homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-24

#438 2010-06-09 11:15:34

suzanaj
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

Re: Casatorie vs. concubinaj

multumesc anabella. i-am trimis un sms sa stie ca m-am simtit jignita si mi-a raspuns foarte .. neaspeptat.. prin a tipa la mine ca il iau cu chestii dinastea cand el are atatea probleme, ca a fost zisa mai mult in gluma , parca nu-l recunosc. acum chiar unt afectata.

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

#439 2010-06-09 11:16:30

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

kathrynn a scris:

luminitza a scris:

eu nu as concepe sa aiba copilul meu un alt nume decat mine, nici in ruptul capului

Eu am alt nume decat mama si asta nu m-a facut vreodata sa ma simt "mai putin" copilul ei. Nu stiu exact cum sa explic chestia asta ... dar n-am simtit niciodata ca numele de familie ar avea vreo importanta in toata treaba.

Sunt tari in lume unde femeile nu-si schimba numele (Italia, de ex.) si asta nu inseamna ca toti copii italieni sunt derutati ca oare ii iubeste mama lor sau nu, daca au alt nume? Sau, oare mama n-o fi din familia noastra?

Pur si simpul sunt niste lucruri care in tarile respective se intampla de multa vreme incat lumea s-a obisnuit si nu i se mai pare nimic ciudat ca intr-o familie membrii acestei sa aiba nume diferite.

nu ma refeream din punctul de vedere al gandirii copilului, ci din alt punct de edere, e carne din carnea mea, cum sa nu aibe acelasi nume ca mine? oricum indiferent de motive sincer, nu concep si gata. Daca as fi in situatia de avea un copil cu un tip care ma vrea in viata lui dar nu vrea sa oficializam relatia as accepta dar copilul mi-ar purta numele si la tata ar scrie "necunoscut"...de ce?...de ambitioasa ce sunt  diablo   diablo   diablo  , si nimic in lumea asta nu m-ar face sa gandesc altfel, pana la urma in mine creste si dezvolta, e carne din carnea mea si imi va purta numele  diablo  ...just as simple as that ...cine vrea copil cu mine trebuie sa ma vrea si pe mine...it comes with the package...stiti voi bancul ala: pt o cana cu lapte tre` sa ia toata vaca ca doar si eu pt o bucata de carnat iau tot  porcul  skitarg

Ultima oara a fost editat de luminitza (2010-06-09 11:17:02)

#440 2010-06-09 11:20:47

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

suzanaj a scris:

multumesc anabella. i-am trimis un sms sa stie ca m-am simtit jignita si mi-a raspuns foarte .. neaspeptat.. prin a tipa la mine ca il iau cu chestii dinastea cand el are atatea probleme, ca a fost zisa mai mult in gluma , parca nu-l recunosc. acum chiar unt afectata.

poate face parte din categoria bărbaților care ?nțepenesc de frică numai la auzul cuv?ntului căsătorie. e o problemă spinoasă, care e posibil să aibă rădăcini ad?nc ?nfipte ?n trecutul lui, așa că trateaz-o cu multă delicatețe, faptul că nu vrea să se ?nsoare nu ?nseamnă neapărat că nu te iubește.

#441 2010-06-09 11:27:28

suzanaj
Sr. member

da, stiu asta doar ca timpul trece si pt mine, si in urmatorii ai voi vrea si un bebe, dar daca nu am nici un sot pe care sa ma bazez .. il iubesc si si el cred ca ma iubeste dar daca reactioneza asa .. ma pune pe ganduri, daca nu ma mai iubeste, a mai ramas doar obisnuinta, nu vrea o familie cu mine ? sunt 7 ani.. ce vreamai mult.nu mai e copil are 27 ani. nu stiu .. sunt tare suparata si confuza acum.

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

#442 2010-06-09 11:40:03

sleeping_beauty
Addicted member

suzanaj nu vreau sa iti fac sange rau dar daca pana acuma nu a vrut ceva mai serios nu va vrea nici de acum incolo. Asa am rupt eu o relatie de 5 ani, am considerat ca a avut destul timp sa se gandeasca in acei 5 ani ce vrea, si respectivul avea 27 ani la vremea aceea si zic eu ca bine am facut, niste regrete ai dupa orice relatie dar nu este o solutie sa stai dupa fundul cuiva. Nu s-a maturizat pana acuma, nu o va face nici de acum incolo. Nu toata lumea se casatoreste si nu toata lumea face copii, dupa cum spunea o fosta colega de serviciu

in actuala relatie avem un anisor si un pic si noi vorbim de cateva luni bune de copil de nunta si altele, tine cont ca el este mai mic decat mine si totusi vrea o familie mai ceva decat mine, ar mai fi destule de zis, cred ca ai prins ideea puss

Publicitate

loading...

#443 2010-06-09 11:43:33

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

incearca sa discuti calm cu el, la rece. daca te aprinzi, risti sa il faci si pe el sa se simta incoltit, agasat, sa iasa circ si sa nici nu afli ce gandeste de fapt.
eu cred ca sunt unii barbati care pur si simplu fug de casatorie nu pt ca nu si-ar iubi partenera, ci pt ca li se pare lor ca viata li s-ar schimba radical daca ar face pasul asta, ca se complica si de ce sa o faca daca le e bine asa? unui exemplar din asta, nu cred ca ii poti schimba tu preconceptiile, asa ca din doua una: ori i le accepti si astepti ca timpul sa ii rastoarne mentalitatea, ori cauti altul.

#444 2010-06-09 11:50:26

suzanaj
Sr. member

acum ma abtin sa nu il sun si sa ii arucn niste vorbe acide.. cand ma voi calma voi vorbii deseara cu el si da va fi nevoia unei hotarari zic eu ..domne ca nu ma asteptam la asa ceva.

#445 2010-06-09 11:54:21

anca90
Platinum member

dar pana de curand, voi n-ati mai atacat subiectul asta?

#446 2010-06-09 12:03:41

suzanaj
Sr. member

ba da, dar foarte vag, adica vorbisem ca vafi unul sau 2 copii ca ramanem impreuna, pana am inceput sa aduc eu in discutie acest subiect  si am vazut ca tot se eschiveaza si imi zicea "cand va fi vremea" pai eu nici nu mi-am imaginat ca la el vremea asta inseamna la 50 ani, si aseara am iesit cu niste cupluri in oras si una din fete ne-a anuntat ca e aproape doamna, ca suntem invitati la nunta.toate bune si frumoase .. cand ne-am bagat in pat mi-a zis ca uite si nustiuce coleg de-al lui a dat avansul pentru nunta si  ca "hai noi sa nu facem nunta, stam asa , ce are?" ca tot impreuna suntem.aseara i-am zis doar ca daca voi ramane insarcinata cu el si voi fi nemaritata copilul nu va avea numele lui. si m-am culcat sa nu generam intr-o cearta.azi sunt la fel de nervoasa, pe el, pe situatie, pe mine ca nu am vazut asta mai devreme , ca am ajuns sa iubesc un om ce nu ma vrea sa-i fiu alaturi pana ce moartea ne va despartii. sper ca pana cand ajungem amandoi acasa sa fiu eu cea calma ca acum vad ca tot el e nervos si ofensat ca am mai adus subiectul in discutie.presimt ca ma mut acasa ..

#447 2010-06-09 12:11:18

anca90
Platinum member

suzana, dar el nu a spus ca nu vrea "sa-i fii alaturi pana ce moartea va va desparti". a dat doar de inteles ca fuge de casatorie. dar nu si de tine, ca doar a spus "hai noi sa [...] stam asa", deci planurile lui de viitor te includ pe tine, dar nu si casatoria neutral. cred ca pur si simplu e tipul "ala" de barbat si deocamdata nu ai ce-i face. te iubeste, te vrea langa el, dar vede casnicia ca pe o enormitate, ca pe un pas ireversibil... numai el stie de ce. poti incerca sa afli, dar nu cred ca ai vreo sansa sa-i schimbi ideile. doar timpul o poate face...

#448 2010-06-09 12:14:31

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Suzanaj, poate o sa para exagerat ce spun, dar parerea mea e ca dupa 7 ani de relatie, odata ce deja stati impreuna , daca el nu vrea casatorie atunci... nu cred ca o sa vrea nici in 10 ani. STu ca e o vroba tot cu vaca si laptele, daca primeste laptele, dece sa cumpere vaca?

Cat despre culcat suparati nu cred ca e o idee buna. Mai bine te certi cand apare problema, decat sa o lasi sa stea peste noapte si sa se agraveze. Adica uyita-te ca acum tu tot te gandesti la asta, si te macina, si problema se face si mai mare.

#449 2010-06-09 12:20:43

anca90
Platinum member

eu n-as spune "niciodata". poate trai experiente marcante, care sa ii rastoarne complet felul in care priveste casnicia.

#450 2010-06-09 12:23:24

sleeping_beauty
Addicted member

in 7 ani de zile ar fi trebui sa stie si ea despre acele experiente marcante zic eu, posibil ca el nu o vede pe ea ca aleasa pe viata

Ultima oara a fost editat de luminitza (2010-06-09 12:31:18)

#451 2010-06-09 12:25:51

suzanaj
Sr. member

stam impreuna de 3 ani, si inainte mai vreo 2 doar ca nu eram mutata oficial cu haine si catrafuse. eu nu imi imaginam viata fara el, acum ma gandesc deja la ce e mai rau.nici de lucru nu mai am chef. o sa il iau la o discutie cum vede el viitorul nostru,impreuna sau nu, casatoriti sau separati.nu visam la o nunta ca in basme  7 zile si 7 nopti, doar la o oficializare a dragostei noastre, sa ii port numele, sa facem 2 copii.i-am oferit tineretea mea  si nu mi-a parut rau pana acum.mi s-a parut intotdeauna ca al meu "e altfel" dar pana la urma vad ca nu e chiar asa .o sa va spun ce am vorbit cu el.. asta daca "are chef " de discutii serioase.multumesc ca ma ajutati cu sfaturi.

#452 2010-06-09 12:26:44

anca90
Platinum member

luminitza a scris:

in 7 ani de zile ar fi trebui sa stie si ea despre acele experiente marcante

7 ani, dar nu in perioada 35-42 ani, ci 20-27... sunt destui care abia pe la 35 ani incep sa se gandeasca la o familie, altii nici atunci.

prin experiente marcante, nu ma refer la trecutul lui, ci la experiente ce pot interveni de acum incolo in viata lui.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-06-09 12:28:16)

#453 2010-06-09 12:28:27

suzanaj
Sr. member

eu aveam in minte ca pana pe la 30 ani sa am deja un bebe.

#454 2010-06-09 12:32:14

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

suzanaj a scris:

eu aveam in minte ca pana pe la 30 ani sa am deja un bebe.

asta e greșeala ta că ai făcut niște planuri ne?ntreb?ndu-l pe el ce părere are. răm?n la ce cred, te iubește, te vrea l?ngă el, dar nu neapărat cu acte. și p?nă la urmă de ce trebuie să fie at?t de importante actele? tu știi ce ai cu el, că nu stăteai at?ția ani dacă era un nenorocit care nu te iubea. crezi că va fi aiurea să ai un copil, nemăritată fiind? am prietene care stau așa cu bărbații lor de c?te 10-12, chiar 15 ani, au copii, case ?mpreună, dar nu au acte
căsătoria uneori nu e egală cu dragostea, iar dacă el face parte din categoria oamenilor care nu pun preț pe acte, cred că trebuie să-i ?nțelegi și lui punctul de vedere fără să-l judeci aspru și să condamni relația

?n fine, tot voi doi vă veți lămuri mai bine c?nd vă vedeți, dar p?nă atunci calmează-te și să nu arunci cu vorbe grele pe care mai t?rziu ?ți garantez că le vei regreta

#455 2010-06-09 12:35:18

anca90
Platinum member

pai da, femeile viseaza mult mai devreme la lucrurile astea (ma rog, nu toate). gandeste-te si ca baietii se maturizeaza mai tarziu. cand fetele incep sa susoteasca despre baietii draguti de varsta lor, ei habar n-au, se gandesc numai la joaca. asa si mai tarziu smile.

sper sa fie bine diseara, sa lamuriti toate aspectele, fara sa va certati, sa gasiti solutii bune pt amandoi puss

#456 2010-06-09 12:38:55

suzanaj
Sr. member

el stia ca vreau un bebe pana in 30 ani pentru ca discutasem de bebe, si banuiam eu ca era evidenta si o casatorie, dar era doar in mintea mea.banuiesc ca ma iubeste  dar ce-i drept era doar in mintea mea casatoria. ce insemna impreuna pentru mine nu inseamna si pt el.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.