|
Nu esti logat.
Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spate-8
#134 2011-06-17 10:25:06
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateRuxu, inotul este bun ,dar ar trebui sa verifici daca cauza scoliozei nu este la articulatiile sacroiliace si coxofemurale (un membru inferior pare mai scurt datorita pozitiilor oaselor in aceste articulatii) din moment ce curbura mai mare este la lombara. In cazul asta trebuie sa faci si exercitii specifice la saltea. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #135 2011-06-27 22:19:36
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatebuna liviu.as avea si eu o intrebare in legatura cu cifoza.am 30 de ani si de 9ani am cifoza dorsala si lombosciatica.la varsta mea se mai poate purta corsetul sau nu mai ma ajuta?scuze deranjul. Offline #136 2011-06-28 17:50:02
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna ugiorgia, corsetul pentru cifoza nu te poate ajuta, eventual pentru lombara iti poti procura un lombostat (un fel de brau mai rigid ) pe care sa il porti doar atunci cand faci o activitate fizica mai intensa. Pentru ca ai lombosciatica trebuie sa faci si exercitii. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #137 2011-07-01 20:49:55
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatemersi mult pt.raspuns.poti sa imi spui daca kinetoterapia ma poate ajuta sau doar exercitiile si masajul?o seara placuta Ultima oara a fost editat de ugiorgia (2011-07-01 20:52:27) Offline #138 2011-10-19 15:46:40
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna ziua.Am 25 de ani si de 10 ani sunt diagnosticata cu scolioza dorso-lombara.In adolescenta am purtat corset care m-a ajutat atunci.Acum dupa atata timp curbura a crescut iar in grade, ajungand practic de unde am plecat, adica 40/40.Am dureri de spate in fiecare zi, in special in zona dorsala.Am facut inot si gimnastica de-a lungul timpului.Acum timpul nu prea mai imi permite si mai fac doar uneori cateva exercitii care stiu ca ma ajuta in cazul durerii.De multe ori resimt durerea ca si cum as cara o greutate mare pe umerii ,care ma apasa, si parca nici aer suficient nu am .Am cateva intrebari : Offline Publicitateloading...
#139 2011-10-19 16:02:58
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateSi inca o intrebare, am cumparat de la un magazin de profil un corset dintr-un material mai ridig.L-am cumparat la sfatul medicului care mi-a spus ca tb purtat atunci cand stau la birou, pt a-mi corecta pozitia. Nu m-am obisnuit cu el fiindu-mi si incomod de purtat la servici, dar obisnuiesc sa-l port noaptea in timpul somnului.Parca dorm mai bine cu el si nu ma mai trezesc cu durerii ff mari de spate.Imi poate afecta asta cu ceva??? Offline #140 2011-10-30 23:25:09
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatebuna am 20 de ani si in urma unei radiografii mia spus medicul ca am escolioza dar pe analize la diagnostic mia scris lombago(in spaniola)e acelasi lucru?si ce mi se poate intampla sau ce este de facaut?va multumesc Offline #141 2012-02-19 11:48:45
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateSalut! Offline #142 2012-02-19 11:57:21
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatebuna ziua....draga liviu.kineto poate o sa va plictiseasca ceea ce am sa va scriu in continuare dar vreau sa va dau toate amanuntele...sunt femeie in varsta de 33 ani , 1,64 si 60kg cu o nastere si care pana acum n-a stiut ce sunt acelea durerile de spate. Ultima oara a fost editat de xeniap (2012-02-19 15:14:58) Offline #143 2012-03-27 16:53:42
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateSalut Victor ! Daca dupa exercitiile din filmulet te doare spatele , atunci nu ar trebui sa le faci. In mod obisnuit, daca exercitiile sunt alese corect jena ar trebui sa se diminueze sau sa dispara complet , macar pentru o perioada, pan la o noua suprasolicitare. Tinand cont de faptul ca ai o forma sportiva buna, eu consider ca acele exercitii oricum nu sunt suficiente pentru tine efectele fiind prea slabe. Eventual poti incerca sa faci doar exercitiul de basculare a bazinului timp de 15 min. si vezi daca pe moment scade jena. Ultima oara a fost editat de liviu.kineto (2012-03-27 16:54:44) Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #144 2012-03-27 17:33:18
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna Xeniap! Raspunsul meu nu este pe cat de rapid ar fi trebuit. Totusi iti spun parerea mea. Dupa o nastere coloana devine mai putin stabila decat inainte pentru ca pe de o parte scade brusc presiunea intraabdominala (stiut fiind faptul ca o presiune crescuta ajuta coloana ) iar pe de alta parte modificarile hormonale din ultima perioada de sarcina cresc elasticitatea articulatiilor. Pe fondul acesta se adauga si pozitia inadecvata pentru coloana din timpul alaptatului ( cifozata si rotata uneori ) si ridicarea bebelusului din patut, etc. . In timp apar contracturi la nivelul muschilor spatelui cu accentuare pe una din regiuni (cervicala, intre omoplati, olombara ) pe o perioada mai scurta sau mai lunga. (De obicei cand doare spatele nu doare in intregime ci durerile dintr-o regiune "le eclipseaza" pe celelalte. Cand isi revine o regiune se resimte durerea din celelalte. ). Daca aceste contracturi persista in timp sunt afectate si vertebrele ( se taseaza si se formeaza osteofite( excrescente osoase) ) si discurile intervertebrale (se subtiaza sau se pot deplasa de la locul lor (protruzii). Medicatia si fizioterapia te poate scoate din crizele dureroase dar pe termen lung ar trebui sa mergi la masaj si gimnastica medicala (kinetoterapie), odihna nu este suficienta. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #145 2012-05-18 06:01:48
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateReclama Ultima oara a fost editat de QueenOfRoses (2015-12-17 14:35:09) Offline #146 2013-07-04 15:52:35
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatebuna ziua pentru hernie de disc neoperata ce exercitii de spate ar fi indicate...si unde le-as putea gasi? Offline #147 2013-07-06 00:01:45
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna Alycia! Dupa cum probabil ai citit si in postarile anterioare am mai sspus ca un program de exercitii corect se stabileste in functie de pacient nu de afectiune (fie ea operata sau neoperata ). Totusi , in incercarea de a te ajuta macar un pic iti pot recomanda doua trei exercitii ( nu neaparat daca faci mai multe o sa-ti fie mai bine!) dar este important sa nu te doara in timp ce le faci sau dupa. 1. Din pozitia patrupedie( sprijin pe genunchi si pe coate) arcuiesti spatele ritmic, fara efort , la inceput pe amplitudine mica si ulterior dupa cateva zile incerci sa vezi cum te simti si cu amplitudine maxima. Pare banal, dar din punctul meu de vedere este unul din cele mai bune exetcitii pt coloana cu riscuri minime de a-ti face mai mult rau decat bine daca il faci corect in conditiile amintite mai sus. 2. Pt tonifiere iti recomand un exercitiu de izometrie doar daca il poti face fara sa-ti provoace durere. Se numeste side bridge. Inainte trebuie sa faci cateva miscari de incalzire pentru umeri. Din pozitia culcata pe o parte cu sprijin doar pe cot(de fapt antebrat) si pe glesne ( picioarele suprapuse sau pt maimult echilibru unul in gata celuilalt) ridici de pe podea trunchiul+bazin+coapse+gambe astfel incat sa fii dreapta de la crestet la talpi si mentii pozitia cat mai mult. Repeti de doua trei ori pana cand in timp ai sa ajungi la 2 minute. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #148 2013-07-10 10:22:13
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatemultumesc, am sa incerc aceste exercitii Offline #149 2013-07-10 20:31:59
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatept hernia de disc trebuie sa-ti intaresti muschii abdominali, fesieri si paravertebrali. ”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg) Offline #150 2013-10-06 14:03:11
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatesi eu aveam uneori dureri de spate, cand stau mult la calculator ... dar m-au ajutat si ma ajuta foarte mult exercitiile gasite in cartea http://www.lib.ru/URIKOVA/KELDER/Ancien … Kelder.pdf Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"- Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|