homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 35-37

#685 2015-02-10 08:40:40

nico_leta
Full member
Inregistrat: 2008-04-03

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 35

anca90 a scris:

mai bine nu citeam povestea lui nico... e atat de trista. bietul copilas! sad
nico, o curiozitate am: in analizele de sange, i-au iesit leucocitele marite? sau au bagat ca cretinii antibiotic intr-un bebe de... 3 sapt grater.
despre "are laptele dvs ceva", nu mai comentez. te-am indrumat catre grupul Alapteaza!, cred ca ai fi gasit mamici care s-au lovit exact de problema asta si au rezolvat-o continuand sa alapteze, fara sa testeze nici macar un tip de lapte praf si fara sa ajunga bebelusul prin spitale la nici o luna de viata, sa se chinuie pe acolo, sa fie hranit la program de adulti sad. scuza-ma ca sunt asa inversunata. nu am nimic personal cu tine, mi-e mila de bietul copil, atat.

nu vreau sa incep discutia despre "alaptat" s-a discutat odata si e suficient
am vrut povestindu-va asta sa scot in evidenta ca nu este normal ca sa susti ca are laptele ceva in loc sa cauti motivul problemei, in loc sa faci analize suplimentare
eu oricum o pun sa suga inaninte de fiecare masa , am reluat si treaba cu ceaiurile pt mine sper sa inceapa sa curga mai mult
Ginuta din pacate mie nu mi-a scazut laptele pt ca 2 zile a mancat doar mucilagiu pt ca ma mulgeam si chiar imi curgeau sani foarte tare,eram incantata.Pt mine socul de duminica noaptea a fost din pacate cauza pt ca am plans ore intregi cand am vazut ca copilul meu era mai rau decat a venit la spital ,pt ca in momentele acelea mi-am sunat sotul noaptea si i-am zis ca astai ne omoara copilul,pt ca asta era sentimentul meu.

rugaciune  rugaciune Multumesc Doamne ca am ajuns pana sa am in brate minunea mea

#686 2015-02-10 08:54:16

ginutza
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-09-19

buna fetelor,

nico , eu nu imi aduc aminte sa fi avut vreun soc, dar stiu ca am trecut prin toate sentimentele posibile, de plans nici nu mai zic, de la camera de garda , unde ne-au zis ca are meningita si pana am plecat a fost un calvar, plus ca dupa  ce am plecat din spital a luat un virus si i-am facut acasa injectii ca nu am mai vrut sa stau in spital
nu era zi in care sa nu ma cert cu asistentele, care uitau sa vina sa ii faca tratamentul si cate si mai cate am patit, si am fost la renumitul Grigore Alexandrescu

Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.

#687 2015-02-10 09:12:31

nico_leta
Full member

eu nu v-am povestit ca sa ma plang si nici sa ma vait pt alaptat am vrut sa va povestesc experienta mea si poate undeva sa arat chiar daca nu schimbam nimic sistemul medical
M-am intalnit in spital cu inca 2 fete care au nascut odata cu mine si cu care ma intalnisem si la maternitate si care erau internate tot cu diaree,aceea erau copii alimentati exclusiv la san si de aici trageti voi concluzia pt ca dr si asistentele si inclusiv noi ca mamici acolo in spital am tras-o.....................au luat un virus inca din maternitate,nu stia una sa aiba grija de copil dar era o fata care era la al 3 lea si tot nu stia???

Ultima oara a fost editat de nico_leta (2015-02-10 09:13:07)

rugaciune  rugaciune Multumesc Doamne ca am ajuns pana sa am in brate minunea mea

#688 2015-02-10 09:26:54

ginutza
Hero member

nico, cel mai important lucru este ca bebe sa fie bine, restul este istorie

#689 2015-02-10 09:30:05

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

'neata wave

Nico kram
sper ca nu sunt pisaloaga ca tot zic de asta mamicilor de copii cu probleme digestive dar este una dintre posibilitati si merita luata in calcul cred eu. Eu regret ca am diagnosticat atat de tarziu la Stefan, nu stiu de ce medicii se gandesc abia in ultima instanta la asta. Nu doar refluxul si intoleranta la lactoza pot da astfel de simptome ci si alergia la proteina din lapte. La varsta asta cel mai sigur se diagnosticheaza prin proba excluderii: lapte cu proteina extensiv hidrolizata iar mami care alapteaza scoate complet din alimentatie orice ar putea contine chiar si urme de lapte. Pe termen lung, 2-4 saptamani, pentru ca din pacate nu se vad rezultatele de pe o zi pe alta. Analizele de sange pentru alergia la proteina din lapte sunt relevante abia dupa 3 ani.
Sper sa va fie mai bine kram La restul nu mai comentez.... sad

Publicitate

loading...

#690 2015-02-10 09:33:52

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Neata!

Nico, nu cred ca Gina a vrut sa spuna ca te plangi sau ceva de genul asta. Si daca ai face-o ar fi ok, de-aia ne povestim una alteia ca sa ne descarcam. smile

Pot doar sa-mi imaginez prin ce ai trecut si iti spun ca cel mai important este sa te linistesti, sa inveti sa te bucuri de copilul tau si de timpul petrecut cu ea si sa ai convingerea ca STII sa ai grija de ea. Doar tu esti mamica ei.

Ne spui si noua cum o cheama? smile

Ultima oara a fost editat de Katey (2015-02-10 09:35:10)

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#691 2015-02-10 09:43:44

ginutza
Hero member

katey, unde am scris ca se plange Nico?

#692 2015-02-10 09:52:28

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

neata mamici
nico, imi pare tare rau ca ati trecut prin asa ceva!
multa sanatate

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#693 2015-02-10 10:34:38

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

neata

nico si mie imi pare rau de toata experienta prin care ati trecut....noi suntem alaturi de tine, sau macar incercam sa te sustinem cu ceva sfaturi, chiar daca uneori se mai bat cap in cap.

sfatul lui Garga e de luat in seama, ea stie ca a trecut prin asta....incearca alaptatul in pozitie verticala, putin cate putin asa cum zici ca faci si poate usurel-usurel, cu excluderea alimentatiei lactate din meniul tau va reveniti....si copila mea a vomitat insa nu asa cum spui tu, o singura data parca in jet, in rest regurgitari, dar destul de mult, si aproape dupa fiecare masa, dupa 7 luni au incetat cu desavarsire(si e afost alaptata aproape exclusiv pana la 1 an).

A.in masina dimineata :,, mami poate veni F.(coleg de gradi) pe la mine sa o vada pe elsa?,,eu ii zic,, mami, dar F sta foarte departe de noi(suntem in parti opuse ale orasului),, la care raspunsul ei  ,, nu-i nimic, ii dam o harta,,  big_smile big_smile big_smile ...ce sa mai zici.

9 ani de copilarie ....

#694 2015-02-10 11:00:56

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

buna!

nico_leta a scris:

am vrut povestindu-va asta sa scot in evidenta ca nu este normal ca sa susti ca are laptele ceva in loc sa cauti motivul problemei, in loc sa faci analize suplimentare

pai si ai aflat cauza cu analizele suplimentare facute in spital? te-am intrebat de leucocite, nu mi-ai raspuns.
da, sistemul medical este asa cum este. trebuie sa incetam sa-i mai credem pe doctori zei. sunt oameni care-si fac meseria; unii se pricep, altii nu. avem noroc ca in zilele noastre avem acces la informatii, medicina nu mai e un secret stiut doar de doctori si am face bine sa ne informam inainte de a apela orbeste la tratamentele prescrise de medici.

ati tras o concluzie gresita, tu si mamele cu care te-ai intalnit in spital. daca luau copiii vreun virus din maternitate, faceau FEBRA si asta mai devreme de 3 saptamani. bebelusii alaptati exclusiv fac caca moale in mod natural, nu au diaree. pana intr-o luna, e firesc sa faca de mai multe ori pe zi.
in privinta varsaturilor, nu e primul bebelus care are problema asta. sunt convinsa ca daca te informezi, afli solutia si nu e deloc invaziva. fetita ta nu nu e bolnava. are un sistem digestiv sensibil, imatur, firesc pt varsta ei.

garga, cum s-a manifestat la stefan alergia la plv? cand ati observat primele semne, care erau acestea? dupa 3 ani i-a iesit ige pozitiv? cat timp ati tinut/inca tineti regim?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2015-02-10 11:54:33)

#695 2015-02-10 13:41:23

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Anca, din ziua a 2-a de viata au inceput simptomele. nu am mai testat IgE specifice dupa 3 ani caci deja ii introdusesem lactatele incepand cu 2 ani si o luna fara absolut nicio reactie nedorita. Am tinut regim intre 7 luni si 2 ani si o luna (timp de 1an si jumatate). Pentru simptome caut mesaje vechi si revin, parca nu mai vreau sa retraiesc perioada aia repovestind.

LE:

gargarita a scris:

pe langa simptomele pe care le povestesti tu ( si Stefan se linistea pentru scurt timp, pe masa de infasat, nu stiu care e explicatia smile ), el plangea aproape non stop, nu numai cand manca, se arcuia si plangea sau daca nu plangea, gemea si se foia. treaz sau dormind el tot intr-o foiala si chin era. pe la 4 luni sa zic ca s-a mai domolit, nu mai plangea necosolabil, dar in somn era in continuare foarte agitat si gemea de durere; mesele de lapte durau cam o ora si nu mai stiam ce metode de distragere a atentiei sa inventez ( parea si sa vrea si sa nu vrea biberonul, in acelasi timp; probabil ii era foame dar il si durea). abia la 6 luni am mers la gastroenterolog care a banuit alergia la proteina din lapte cand i-am spus ca atunci cand mananca pireutul de legume nu da semne de disconfort, spre deosebire de mesele de lapte. Am facut si o analiza ( calprotectin din materii fecale, care a relevat o inflamatie la nivelul tractului digestiv) si am inceput proba excluderii, si anume, i-am dat un lapte cu proteina extensiv hidrolizata ( Aptamil Pepti); am avut grija sa nu manance absolut nimic care ar fi putut contine chiar si urme de lapte. Dupa 3 saptamani s-au vazut ameliorari clare iar dupa 4 saptamani simptomele au disparut in totalitate. A continuat dieta pana la 2 ani si 1 luna dupa care a tolerat lactatele fara probleme.

#696 2015-02-10 13:59:22

anca90
Platinum member

multumesc, garga!

#697 2015-02-10 14:11:26

nico_leta
Full member

anca90 a scris:

buna!

nico_leta a scris:

pai si ai aflat cauza cu analizele suplimentare facute in spital? te-am intrebat de leucocite, nu mi-ai raspuns.

leucocite=14200(sper sa fi citit bine pt ca pe biletul de iesire sunt numai prescurtari)
nu am facut analize suplimentare pt ca dr a refuzat , a zis ca nu arata a copil bolnav:este roz, rade in somn.................

#698 2015-02-10 14:11:33

GeoGeo
Hero member
Inregistrat: 2010-02-15

hello smile

nico, imi pare tare rau de experienta voastra ! te-au intrebat fetele, daca poti spune la ce spital ai fost ?
Nati a regurgitat masiv, dupa fiecare masa (de san sau formula) pana pe la 6-7 luni cand a inceput sa stea in fund . Facea caca moale , in jet, la fiecare alaptat (adica de vreo 10 ori pe zi) . A luat totusi foarte bine in greutate si a crescut in lungime la fel foarte bine.
Nici eu nu cred ca are ceva copilul, daca nu face febra . Daca tot ai piept, dai de cate ori cere, tine-o cat mai mult la verticala, sa ragaie , plimb-o, etc .
O data pe saptamana cantareste-o . Daca e in grafic sunteti ok.

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#699 2015-02-10 14:32:25

anca90
Platinum member

nico_leta a scris:

leucocite=14200

hmm, atunci a fost o infectie sad. bacteriana, nu virala, deci antibioticul a fost justificat.
LE: vad ca limita superioara ar fi 17000, deci sunt crescute dar inca in limite normale. nu stiu ce sa cred.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2015-02-10 14:35:52)

#700 2015-02-10 14:45:53

Katey
Addicted member

ginutza a scris:

katey, unde am scris ca se plange Nico?

Pai nu ai scris, dar ea a tras concluzia asta. smile
Tocmai ca sunt sigura ca nu asa ai vrut sa interpreteze. nustiu

Noi i-am comandat lui N alt scaun auto, vine maine de la Nichiduta prin emag. Am emotii, sper sa ajunga intreg...

Strumful nails  7,5 ani

#701 2015-02-10 15:01:54

anca90
Platinum member

katey, ati trecut la alta grupa de varsta sau nu va mai multumea cel vechi? pe cel vechi il vindeti? ce model e?

#702 2015-02-10 16:22:59

Katey
Addicted member

Anca, cel vechi e 0-18 kg, iar N are acum in jur de 15 kg. Asta il vom muta in masina la tata, unde are doar inaltator.

Cel comandat e 9-36 kg. Amandoua sunt DHS baby.

Asta e cel vechi: http://www.emag.ro/scaun-auto-dhs-0-18- … DP70RBBBM/
(Noi l-am luat mai scump de pe site-ul DHS si nu are nici reductor, hmm.)

Si pe asta l-am comandat acum: http://www.emag.ro/scaun-auto-9-36-kg-d … DVNG1BBBM/

Nu il vindem pe cel vechi.

M-am uitat mai bine, cel vechi e DHS journey, asa: http://www.smart-baby.ro/produs/0-18-kg … /2623.html , dar pe rosu.

Ultima oara a fost editat de Katey (2015-02-10 16:28:38)

Strumful nails  7,5 ani

#703 2015-02-10 17:33:19

GeoGeo
Hero member
Inregistrat: 2010-02-15

off topic :
adina, ti-am dat add pe fb lol

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.