homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-12

#210 2008-01-22 21:29:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Casatorie vs. concubinaj

pentru ca iubirea e ceva care-i priveste strict pe cei doi implicati, si nu e nevoie sa-mi valideze statul / societatea printr-o hartie chestia asta, pentru ca nu am nevoie sa afirm lucrul asta in fata unei multimi de oameni care sa manance si sa bea in cinstea sentimentelor mele, pentru ca hartia aia nu-mi foloseste la nimic si nu-mi garanteaza nimic...

#211 2008-01-23 07:28:21

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

heimdall a scris:

pentru ca iubirea e ceva care-i priveste strict pe cei doi implicati, si nu e nevoie sa-mi valideze statul / societatea printr-o hartie chestia asta, pentru ca nu am nevoie sa afirm lucrul asta in fata unei multimi de oameni care sa manance si sa bea in cinstea sentimentelor mele, pentru ca hartia aia nu-mi foloseste la nimic si nu-mi garanteaza nimic...

dar te ajuta...atata tot...ceea ce e bine. te ajuta la un credit, te ajuta... kram

#212 2008-02-28 00:11:41

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

deci pana la urma...casatorie smile

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#213 2008-02-28 14:37:38

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

casatorie. din pacate, nu asta e si parerea lui iubi sad... sau, ma rog, e, dar numai "teoretic".
casatoria o vad nu ca pe o constrangere, nici macar ca pe o promisiune pe termen lung... ci ca pe o confirmare a unei relatii frumoase (cel putin) la un moment dat. daca te simti bine langa un om iubit acum, de ce sa amani (bine, acum=vreo 2-3 ani de prietenie la activ, cel putin pt mine) si sa nu fiti fericiti acum? plus ca, daca ai un copil, va putea avea numele ambilor parinti... plus, asa cum zicea lumea, ceva ajutoare financiare deloc de neglijat, plus, mai ales, o binecuvantare a relatiei de catre biserica...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#214 2008-02-28 22:37:37

bela
Sr. member

imi place asta...promisiune pe termen lung smile

Publicitate

loading...

#215 2008-03-10 10:35:05

deea15
New member
Inregistrat: 2008-01-30

faza e ca religia nu permite concubinaju... de aia parintii ne "forteaza" e prea mult spus forteaza.. dar zic ca ei ne spun ca nu e bine sa stai in concubinaj.... eu sunt d 9 luni cu iubitu meu si de vreo 3 luni aproape ca stam impreuna mai vbin asa ziua pe acasa .... dar mai rar... si eu is d conceptia asta ca trebuie sa stati o vreme impreuna ca sa vezi cum se comporta ...si sa vezi daca esti si tu pregatita sa stai toata viatza langa un barbat.. nu ? parerea mea...

#216 2008-03-10 10:36:30

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

poti sa stai langa el sa vezi cum se comporta si fara sa locuiti impreuna...sau nu?

mami de minuni hjarta

#217 2008-03-10 10:51:38

katami
Platinum member

eu_vreau a scris:

poti sa stai langa el sa vezi cum se comporta si fara sa locuiti impreuna...sau nu?

nu generalizez... dar eu tind spre nu. cel putin asa a fost la noi... stateam cu el de cand venea de la servici pana la 12 noaptea... si totusi am perceput schimbari mari cand ne-am mutat de-a binelea impreuna. vrand nevrand, cand nu locuiti impreuna mai aveti faza de "hai sa ma fac frumoasa ca vine", il percepi/te percepe ca pe un musafir pe langa care trebuie sa fii dragut. cand stai cu omul non-stop, te vede zburlita dimineata, vede cum bucataria e jale in timp ce gatesti o masa delicioasa, din care inainte vedea doar "faza finala", vezi cum isi lasa toalele imprastiate, cum vine seara de la servici rupt si nervos... si iti dai seama daca va iubiti destul incat sa treceti peste astea.... sau nu. eu zic ca e un pas important... diminueaza, ce-i drept, din romantismul viitoarei nunti si vieti de "just married"... dar spui "da" mai in cunostinta de cauza si cu picioarele pe pamant. si, daca e sa "pici de sus", e mai bine sa nu se intample dupa nunta, nu?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#218 2008-03-10 10:54:08

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

noi n-am locuit impreuna inainte si descoperirea a fost mai faina smile

mami de minuni hjarta

#219 2008-03-10 11:18:51

katami
Platinum member

voi ati fost dintre cei fericiti smile. felicitari si s-o tineti tot asa! n-am zis ca nu se poate... am zis, doar, ca e jale si Doamne fereste sa fie invers... si sa te trezesti cu verigheta langa un om in care nu-l mai regasesti pe cel de care te-ai indragostit. bine, daca ar fi strict dupa mine, si eu am avut probleme cu interdictia religioasa... plus ca si eu visam la nunta perfecta si luna de miere perfecta de dupa, la descoperire si tot ce spui... recunosc ca mi-a ramas un usor gust amar dupa toate astea. dar daca asa a fost... inseamna ca cine stie, de asta aveam nevoie, poate...  plus ca mai e un risc la mutatul asta, risc pe care il simt pe propria piele: unoii barbati "se obisnuiesc" cu starea de "bine, am de toate, is la casa mea" si nu se grabesc sa se casatoreasca... si se lungeste concubinajul asta... din nou depinde de la om la om, dar e si asta o problema (eu una sufar din cauza asta... mi-e ca, pana ma cere in casatorie, deja o sa ma lase rece ideea....). asa ca... fiecare varianta e cu avantaje si dezavantaje... si-s oameni si oameni, la unii se potriveste mai bine una, la altii alta...

#220 2008-03-17 23:47:28

bela
Sr. member

verigheta se scoate f usor....de ce va e frica de verigheta?....

#221 2008-03-18 10:54:59

katami
Platinum member

asa-i, bela... asa zic si eu. LOR, barbatilor, le e frica. exact ca tine zic si eu.... dar, pe de alta parte, daca poti  preveni o chestie... e mai bine decat s-o "tratezi", nu?

aaa... si mutatul inainte de casatorie mai are un avantaj... poate stupid, dar este: acumulati niste lucruri (in unele cazuri, chiar o casa) dinainte... asa ca poti folosi banii de nunta pt altceva... o calatorie sau.... orice alt "moft" pe care, poate, alta data nu-l mai poti implini, din cauza obligatiilor diverse....

#222 2008-03-18 11:40:53

spring24
Full member
De la: Nowhere
Inregistrat: 2007-03-21

cu ceva timp inainte, vroiam casatorie din prima, nu ma gandeam ca nu ne vom potrivi... dar pt ca sunt catolica si stiu ca e alegerea pt toata viata, ma mai gandesc un pic si optez pt concubinaj deocamdata..adica incepand din vara, daca merge totul bine smile

#223 2008-03-18 11:48:15

dizzic
Full member
Inregistrat: 2008-03-16

..parerea mea e ca dupa casatorie fiecare se simte prea sigur pe relatie..si relatia isi pierde culoarea..devine monotona..mie mi-e frica de casatorie tocmai din aceasta cauza..prefer concubinaj...sper sa nu citeasca cine stie cum puiu meu tongue

#224 2008-03-18 11:51:54

roxicutza
Full member
Inregistrat: 2007-08-13

in privinta temei abordate, sunt de acord cu katami...inainte sa te castoresti cred ca este bine sa locuiesti impreuna cu "the one". fiecare are obiceiurile lui, tabieturile lui pe care le vezi doar at cand stai impreuna cu el/ea. in cazul meu...eu stau cu prietenul meu de 3 luni. in oct am stabilit nunta. am facut-o ca o continuare a unei relatii frumoase, in care simtim ca apartinem unul altuia, ca ne iubim, ne suntem devotati si trup si suflet. eu simt ca nu mai sunt singura pt ca il am pe el care e langa mine ma iubeste ma intelege si ma accepta asa cum sunt, imi este alaturi " la bine si la rau". impreuna luptam pt  noi, pt o viata impreuna ...si cred ca cea ma frumoasa implinire a relatiei ar fi bb, daca vrea Dzueu. sunt extraordianr de fericita, il accept si il iubesc pt ceea ce este cu defecte si calitati, am fost si sunt langa el in momentele bune si proaste si asta ne uneste si mai mult. acelasi lucru il simt din partea lui si asta parca imi da aripi, ma motiveaza si ma sustine in viata, la munca, in general.
suntem fericiti impreuna dea ceea nu vad casatorie ca pe o obligatie, o vad ca pe o uniune de comun acord, binecuvantata de Dzeu(sunt tare emotionata cu privire la cununia religioasa;) Nu as putea sa-mi vad nunta ca pe o afacere...oamenii pe care i-am invitat mi-au fost aproape, ma cunosc de mica si ii vraeu alaturi. cam atat..deci pro casatorie:D

#225 2008-03-18 12:05:51

blue.butterfly
Full member
De la: Din tara si din strainatate
Inregistrat: 2008-03-13
Site

De acord si eu cu locuitul impreuna. Noi dupa cateva luni ne-am mutat impreuna (ne-am cunoscut inainte cu cateva luni de a termina eu facultatea) si locuim impreuna de aproape 2 ani.

Mie mi se pare foarte ok asa...il cunosti pe celalalt, ii descoperi defectele...va obisnuiti impreuna. Plus, daca nu exista un act oficial, daca nu iti convine, pleci! In schimb, daca te muti dupa casatorie, daca nu iti convine, mai stai si inghitzi...ca deh, ce zice lumea daca divortezi?

Daca iese cu prietenii pana dimineata si vine baut acasa, te neglijeaza, te bate...concubinaj = il parasesti a doua zi....casatorie= te gandesti de vreo 50 de ori daca accepti umilinta pentru a nu te vorbi lumea ca esti divortata. E doar un exemplu : concubinajul iti lasa mai multa libertate.

Totusi, nu sunt adepta concubinajului lung (5-10 ani, forever). Mi se pare firesc ca dupa 2-3 ani de locuit impreuna sa urmeze o casatorie, ca ceva firesc si pentru a fi o familie cu acte legale.

Casatoria iti asigura o anumita securitate...credite, copil, investitii comune. Concubinajul nu prea e luat in calcul la credite, copilul va purta numele tatalui nu al tau (de obicei), investiiile comune sunt mai greu de dovedit in eventualitatea unei despartiri. Putem discuta multe pagini despre avantajele si dezavantajele de fiecare parte, atat a casatoriei cat si a concubinajului.

Oricum, nu cred ca e o regula. Alegi ceea ce tie iti face bine...in functie de principiile pe care le ai, varsta, posibilitati, etc.

Nu avem probleme, ci doar solutii!

#226 2008-03-18 12:30:19

dizzic
Full member

deacord..dar momentan nu pot gandi la asa ceva eu..nu ma vad "legata"..simt ca mai trebuie sa copilaresc alaturi de el smile

#227 2008-03-18 12:35:31

mimoo
Sr. member
Inregistrat: 2008-03-01

daca iubesti poti sa stai si numai in concubinaj cand doresti o familie atunci apare casatoria si sa fim seriose din pacate sunt destul d multe cazuri cand nu te casatoresti cu cel pe care il iubesti sau din iubire!

when god made man she was only kidding.

#228 2008-03-18 12:58:26

dizzic
Full member

din pacate asa e hmm

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.