homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mame agresive-6

#96 2010-08-30 18:47:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Mame agresive

_alexa_ a scris:

Kata: prin ce spui tu mai sus, accepti cumva ca toti oamenii se nasc egali? Refuzi sa accepti ca este posibil ca un copil cu parinti exceptionali, si-o educatie buna, sa fie pur si simplu rau si violent?? lol

EXACT. cu mentiunea de a nu se confunda "educatia buna" cu BUNA INTENTIE a unor parinti (care se cred) exceptionali................................

flower sad asa ne vad altii neutral trist

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#97 2010-09-10 11:33:07

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Hai ca am auzit-o si pe asta lol
Adica noi, oamenii, ne nastem acelasi cacat, iar rezultatul depinde de cat de bine suntem modelati de parinti? lol omg... la dracu cu codu genetic, la dracu cu tot lol nu?

Apropo de ce am spus mai sus, legat de agresivitatea unor copii. Aveti idee daca exista vreo lege care sa pedepseasca asa ceva? Ma refer la parinti. Adica eu, ca simplu cetatean care imi aduc la joaca intr-un LOC PUBLIC copilul, special amenajat pentru acestia, am o lege care sa ne protejeze de agresivitatea celor din jur? Sau pot lua masuri doar in cazul in care ii sparge vre-unu pana la urma capul, si cu certificatul medico legal bla bla depun plangere. Ca se pare ca am de-a face cu niste animale. Atat progenitura, cat si mama.

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#98 2010-09-11 10:44:24

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

pai minorul nu poate fi tras la raspundere dpdv legal pana la varsta de 16 ani...

#99 2010-09-12 20:34:36

katami
Platinum member

iar mama doar daca tu vii cu cerficat de la medicul legist... si, evident, daca ai chef sa te tarai prin procese.

ce treaba are codul genetic cu modul de a se comporta al cuiva?

si nu, nu doar educatia data de mama si tata conteaza... ci suma interactiunilor cu intreg mediul in care se invarte copilul (pe care poate sa-l perceapa ca model pozitiv sau negativ - adica unul nascut din parinti betivi intr-un cartier de mahala poate fie sa urmeze modelul din jur, fie sa il respinga, sa il urasca intr-atat incat sa lupte si sa reuseasca sa razbeasca deasupra lui)

Ultima oara a fost editat de katami (2010-09-12 20:37:24)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#100 2010-09-13 23:15:20

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

alexa exista genotip - codul genetic, etc, dar si fenotip - insumeaza tot ce tine de mediu, de la mancare la starea vremii. o perosana este influentata de ambele, in egala masura.  si asta se poate demosntra cel mai bine pe gemenii care provin din acelasi ovul si acelasi spermatozoid, homozigoti, care sunt crescuti in medii diferite. au acelasi genotip dar alt fenotip.

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#101 2010-09-14 13:05:25

Vania
Full member
Inregistrat: 2010-07-24

fetelor asa ceva nu se intampla nicaieri afara, daca o palma i-ai dat copilului te ia politia nu ca la noi poti sa-l omori ca sa vina politia.
Mame tampite, cum sa dai tu in copil in halul asta yikes

#102 2010-09-14 14:52:20

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

ei ce sa spun, ca-i dai o palma te ia politia. De parca il bati ca pe un animal......
Nu inteleg ce atata tam-tam pt o palma.....

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#103 2010-09-14 14:54:16

Vania
Full member
Inregistrat: 2010-07-24

Juli a scris:

ei ce sa spun, ca-i dai o palma te ia politia. De parca il bati ca pe un animal......
Nu inteleg ce atata tam-tam pt o palma.....

Asa este n-ai voie sa dai in el cel putin in public....Acasa e altceva

#104 2010-09-14 15:06:57

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Pai asta mi se pare nasol.....pt ca mai mult timp petrece acasa decat afara, iar unii parinti pot fi painea lui Dumnezeu afara,1 ora 2, ca sa nu-i vorbeasca lumea iar acasa sa-si bata copilul de-l rupe, din orice lucru neinsemnat. Am vazut cazuri de-astea din pacate...
Parerea mea este ca aici trebuie lucrat si nu sa te iei de orice parinte din parc care-i da copilului o palma peste fund cand probabil a facut ceva urat si nu a inteles altfel.
Si cu toata politia lor, eu tocmai in afara am vazut atatea cazuri de copii maltratati si batuti.....si asta in familii normale, nu cum arata la noi cateva cazuri vanate (ca sa-si faca televiziunea rating) in care sunt implicati tiganii....

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#105 2010-09-14 15:21:51

katami
Platinum member

Vania a scris:

fetelor asa ceva nu se intampla nicaieri afara, daca o palma i-ai dat copilului te ia politia nu ca la noi poti sa-l omori ca sa vina politia.
Mame tampite, cum sa dai tu in copil in halul asta yikes

eu sunt de acord cu asta, sincer smile

#106 2010-09-16 09:58:10

GeoGeo
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-02-15

fleur filmuletele sunt de groaza ... le-am descoperit aseara si ma tot uit la ele si plang de rup ... si iar ma uit la ingerasii de fetite .... si ma intreb unde e dumnezeu cand sufletele astea fara aparare sunt chinuite ... daca dai intr-un animal ala te musca / zgarie/ loveste cu copita... dar un bebelus care depinde cu viata lui de tine cum se apara saracu ? cum striga dupa ajutor ?

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#107 2010-09-16 21:43:17

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Azi am asistat la o scena cu un bunic agresiv. Am crezut ca-i sar la gat! Direct! Nesimtitul!
Era cu nepotelul, care avea vreun an maxim si care a facut greseala sa se aplece sa culeaga ceva de pe jos. In secunda 2, bunicu' a sarit si l-a insfacat de o manuca, l-a ridicat pe sus urland si amenintandu-l ca-l duce direct in casa.

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#108 2010-09-21 11:10:31

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

si ai mei culeg toate mizeriile de pe jos, dar le distrag atentia cu altceva, pt ca altfel se sperie copilul...si eu am vazut zilele trecute un copil de vre-o 2ani, mergea lg parinti si de-o data a luat-o la fuga...parintii dupa el pt ca erau intr-o parcare...l-au prins si l-au smucit bine de tot, au tipat la el....de parca copilul intelegea ceva daca uralu la el...normal ca s-a speriat si a incep sa planga  supa ...e f trist

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#109 2010-09-22 10:23:43

c@rmen_iulia
New member
Inregistrat: 2010-03-09

si eu din pacate am asistat la o scena oribila....eram cu nepotelul la doctorul lui de familie si acolo bineinteles erau foarte multe mamici cu copii...iar una dintre ele avea un baietel de vreo 2 anisor care era foarte curios (cum sunt toti la acea varsta) si alerga de colo pana colo pana a intrat intr-un cabinet unde era gol ( tot se mai duceau copii acolo si nu se intampla nimic, doar se uitau si ei , bineinteles cu supravegherea mamicilor) si o vad dintr-o data cum isi pierde rabdarea cu el si il ia din cabinet brutal si se pune pe un scaun punandu-l pe picior (in timpul acela copilul plangea pentru ca-l luase de acolo) si incepe sa-i de cateva palme peste fata, bineinteles copilul incepe si mai tare sa planga si sa-si puna manutele peste fata, mama cand vede ca nu se opreste din plans incepe sa-i mai dea cateva palme lovindu-l tot peste fata acoperita cu manutele lui si ca sa fie complet pachetul il mai si dracuia. dupa ea se vedea ca este o mama oarecare ... nu era vreo tiganca ...
deci nu mai puteam .... imi venea sa ma duc sa-i fac la fel sa vada si ea cum este... m-am ingrozit cand am vazut ce metoda ii aplica micutului pentru al calma....din pacate toate lumea se uita si nimeni nu putea interveni..asta m-a durut si mai tare....saracutul, nepotel al meu, se speriase de aceasta scena si ma intreba intruna de ce plange baietelul acela si de ce il bate mama lui...nici nu stiam ce sa-i raspund...pur si simplu l-am luat in brate si l-am strans tare....
oribil....

pupici....

gravida 37 +
puiutul nostru mult dorit bebe miruna maria
it's a girl applause happydance

#110 2010-09-22 10:33:19

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

iulia e ingrozitor ce se intampla...imi dau seama ca avem probl cu totii (adultii ma refer), cu sit financiara din tara, stres, griji, dar copii nu-s vinovati cu nik de asta...nu ne putem razbuna si descarca pe ei...eu cred ca asta e motivul pt care unii parinti reactioneaza asa...nici mie nu mi-e usor cand ma zgarie, imi trage pale si ma ciupeste clarisa...nici darius cand ma musca pe urlu de durere...dar nu pot sa-i iau la suturi pt asta...le explic calm de cate ori e nevoie...daca noi, ca parinti nu ne putem controla astfel de iesiri cum sa avem pretentia de la copii sa ne asculte  supa .... si eu sunt o fire care ma supar usor si-mi sare mustarul, dar am invatat sa ma stapanesc in preajma copiilor, nu vreau sa ajunga sa le fie frica la orice pas si sa ramana cu sechele toata viata...i-am facut sa-i crestem frumos, nu sa-i batem

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#111 2010-09-22 10:42:46

c@rmen_iulia
New member
Inregistrat: 2010-03-09

fleurette a scris:

iulia e ingrozitor ce se intampla...imi dau seama ca avem probl cu totii (adultii ma refer), cu sit financiara din tara, stres, griji, dar copii nu-s vinovati cu nik de asta...nu ne putem razbuna si descarca pe ei...eu cred ca asta e motivul pt care unii parinti reactioneaza asa...nici mie nu mi-e usor cand ma zgarie, imi trage pale si ma ciupeste clarisa...nici darius cand ma musca pe urlu de durere...dar nu pot sa-i iau la suturi pt asta...le explic calm de cate ori e nevoie...daca noi, ca parinti nu ne putem controla astfel de iesiri cum sa avem pretentia de la copii sa ne asculte  supa .... si eu sunt o fire care ma supar usor si-mi sare mustarul, dar am invatat sa ma stapanesc in preajma copiilor, nu vreau sa ajunga sa le fie frica la orice pas si sa ramana cu sechele toata viata...i-am facut sa-i crestem frumos, nu sa-i batem

de-ar gandi toate mamicile ca tine fleurette ar fi perfect, dar cum nu exista perfect.....mda....dupa parerea mea criza nu este un motiv de distrugere a unui suflet...dar asta este lumea in care traim  bang ..din pacate...si cate or mai exista pe acest pamant..... supa
pupici

gravida 37 +
puiutul nostru mult dorit bebe miruna maria
it's a girl applause happydance

#112 2010-10-05 19:55:02

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

katami a scris:

aoleu, pt mine asta se cheama topic de barfit si varsat ofurile rotfl

ce parere am? ca asemenea fiinte, cum zici, n-ar trebui sa poata face copii sad

cat despre titlul topicului... sunt multe de zis. copiii sunt subiectul multor actiuni agresive... si nu ma refer doar la agresivitate fizica, la fel cum, din pacate, nu ma refer doar la parinti drogati sau bolnavi psihic. agresivitatea o vad zilnic, manifestata din plin, in parcuri, la locurile de joaca, pe strada etc... si are drept subiecti copii din familiile cele mai "bune" si mai cu pretentii posibil sad in momentul in care un adult, un parinte, isi trateaza copilul ca pe o "marioneta" fara sentimente, fara ganduri si dorinte proprii, ca pe o jucarie, ca pe ceva inferior ce trebuie doar controlat.... atunci copilul ala e agresat... si, uneori, o astfel de agresiune doare la fel sa, chiar, mai tare decat cea fizica. in momentul in care vad (si nu e uun caz, sunt cu zecile) un copil plin de viata catalogat drept "esti rau, esti obraznic" (eventual cu varianta moralizatoare "uita-te la x sau y ce cuminte e"), pt ca a "indraznit" sa treaca de pe asfalt pe pamant in joaca, pt ca vorbeste tare sau nu sta drepti la prima "comanda".... cand aud "esti mare, nu ai voie sa plangi"... cand vad o fetita catarandu-se cu real talent pe niste bare la un loc de joaca, pt ca mama sa o apostrofeze: "da-te jos, acolo e loc de joaca pt baieti".... cand vezi cum copilul isi doreste sa exploreze, sa-si descopere si sa-si depaseasca limitele, dar e ingradit de un parinte sau un bunic mereu cu gura pe el: "pune-ti haina, ai sa racesti", "nu te urca, ai sa cazi", "vaaai, cum sa stea, doamna, pe jos, e rece pamantul" "scoate din gura aia imediat, e cah/caca", "nu ai voie sa atingi apa, daca te prind te duc acasa si nu mai iesi o saptamana".... exemplele pot continua la nesfarsit neutral

ei, nu stiu voi, dar pe mine, cand vad (si nah, merg in parc zilnic, deci vad zilnic) faze de astea.... mi se rupe inima. Am avut parte de parinti patologic de grijulii... si tot ce pot spune e ca e MULT (dar MULT) mai bine pt copil sa mai ia o zbranca de pamant, sa mai traga un frig sau sa ajunga acasa murdar din cap pana in picioare (dar cuuuum, asa ceva e inadmisibil, mama s-ar simti ATAT de jenata, va dati seama, toata strada se va uita la ea, cat e de dezinteresata de isi lasa copilul asa murdar neutral ).... decat sa MUTILEZI PSIHOLOGIC un copil, agresandu-i, clipa de clipa, dorinta de afirmare. Va ramane cu sechele pe viata.... nu, o racelaa nu lasa atatea urme neutral Eu una nici acum, la 25 de ani, nu suport sa o aud pe mama spunandu-mi "fa aia" sau "ailalta". Efectiv fac alergie, pot sa-mi doresc chestia aia, instantaneu, prin faptul ca a venit "comanda", o refuz categoric, ma inchid si plec. Constientizez ca nu e ok, dar... blocajul e mai puternic decat mine, cel putin momentan.

NU faceti asta cu copiii vostri. NU incercati sa traiti voi viata pt ei, agresandu-le libertatea, stima de sine si increderea. Voi o aveti pe a voastra.,... ei au propriile dorinte si nevoi... si, mai ales, repet, au propriile limite de depasit. Una e sa aiba "pe cine se baza" si sa stie asta, e o etapa f importanta in dezvoltarea lor... dar alta e ca acel sprijin sa devina posesivitate.

Inainte de a trata un copil (fie el si de o zi) intr-un anume fel, opriti-va o clipa si ganditi-va: MIE mi-ar placea sa mi se faca asta? daca nu... ganditi-va a doua oara daca e cu adevarat NECESAR sa faceti ce aveati de gand cu copilul. 

Pt a nu fi mame agresive... haideti sa incepem prin a acorda copiilor nostri RESPECT. Ca, din el, sa derive acea IUBIRE neconditionata, reala, care nu incorseteaza...

Uite, un subiect la care nu sunt de acord cu tine! kram

Sotul meu o plesnea pe fetita, chiar si peste gura! Simteam ca innebunesc! O tragea si de urechi... In schimb, in parc libertate totala, pana la inconstienta! De la un an si sapte luni parca o antreneaza pentru NATO. Fetita e un mic soldat universal, cand era mica era si mai curajoasa. De aceea probabil, am ramas cu o frica ca ar putea pati ceva cu el in parc. Eu sunt mai degraba acel gen care alearga dupa ea de teama sa nu pateasca ceva. Nu pentru a in fura libertatea, ci chiar am o teama ciudata, cred ca am ramas cu ea din timpul sarcinii cand aveam iminenta de avort si de la prima sarcina, pierduta. Pentru mine fetita mea nu este o marioneta, dar cat este la varsta la care nu distinge binele de rau si nici nu stie ce anume ii poate face rau, eu sunt responsabila de viata sa.

Sigur, eu sunt exagerata intr-o singura privinta. Cea a sigurantei sale fizice.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-10-05 19:56:37)

#113 2010-10-05 20:18:01

katami
Platinum member

marlyn kram di aia suntem oameni diferiti lol

mai, una e sa ai grija de ea si alta sa o "programezi negativ" mereu: "ai sa cazi" "ai sa racesti". si eu AM GRIJA SA NU raceasca, sa nu cada etc. dar fara sa il toc pe el si fara sa exagerez wink la asta ma refeream

cu palmele e nasol, vb unei prietene... dintr-o palma nu inveti niciodata ceva bun sad

#114 2010-10-05 21:32:43

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Sincer cand vine vorba de iesit in parc si eu sunt putin paranoica. Il las sa faca orice vrea, dar stau langa el. Daca pica de ex de pe topogan sa am cum sa-l prind. In schimb nu-l las sa se indeparteze de mine, merg dupa el oriunde se duce. Daca a depasit 2m distanta am luat-o la fuga dupa el. Tot ce am in cap eu este: "daca mi-l fura cineva?" avand in vedere de cate cazuri am auzit. Mi-e frica, traiesc cu o frica constanta in mine sa nu se intample asta. Poate e ceva normal... Singurul lucru care nu-l las sa faca este sa se duca la groapa cu nisip. Nu ca se murdareste (ca oricum nu spal eu hainele ci masina) dar ca baga nisip in el de zici ca-i cine stie ce gustos lol

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.