homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-15

#267 2010-04-15 11:39:14

cleopatr@
Full member
Inregistrat: 2010-01-19

Re: Casatorie vs. concubinaj

pro casatorie, si nu ar trebui privita ca o forma de organizare impusa de societate ar trebui privita ca o organizare binecuvantata de dumnezeu.

#268 2010-04-15 13:23:26

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Ca o ce? Organizare? lol lol lol

#269 2010-04-15 13:36:35

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

kathryn..in afara se poarta de foarte multi ani traitul impreuna..in,,concubinaj,,
chestia este ca toti se prezinta ,,prietenul,, meu..,,prietena,, mea si nu concubinul meu-este ceva normal
si eu traiesc cu cineva impreuna de 4 ani,insa il consider prietenul meu..

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#270 2010-04-15 17:49:26

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

PillBlast a scris:

Sunt curioasa cate persoane care acum 3 ani spuneau ca nu sunt de acord cu casatoria sunt casatorite, sau macar logodite? lol

eu, eu. adica stiam ca o sa fiu candva mireasa dar nu mi`am inchipuit ca atat de repede. cand eram mai mica ziceam ca eu nu ma casatoresc niciodata, ca nu as putea sa imi asum aceste responsabilitati. dar cu timpul mi`am schimbat parerea. acu vreo 2 ani cand ma tot teroriza cu subiectul nunta ma scotea din sarite, "ca eu nu ma casatoresc" rotfl si timpurile se schimba.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#271 2010-04-15 18:23:12

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

wild_wind a scris:

kathryn..in afara se poarta de foarte multi ani traitul impreuna..in,,concubinaj,,
chestia este ca toti se prezinta ,,prietenul,, meu..,,prietena,, mea si nu concubinul meu-este ceva normal
si eu traiesc cu cineva impreuna de 4 ani,insa il consider prietenul meu..

Wildwind, iti dai seama ca nici eu nu-l prezint pe A. drept "concubinul meu". Numai daca am chef de glume big_smile
In Italia, de exemplu, stiu ca isi spun "partner" (adica preluat din engleza).

Asta e, noi suntem un popor mai traditionalist caruia ii pasa foarte mult de gura lumii. 

Dar eu chiar sunt curioasa: dupa ce te muti cu omul si totul e ok, fara nicio problema, esti convinsa ca e "the one" si tot tacamul, ce te face sa faci nunta? Pt statulul social? Pt banii stransi?

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Publicitate

loading...

#272 2010-04-15 19:01:17

wild_wind
Platinum member

asta nu mai stiu sa iti raspund...
cand m-am casatorit eu(ha,ha)..m-am si mutat la el..nu locuiseram impreuna...
acum stau cu el-ul de acum, de 4 ani...hai 3...si nu,nu o sa ne casatorim....deci nu sunt buna de sfaturi

#273 2010-04-15 19:32:52

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Mie casatoria mi se pare un pas care te leaga si mai strns de partener.

Si apropo de gura lumii, mama le-a spus prietenilor ei cred ca dupa jumate de an dupa ce m-am mutat cu prietenul meu lol Mai mult, cred ca inca nu stiu decat prietenii lor buni forgetit La ea nu e neaparat de gura lumii, dar pe ea nu a incantat-o prea tare idea si presupun ca a avut nevoie de timp sa se invete cu conceptul. Tata nu a spus nimic, nici ca da, nici ca nu, dar stiu ca nici el nu a spus decat atunci cand mama a vrut.

#274 2010-04-15 22:58:17

kathrynn
Hero member

PillBlast a scris:

Mie casatoria mi se pare un pas care te leaga si mai strns de partener.

Si apropo de gura lumii, mama le-a spus prietenilor ei cred ca dupa jumate de an dupa ce m-am mutat cu prietenul meu lol Mai mult, cred ca inca nu stiu decat prietenii lor buni forgetit La ea nu e neaparat de gura lumii, dar pe ea nu a incantat-o prea tare idea si presupun ca a avut nevoie de timp sa se invete cu conceptul. Tata nu a spus nimic, nici ca da, nici ca nu, dar stiu ca nici el nu a spus decat atunci cand mama a vrut.

Pill, eu m-am mutat de vreo 4 zile si cred ca mama a spus deja la toata lumea cu care a vorbit de atunci.  rotfl
Ca, valeu, i-a plecat fata de acasa  grater .
bis

Mai astept raspunsuri la intrebarea de mai sus cu casatoria.

#275 2010-04-16 10:07:58

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

?ntrebarea ta de mai sus nu știu dacă poate primi un răspuns corect ?n cuvinte. e complicat să explici motivele reale pentru care un om se căsătorește. dar ține de iubire, ?n principal, nu de statut sau bani. de faptul că vrei să treci la nivelul următor, acela cu care știi că ai trece doar cu o singură persoană din lumea asta, nu cu fiecare partener pe care l-ai avut. de mutat te poți muta cu n persoane pe parcursul vieții, dar de căsătorit n-o faci cu fiecare din ele. e dovada supremă că da, el/ea e the one și nimeni altcineva, pentru că-i vei da unicul lucru pe care nu l-ai da nimănui altcuiva: legalizarea relației.
bine?nțeles, vorbim de situația ipotetică ?n care persoana respectivă e the one, pentru că poți iubi destui oameni enorm, dar ?n același timp să te sperie g?ndul că te-ai putea lega de ei pe viață. eu cel puțin așa văd căsătoria vs concubinaj

#276 2010-04-16 21:38:07

kathrynn
Hero member

anabella_n a scris:

?ntrebarea ta de mai sus nu știu dacă poate primi un răspuns corect ?n cuvinte. e complicat să explici motivele reale pentru care un om se căsătorește. dar ține de iubire, ?n principal, nu de statut sau bani. de faptul că vrei să treci la nivelul următor, acela cu care știi că ai trece doar cu o singură persoană din lumea asta, nu cu fiecare partener pe care l-ai avut. de mutat te poți muta cu n persoane pe parcursul vieții, dar de căsătorit n-o faci cu fiecare din ele. e dovada supremă că da, el/ea e the one și nimeni altcineva, pentru că-i vei da unicul lucru pe care nu l-ai da nimănui altcuiva: legalizarea relației.
bine?nțeles, vorbim de situația ipotetică ?n care persoana respectivă e the one, pentru că poți iubi destui oameni enorm, dar ?n același timp să te sperie g?ndul că te-ai putea lega de ei pe viață. eu cel puțin așa văd căsătoria vs concubinaj

Niiiice  cool

#277 2010-04-16 22:09:24

Monica999
Hero member
Site

anabella, ai explicat perfect smile subscriu cuvant cu cuvant

#278 2010-04-23 23:47:11

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

da, subscriu

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#279 2010-04-25 10:07:36

Joy'n'Happiness
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

buna.am nevoie de putin ajutor (sper sa nu primesc warn/ban pt acest lucru). tema mea de licenta este legata de concubinaj, convietuire premaritala si casatorie (titlul este altul, unu aproape kilometric rotfl .am nevoie pentru partea practica de persoane care sa-mi completeze niste chestionare pt partea practica (2 chestionare la nr), acele persoane pot fi fie in convietuire premaritala (stau impreuna, insa au planuri sa se casatoreasca), fie in concubinaj (stau impreuna, insa nu au intentii clare de a se casatori sau nu aproba ideea de casatorie), fie casatoriti sau in relatii preconsensuale (partenerii se intalnesc, sunt iubiti, insa locuiesc separat). toate aceste tipuri de relatii sa aiba o durata intre 1-10 ani.
daca doreste cineva sa ma ajute pls sa-mi spuna si am sa-i trimit cele 2 chestionare prin e-mail(nu sunt mari sau grele, dureaza cateva minutele sa le completezi).
totodata mentionez ca pt acele chestionare nu trebuie specificat numele sau alte date personale, sunt anonime.

Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages
When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.

#280 2010-04-25 10:41:53

Monica999
Hero member
Site

Poti sa imi trimiti daca vrei joy smile

#281 2010-04-25 13:28:18

wild_wind
Platinum member

si mie imi poti trimite joy...

#282 2010-04-25 13:46:33

Joy'n'Happiness
Full member

smile..multumesc pentru ajutor..v-as ruga sa-mi spuneti si tipul relatiei (de concubinaj, casatorie, relatie preconsensuala, sau convietuire premaritala)..

Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages
When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.

#283 2010-04-25 13:50:29

smile_my
Banat
Inregistrat: 2007-07-25

pot sa te ajut si eu tongue

Chiar daca in al noualea cer stelele-si cauta partener sa-l tina cu miere si lapte,tu ai ales sa ramai pe pamint cu iubirea facind legamint, stiind ca in ceruri e frig si e noapte .   hjartahjartahjarta

27+

#284 2010-04-25 14:16:14

Joy'n'Happiness
Full member

va rog daca puteti sa-mi spuneti si tipul de relatie care-l aveti ca sa stiu ce chestionare va trimit. in esenta sunt aceleasi chestionare pt toate tipurile de relatii, insa este adaptat (modificari necesare pt a se potrivi persoanelor din acel tip de relatie)...

#285 2010-04-25 15:42:31

Monica999
Hero member
Site

joy, ai trimis mail? ca eu nu am primit nimic

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.