homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O casnicie fericita...sau o cariera reusita?-5

#77 2008-09-12 10:14:34

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

Re: O casnicie fericita...sau o cariera reusita?

eu cand am citit titlul am inteles cariera...ori a vinde la chiosc sau a merge cu vacutzele pe imas nu e cariera...
normal ca daca ai studii si un masterat si alte alea e normal sa vrei sa ai o cariera caci altfel nu iti rodeai coatele pe bancile scolilor...si daca ai o cariera si o cultura si o scoala doua trei e normal sa vrei sa ai un standard mai ridicat de viata...e normal sa vrei sa mergi la hypermarket si nu la alimentara plina de mucegai din cartier...si daca ai un standart de viata e normal sa vrei sa ii oferi familiei si copiilor tot ce e mai bun nu?...si cine are o cariera si e om de familie le poate impaca pe amandoua...la fel cum cine e un terchea berchea si nu are o cariera (poate doar prin carciumi sa aiba una) nu neaparat are o casnicie fericita ci ajunge acasa si-i da omor nevestei...nu?
bine acum poti sa o iei si altfel:daca stai acasa cresti copii si nu stii ce e aia munca si aia e o cariera nu?...de mama de profesie...si se impleteste cu casnicia fericita lol

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#78 2008-09-12 10:14:36

control_freak
Hero member
De la: A la Z
Inregistrat: 2008-03-05

Casnicia nu inseamna neaparat si copil. Trebuia stipulat undeva ca se vb.de casnicie cu un copil de crescut versus cariera. Pt. ca la urma urmei o familie inseamna si eu cu el si atat. Ne vedem de carierele noastre si de casnicie si abia atunci cand suntem in stare sa crestem un copil , in conditii decente nu neaparat cu aur si palate, ar trebui adus pe lume.
Hai sa fim seriosi nu trebuie sa stam secunda de secunda langa copil ... sunt crese, camine ...bone , bunici care vin in scopul facilitarii sarcinilor, tocmai ca sa poti merge la un serviciu, sa mai vada si mama oamenii si lumea , sa contribuie la necesitatile financiare, nu sa isi petreaca tot restul zilelor in casa , plafonata si izolata.
In consecinta, cariera precede aducerea pe lume a unui copil.

Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt...

#79 2008-09-12 10:14:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Nu stiu, eu cand vad scris cariera ma gandesc la o super functie de conducere... Eu am un job, dar asta nu inseamna ca nu stau 9-10 ore la serviciu. Prietenul meu sta si mai mult uneori. Nu am avut ocazia sa fac o alegere intre familie si job, a venit de la sine faptul ca trebuie sa muncesc ca sa ma pot intretine. Am facut liceul pedagogic, pentru ca m-a batut la cap mama ca e super bine pentru o femeie, muncesti 4-5 ore pe zi si in rest te poti ocupa de familie... dar erau alte vremuri si a trebuit sa ma reorientez repede, fiindca, asa cum am mai zis, ca sa poti munci in invatamant trebuie sa aiba cine sa te intretina, sau sa ai alta sursa de venit, eu nu concep sa fac foamea, dar sa am timp liber...
Deci sunt de acord cu rallu, nu prea ai cum sa le separi, si sincer mie chestia asta cu familie vs cariera mi se pare inventata de  femeile care stau acasa intretinute de soti sau pe cei 800 de lei de la stat... Bine, te dedici familiei, adica stai acasa cu copilul, si in caz de divort ce faci? ajungi in strada cu el cu tot ?

#80 2008-09-12 10:16:56

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Gugulik a scris:

In consecinta, cariera precede aducerea pe lume a unui copil.

Ma surprinde sa aflu ca nu toata lumea gandeste asa.

heimdall a scris:

Deci sunt de acord cu rallu, nu prea ai cum sa le separi, si sincer mie chestia asta cu familie vs cariera mi se pare inventata de  femeile care stau acasa intretinute de soti sau pe cei 800 de lei de la stat... Bine, te dedici familiei, adica stai acasa cu copilul, si in caz de divort ce faci? ajungi in strada cu el cu tot ?

de acord 1.000.000 %

micanarcisa a scris:

bine acum poti sa o iei si altfel:daca stai acasa cresti copii si nu stii ce e aia munca si aia e o cariera nu?...de mama de profesie...si se impleteste cu casnicia fericita lol

exista o tona

Ultima oara a fost editat de ralluka (2008-09-12 10:20:06)

#81 2008-09-12 10:17:04

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

eu zic ca noi am depasit nivelul asta cand femeia uita de ea cand trecea foarte rar prin fata oglinzii.

da am mai spus cariera fara compromisuri de genul statul pana la miezul noptii sau tot timpul pe drumuri si sa ajung sa spun ca nu mi-am vazut copilul crescand.

Publicitate

loading...

#82 2008-09-12 10:19:43

norishorulalb
Banat

Asta se intampla mai des in New York zic eu.

#83 2008-09-12 10:20:11

micicutza
Banat

ralluka a scris:

Asta se intampla mai des in New York zic eu.

da da asa e

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."

#84 2008-09-12 10:21:24

cocoleta
Hero member

Gugulik a scris:

Pt. ca la urma urmei o familie inseamna si eu cu el si atat.

daca e casnicie eu zic ca va fii si un copil ajungi sa iti faci o cariera ca sa ramai sus tb sa muncesti tot atat de mult deci copilul va veni in timp ce tu te mentii sus

#85 2008-09-12 10:22:02

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Haideti sa ne gandim altfel, mamele noastre au avut de ales intre familie si cariera ? Eu am fost crescuta de bunici, fratele meu a stat singur acasa de la 3 ani, si am crescut cum trebuie si nici n-am fost privati de afectiune si nici mama nu poate spune ca nu ne-a vazut crescand... Nu erau vremurile ideale pentru a creste un copil, dar cand sunt ?

#86 2008-09-12 10:22:37

norishorulalb
Banat

cocoleta a scris:

Gugulik a scris:

Pt. ca la urma urmei o familie inseamna si eu cu el si atat.

daca e casnicie eu zic ca va fii si un copil ajungi sa iti faci o cariera ca sa ramai sus tb sa muncesti tot atat de mult deci copilul va veni in timp ce tu te mentii sus

Eu nu inteleg.
Si ce daca as avea un copil acum. Eu zic ca's sus...cu toata modestia smile

#87 2008-09-12 10:23:54

norishorulalb
Banat

heimdall a scris:

Haideti sa ne gandim altfel, mamele noastre au avut de ales intre familie si cariera ? Eu am fost crescuta de bunici, fratele meu a stat singur acasa de la 3 ani, si am crescut cum trebuie si nici n-am fost privati de afectiune si nici mama nu poate spune ca nu ne-a vazut crescand... Nu erau vremurile ideale pentru a creste un copil, dar cand sunt ?

Corect
Ai mei sunt plecati in austria de 20 de ani.
Dar poate am fost de 10 ori mai fericiti decat alti copii amarati. Nu pentru ca mancam banane, pentru ca am vazut lumea asta intreaga alaturi de ei si si-au permis sa ne duca la mare, munte, alea alea.

#88 2008-09-12 10:24:20

cocoleta
Hero member

tb sa editez mai mult ea prin familieintelege doar ea si el si voriam sa ii spun ca va aparea si copilul in timp ce ea are o cariera deja cladita care tb sa si-o mentina.

#89 2008-09-12 10:26:01

norishorulalb
Banat

eu zic ca e ff usor sa mentii cariera daca nu te inorci epste 2 ani
Adica 1 an mi se apre mai mult decat suficient

#90 2008-09-12 10:27:08

cocoleta
Hero member

Deja vad ca am fost inteleasa gresit  in primul rand nu as sta niciodata acasa sa fiu o femeie intretinuta imi place sa ma simt libera din punctul asta de vede, imi doresc ca la locul de munca sa fiu cat mai mult apreciata si rasplatita dar imi doresc sa am timp si pentru mine si pentru copil si ptr sot deci nu mai mult de 9 ore pe zi.

#91 2008-09-12 10:28:11

norishorulalb
Banat

Dar vorbeam in general nico.

#92 2008-09-12 10:30:19

cocoleta
Hero member

nu m-am suparat in nici un caz

doar ca suntem diferite si fiecare vedem altfel lucrurile si pana la urma fiecare stie care e nivelul la care poate spune mi-am cladit o cariera. si nivelul asta difera de la una la alta.

eu acum vorbesc sunt curioasa daca voi spune acelasi lucru dupa ce va veni bebe

Ultima oara a fost editat de cocoleta (2008-09-12 10:31:16)

#93 2008-09-12 10:32:32

norishorulalb
Banat

Eu sigur da
100%

sustin ca nu-mi voi neglija jobul si viatza profesionala never ever. si promit ! rotflrotflrotfl

Ultima oara a fost editat de ralluka (2008-09-12 10:33:09)

#94 2008-09-12 10:34:25

micicutza
Banat

ralluka a scris:

Eu sigur da
100%

sustin ca nu-mi voi neglija jobul si viatza profesionala never ever. si promit ! rotflrotflrotfl

cu siguranta diablo

#95 2008-09-12 10:36:46

cocoleta
Hero member

eu totusi nu vreau sa promit si sa nu ma tin in totalitate de cuvant

stiti sa nu minti popa

rotfl

Ultima oara a fost editat de cocoleta (2008-09-12 10:37:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.