homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-22

#400 2010-05-14 15:30:51

ddd
New member
Inregistrat: 2010-04-20

Re: Casatorie vs. concubinaj

heimdall a scris:

de asta am evitat sa-mi dau cu parerea...
deci daca o persoana se intampla sa nu-si doreasca sa se marite, e feminista si asta asa, fiindca e la moda ?

si nu orice feminista, ci feminista extrema!
si daaa, e foarte la moda, de aia vedem o groaza de femei in viata politica si in posturi de conducere, in timp ce barbatii stau saracii la cratita... wink

#401 2010-05-14 15:34:51

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

singura legatura cu feminismul pe care am observat-o eu e replica "mi se pare ok, atata timp cat se fura si mirele". dar de aici pana la "feminism extrem"... nustiu

#402 2010-05-14 16:08:52

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

nu are sens sa explic de ce am zis asta. parca a mai fost un topic legat de casatorie, poate hiar asta, unde fete acre acum 3 ani declarau sus si tare ca ele niciodata nu o sa se casatoreasca sunt casatorite sau logodite. parerea ei e extrema pentru ca e extrema, si e feminista pentru ca... asa mi se pare mie.

nu am vrut sa o jignesc. nu e neaparat rau sa fi feminista. fiecare cu parerea ei evident.

ca sa dau exemple de ce am zis feminista:
- rochia alba umilitoare????
-schimbarea numelui???? -opti foarte bine sa alegi sa nu il schimbi
-furatul miresei: un bagaj???  e doar o traditie amuzanta

evident, din cauza asta am dedus eu ca e feminista, poate altora nu li se pare. oricum, nu stiu de ce ati sarit toate asa, nu e un pacat daca esti feminista. e ca si cum as zice ca e ortodoxa, sau liberala.

#403 2010-05-14 16:10:49

ddd
New member

si ca tot s-a ajuns aici, eu cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa fie recunoscatoare feminismului pentru ce a adus in viata noastra...uitati-va cum traiesc femeile in lumea a 3-a...

referitor la rochia alba, nu ea e umilitoare, ci semnificatia ei...in fine, asta e doar parerea mea

Ultima oara a fost editat de ddd (2010-05-14 16:32:46)

#404 2010-05-14 21:07:50

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Din ce a scris ddd eu n-am avut impresia unui feminism extrem, ci a unei repulsii daca pot sa-i spun asa fata de nunta tipica de la noi. Dar sa stii ca nu e neaparat nevoie sa porti alb, nici sa te fure nimeni de la nunta, nici sa-ti scumbi numele. Nici eu nu-mi doresc o nunta tradutionala:
- nu vreau sa vina buluc la lume la mine acasa, sa ma ia si sa ma duca la biserica, vreau sa ma ia fratele meu si sa ma duca el la biserica, si invitatii sa astepte acolo, in frunte cu mirele;
- vreau o rochie oricum numai alba nu, nici crem, nici nimic care sa arate ca o rochie clasica de mireasa.
- n-am nici cea mai vaga intentie sa-mi schimb numele de familie (daca nu de alta, cel putin din motive profesionale)
- nu vreau sa ma fure nimeni, teoretic ma marit o singura data si nu vreau sa ratez nicio secunda din nunta aia.
Si exemplele pot continua, dar cred ca ati prins ideea.

Referitr la copii, noi discutam foarte des despre ce si cum am face cu ei, cum o sa stau eu de 6 ziua si el noaptea (ca el e mai nocturn). Chiar acum de curand a fost o faza cand am aflat noi ce factor rh are el si un medic ne-a zis sa avem grija daca vrem sa facem copii, in functie de rh-ul meu si acasa ne-am pus sa cautam ce se poate intampla, toae variantele, ca eu nu-lstiu pe al meu.
Altadata l-am intrebat daca ar fi de acord sa isi ia concediu de paternitate cand o sa ma intorc eu la serviciu, ca nu ma vad stand acasa mai mult de 3 luni daca e totul in regula cu copilul si a parut ca ia in considerare posibilitatea. Cert e ca n-a zis "nici nu ma gandesc". Si tot asa.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Publicitate

loading...

#405 2010-05-14 22:22:04

Monica999
Hero member
Site

Chestia cu concediul de paternitate, mi se pare chiar ciudat sa nu vrea. Al meu imi vorbeste de viitorul lui concediu de paternitate desi mai tre sa asteptam pana sa facem copil lol Mai intai casatoria si dupa copchilul (casatoria, plus vre-o inca 2 ani la bord)

#406 2010-05-14 22:53:16

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Nu-i chiar asa ciudat, sunt o gramada de barbati care nu ar accept pt ca deh ... nu-i "masculin" sa stai cu copchilu' acasa si nevasta sa mearga la serviciu. Am intalnit si mentalitati de genul acesta.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#407 2010-05-14 23:09:17

Monica999
Hero member
Site

al meu cred ca ar sta numai el cu copilul daca ar putea sa il si alapteze lol e topit dupa bebei. Pacat ca exista barbati care nu apreciaza bebelusii. Niciodata nu va mai fi copilul de varsta aia, ar trebui sa se bucure de el.

#408 2010-05-15 10:06:24

florinis
New member
Inregistrat: 2010-05-13

PillBlast a scris:

Uuuu, kathrynn, mai bine discuti cu el in privat decat sa il pui intr-o situatie delicata. Eu una m-as simti foarte jignit daca ai face asa ceva. Mi se pare un fel de inceput de scena in public. Parerea mea e ca mai bine vorbesti cu el prima data cand il vezi, fara nici o pregatire decat sa aduci vorba in public.

aveti toate dreptate, fiecare partea ei, of course...
adica, la modul in care este relatia noastra, n-ar trebui sa-mi fie greu sa-i spun toate astea..........pe de alta parte (dintr-o mandrie prost inteleasa cred, din pacate) vreau sa vina de la el, fara hint-uri....
El e omul deciziilor, dar ii place sa le impartaseasca atunci cand e sigur ca pot deveni si realitate... adica ma astept ca atunci cand ma va cere va avea cel putin jumatate de nunta rezolvata smile. Dar uneori ma gandesc ca nu o va face curand, el n-are ceas biologic tongue. situatia noastra materiala e cam precara acum, poate e si asta motiv...
oricum, curand vom discuta, pentru ca altfel ma voi transforma, in timp, intr-o scorpie care va strica tot ce e frumos la noi sad

apropo de intebare din partea prietenilor ni se adreseaza frecvent dar cam separat pentru ca toti sunt suficient de bine educati sa nu ma puna intr-o postura proasta. deoarece ne-am cunoscut tarziu fiecare a avut un grup de prieteni, deci sunt ai lui si ai mei. ai mei nu intreaba absolut niciodata, ai lui sunt ceva mai curiosi lol. de ex sotia celui mai bun prieten al lui ma intreaba frecvent pe mine, eu i-am raspuns sincer mereu ca nu am fost ceruta, deci n-am un raspuns.
Va multumesc mult pentru raspunsuri, Pill imi place mult cum gandesti, nu-ti stiu varsta, dar esti matura in gandire:)

Daca nu acum, atunci cand...?

#409 2010-05-15 10:20:04

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

suzanaj a scris:

anabella, scuze nu am raspuns am 25 ani

dacă aveți o relație deschisă și bazată pe comunicare sinceră, poți deschide tu subiectul și ?i poți expune nemulțumirile legate de trecerea timpului și faptul că vei dori un copil p?nă să ?naintezi prea mult ?n v?rstă. sau măcar să-ți spună dacă are g?nduri serioase legate de voi pt că vrei și tu să știi ?ncotro te ?ndrepți, pentru ca eventual s-o poți lua de la capăt c?t ?ncă ești t?nără...

#410 2010-05-15 13:42:49

Monica999
Hero member
Site

merci florinis, am 20 de ani, deci ar cam fi cazul sa fiu putin matura smile

#411 2010-05-15 16:06:51

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

ddd a scris:

..iar daca facem un copil, e mai important pt el sa vada ca ne intelegem, iubim, respectam, decat sa ne stie legati doar de o hartie si cu niste verighete pe degete....

raspunde-mi si mie la o intrebare...al cui nume il va purta copilul?

#412 2010-05-15 16:07:47

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

al tatalui...

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#413 2010-05-15 16:12:37

sleeping_beauty
Addicted member

am intrebat-o pe ddd

Ultima oara a fost editat de luminitza (2010-05-15 16:14:12)

#414 2010-05-15 16:27:04

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

huh  ce treaba are feminismul cu casatoria? feminismul e o prostie la fel de mare ca si misoginismul  roll  .....nici eu nu vreau sa ma marit si sunt departe de a fi o feminista!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#415 2010-05-17 09:30:07

ddd
New member

luminitza a scris:

raspunde-mi si mie la o intrebare...al cui nume il va purta copilul?

habar n-am, depinde de legea din romania..auzeam ca al tatalui...nu e asta o mare pb

#416 2010-05-17 10:03:49

Monica999
Hero member
Site

Intr-adevar e asa simplu pentru un copil sa inteleaga de ce mama si tata sunt impreuna, dar nu au acelasi nume, si nu sunt casatoriti forgetit

#417 2010-05-17 10:05:49

sleeping_beauty
Addicted member

eu nu as concepe sa aiba copilul meu un alt nume decat mine, nici in ruptul capului

#418 2010-05-17 10:19:29

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

PillBlast a scris:

Intr-adevar e asa simplu pentru un copil sa inteleaga de ce mama si tata sunt impreuna, dar nu au acelasi nume, si nu sunt casatoriti forgetit

offtopic chiar azi citeam in ziar ca fiica Salmey Hayek a intrebat-o de ce nu poarta si numele tatalui(desi sunt casatoriti)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.