homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-10

#172 2007-11-29 14:37:29

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

Re: Casatorie vs. concubinaj

eu cred k sunt pt casatorie,dar bineinteles inainte de asta,cei doi ar trebui s loqiasca o perioada impreuna,k poa doamne fereste,ceva nu merge qm ar trebui.oricum dk ne luam dupa c scrie in biblie(respect ceea c este scris)toti traim in pakt

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#173 2007-12-17 23:56:47

andreea81
Full member
Inregistrat: 2007-12-10

ar trebui sa ne dorim sa fim ultimii din viata partenerilor, si nu primii, pentru ca la ultimii se opresc.:)nu????>

#174 2007-12-18 00:06:28

cat_eyes
Full member
De la: Blocul vecin
Inregistrat: 2006-07-01

sczue.. da' curva nu e aia care ia bani?

#175 2007-12-18 00:57:11

miruna25
Full member
Inregistrat: 2007-01-28

Nu, aia e prostituata. Chestie de nuanta.

Always remember that true beauty comes from within: from within bottles, jars, compacts, and tubes :-).

#176 2007-12-18 22:23:44

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

si amanta...tot de nuanta lol

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

Publicitate

loading...

#177 2007-12-19 00:09:30

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

eu sunt pentru concubinaj, dar asta cu ceva timp inainte de nunta, nu pentru toata viata. eu am trait in concubinaj cu prietenul meu 3 luni si eram de 5 ani impreuna si aceste 3 luni m-au facut sa ma razgandesc in privinta unei eventuale casatorii...

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#178 2007-12-19 00:18:20

cat_eyes
Full member
De la: Blocul vecin
Inregistrat: 2006-07-01

C?RVĂ, curve, s.f. 1. (Pop.) Femeie care duce o viaţă desfr?nată. ♦ Prostituată. 2. Fig. Om ipocrit, josnic; cutră. ? Din v. sl. kurŭva

#179 2007-12-19 00:22:07

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

ivy a scris:

bela a scris:

in biblie de ce nu scrie ca si barbatii tre sa fie virgini?

eeh uite asta e o intrebare buna!

in biblie scrie ca femeia si barbatul trebuie sa fie virgini inainte de casatorie...deci nu face discriminare absolut deloc.Cartile de specialitate nu le fac pe femeile cu viata sexuala activa-curve .
Se numeste desfranare...mai bine zis pacatul desfranarii,care este valabil si ptr un barbat si ptr o femeie.Adica la preot daca merge un barbat si o femeie care au o viata sexuala activa,nici unul nu ia impartasanie siaman2 primesc aceiasi mustrare.Pacatul e acelasi.
Ca barbatii au pasarele in cap ca ei trebuie sa fie primi asta e altceva
Dpdv religios pacatul e acelasi si ptr femeie si ptr b....
Despre LOGODNA cum spunea Lelaina ..sigur ca te intreaba daca ai avut relatii sexuale
Nu as recomanda logodna cum ai zis u cu 3ani inainte de nunta...ptr ca daca te desparti dupa 2ani de la logodna??Faci un pacat m,ai mare,ca ai primit o binecuvantare.Mai bine nu faci.Astepti sa faci logodna in ziua nuntii

Ultima oara a fost editat de Butterfly20 (2007-12-19 00:26:31)

#180 2007-12-19 00:52:36

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

ane_mona a scris:

eu sunt pentru concubinaj, dar asta cu ceva timp inainte de nunta, nu pentru toata viata. eu am trait in concubinaj cu prietenul meu 3 luni si eram de 5 ani impreuna si aceste 3 luni m-au facut sa ma razgandesc in privinta unei eventuale casatorii...

si eu am fost in aceesi situatie

#181 2008-01-16 00:19:16

bela
Sr. member

ma gandeam azi de ce "fuge" lumea de casatorie...si o posibila explicatie ar fi mediul in care traim...pretutindeni, in ziare, reviste la tv, nu ne este prezentat un cuplu care traieste in pace si armonie de 30 ani...ne sunt prezentate numai divorturi, scandaluri, recasatoriri si iar divorturi....nimeni nu e interesat de promovarea unui lucru, frumos si calm, care nu ar aduce nici un pic de "rating"....in ziar despre ce citim  despre cuplul de pe un varf de munte care au 35 ani de casatorie sau despre bahmhu, prigoana, tiriac si lazariuc etc?....si cred ca fara sa vrem , in timp toate aceste intamplari ne influenteaza fara sa vrem....dc ajungem si noi asa?

#182 2008-01-16 00:46:21

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

e mare pacate...dar ai f mare dreptate...

happy with him...inlove with him...puss

#183 2008-01-16 19:17:55

bliss
Full member
Inregistrat: 2007-01-23
Site

soulfly a scris:

Nu stiu exact ce sa spun, pentru mine casatoria ar fi cea mai mare privare de libertate. Dupa parerea mea, cand 2 oameni se iubesc, nu mai conteaza juramintele facute in fatza vreunui dumnezeu sau vreunui ofiter de stare civila... Casatoria e cel mai mare act de egoism posibil, e ca si cum i-ai pune lanturi la picioare unei persoane. N-as face asta. Daca ma iubeste, sta de bunavoie iar eu daca il iubesc stau de bunavoie.... Desigur, m-as casatori in cazul aparitiei unui copil. As vrea sa aiba si numele meu, si pe el lui..

Amin! big_smile   De fapt nu inteleg diferenta dintre a fi casatorit si a sta cu cineva. Mai departe de faptul ca in prima varianta faci mare tam-tam si chemi toti cunoscutii sa iti dea bani. lol  Si in afara de faptul ca despartirea devine mai incurcata si mai dureroasa atunci cand necesita trecerea pe la tribunal. In rest nu cred ca ar trebui sa fie diferente.
Te "implineste" o verigheta? Pai poti s-o cumperi singura. wink)

Ultima oara a fost editat de bliss (2008-01-16 19:19:30)

#184 2008-01-16 23:10:36

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Eu abia astept sa ma casatoresc, sa ma vad in rochie alba de mireasa... Pentru mine casatoria, si mai intai cererea in casatorie, este o dovada de iubire. Un om care vrea sa se casatoreasca cu tine, vrea sa fie cu tine toata viata. De aceea face acest pas... Parerea mea tongue

#185 2008-01-18 13:49:00

bela
Sr. member

bliss a scris:

soulfly a scris:

Nu stiu exact ce sa spun, pentru mine casatoria ar fi cea mai mare privare de libertate. Dupa parerea mea, cand 2 oameni se iubesc, nu mai conteaza juramintele facute in fatza vreunui dumnezeu sau vreunui ofiter de stare civila... Casatoria e cel mai mare act de egoism posibil, e ca si cum i-ai pune lanturi la picioare unei persoane. N-as face asta. Daca ma iubeste, sta de bunavoie iar eu daca il iubesc stau de bunavoie.... Desigur, m-as casatori in cazul aparitiei unui copil. As vrea sa aiba si numele meu, si pe el lui..

Amin! big_smile   De fapt nu inteleg diferenta dintre a fi casatorit si a sta cu cineva. Mai departe de faptul ca in prima varianta faci mare tam-tam si chemi toti cunoscutii sa iti dea bani. lol  Si in afara de faptul ca despartirea devine mai incurcata si mai dureroasa atunci cand necesita trecerea pe la tribunal. In rest nu cred ca ar trebui sa fie diferente.
Te "implineste" o verigheta? Pai poti s-o cumperi singura. wink)

institutia casatoriei nu sta in acea verigheta...nu pentru verigheta sau rochia de mireasa te casatoresti....
si hai sa sarim de la una la alta...ipotetic vorbind
sa presupunem ca ai o relatie frumoasa cu cineva o perioada mai lunga sau mai scurta de timp.....ce te-ar deranja mai tare...sa stii ca avea deja o prietena sau ca era casatorit.....raspundeti-va sincer intai la aceasta intrebare voua insiva si apoi incercati sa definiti casatoria ca un act de egoism sau ca inchisoare...
p.s.si din inchisoare si din casatorie te poti"elibera"

#186 2008-01-18 18:35:10

bliss
Full member
Inregistrat: 2007-01-23
Site

M-ar deranja la fel de tare!
Cum se schimba relatia dintre tine si iubitul tau dupa casatorie? Ce e altfel? Atata timp cat nu e bazata pe "hartie" si verigheta, pe ce e bazata ea?

PS: sa nu spuneti pe iubire ca pe asta ar trebui sa fie bazata si relatia cu iubitul......

#187 2008-01-18 18:36:57

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

cred ca putem sa ne intrebam si cum se schimba relatia dupa ce te muti cu cel pe care il iubesti?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#188 2008-01-18 21:22:52

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

eu nu vad casatoria si "hartia" ca un lant pus la piciorul celui iubit, ca o inchisoare. tocmai pentru faptul ca relatia ta nu e definita de acea hartie mie mi se pare o dovada de asumare a responsabilitatii fata de sine, de persoana iubita si de relatie   in fata lumii intregi. E, cum sa spun, fapta nu vorba, asumarea declaratiilor si promisiunilor pe care le faci celuilalt prin acea hartie si nu datorita acelei hartii.  eu cred ca o persoana care fuge la nesfarsit de casatorie fuge de fapt de responsabilitate, stie ca daca vrea sa plece a doua zi din relatie o poate face fara sa dea socoteala nimanui (lucru la care te supune intr-o oarecare masura divortul). prin "hartie" iti asumi responsabilitatea publica si pentru reusita relatiei, dar si pentru esecul ei. ca sa fac o comparatie mai grosolana, e ca si cum te-ai duce sa lucrezi fara contract de munca, pentru ca in caz ca te-ai plictisit de job sau de munca sa poti sa-ti bagi picioarele a doua zi.
asta e parerea mea si atat. depinde de la om la om, de la caz la caz, exista numeroase exceptii pentru ambele situatii.
dar ma gandesc,  sincer, cate dintre noi isi dorescsa traiasca pana la adanci batranete in concubinaj alaturi de persoana iubita?

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#189 2008-01-18 21:23:16

bela
Sr. member

bliss a scris:

M-ar deranja la fel de tare!
Cum se schimba relatia dintre tine si iubitul tau dupa casatorie? Ce e altfel? Atata timp cat nu e bazata pe "hartie" si verigheta, pe ce e bazata ea?

PS: sa nu spuneti pe iubire ca pe asta ar trebui sa fie bazata si relatia cu iubitul......

oare...bun si presupunand ca si-ar da seama ca tu esti dragostea vetii lui si tu la fel...te-ar deraja sa divorteze sau sa se desparta de o tipa pur si simplu cum se  desparte orice cuplu din ziua de azi....iti zic eu...casatoria deranjeaza mai tare...doar ca nu recunosti....
haide sa fim sincere sa nu mai facem pe mironositele sau pe fecioara maria cand raspunsul e evident

#190 2008-01-18 21:23:40

bela
Sr. member

evilpink a scris:

cred ca putem sa ne intrebam si cum se schimba relatia dupa ce te muti cu cel pe care il iubesti?

depinde dupa cat timp te muti

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.