homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mame agresive-5

#77 2010-08-21 09:47:39

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

Re: Mame agresive

alexa ce noroc aveti de copii "draguti" in parc  chicot ... nici nu stii cum sa te porti cu ei...cu sergiu ai reusit sa rez probl "cap in gura"? e tare neplacut sa-ti faca asa  supa , cred ca te intristeaza si pe tine

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#78 2010-08-21 10:04:41

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

alexa, cat de dureros suna ce ti-a facut baiatul tau, a mai incercat ceva de genul de atunci?

#79 2010-08-21 10:06:48

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

alexa da' te-ai gandit cum de au ajuns copiii aia asa? ca doar nu s-au nascut asa, nu? ceva undeva pe parcurs s-a schimbat. si eu si kata la momentul ala ne referim. cum sa nu ajungi sa schimbi copilul incat sa devina asa. si eu cred ca o palma il poate "ajuta" in sensul ala. un copil nu e agresiv de la natura ci invata sa fie asa. de unde, de la cine? ca doar nu traieste in camp de capul lui...

mami de minuni hjarta

#80 2010-08-21 10:59:07

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

Ana puss
sa stii ca si copilul meu e cam agresiv...adica in sensul ca daca cineva il provoaca clar ii raspunde cu aceeasi moneda....Si crede-ma ca nici eu nici sotul meu nu suntem agrseivi nici intre noi si mai ales nu cu el....Si ma ingrijoreaza cam tare agresivitatea asta la el....tocmai pt ca nu vad niciun motiv sa fie asa sad

#81 2010-08-21 11:01:39

o'hara
Platinum member

la vrasta lui deja intra in calcul si desenele animate daca nu a fost de la inceput asa wink mai ales la faza cu "te omor" sunt convinsa ca nu a auzit-o in casa da' la tv?

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#82 2010-08-21 11:02:56

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

lol
deci esti la curent....

#83 2010-08-21 11:05:21

o'hara
Platinum member

da, numa ca nu am stiut ce sa iti raspund tongue

mami de minuni hjarta

#84 2010-08-21 12:27:06

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-01-14

Am citit tot ce ati scris aici si am cazut pe ganduri.. ma gandesc cu groaza ca nu voi stii sa ma comport cu copilul meu sad

Tatal meu nu m-a lasat niciodata sa fac nimic. "Stai aici, mergi mai incet, nu ai voie, vorbeste mai incet ca trezesti vecinii, nu te mai juca asa ca faci galagie, nu fi nesimtita, obraznico, sa-ti fie rusine, etc" si eventual ma jignea si imi mai dadea si o palma peste fund atunci cand ma loveam singura neutral
Pe cealalta parte, mama, nu ma cenzura in halul ala, dar era foarte isterica si tipa la mine foarte des daca ma contraziceam cu ea, iar de cateva ori imi amintesc ca m-a si altoit.

Acum, nu stiu, nu zic ca ei sunt de vina 100% pt lipsa mea de incredere in fortele proprii, dar pot sa spun ca sunt varza la capitolul asta.
Am fost un copil timid, rusinos, nu aveam curaj nici sa vorbesc. Se pare ca le-a reusit educatia pe care mi-au oferit-o.
Problema e ca nu mi-au dezvoltat si respectul de sine, increderea in mine, am ramas acelasi copil timid care are impresia ca toata lumea e mai desteapta si mai speciala decat el.
Cand eram mica, toti copiii din fata blocului aveau voie sa faca mult mai multe decat mine. Eu aveam ora de intrat in casa mai devreme decat toti ceilalti, cand toti se duceau "pana la colt" eu trebuia sa ii astept la scara blocului, ca daca iese mama pe geam si nu ma vede ??? Iar daca uneori ma mai duceam si eu cu ei, ma astepta acasa scandalul de pe lume si amenintari de tot felul.. oribil sa cresti cu frica de parinti si cu frica de a face orice.

Sper din tot sufletul sa-mi dea Dumnezeu minte si sa pot sa-mi cresc copiii altfel decat m-au crescut ai mei pe mine. Nu zic ca au fost niste parinti rai, le sunt recunoscatoare ca nu mi-a lipsit niciodata nimic... dar.... pot sa spun ca sunt ignoranti. Nu stiau daca fac bine sau nu, actionau la primul impuls si nu ii interesau consecintele pe termen lung, probabil nici nu erau constienti de asa ceva.

Clar, nu vreau ca si copiii mei sa se simta cum m-am simtit eu toata copilaria, dar ce faci daca il lasi prea liber si dai in partea cealalta?

Asa sunt fetele unei rude de-ale mele. Nu cred ca li s-a spus niciodata "stai cuminte" sau "n-ai voie" si pe cuvant de onoare ca dupa 2 ore petrecute cu fetele alea iti iei campii. Erau o data la noi, si mama facea ceva pentru pachetul meu ca plecam in vacanta. Au fost chemate la masa, dar lor li s-a oferit altceva, nu ce facea mama pt pachetul meu. Una dintre ele a zis ca ea nu vrea sa manance ce i s-a oferit, ca vrea d-aia, ce facea mama acolo. Mama i-a explicat ca nu poate sa-i dea, ca nici ea nu mananca ce face acolo, ca sunt pt pachetul meu si atat, la care fetita asta de numai 8 ani a inceput sa puna bot si sa spuna ca ea nu mananca nimic daca nu ii da chestia aia.
Eu una ma uitam patrata la ea, nu-mi venea sa cred. Cat tupeu poti sa ai la 8 ani, intr-o casa straina, printre niste oameni pe care ii vezi rar, si parintii lor nici nu erau la noi atunci?! Eu la varsta ei, in aceeasi situatie, mancam chestii pe care acasa la mine, in mod normal, nici nu concepeam sa le vad in fata ochilor. Inghiteam nemestecat de rusine, nu puteam sa refuz.

Acum ziceti si voi... care este calea de mijloc?

(cred ca am scris enorm, sorry big_smile )

#85 2010-08-21 13:08:35

o'hara
Platinum member

nu stiu inca cum vor fi copiii mei peste ani cand toata copilaria li s-a dat/ li se va da voie sa faca orice, fara a trece limita bunului simt sau a pericolelor. insa nu vad semne de agresivitate, nu vad impotriviri decat pe cele firesti ale copilariei, nu vad sa imi para rau ca am actionat pana acum fara restrictii. nu va imaginat ca baby sta smirna in casa de cuminte ce e big_smile e un copil normal, vesel, sociabil, face si prostioare insa eu o las sa le faca, probabil aici e diferenta. casa noastra e mai mult a ei si locuim si noi pe aici tongue, afara mergem in locuri amenajate pt copii sau cel putin fara pericole ca ea sa poata explora fara sa fie nevoie sa strig dupa dansa, are dreptul la opinie de cand a stiut sa si-l exprime, este ascultata, negociem cand ceva nu ni se pare ok din ce vrea ea, e tratata cu iubire si respect in tot ceea ce face sau cel putin ne straduim sa facem asa.

tin minte ca era o ploaie torentiala de vara si cupilu' meu era afara cu mami si amandoua topaiam prin balti de ne udasem pana la genunchi si radeam si ne distram. si treceau 2 femei in varsta pe langa noi uitandu-se cam stramb rotfl eu as fi vrut sa sar in balti cand eram mica...da' n-aveam voie ca ma udam la picioare tongue stiu ca i se mai impun limite cand iese cu altcineva decat cu noi afara si din pacate nu prea pot sa controlez fenomenul decat daca nu as mai lasa-o sa iasa fara mine ceea ce acum e cam greu.  dar stiu ca atunci cand e cu noi e in elementul ei.

mami de minuni hjarta

#86 2010-08-21 13:32:45

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

o'hara, iar m-ai uns pt inima. aia cu baltile abia o astept si io hjarta

si da, perfect de acord si cu ce ii raspundeai alexei mai sus, referitor la asa zisii "copii obraznici" neutral

alexia: http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=112
http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=109

eu sunt de parere ca ai tai sunt 100% vinovati de lipsa increderii tale in propria persoana... cel putin pana la o anumita varsta

Ultima oara a fost editat de katami (2010-08-21 13:52:30)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#87 2010-08-22 10:11:55

alexia
Addicted member
Inregistrat: 2006-01-14

Multumesc katami pt linkuri. Am citit acolo lucruri pe care le simteam, dar nu eram constienta de ele. Foarte folositoare sfaturile de acolo pentru oricine are copii in preajma sau isi doreste smile

Am citit tot si i-am povestit si mamei mele ce am citit, dar nu a facut decat sa se enerveze si sa-mi spuna ca nu are ea nicio vina ca sunt eu fraiera neutral Mda... parinti... intr-un fel ii inteleg pe ai mei pt ca pe vremea lor nu prea erau carti care ii invatau cum sa-si educe copiii si probabil asa au fost si eu crescuti.

#88 2010-08-22 14:31:20

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

asa-i neutral si eu la fel de bine "comunic" cu ai mei pe pb de educatie. de aia copilu' meu n-o sa stea la bunici decat fff putin, cand n-am de ales

cp pt linkuri kram si mie imi dau aceeasi impresie articolele de pe siteul lor (de aia il si tot citez lol )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#89 2010-08-23 18:37:48

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

o`hara, singurul motiv pentru care eu vad un copil sa ajunga atat de neobrazat este atunci cand nu are limitele bunului simt stabilite foaaarte clar in minte. Iar asta inseamna lipsa educatiei, lipsa interdictiilor sau pur si simplu born bad, si asa mai departe.
Kata: prin ce spui tu mai sus, accepti cumva ca toti oamenii se nasc egali? Refuzi sa accepti ca este posibil ca un copil cu parinti exceptionali, si-o educatie buna, sa fie pur si simplu rau si violent?? lol

Cu al meu inca mai am mici probleme. Daca nu ma mai loveste cu capul, gaseste alte modalitati s-o faca. Mult mai rar ce-i drept, dar inca imi testeaza limitele la maxim. Cu ceilalti copii insa este foarte bland si cumsecade. Da mereu share la jucarii si daca mananca el o ciocolata sigur o imparte cu vre-unu. Pentru el loviturile sunt un amuzament, ca rade foarte tare cand o face, si asta numai din cauza lui taica-su, ca pe el l-a bufnit rasul cand si-a vazut odorul cum ii cara pumni in ochi.

@alexia: si eu am avut fucked up childhood, incepand de la bataile crunte date de bunic, pana la restrictiile absurde ale bunicii. Nu aveam voie nici macar sa-mi tin parul dezlegat lol ca-mi luam omor grupa mare. La fel si eu, eram obligata sa stau in fata scarii. Paraseam perimetrul - bataie. Si? Ce nu te omoara te face mai puternic. Dupa ce s-a imbolnavit bunica-mea si n-a mai avut atat putere sa ma tina in frau, m-am lovit de dezinteresul total al mamei. O femeie atat de egoista si imatura incat era in stare sa-si ascunda dulciurile sa nu i le mancam noi. Greselile parintilor pe tine trebuie sa te faca un om puternic, lucid. Nu exista om perfect.

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#90 2010-08-25 00:22:46

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

Ma ingrozesc cand citesc si pe aceasta pagina si oriunde pe  internet...ma intreb: "oare voi reusi sa fiu o mama cu capu' pe umeri si sa-mi educ copilul cat mai bine posibil?"..........din ce vad eu o exista 1 % care sunt multumiti de parinti, ca restul sunt vesnic nesatisfacuti....ceea ce ma trimite repejor cu gandul ca si noi vom fi la fel, copii nostri nu vor fi niciodata multumiti pe deplin de eforturile noastre...ca sa nu mai zic de metodele de educare....dar, speranta moare ultima

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#91 2010-08-25 09:54:25

fleurette
Hero member

asa e daniele, din pacate cam asta ne asteapta si pe noi  par

#92 2010-08-26 18:29:38

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Eu m-am apucat de citit acest topic super interesant...pana sa vin si cu alte comentarii,spun doar ca un coleg de-ai sotului mei -un om foarte cald cu famila lui, foarte pasnic - ii spune sotului (care este cunoscut ca o persoana inofensiva): "sa o rogi pe Flower tongue sa faca un film cand o bati prima oara pe Carol". Sotul a ramas fara cuvinte si i s-a explicat :stiu ca in Romania se bat copii de catre parinti.
Cat am stat acasa am avut niste dispute cu rudele noastre care ii dadeau lui Carol jucarii si ii spuneau:da-i bataie, da-i bataie la papusa. Trebuia sa le zic de o suta de ori sa nu o mai invete asa ca asa se va comporta cu cei de la gradinita sad

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#93 2010-08-26 23:37:20

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Aoleu si pe mine ma enerveaza chestia asta.....
si altele precum "bate scaunul ca te-ai lovit la cap de la el".
Mai ales bunicii care-i indeamna sa bata obiectul de care/cu care s-au lovit. Si uite asa copilul relationeaza lovitul obiectelor cu lovitul persoanelor.
Deja am stabilit cu sotul sa nu-l invatam asa si sa nu-i mai permitem sa ne ciupeasca, sa ne traga de nas, ochi si sa ne dea cu palma peste fata. Daca face asa, pur si simplu il las jos.
Am observat, dupa cum spune si alexa, ca el considera un amuzament toate palmuielile, ciupiturile si zgarieturile si daca ne vede ca radem cu gura pana la urechi, mai rau face si rade si el si tipa de bucurie. Asa ca fara sa zambim, il punem jos si nu-l mai bagam in seama. nustiu

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#94 2010-08-27 09:10:43

annabel
Diamond member
Inregistrat: 2007-01-15

flowerpot a scris:

Cat am stat acasa am avut niste dispute cu rudele noastre care ii dadeau lui Carol jucarii si ii spuneau:da-i bataie, da-i bataie la papusa. Trebuia sa le zic de o suta de ori sa nu o mai invete asa ca asa se va comporta cu cei de la gradinita sad

de ce?care e "logica"lor?  signof10

#95 2010-08-30 10:28:40

fleurette
Hero member

cum flower sa te filmezi cand iti bati copilul? dar ce mentalitate e asta! nu credeam ca sunt oameni care pot spune asa ceva  supa ... daca o sa se intample ceva si nu te mai poti intelege cu carol poate ii vei da o palma la fund (nu vreau sa te superi pe mine, spun ca si idee), dar nu cred ca asta e motiv de lauda si in plus nu e ceva sa-ti doresti "eu vreau sa-i dau o lectie copilului si nu pot altfel decat cu palma"  supa ...mai aud dif pareri "e obraznic, da-i o palma ca sa se invete minte" ... oare chiar asa sa fie?  supa ... si ai mei au incep sa ne traga de nas si sa ne ciupeaca, dar atunci le iau mainile si le spun ca ma doare....si le arat cum sa ne mangaie, sa vedem daca da roade "tratamentul"  chicot ... am observat ca daca te bagi in educatia altor copii si le spui parintilor ca poate nu e tocmai bine asa iti trantesc vre-o 2-3 cuv urate si ramai ca la dentist
parerea mea e ca toti copii se nasc la fel,poate unii cu o personalitate mai puternica decat altii, dar in mare parte la fel, iar de parinti depinde educatia lor...deci copii sunt urmarea educatiei parintilor, din pacate copii mai vad in jur si copiaza "apucaturile" altor copii ... e o maaaare responsabilitate sa educi un copil pt ca mai tarziu el va fi analizat de catre cei din jur si noi nu vom mai fii langa ei sa-i protejam

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.