homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-20

#362 2010-04-30 18:27:31

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: Casatorie vs. concubinaj

eu nu o sa accept nicioadata sa stau cu el mai mult de 3 ani. Si i-am spus de la inceput, de cand ne-am mutat. Mi se pare ca dupa 1-2 ani deja putem sa ne asumam un mic risc si sa facem pasul. Ma rog, eu sunt destul de directa cand vine asta. Vreau sa fiu mama tanara, dar in acelasi timp nu vreau sa vina copilul si sa ma ceara ca nah, trebuie daca a venit copilul.

#363 2010-04-30 22:23:29

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Mai, fetelor, eu nu inteleg chestia asta ca daca nu ma ia de nevasta, ma despart. Pai, daca il iubesti atata de mult incat sa iti doresti sa te casatoresti cu el, cum poti sa ai inima sa il parasesti? Daca totul merge bine, cum poti sa te desparti de el? Numai pt actul ala? Numai de asta stai cu un barbat - ca sa te ia de nevasta intr-o zi? Si daca nu, next?

Eu am mai spus-o pe aici, vreau sa ma casatoresc ca sa fiu mireasa si sa-mi organizez nunta. Si daca nu s-ar intampla as regreta mai mult ca n-am fost mireasa, decat ca n-am fost nevasta. Eu as vrea sa le separ pe astea doua, desi stiu ca nu se poate.

Pill, mie mi se pare foarte putin 1 an. Hai ca de la 2 mai e cum e, mai cumosti omul. Dar depinde si de fiecare cat de rapid isi traieste relatia.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#364 2010-04-30 22:30:19

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

kathrynn...il parasesti pentru ca trece timpul,pentru ca imbatranesti,pentru ca nu iti ofera stabilitate si siguranta pe viitor,etc,etc..sunt n motive,ptr care...cu toata iubirea ta..nu se merita sa iti sacrifici n ani din viata,mai mult decat trebuie...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#365 2010-04-30 22:53:19

Monica999
Hero member
Site

Pentru ca fiind doar un act de ce nu ar face el pasul asta daca tot ma iubeste atat de mult si crede ca vom fi impreuna toata viata. pentru mine nu e doar un act ci inseamna ca amandoi credem ca pana la sfarsitul zilelor vom fi impreuna. daca el nu crede asta dupa 1-2.3 ani, cat ar trebui sa astept ? Nu stiu, asa gandesc eu.

#366 2010-04-30 23:00:09

kathrynn
Hero member

Da eu nu consider ca "mi-am sacrificat" anii petrecuti cu el. Niciodata nu as putea sa-i spun "mi-am pierdut X ani din viata cu tine"(cu o completare nerostita: "si tu n-ai avut atata bun simt sa ma ceri in casatorie".
Orice ar fi, au fost foarte multe momente frumoase pe care oricum nu le-as regreta, pentru ca am invatat ceva din ele.

Nu cred ca timpul petrecut intr-o relatie se cheama "sacrificiu" ce trebuie facut ca intr-o zi el sa te ia de nevasta.

Publicitate

loading...

#367 2010-04-30 23:01:48

wild_wind
Platinum member

pot sa te intreb cati ani ai,cred ca ai mai spus..dar am uitat....?

#368 2010-04-30 23:04:39

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

O nu categoric nu poti sa programezi o nunta ca la armata .. de la x moment pana la x moment ... o sa se simta constrans. Pur si simplu astepti sau daca chiar insisti ii bati apropouri ...

#369 2010-04-30 23:05:13

kathrynn
Hero member

wild_wind a scris:

pot sa te intreb cati ani ai,cred ca ai mai spus..dar am uitat....?

27

#370 2010-04-30 23:07:28

wild_wind
Platinum member

multi inainte..da ai mai spus...

#371 2010-04-30 23:07:43

Monica999
Hero member
Site

Eu sunt tanara, si nu, nu privesc anii petrecuti cu el ca un sacrificiu, dar oricat de frumosi ar fi, eu vreau ca persoana de langa mine sa ma iubeasca destul de mult incat sa vrea sa fim impreuna 4 eva and eva. daca nu vrea asta, nu am nevoie de o jumatate de iubire sau un sfert. Nu stau cu iubitul meu ca sa ma ia de nevasta, dar nici daca nu o sa faca pasul asta desi spune ca ma iubeste si face tot felul de declaratii nu o sa stau cu el.

Eu nu iubesc cu jumatati de masura, si ma astept ca nici persoana de langa mine sa nu iubeasca asa. Casatoria nu il leaga numai pe el de mine, ci si pe mine de el, si casatoria nu mi se pare ceva de evitat, sau ceva rusinos de discutat, ci un pas firesc in orice relatie care are pretentia ca va rezista.

#372 2010-04-30 23:10:54

Monica999
Hero member
Site

Eu ma intreb fetelor, ce fel de relatie e aia daca nu poti vorbi cu persoana de langa tine de casatorie, si trebuie sa ii bati apropouri. Acum ceva timp intrbam si eu pe forum de asta, si pana la urma mi-am dat seama ca singura persoana cu care trebuie sa vorbesc este el.

#373 2010-04-30 23:15:02

kathrynn
Hero member

E frumos ce zici tu si sunt de acord cu tine, dar cum la noi subiectul a fost mereu foarte tabu, am senzatia ca daca as zice ceva despre asta, as parea disperata sa ma marit si cunoscandu-l pe el, asta l-ar indeparta si mai mult de idee.
Mi-a zis odata intr-o discutie, cand l-am intrebat daca el se imagineaza casatorit cu mine, ca da, sigur ca da. Alta data a zis ca nu ii e groaza de casatorei, de responsabilitate, ci de ideea de a sta in fata atator oameni (la nunta, that is).  spranceana
Iar alta data mi-a zis ca el nu e omul deciziilor, nu-i place sa ia decizii, asta ma face sa cred ca niciodata nu s-ar gandi el de la el putere sa ia decizia asta, chiar daca si-ar dori-o.

Iar eu cred ca asta chiar e treaba de barbat.

#374 2010-05-01 20:46:23

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

PillBlast a scris:

Eu ma intreb fetelor, ce fel de relatie e aia daca nu poti vorbi cu persoana de langa tine de casatorie, si trebuie sa ii bati apropouri. Acum ceva timp intrbam si eu pe forum de asta, si pana la urma mi-am dat seama ca singura persoana cu care trebuie sa vorbesc este el.

ai pus punctul pe i cu remarca asta
m-a cerut de nevastă după o lună (tot prin sms prima dată, că tot mai vorbeați de asta pe aici lol ), ne-am logodit după 6 luni și ne-am căsătorit ?n ziua ?n care am ?mplinit 6 ani de relație. pt că așa am vrut noi, pt că ni s-a părut mai sigur. dar mereu am știut că dacă totul va merge bine ?n anii ăștia ?n care ne-am croit mai ?nt?i un rost, vom ?mbătr?ni ?mpreună. căsătoria a fost visul nostru cel mai frumos, atunci c?nd dădeam de greu și nu mai rezistam, nu subiectul tabu

#375 2010-05-01 22:26:57

Monica999
Hero member
Site

da anabella. Nu stiu, pana la un moment dat ma gandeam ca nu as putea niciodata vorbi cu el despre asa ceva ca e un subiect prea "serios" Evident in spatele gandului se gaseau toti cei 20 de ani ai mei si lipsa de experienta lol Cu cel de langa tine trebuie sa vorbesti despre lucruri serioase, nu cu altii.

#376 2010-05-01 23:31:38

kathrynn
Hero member

Acum mai multi ani am citit intr-o revista o chestie: "cea mai sigura cale de a scapa de un barbat e sa-i spui ca vrei sa te mariti cu el si sa-i faci copii". Ca se sperie si fuge mancand pamantul
M-a marcat profund fraza asta de aceea am zis ca eu n-o sa adic niciodata casatoria in discutie daca n-o aduce el.
Desi la ce cearta am tras azi ... nici ca mi-ar mai trebui in graba... sad

#377 2010-05-01 23:34:33

Monica999
Hero member
Site

De ce v-ati certat? Plus, nu mai crede ce scrie in reviste! Cred ca sfaturile astea sunt scrise de fete batrane cu 100 de pisici acasa rotfl

#378 2010-05-02 00:03:02

kathrynn
Hero member

PillBlast a scris:

De ce v-ati certat? Plus, nu mai crede ce scrie in reviste! Cred ca sfaturile astea sunt scrise de fete batrane cu 100 de pisici acasa rotfl

Sau o fi fost o revista de barbati? rotfl
De ce ne-am certat .. din foarte multe ... ca incepem de la una si apoi ne tot amintim si e o cearta in lant. Exista anumite aspecte legate de traiul in doi (pe care nu vreau sa le detaliez acum) cu care aparent nu ne putem pune de acord. oricum o dam, unul din noi iese nefericit din toata treaba. uneori am senzatia ca ar fi mai fericit sa fie singur. nu din cauza mea, ci pur si simplu ca el prefera sa fie singur si lasat in pace decat sa fie cu altcineva - indiferent ca e cu mine sau cu altcineva. astea-s chestii la care ma gandesc cand sunt deprimata.
mi-a zis ca desi n-a fost el asa de entuziasmat de mutatul impreuna la inceput, acum ii place sa stea cu mine si ca e norocos ca ma are etc etc.
ma deruteaza f. mult toate chestiile astea: azi suntem super fericiti si zici ca n-avem nicio grija-n lumea asta si maine ne certam ca apucatii.

cat despre casatorie, eu tot cred ca barbatul trebuie sa aiba initiativa, si nu sa-i tot dau eu intr-una ca vreau sa ma marit. plus ca la mine nu merge cu "da, o sa ne casatorim intr-o zi". eu  trebuie sa aflu chestii din-astea in momentul in care se pot si realiza, sa ma apuc de organizat, planuit. altfel, n-are rost, pt mine.
e ca si cand mi-ai spune prin decembrie ca august viitor mergem in concediu, cand inca nici n-au aparut ofertele turistice si n-am pe ce ma uita nici macar informativ. asa functionez eu. smile

#379 2010-05-02 16:05:47

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

Eu am mai spus-o pe aici, vreau sa ma casatoresc ca sa fiu mireasa si sa-mi organizez nunta.

si eu la fel, nu pun baza pe actul ala, dar as vrea sa fiu mireasa hjarta
La noi chiar e invers  rotfl el s-ar insura si eu nici sa n-aud inca
eu nu cred ca exista un anumit numar de ani, sau un moment anume, cand relatia trebuie sa urmeze cursul casatoriei. Asta depinde de la o relatie la alta, de obiectivele fiecaruia.
Eu sunt cu prietenul meu de 3 ani jumate deja, probabil o sa se faca 10 pana ne casatorim lol Dar el tot timpul aduce in discutie casatoria ("cand o sa fim casatoriti, cand o sa te mariti cu mine... etc"). Pe mine inca nu ma tenteaza, am alte prioritati, sa-mi termin scoala, sa-mi gasesc un job, si stie ca trebuie sa astepte daca vrea sa fie cu mine  nustiu

#380 2010-05-13 13:17:27

florinis
New member
Inregistrat: 2010-05-13

suzanaj a scris:

pfoa .. ce discutie ce loveste la fix.. eu stau de 7 ani cu el si tot astept sa ma ceara. in curand o sa ma plictisesc . da il iubesc dar cred ca trebuie si nebunia momentului cand te casatoresti. acuma daca -ar cere er fi asa .. hai mai nu e cazul sa facem nunta si noi .. ba da .. o fi vremea.da eu pe deoparte zic ca  nu mai am rabdare ,, ca ma trezesc cu sutu in fund dupa ce imi mai trec inca n- ani si pe alta parte .. am stat atata cu el .. ce fac .. m-a pus pe ganduri un tip batoc ce  zis ceva de genul :cat 7 ani ? hai lasa oamenii daca se iubesc se casa udpa 1 an , 2 voi de ce ati stat atata, si acum mai e iubire .. eu nu cred ..  si m-a cam intors grairea lui ametita de bautura dar.. posibil reala.

Buna! Chiar la fix discutia, am gasit topicul, l-am citit pe tot si am zis ca-s in masura sa imi exprim parerea sau mai degraba sa cer un sfat.
si noi stam impreuna de aprox 5 ani, ne-am mutat la 3-4 luni de cand ne-am cunoscut, am schimbat orase si locuinte, tot timpul impreuna, uniti, fericiti. de ceva vreme insa, un of am si eu. nu vorbim despre casatorie, cu exceptia unui episod in care intr-o dispozitie extrema i-am spus printre lacrimi ca vreau si eu familie si copii (abordare total nerecomandata, pentru ca l-a descumpanit .....).
eu am o lume interiora, el imi zice cateodata ca sufar usor de "scenarita", adica de la un cuvant imi fac o mie de ganduri.Ideea e ca ne iubim, ne simtim bine impreuna, lumea ne priveste ca pe un cuplu casatorit .. dar mie mi-a intrat in cap ca trebuie sa ma ceara....si ca daca nu o face, inseamna ca nu ma iubeste. incepe sa se complice, simt ca o sa ne instrainam daca nu facem pasul curand, in acelasi timp nu-i pot zice nimic pentru ca vreau sa vina de la el, sa nu se simta incorsetat.
un motiv pe care il banuiesc pentru care nu vrea nunta e ca nu-i plac adunarile de familie, cand te pupa toata lumea (nu-i place sa-l pipaie big_smile toti, cum se face de obicei la nunti). dar eu nici nu vreau nunta a la carte, vreau o ceremonie simpla cu parintii si fratii si 2-3 perechi de prieteni ff buni, un cort, fara dar.....
sunt cam incoerenta, e mult de spus, stiu ca ma iubeste, nu e vb de chestii materiale pentru ca inca de la inceput am avut banii la comun - am avut perioade cand el castiga f bine, apoi cand n-a muncit si traiam din salariul meu, dar niciodata nu am avut probleme, nici de orgoliu ranit, nici de reprosuri pe tema asta. as vrea sa discut deschis cu el pe tema asta, dar nu pot, cand vreau sa deschid subiectul ma bufneste plansul (desi nu-s o plangacioasa).
ma preseaza poate si varsta (avem 30), stiu ca nici parintii mei nu sunt incantati ca stam asa "fara acte", ei sunt mai in varsta si desi nu comenteaza le vad supararea ....

Cineva aici a zis ca daca actul nu inseamna nimic, atunci de ce sa nu faci pasul. ii dau dreptate, daca pt mine inseamna ceva si pt el nu...de ce sa nu o facem?

ca sa si raspund la subiect, concubinajul e bun o perioada, dar mai mult ma atrage ideea de casatorie.

Ultima oara a fost editat de florinis (2010-05-13 13:27:41)

Daca nu acum, atunci cand...?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.