homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O casnicie fericita...sau o cariera reusita?-8

#134 2008-09-12 11:44:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: O casnicie fericita...sau o cariera reusita?

ei, asa am vazut discutii pe forumurile de mamici profesioniste ca ar trebui sa-i facturam barbatului spalatul, gatitul si ingrijirea odraslei, ca o menajera + o bona l-ar costa mult mai scump... ca sa nu mai vorbim si de alte servicii rotfl

#135 2008-09-12 11:45:59

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

heimdall a scris:

ei, asa am vazut discutii pe forumurile de mamici profesioniste ca ar trebui sa-i facturam barbatului spalatul, gatitul si ingrijirea odraslei, ca o menajera + o bona l-ar costa mult mai scump... ca sa nu mai vorbim si de alte servicii rotfl

rotfl
da' pot sa-l facturez si sa am si o cariera nu?
rotfl

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#136 2008-09-12 12:00:37

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

rotfl

#137 2008-09-12 17:28:00

emmerich
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-27

nu cred ca poti sa cresti un copil asa cum trebuie fara sa ai o stare financiara cel putin buna...indiferent de cat de fericita este familia ta...eu una n-as putea sa-l fac fara sa n-am ce sa-i ofer..in afara de dragoste....sa-l tin cu papucii rupti sau stiu eu....sa-mi zica sa-i cumpar o acadea....si eu sa-i spun sa astepte pana cand o sa am sa-i cumpar...eu una ca mama n-as putea sa-l vad asa....deci..pe primul plan e cariera..poti avea si o relatie stabila in acelasi timp cu facultatea, insa nu un copil... smile

#138 2008-09-12 17:39:32

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

daca e pe alese... familia. cariera e clar pe locul 2. adica da, tre sa ai un loc de munca... dar m-as lasa urgent de un serviciu care m-ar stoarce si m-ar face o dracoaica acasa (mai mult decat sunt de felu' meu tongue).

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#139 2008-09-12 18:05:32

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

asta e modul ideal de a privi lucrurile, katami
nu cred ca exista job de la care sa te intorci proaspata ca o panseluta si plina de chef de viata smile
mie imi place ceea ce fac, dar am zile (multe) in care ma enervez ingrozitor, vin acasa rupta, cu dureri de stomac, de cap, de tot, zile in care stau peste program etc
e usor de zis acum : nu-mi place, il las balta, dar cand nu prea are cine sa te ajute (si de la o varsta nu mai poti cere bani de la parinti), cu atat mai mult cand ai un copil de crescut, perspectiva de a ramane fara job nu e chiar roz...

#140 2008-09-12 18:11:16

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nu ca o panseluta... dar nici ca un cactus big_smile

am vazut la iubi... el a schimbat serviciile ca pe sosete... asta in care e acu' e record, a rezistat vreo 2 ani... celelalte max 9 luni... si am vazut diferente de la unul la altul in ceea ce priveste nivelul de stress.

sunt de parere ca mai degraba un serviciu prost platit dar cu avantaje de stress redus sau program flexibil decat cel mai tare job posibil, care te stoarce de tot.

am exemplul unui fost sef de-al lui iubi... care ii e si prieten, se viziteaza acasa etc, dar de la care al meu a plecat cu demisia pe masa pt ca nu mai suporta stressul. si ala asa e... o bomba. vine la noi la tratamente de acupunctura si ii masuram cu un aparat valorile pe meridiane..... e varza tot. o singura data a iesit bine... cand si-a luat 3 zile libere si s-a dus la un workshop de tao in bucuresti. dupoa 2 zile era varza din nou

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#141 2008-09-12 18:22:15

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

clar familia e mai importanta. in sensul ca nu vreau sa am un job la care sa stau de dimineatza pana noaptea, si sa am timp liber 1 luna pe an cand e concediu si sa merg in hawaii.
decat asa, mai bine un job mai prost platit, dar sa am timp de familie, sa iesim duminica la un gratar si sa mergem in concediu la felix.
nu as da familia pe nimic.
ce folos sa ai o gramada de bani, dar seara cand vii rupt de la munca sa te astepte pisica?... sa te trezesti duminica dimineata si sa-ti bei cafeaua singur? (asta in cazul in care nu lucrezi si duminica...)

#142 2008-09-12 19:44:56

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

m-am abtinut sa nu scriu la acest topic....
dar totusi imi dau si eu o parere....
in primul rand mi se pare ca s evorbeste prea la extreme...adica papuci rupti si acadele...vs excursie in Dubai....
mi se pare ca e f ok ceva intre...
si da,titlul topicului e casnicie vs cariera...atunci eu una as alege poate cariera...dar in momentul in acre am facut un copil...credeti-ma pe cuvant -as jura chiar- vi se va schimba tot universul,toata gandirea...nu in rau...ci pur si simplu ALTFEL
nu inseamna ca renunti de tot....
da,nici eu nu as accepta pt nimik in lume sa stau sa fac zacusca...si sa cersesc bani de un ob, da ,e cu totul altfel cand iti ieie un rimel sau un parfum din banii tai ! absolut !!!
eu nu ma consider nicio ratata dar nici chiar o femeie de succes care la 25 de ani e director si are salar de invidiat !
am facut totusi o faculattae si chiar daca nu sunt sefa de sectie sau chirurg cardiovascular...sunt medic ! si chiar daca deocamdata nu am uncabinet al meu sunt sigura ca mi se va arata si mie ceva pt ca sunt o lupttaoare ! dar copilul meu totdeauna va fi pe primul plan !
as mai avea sa scriu multe...dar ma abtin ! nu vreau sa supar pe nimeni ....
Inchei prin a va intreba de ce majoritatea copiilor drogati,alcoolici,cei care fac accidente sau se joaca de-a sinucideri....sunt din familii cu cariere ??? De ce copiii cu un anumit grad de handicap sunt din mame trecute de 35 de ani (bine ,nu e regula...dar asa ca exemplu....)???
sper ca nu am suparat pe nimeni....
sper din tot sufletul asta !

Ps : as fi curioasa si de parerea Anei....ca e o mamica care si-a facut bebe in facultate...e studenta...sunt curioasa ea oare cersreste bani de ob de la dragos???? big_smile

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2008-09-12 19:48:20)

#143 2008-09-12 19:49:45

micicutza
Banat

gresit claudia...nu majoritatea celor enumerati sunt din familii cu cariere ci sunt din toate clasele sociale in mod egal...numai cate auzi la Stirile de la ora 5 (permiteti-mi sa rad la titlul asta lol )...si acolo nu toti in din familii cu cariera...

insa din ce spui tu e clar un lucru:ca si tu esti de acord ca se poate sa le ai pe amandoua...si familie fericita si cariera....citind printre randuri asta am inteles.

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."

#144 2008-09-12 19:51:14

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

puss mica ! ma bucur ca nu te-i suparat....
sper ca nici Rallu sa nu se supere cand va citi
imi sunteti f dragi amandoua hjarta  desi in unele lucruri gandim total opus !!!!
dar veti vedea...ca si voi veti gandi altfle peste cativa ani
puss

#145 2008-09-12 19:56:38

micicutza
Banat

pai in ce sens altfel?...caci si noi suntem de acord ca se poate cu amandoua...mai ales ca si eu si ralluka am zis ca avem destul timp liber ca sa ne ocupm si de familie...adica jobul e important, extrem de important dar nu sa te epuizeze si sa ajungi acasa sa-ti bati copilul si sotul... lol ...si in nici un caz nu as putea sa stau acasa degeaba...bine exceptand perioada de cresterea copilului aia de 2 ani....dar altfel nu as putea efectiv sa nu muncesc...dar asta nu inseamna ca nu pot avea o familie fericita...mai ales ca racii sunt familisti inraiti lol ...cred ca eu is si oleaca drac ca-s si cu munca pe primul loc lol ...si ma bucur ca si tu gandesti la fel la faza cu banii de rimel lol

#146 2008-09-12 19:58:23

mikki_20
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-02-15

katami a scris:

sunt de parere ca mai degraba un serviciu prost platit dar cu avantaje de stress redus sau program flexibil decat cel mai tare job posibil, care te stoarce de tot.

sunt de aceeasi parere cu tine. am auzit persoane care la 30 de ani au facut infarct si au murit din cauza stressului si a oboselii si asta din ce cauza pt k avea un job care il lasa fara putere practic

Avem 1 an si 5 lunite

#147 2008-09-12 20:48:56

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

momentan, la 22 de ani ma preocupa cariera, sa fac un master, sa gasesc un job bun...sa am un apartament al meu (si nu al parintilor)...iar de copii am destul timp mai tarziu (dupa vreo 27-28 de ani). Dar atunci as vrea sa am bani de scutece, de hainute, jucarii....etc. Asta daca e dupa mine...acum nu zic ca daca as ramane insacinata as face avort (ca probabil nu as face si mi-as schimba total viata, planurile si prioritatile)...dar momentan ne protejam destul cat sa fie imposibila o sarcina nedorita (ac + prez de cele mai multe ori).
si nici eu nu as putea sa stau la cheremul sotului sa-mi dea bani pt ob, pt chiloti, pt orice sa-i cer lui. nu....trebuie sa am si eu banii mei...si sa muncesc...doar nu am facut 2 facultati degeaba....ca sa raman acasa sa cresc copii. Mama mea a lucrat si totusi am ajuns destul de ok....deci nu e nevoie sa stai cu copii 24 de ore din 24 ca sa-i pazesti. Poti sa ai amandoua deci...si cariera si familie...dar fiecare la timpul ei. La inceput e mai greu...accepti orice serviciu ca sa faci experienta...apoi avansezi, ai ocazia sa alegi ce job iti place mai mult, un salariu mai bun....si apoi vine si timpul de copii...parerea mea.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#148 2008-09-13 22:48:12

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

bun...mi s-a cerut parerea hai sa o dau si eu big_smile

clar familie! eu nu sunt si nu voi fi o carierista. mai curand o camerista rotfl dragos are o cariera...salariu, pozitie sociala, tot ce implica asta, clar. el o are insa nu numai pt un statut in ochii lui ci si pt noi ca familie. in definitiv eram proaspat casatoritit cand a ales drumul asta. chiar zilele astea discutam ca tot ce castiga ne ofera, mie si alexandrei, neconditionat. deci la noi functioneaza si una si alta - el cariera, eu familia lol si functioneaza foarte bine big_smile eu nu ma simt injosita sa ii cer lui un ban de ob...pt ca oricum nu ar avea ce face si cheltui singur salariul pe care il are rotfl

lasand cazul nostru la o parte, da, cred ca se poate si una si alta. nu ar trebui sa se excluda una pe alta pt ca atunci ajungem la ce a zis claudia foarte bine - copii facuti dupa menopauza si crescuti de vecina de palier. pt ce? ca eu sa fac o cariera...si ce sa fac cu ea? pt mine? no way! una e sa te distrabalezi tu de banii aia...da' pana cand singur, singur, singur? ca de altfel nici nu prea ai timp sa ii cheltui...si alta sa ii cheltui impreuna cu cineva si sa construiesti amintiri frumoase...deci si una si alta e cel mai bine si pt tine ca individ dar si pt o viata de familie ok.

mami de minuni hjarta

#149 2008-09-13 22:53:54

sweet girl
Full member
Inregistrat: 2008-08-09

si una si alta

Ultima oara a fost editat de Paraschiva (2008-09-13 23:02:25)

#150 2008-09-14 00:50:49

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Ai dreptate, Ana. Cel mai bine e sa le ai pe amandoua.
E bine sa alegi si familia, dar totusi sa-ti pastrezi demnitatea si independenta. Ma refer la femeile alea care de abia daca au terminat scoala generala si mai mult nu le trebuie...ca stau acasa la cratita si au grija de copii. Daca le paraseste barbatul raman si mor de foame (si ele si copii), ca nu te angajeaza nimeni la 40-50 de ani fara o scoala si experienta. Asa ca stau si accepta sa fie inselate, batute...doar pt ca depind financiar de barbat.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#151 2008-09-14 07:36:17

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

in completare la ce am scris pe pagina din urma, ca familia e mai importanta pt mine smile :
le poti avea pe amandoua in momentul in care tu consideri ca ai o cariera reusita din pctul tau de vedere, nu al celorlalti.
adica, eu consider ca am o cariera reusita daca muncesc  pe postul care-mi place mie, care imi ofera si alte satisfactii decat un salariu bun. pt mine asta e cariera. sa faci ce iti place. iar familia, familia inseamna pt mine un sot iubitor si un copil sanatos, care sa ma faca sa ma intorc cu drag acasa.
si se pot face amandoua, atata timp cat stii sa le imbini armonios smile

#152 2008-09-14 08:36:09

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

casnicia e prioritara si pt mine, dar daca aceasta nu functioneaza, dintr-un simplu refugiu, cariera va deveni singurul lucru stabil.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.