homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-14

#248 2008-03-24 23:57:38

LoveChocolate
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-10-29

Re: Casatorie vs. concubinaj

pentru ca nu simt nevoia altfel... e o parere pur personala repet
sunt persoane care isi doresc foarte mult sa se casatoreasca, sa aiba un copil destul de repede etc. foarte frumos si bravo lor. eu imi doresc altfel viata... e si normal...fiecare procedeaza dupa propriile sale dorinte si principii,nu?

#249 2008-03-25 00:49:50

livandreea
New member
Inregistrat: 2008-03-21

buna tuturor! si eu la fel ca multe pers de pe aici sunt de acord cu casatoria....eu cu logodnicul meu suntem impreuna de 8 luni,locuim impreuna din prima zi(asa a fost sa fie). parerea lui despre casatorie:"este un legamant facut pe viata ",asta imi zicea acum cateva luni si mai zicea ca nu se casatoreste decat "atunci cand voi fi 100% sigur ca am gasit pers potrivita" .e drept ca parintii lui s-au despartit cand el avea doar cateva luni si el nu concepe sa faca aceasi greseala...ideea e ca suntem impreuna din iulie, pe 1 ianuarie m-a cerut de nevasta in fata a lor mei iar pe 1 martie am facut logodna(la Biserica). deci sunt pro casatorie si pro locuit impreuna o vreme dar nu foarte lunga deoarece cunosc cazuri care au locuit impreuna 5-6 ani dupa care s-au despartit din cauza discutiilor despre casatorie deoarece un partener isi dorea lucrul asta iar celalalt nu.

#250 2008-03-25 00:50:36

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

corect

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#251 2008-06-18 18:05:58

miha_g
Banat
Inregistrat: 2008-05-09

noi stam in concubinaj de vreo 2 ani si o sa mai stam,eu am de terminat scoala,sub nici o forma nu vreau acum in timpul facultatii sa fac pasul asta,dar cu siguranta il vom face si vreau sa fie pt tot restul vietii,ceea ce nu s-ar putea face fara sa ne cunoastem foarte bine,aveam o gazda in liceu care s-a casatorit in 2 sapt,a venit taica-su la ea cu un baiat si i-a spus"asta va fii sotul tau si nunta e in 2 sapt" nu au fost fericiti deloc,deci clar depinde de la caz la caz,sunt cupluri fericite chiar daca nu au locuit impreuna inainte,fericirea ti-e scrisa undeva acolo sus

#252 2008-06-18 21:45:51

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

eu sunt pro casatorie
cred ca e bine sa stai un pic inainte de a te casatori cu potentialul sot si apoi sa te casatoresti daca crezi ca e o decizie buna smile..

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

Publicitate

loading...

#253 2010-04-01 21:44:36

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Wow, cautam ceva legat de feminism , misoginism etc, si am dat de topicul asta. Nu am citit decta o parte, dar imi dau si eu cu parerea.

Cand m-am mutat cu prietenul mama mi-a zis ca de ce vreau sa traiesc in concubinaj de la varsta asta. Nu stiu de ce mi se pare un cuvant cu conotatii foarte murdare in romana. Dar ajunge cu parerea despre cuant in sine. Mie mi se pare normal sa locuiesti cu cineva inainte sa te casatoresti, ca sa stii daca te potrivesti cu persoana sau nu.

Tot asa consider ca dupa cativa ani pasul firesc e casatoria (inainte sa apara un copil). Nu as putea sta cu o persoana toata viata fara a face acest pas, pentru ca din punctul meu de vedere casatoria este o promisiune pe care mi-o fac mie, si persoanei de langa mine intr-un moment in care ottul merge bine ca vom lupta impreuna pentru relatia noastra si vom forma o familie. Puteti sa spuneti orice, ca nu e nevoie de asa ceva, ca nu e nevoie de un act, nu imi pasa, pentru mine e nevoie.

Nu vad casatoria ca un lant cum am vazut ca spuneau unele fete ci ca o legatura si mai puternica intre doua persoane. Sunt constienta ca nu garanteaza ca o relatie care va dura pana la sfarsitul vietii, dar pentru mine este promisiunea ca amandoi ne dorim asta si vom incerca sa ajungem la asa ceva.

#254 2010-04-01 21:46:43

Monica999
Hero member
Site

Wow, cautam ceva legat de feminism , misoginism etc, si am dat de topicul asta. Nu am citit decta o parte, dar imi dau si eu cu parerea.

Cand m-am mutat cu prietenul mama mi-a zis ca de ce vreau sa traiesc in concubinaj de la varsta asta. Nu stiu de ce mi se pare un cuvant cu conotatii foarte murdare in romana. Dar ajunge cu parerea despre cuant in sine. Mie mi se pare normal sa locuiesti cu cineva inainte sa te casatoresti, ca sa stii daca te potrivesti cu persoana sau nu.

Tot asa consider ca dupa cativa ani pasul firesc e casatoria (inainte sa apara un copil). Nu as putea sta cu o persoana toata viata fara a face acest pas, pentru ca din punctul meu de vedere casatoria este o promisiune pe care mi-o fac mie, si persoanei de langa mine intr-un moment in care ottul merge bine ca vom lupta impreuna pentru relatia noastra si vom forma o familie. Puteti sa spuneti orice, ca nu e nevoie de asa ceva, ca nu e nevoie de un act, nu imi pasa, pentru mine e nevoie.

Nu vad casatoria ca un lant cum am vazut ca spuneau unele fete ci ca o legatura si mai puternica intre doua persoane. Sunt constienta ca nu garanteaza ca o relatie care va dura pana la sfarsitul vietii, dar pentru mine este promisiunea ca amandoi ne dorim asta si vom incerca sa ajungem la asa ceva.

#255 2010-04-02 10:21:35

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

eu vad casatoria ca pe o forma de organizare impusa de societate. cu alte cuvinte, nu inseamna mare lucru pt miri, dar inseamna pt felul in care sunt priviti in societate. cum spunea si PillBlast, cuvantul "concubinaj" (inca) are o conotatie negativa la noi.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-04-02 10:22:04)

#256 2010-04-02 13:47:04

Joy'n'Happiness
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

coicindenta face ca sa am tema de licenta pe asa ceva si va pot spune ca studiile (si nu alea facute de cercatatorii britanici, ci de institutii din America prestigioase care au idee de ce si cum)indica ca persoanele din concubinaj sunt mai putin fericite, au mai multe probleme in cuplu, partenerii au mai multe probleme de comportament, rata infidelitatii este mai mare comparativ cu casatoria... acum sa nu ne gandim ca in casatorie totul e roz si frumos, sunt si acolo probleme insa mai putine comparativ cu relatiile de coabitare .. desi se spune ca nu te leaga un simplu act, ci iubirea, as putea spune ca nu este neaparat adevarat.practic acel act iti confera o oarecare siguranta, este un angajament luat, o responsabilitate de a fi alaturi de o persoana la bine si la rau, o casatorie implica mult mai multe chestii decat o relatie de concubinaj (daca intr-o relatie de concubinaj in cazul in care te-ai certat iti iei bagajelul si ai plecat si relatia s-a terminat, in cazul casatoriei e ceva mai complicat pentru ca intervine si divortul) ...plus ca intr-o relatie de concubinaj nu prea ai incredere si siguranta ca poti sa faci ceva impreuna cu acea persoana , sa cumperi diferite chestii, sa faci nu stiu ce prin casa, pentru ca nu poti sa stii ce se intampla si tot ce ai facut se duce pe apa sambetei pt ca la noi in Romania nu este reglementata legea coabitarii ca in alte tari civilizate...
totusi eu nu inteleg de ce are lumea ceva cu casatoria??...un act si o vergheta te omoara, te arde.??...
eu sunt pro casatorie...nu as trai in concubinaj toata viata....da sunt de acord sa optez pentru convietuirea premaritala o perioada (1-max 3 ani) pana ne terminam studiile si ne gasim un serviciu bun...

Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages
When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.

#257 2010-04-02 15:22:01

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

si eu sunt pro casatorie... dar sunt de acord si cu locuitul impreuna o perioada (dar nu prea mult).

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#258 2010-04-02 16:03:18

onyca
Sr. member
De la: N-E
Inregistrat: 2007-07-10

si eu sunt pro casatorie..te face mai responsabila...esti mai implinita..chiar daca un act nu schimba mare lucru in sinea ta esti constienta ca relatia a avansat..acum intr adevar poti spune ca ai o familie..ca este un singur scop la amandoi...cu toate astea imi este frica sa fac pasul asta..poate ca nu sunt sigura de sentimentele mele si "pana la moarte" ma sperie...dupa 5 ani de relatie, dupa 1 an de locuit impreuna, inca mai am dubii..asa ca inca mai stam in concubinaj...viata e imprevizibila, iar eu inca mai astept:)

vrreau si eu sa fiu miresica big_smile

#259 2010-04-03 01:24:32

Monica999
Hero member
Site

Sunt curioasa cate persoane care acum 3 ani spuneau ca nu sunt de acord cu casatoria sunt casatorite, sau macar logodite? lol

#260 2010-04-03 01:33:12

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

PillBlast a scris:

Sunt curioasa cate persoane care acum 3 ani spuneau ca nu sunt de acord cu casatoria sunt casatorite, sau macar logodite? lol

eu sunt una din acele persoane lol
?n ianuarie 2007 nu m-aș fi văzut căsătorită cu nici un chip, pe același principiu prostesc cum că actul ăla nu ?nseamnă nimic. ?nseamnă enorm, doar că-ți dai seama de diferență de abia după ce faci pasul și vezi c?t de bine e de fapt să fiți o familie cu același nume

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-04-03 01:33:32)

#261 2010-04-03 11:41:11

Monica999
Hero member
Site

lol Pai intr-un fel mi se pare normal. Nu ai de unde sa stii cat de mult poate insemna o ersoana pentru tine smile

#262 2010-04-03 11:47:21

anabella_n
Hero member

ah ba da, eu știam c?t ?nseamnă el pentru mine și că e singurul cu care mi-aș petrece viața. doar că actul ?n sine nu ?nsemna nimic atunci. p?nă am făcut pasul și ne-am căsătorit. abia atunci mi-am dat seama că a fi căsătorit ?nseamnă mult mai mult dec?t un act. e intimitate sufletească, e ?mpărțirea aceluiași nume, e ideea de familie, pe care p?nă la actul ăla n-o aveam cu el, indiferent c?t de mult ne iubeam. și deși nu mi se părea posibil, dragostea dintre noi a crescut după asta.

#263 2010-04-03 18:43:20

oricine25
Full member
Inregistrat: 2009-05-26

Eu văd ?n căsătorie oficializarea faptului că nu mai ai voie să te culci cu altele rotfl

#264 2010-04-03 22:39:24

anabella_n
Hero member

oricine25 a scris:

Eu văd ?n căsătorie oficializarea faptului că nu mai ai voie să te culci cu altele rotfl

au contraire lol
s-ar putea ca anumite libertăți să le descopere am?ndoi după căsătorie, dar nu comentez mai mult că nu e pentru stomacul și morala tuturor big_smile

#265 2010-04-04 00:39:32

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Eu tocmai ma pregatesc sa intru in concubinaj   lol
N-am nicio problema cu cuvantul asta, ba chiar imi place ca suna asa un pic imoral. Cred ca o sa incep sa-l prezint pe prietenul meu drept "concubinul meu" numai ca sa vad ce fata face  rotfl2

Cat despre casatorie, nu sunt impotriva ei, sunt impotriva persoanelor obsedate de maritis, a celor care au ca scop suprem in viata gasirea unui sot, de parca ar fi cine stie ce realizare extraodinara.
Singurul ... sau de fapt principalul motiv pentru care mi-as dori sa ma casatoresc, ar fi ca sa am ocazia sa-mi organizez nunta si sa fiu mireasa. Nici ca sa ma cheme altfel, nici pt ca altfel n-as putea face un copil, nici pt ca mi-ar pasa de gura lumii.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#266 2010-04-04 18:02:09

oricine25
Full member
Inregistrat: 2009-05-26

anabella_n a scris:

oricine25 a scris:

au contraire lol
s-ar putea ca anumite libertăți să le descopere am?ndoi după căsătorie, dar nu comentez mai mult că nu e pentru stomacul și morala tuturor big_smile

rotfl2 Norocul tău... eu ştiu că n-am cu cine (adică s-ar aplica varianta mea tongue)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.