Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 34-89
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 34
buna seara!
flow, eu nu am facut nici una dintre morfofetale. m-am ferit de ecografii si tot am facut 4, mai multe decat imi propusesem. 3 de nevoie (la 15s pt ca sangerasem, la 21s pt ca nu-l simteam inca, la 29s noaptea, la urgente, avand o colica cumplita) si 1 de "moft", la 37s, pt a vedea care e statusul inainte de nastere.
just, daca esti pe aici, am vrut sa te intreb mai demult ceva. acum nu mai e de actualitate, dar a ramas curiozitatea: daca amestec intr-o lingurita "complex polimaltozat de fier (III)" + acid ascorbic + propilen glicol + apa, are loc vreo reactie de neutralizare? multumesc.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2015-01-11 23:59:50)
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
'neata
- ginutza
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-09-19
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- samy
- Hero member
- Inregistrat: 2007-10-30
buna dimineata
Mami de fetite:pisoi si pisoias!
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Neata
Deno, eu stiu ca daca ai optat pentru 2 ani stimulentul se da de la 1 an pina la 2 ani.
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
neata fetele. greu de dim cu flesciala asta infernala din Buc ..
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- Reina
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-01
buna ,
asa stiu si eu deno , dupa ce implineste copilul 1 an , pentru perioada ramasa pana la implinirea varstei de 2 ani (dc ai ales sa stai 2 ani ).
Mamica de 2 pui scumpi
- anca90
- Platinum member
buna!
samy, te intrebam mai sus daca esti multumita de faptul ca ai stat 4 ani cu fetita acasa sau regreti ceva.
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
neatza fetelor si noi de azi la gradi dupa 3 sapt de stat acasa... si eu la serv, bine am fost si vineri,
eu stiam ca , stimulentul se da daca ai optat pt 1 si te intorci mai devreme, oricum trebuie sa te intorci la 11 luni, ca o luna e a tatalui, se practica la 10 luni si un pic, adica pana sa implineasca copilul 11 luni....daca ai optat din prima pt 2 ani nu mai retin daca iti da stimulentul ala daca te intorci, eu parca stiu ca nu.
9 ani de copilarie ....
- Reina
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-01
stimulentul se da pt ambele variante dar in conditii diferite , nu cred ca s-a schimbat nimic la partea asta , stiu sigur ca asa era cd am optat eu pt 1 an
Mamica de 2 pui scumpi
- samy
- Hero member
- Inregistrat: 2007-10-30
anca, timpul petrecut a fost cel mai bine investit pentru copilul meu, si o placere totala pt mine, dar vroiam sa punctez ca ei, copiii, cresc si nevoile lor implict, si parerea mea e ca ei trebuie lasati sa se descurce, usor usor, nu sa stea dupa fusta mamii...e doar parerea mea.
Mami de fetite:pisoi si pisoias!
- carra_verona
- Insomniac member
si eu cred la fel samy. si vad ca micuta mea se desprinde pe zi ce creste de mine. nu stiu cum o sa fie la 6 ani, noi avem 4.5 dar constat pe zi ce trece faptul ca evolueaza, ca nu mai plinge dupa mine minut de minut cum facea cand era la 2-3 ani si nici la baie nu puteam sa ma duc sau sa ma ridic din pat ca plingea instantaneu.
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Carra este si normal sa fie asa, mai independenta; este mare, merge la gradinita (sau scoala?), are deja prieteni...
Samy ai zis ca ai stat acasa 4 ani cu fetita ta,nu? Asta mi se pare si mie timpul ideal de stat acasa cu copilul dar daca nu se paote atat de mult, macar 2 ani.
Ma duc la medicul de familie caci a zis ca vrea sa ma mai vada odata pana cand ajung la gineco. si apoi o sa va scriu o mare dilema de-ale mele unde iarasi nu stiu sa fac fatza. Poate imi dati idei, unele dintre voi sunteti mult mai cu curaj fata de mine...
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- carra_verona
- Insomniac member
suntem inca la gradi, flow - grupa mijlocie. bafta la medic, ne tii la curent ce si cum.
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Mi-a dat sa fac ecograf. Cica s-a schimbat legislatia sau regulamentul spitalului unde vreau eu sa nasc si trebuie facut un prim ecograf inainte de prima morfifetala. Vineri am programare, la ora 1.30 ziua, trebuie sa beau apa multa. Ma duc cu Carol caci are liber de la scoala in ziua aceea. Am emotii, sper sa fie bine...
Anca am inteles acum cum ai procedat cu ecografele.
Just multumesc pentru sfaturile legate de propolis. Nu stiam despre nr de picaturi raportate la nr de kg.
Janis exact asa amprocedat si eu cu C si inca mai continuam: laptele/carti/somn. Bea laptele dupa ce se spala pe dinti, din pacate, dar are reflexul format, altfel nu poate sa adoarma desi observ ca incearca sa se autoeduce in sensul ca isi repeta ca face cariii daca nu il bea inainte.
Si acum dilemele
1. Fetelor, eu am mutat-o pe C. de la programul before-after school la...autobuz. Pot sa lucrez program scurt, asa ca stau cu ea acasa pana o ia autobuzul si o astept la bus cand este ora de venit. Este extraordinar din mai multe puncte de vedere: sta acasa, in mediul ei, trei ore in plus pe zi. Doarme mai mult dimineata. Mananca mai bine si...are sentimentul de independenta. Singura se descurca, se urca singura in bus, are singura grija unde se aseaza. Ea singura ia decizii daca isi face sau nu prieteni in autobuz, cu cine vorbeste etc. Si salbam si noi o gramada de bani pe luna mai ales ca iarna salariile la noi sunt mai mici. Problema este insa ca vecina (da, aceeasi vecina) vineri si-a luat liber si m-am trezit cu ea la mine ca "Hai ca vin la bus cu tine sa vad cine este in bus, cine asteapta copii, cum se descurca C.". Am mers impreuna (distanta este mica, 2=3 min de mers pe jos). Ma intreb de ce a vrut sa vada asta iar sotzi a spus ca s-ar putea sa ma roage sa am grija si de fetita ei in sensul sa o duc si sa o iau eu de la bus si sa stea la noi vreo 2 ore pana ajunge ea de la job (asta inseamna sa doarma Carol mai putin dimineata, sa le fac de macare amanurora si, mai ales, in loc sa mi se relaxeze copilul ca sa pot lucra ceva cu ea, sa stea tot agitata cu colega de scoala). Deocamdata vecina nu a spus nimic. Fetita ei este plecata in alta tara la bunicii ei (cu tatal) si sotzi banuieste ca o sa ma intrebe sambata, cand se intoarce feita acasa. Eu am o mare problema cu tupeul; sunt tuta rau la treburi din astea. Desi este dreptul meu sa zic Nu parca nu am curaj...In fine, sa presupunem ca ma intreaba eu cum sa ii zic NU? pt ca ar trebui sa depind total de copilul ei. Adica daca eu nu vreau sa o las pe C sa se duca l scoala o zi tot trebuie sa o trimit ca na, mai am una pe cap de trimis. Ati prins voi ideea...
2. Am niste fosti si buni prieteni. Spun fosti pt ca s-au mutat in alta provincie si tinem legatura din ce in ce mai rar de cand mi s-a nascut copilul si nu pt ca eu nu am timp (am timp!!!!) ci pt ca...ei nu pot sa aiba copii. Au incerct tot ce este omeneste posibil (mai putin surogate mom), de cateva ori fiv, Sovata, zeci de tratamente etc dar degeaba. sunt mai mari un pic decat noi. Cand am ramas gravida cu C. nu am spus nimanui (am discutat cu voi doar). Am spus tarziu, dupa vreo 4 luni si prietena mea a facut o criza ca de ce nu i-am spus. Degeaba i-am explicat ca am pierdut o sarcina inainte si ca mi-a fost frica, ea a tinut-o pe a ei. Am inteles ca dincolo de revlta pe secretomania mea, era starea ei sufleteasca pt ca se afla in situatia asta groaznica sa nu poti face copii. I-am promis ca daca mai raman o sa ii spun din prima. SI m-au sunat de anul nou si i-am spus. Ea a scos un sunet de genul eeeeeeeeeeeiiii, el nu a zis nimic. Faza este ca l acate un email de la ea in care ma intreaba cum mai suntem noi toti, ii zic ca am ecogrf de data X, ca mi-e greata etc. Si nu imi raspunde inapoi. Ma simt vinovata...ma simt foarte aiurea sa ii mai zis ceva caci nu raspunde inapoi. Nici nu pot sa spun altceva caci asta-i viata mea, am copil astept un altul...cum sa procedez cu astfel de oameni? Sa ignor in eventualele convorbiri ca sunt gravida? Imi pare rau ca trece prin asa ceva si i-am spus tot ce stiu si eu ca m-a ajutat, dar nu pot sa fac mai mult...
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- ginutza
- Hero member
- Inregistrat: 2007-09-19
Buna fetelor,
flow, raspund eu 1 i-as zice clar ca nu am cum cu o insiruire de fel si fel de chesti sunt gravida, nu am cum sa am grija de alt copil programul meu este facut dupa copilul meu vreau sa petrec mai mult timp doar cu copilul meu mai trebuie sa merg la servicii din cand in cand si iau copilul cu mine, unul in plus bate la ochi sau ii zici sec ca nu ai cum sa ai grija de al ei, fara sa ii lasi loc de interpretare, o privire taioasa si gata
2 eu nu m-as agita, sunt oameni si oameni, las-o sa-si revina singura, poate este mult prea afectata ca nu poate avea copii, poate acum ii este ciuda pe tine si este posibil prin incercarea ta de a face lumina sa faci mai mult rau
un mic sfat, dupa cum spui te pierzi sau nu-ti gasesti cuvintele in fata vecinei exerseaza singura ce ii vei spune, pune-l pe sot sa-ti puna intrebari, cam ce ar intreba ea si iti va fi mai usor cand va veni momentul sa ii zici ce ai de zis
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- anca90
- Platinum member
Samy, de acord cu tine, dar ma intreb cand e varsta potrivita ca sa se desprinda de fusta mamii. Din ce ati scris tu, carra, flower, deduc ca la 4 ani e mai ok decat la 2. A fost greu sa te angajezi din nou dupa 4 ani?
Flower, 1. Eu nu stiu ce divergente ai avut cu vecina, asa ca strict in situatia asta, i-as spune politicos ca imi pare rau dar nu pot, este prea obositor pt mine, nu ma pot descurca cu ambeld fete. Daca stie de sarcina, ai un motiv in plus sa vrei sa te menajezi. 2. Da, eu as evita sa-i mai scriu de sarcina sau despre Carol daca nu intreaba ea in mod expres. Vezi si tu despre ce scrie ea si incearca sa mentii discutia in aceleasi sfere (despre casa, munca, gospodarit, cumparaturi...).
- LikeIt
- Sr. member
- De la: Romania
- Inregistrat: 2011-01-24
Buna
Mamici,ma confrunt cu o perioada destul de dificila,o sa va zic imediat in CE sens si vroiam sa va intreb cum ati gestiona/proceda voi in situatii de genul asta. Pentru ca EU intru in panics de cele nai multe ori de frica ca nu Mai stiu CE sa fac. De exemplu,in seara asta , m am dus sa i dau laptele Anastasiei in jur de 12noaptea,?l bea prinsomn; si am văzut ca nu are sosetele in picioare.dau sa i le pun si imediat ?ncepe sa tipe ,s a dat jos din pat asa pur si simplu,din somn,si s a pus pe jos tipand tare ,ca si cum ar fi fost chinuita,batuta,etc..eu deja am intrat in panica ,ma g?ndeam ca iar tipa/urla timp de 40de minute..numai ca e miezul nopții si mai sta si pe jos unde e destul de rece si tocmai ce am trecut peste o răceală cu haraieli in piept,muci si tot 'meniul'. Plus ca ei dorm toti in aceesi camera.s-au trezit si baietii dar au ramas in pat. Eu disperata ?ncerc sa o iau de pe jos ,o pun in pat cu forta,ea se enervează mai rau si incee sa urle si mai rau se da iar jos din pat si se pune pe jos in acelasi loc!...o las un minut cred ,gandindu ma ca se va mai linisti daca nu o iau din nou. Ea tipa de mama focului si eu in panica ma g?ndeam cum sa o linistesc. Intr un final m am dus la ea si i am vorbit,hai vin o la mama sa facem nani,hai in brate si din fericire a ?ntins bratele si am pus o in pat unde am stat cu ea si s a linistit,a adormit...De data asta am avut noroc,daca pot spune asa pentru ca alte dati sta si tipa si 30-40min,in care nu vrea nimic,nici luat in brate,nici vorbit,nici nimic. Ea tipa pana raguseste de tot si stand pe jos.. Voi cum ati proceda?ca eu sunt uneori putin spus disperata,nu cu nervii intinsi la maxim,?nsă intru in panica si nu mai stiu ce sa fac,parca numai g?ndesc limpede ce am de facut,ce sa fac.
"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."
Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Neata
Like, o iei in brate si o tii strans si ii vorbesti, poate viseaza urat, e in starea aceea semi-treaza.
Flower, eu i-as zice nu fara nici o mustrare. Copilul e responsabilitatea fiecaruia.
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|