mai cunoaste limba.adica inteleg sa te obisnuiesti cu o alta limba,dar sa nu o uiti sad
cand mai intreba ceva de genul''cum se zice la x lucru'', fierbeam si alta nu

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#66 2009-11-26 16:45:15

wild_wind
Platinum member

maiiii,mie mi se intampla in prima zi cand vin in rom sa ma blochez cu anumite cuvinte,dar imi revin si sa vb la inceput rom,cateva ore,apoi imi dau drumul.
dar nu va ganditi ca vb germana cu ai mei,pur si simplu incep un cuvant in germ si imi revin..asta e din cauza ca vb numai germ.
dar asta dureaza max trei ore dupa care imi revin.
si la fel mi se intampla cand ma intorc aici.
intr-o noapte mi-a zis fimiu ca m-a intrebat ceva(deabia venisem) credea ca sunt treaza si i-am raspuns in germ,insa mi-am dat seama ...

#67 2009-11-26 16:45:51

Monica999
Hero member
Site

rotfl2 poate avea saraca un lapsus.

Cat despre romani, si cum nu se ajuta in strainatate... ma abtin. Nici sa nu vad romani ca am patit-o urat de cateva ori cu ei. In loc sa incerce sa te ajute, sau macar sa te lase in plata Domnului incearca si in afara sa te fure. De atunci nu mi-au mai trebuit. Ca sa nu zic ca am auzit odata doi mergand pe strada si zicand ca au strepelit un portofel. Imi venea sa intru in pamant de rusine.

Dar pana la urma cred ca o sa fac exact cum mi-a spus al meu iubit: sa realizez ca fiecare suntem diferiti si sa nu ma mai doara asa de tare de ceilalti pentru ca pana la urma oamenii o sa ma judece pentru ceea ce fac eu, nu ce fac altii. Sper sa aiba dreptate.

ps: eu am vvorbit in somn in engleza rotfl mi-a spus iubi. mi-as fi dorit sa ramana in romana macar visele ca sa nu inteleaga ce tampenii spun in somn rotfl

Ultima oara a fost editat de PillBlast (2009-11-26 16:47:20)

#68 2009-11-26 16:49:13

wild_wind
Platinum member

pill,are dreptate.
sa stii ca si eu am reusit si acum am aici toate portile deschise,toti stiu ca eu sunt ok...si mi-au spus ca tigani si lepadaturi exista peste tot nu numai in romania...dar cred ca asta mi-au spus-o sa ma faca sa ma simt eu bine.

#69 2009-11-26 16:52:25

Monica999
Hero member
Site

eu cea mai mizera persoana de care am dat aici a fost o romanca lol Vroia sa ma fure la salariu, si nu asa, sa ia ea 80% ca imi gasise slujjba. AM zis ca pentru banii aia nu car eu chestii grele sa imi rup spatele. Nesimtita. Am zis! Astept acum sa termin faculta sa pot lucra in domeniu si sa nu mai dua de altii ca ea.

Aaa, si nici nu vroia sa imi faca contract, deci daca ma printeau cei de la taxe plateam o amenda de vai doamne!

Ultima oara a fost editat de PillBlast (2009-11-26 16:53:03)

#70 2009-11-26 16:55:01

wild_wind
Platinum member

si aici a patit-o prietena mea cu una.i-a facut cunostinta cu actualul sot si apoi o santaja,spunandu-i ca sa ii dea 200 de euro pe luna ca sa nu ii zica lu ala nu stiu ce..tampenii...
ea nu ma are in toata austr decat pe mine si eu pe ea.

#71 2009-11-26 16:55:08

SoareleMeu
Hero member

si eu vb in engleza in somn... pe mine m-a trezit maicamea cand eram in romania si nu puteam sa vb in romaneste cu ea ....
Am uitat cum se zice la morcov... dar sunt plecata de 8 ani asa ca se iarta lol...
Peste tot e bine si rau dar nu as vrea sa se intample in anglia ce s-a intamplat in italia cu romanii.... fiul meu va creste aici si este jumate roman....mi-ar place sa fie mandru de originile lui.

#72 2009-11-26 16:57:05

wild_wind
Platinum member

am si eu o prietena in anglia plecata de vreo 8 ani...nu oi fi tu???

#73 2009-11-26 16:57:39

SoareleMeu
Hero member

nu

#74 2009-11-26 17:00:19

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Eu va spun sincer ca nu este vorba de a te da mare.

Vorbind numai limba greaca, cateodata cand ajung in tara, unele cuvinte nu imi vin in minte pe moment... mi le aduc aminte in greaca si nu in romana.

Si e nasol ca te simti ciudat si aiurea sad

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#75 2009-11-26 17:01:52

wild_wind
Platinum member

love,asta am spus si eu mai sus,insa sa nu amestecam...cunosc si eu destule persoane care,,au uitat,, total sau partial..

#76 2009-11-26 17:04:30

Monica999
Hero member
Site

Nush, dar mie mi-ar fi nu stiu cum sa fur de la o studenta. Ca se stie ca studentii nu o duc bine cu banii.  Dar nah, nu pot decat sa ii doresc sa fie tratata exact asa cum trateaza si ea pe altii. Eu din pacate nu am o prietena romana aici. Trebuie sa ma multumesc sa vorbesc u prietena mea din anglia (cea mai buna prietena a mea). Cele din Romania din paate m-au cam parasit de cand am plecat sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.