Casatorie vs. concubinaj-21
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Re: Casatorie vs. concubinaj
florinis, eu zic sa iti faci curaj si sa vorbesti cu el. Daca relatia voasra e atat de frumoasa, in nici un caz o discutie de genul nu o sa o puna in pericol. plus, daca tu te simti nefericita oentru ca nu sunteti casatoriti, daca tu vrei un copil si o familie cu el, poate trebuie sa ii spui. Spune-i ce ai scris aici, ca nu vrei petrecerea in sine, ci pe el.
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
florinis a scris:eu am o lume interiora, el imi zice cateodata ca sufar usor de "scenarita", adica de la un cuvant imi fac o mie de ganduri.Ideea e ca ne iubim, ne simtim bine impreuna, lumea ne priveste ca pe un cuplu casatorit .. dar mie mi-a intrat in cap ca trebuie sa ma ceara....si ca daca nu o face, inseamna ca nu ma iubeste. incepe sa se complice, simt ca o sa ne instrainam daca nu facem pasul curand, in acelasi timp nu-i pot zice nimic pentru ca vreau sa vina de la el, sa nu se simta incorsetat.
Subscriu. Subscriu. Subscriu. N-am stiut ca se numeste "scenarita" dar exact asa fac si eu. Doar ca la mine sunt scenarii frumoase si fericite. Mi-am imaginat cum vreau sa arate nunta mea aproape pana in cele mai mici detalii, ce muzica o sa fie, cine cu cine o sa stea la masa, cum o sa ma "cert" cu aia care vor manele, etc etc. Bine, el habar n-are ce-mi trece mie prin cap la capitolul asta
La fel, si faza ca nu-i poti sa-i spui ca sa nu se simta constrans. Exact asa simt si eu. Dar m-am gaandit la un scenariu, ca tot veni vorba mai sus. Presupun ca si voua vi s-a intamplat sa fiti intr-un cerc de cunoscuti care sa va puna intrebari din ciclul: "Voi cand va luati? / Voi cand faceti nunta?" etc. Noua ni s-a intamplat. Si m-am gandit eu ca la prima ocazie care se mai iveste si ne intreaba cineva cand ne casatorim, o sa le spun (mai ales daca e si el de fata, pt efect maxim): "Nu stiu, ca X. nu m-a intrebat daca vreau sa ma casatoresc cu el". Daca chestia asta nu-l provoaca la o discutie (de preferinta mai tarziu, intre 4 ochi) atunci nu stiu ce ar putea. Pt ca daca ma intreaba apoi ce mi-a venit sa rapsund asa, ii spun adevarul-adevarat: "Da ce, m-ai intrebat vreodata daca vreau? Am vorbit noi vreodata despre asta concret? Nu. Atunci de unde sa stiu ce sa le spun oamenilor?"
Acuma, doar tu il cunosti pe prietenul tau si poti sa stii exact in functie de personalitatea lui, cum sa-l iei si cum sa formulezi raspunsurile ca sa-i dea de gandit.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- Monica999
- Hero member
- Site
Uuuu, kathrynn, mai bine discuti cu el in privat decat sa il pui intr-o situatie delicata. Eu una m-as simti foarte jignit daca ai face asa ceva. Mi se pare un fel de inceput de scena in public. Parerea mea e ca mai bine vorbesti cu el prima data cand il vezi, fara nici o pregatire decat sa aduci vorba in public.
- kathrynn
- Hero member
Daca as face asta, as face-o doar de fata cu prieteni apropiati de-ai nostri si pe un ton de gluma, nu asa la oricine se nimereste sa intrebe. Si poate daca mai intreaba ai lui, il "parasc", ca poate il iau ei la o discutie in care sa-i spuna ca ar fi cazul.
Si eu ma simt ... daca nu jignita, cel putin deranjata de intrebarile astea pt ca nu am absolut niciun raspuns la ele, nici macar "anul viitor" sau "peste doi ani" sau "cand o sa avem bani de nunta".
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
kathrynn, ar trebui sa te simti deranjata fiindca nu e treaba celor din jur, nu sa simti nevoia sa te justifici, fiindca nu ai de ce e o treaba care va priveste strict pe voi doi, nu pe bunica, nu pe vecina, nu pe prieteni
- Tei
- Hero member
- Inregistrat: 2007-11-19
Spre rusinea mea nu am citit intreg subiectul de discutie, ci doar primul post din el. Acestea fiind spuse am sa incerc sa-mi exprim si eu parerea.
Sunt pro casatorie atunci cand aceasta este incheiata NU de ochii lumii sau pentru ca a trecut prea mult timp de cand suntem impreuna si societatea ne impune oarecum sa trecem la urmatorul pas. M-am casatorit cu iubitul meu simtind ca aceasta conventie spirituala ne va aduce inca un plus de implinire. Vreau sa spun, haotic, stiu, ca nu noi am fost supusi casatoriei sau unor reguli impuse de societate, ci casatoria a fost rodul sau rezultatul iubirii noastre, asa cum mai tarziu sau cat de curand, un puiut de om va fi implinirea suprema a iubirii ce ne-o purtam unul altuia.
As alege concubinajul decat legamantul de dragul religiei(ca, vezi-doamne, nu poti sa te saruti, atingi, face dragoste daca nu esti casatorit/a), al parintilor(e rusine sa te muti cu el/ ea, sa iesiti, sa dormiti impreuna daca nu sunteti casatoriti), iar casatoria este un gest nesabuit de "hai s-o facem si pe asta, iar apoi om vedea noi".
Dar, in definitiv, fiecare are o proprie viziune despre viata, in general, si principii dupa care se ghideaza, deci ar trebui sa actioneze in conformitate cu ele si nicidecum tinand cont de parerea lui cutare, oricare ar fi el.
Hello me...meet the real meI love not man the less, but Nature more
- kathrynn
- Hero member
heimdall a scris:kathrynn, ar trebui sa te simti deranjata fiindca nu e treaba celor din jur, nu sa simti nevoia sa te justifici, fiindca nu ai de ce e o treaba care va priveste strict pe voi doi, nu pe bunica, nu pe vecina, nu pe prieteni
Da, dar cand omul ma intreaba, nu-mi vine sa-i spun "nu-i treaba ta / voastra". Am incercat diferite raspunsuri diplomate de genul: nu ma grabesc sau, odata cand eram mai cu capsa pusa am spus cuiva (era si el de fata) sa-l intrebe pe el ca eu nu am niciun raspuns la asta.
De ce ma streseaza pe mine treaba asta ... 2 motive: 1. Daca el ar vorbi despre asta, as avea mai multa incredere in sentimentele lui pt mine. Nu ca mi-ar trebui sa ma apuc de a doua zi de organizat nunta, dar as fi mai sigura pe el si pe relatia noastra. Acuma de cand locuim impreuna, mi-a zis ca daca nu ar avea planuri serioase de viitor cu mine, nu ar fi aceptat sa ne mutam numai asa ... 2. El mi-a zis clar ca nu e un om al deciziilor, ca nu-i place sa ia decizii, ceea ce ma face sa cred ca si daca ar vrea, tot ar astepta sa o spun eu. Si eu ma incapatanez sa nu o spun, pentru ca simt ca trebuie sa vina din partea lui. Nu vreau o chestia ca si cea cu Charlotte si Trey din SatC cand ea i-a propus sa se casatoareasca si el a zis: "Alrighty". Am nevoie de mai mult decat "ok, sunt de acord". Oricum, intr-o zi o sa-i spun lucrurile astea si ca eu nu-l cer de sotz nici batuta si daca el nu face nimic pt asta, putem sa trecem direct la facut copilul ca n-am chef sa-l fac la 35 de ani cand isi face el curaj sa se insoare.
PS. Referitor la ce-am zis mai devreme
Pt ca daca ma intreaba apoi ce mi-a venit sa rapsund asa, ii spun adevarul-adevarat: "Da ce, m-ai intrebat vreodata daca vreau? Am vorbit noi vreodata despre asta concret? Nu. Atunci de unde sa stiu ce sa le spun oamenilor?"
In scenariul meu, astea i le spun in particular, ca el n-ar face niciodata o scena in public, nici macar de fata cu cele mai apropiate persoane. Nici eu de altfel, cred ca suntem destul de civilizati. Dar sigur intre 4 ochi ne-am spune tot ce e de spus.
- blue_ellf
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-03
PillBlast a scris:Pe noi ne intreaba cand o sa avem copil si noi le spunem ca atunci cand mai cresc eu
Oricum, eu nu l-as pune intr-o situatie de genul in fata nimanui. E o chestie care se discuta in particular.
culmea este ca si pe noi au ajuns multi sa ne intrebe cand facem si un junior si la un moment dat devine enervanta intrebarea...deoarece asa ceva nu se intreaba, la fel si intrebarea de mai sus "cand va luati?". mi se par niste intrebari nepotrivite si cam indiscrete. pe el insa, de fiecare data cand este intrebat de copil, cand il facem, ajunge acasa foarte iritat si nu inteleg de ce si astfel ajungem sa ne certam. ca vezi doamne vrea copil neaparat cat mai repede , i-am zis sa astepte ca nu se fac copii asa una-doua si in plus eu fac niste tratamente. nu pot sa stau asa si sa fac copil ca mai incolo sa intampin probleme cu copilul din cauza ca nu m-am ingrijit. atunci va zice sigur ca dc nu am avut grija de mine, ca din cauza mea, etc. cert este ca nu se intreaba asa ceva. sau uneori cand iesim undeva si este intrebat si sunt si eu de fata el raspunde: "pai eu vreau, dar astept sa se hotarasca sotia ". ca sa fiu in topic, statul impreuna zic eu ca e benefic mai ales daca vrei sa-ti intemeiezi o familie cu cel de langa tine. sora mea si "cumnatul" meu sunt de vreo 8-9 ani impreuna, cand au facut ei 5 ani s-au mutat la casuta lor . si-au luat apartament, anul asta au reusit sa-si ia si masina si sunt fericiti impreuna. au vrut mai intai sa-si ia toate cele necesare si importante si apoi sa se casatoreasca si sa faca un copil.
Ultima oara a fost editat de blue_ellf (2010-05-14 12:25:56)
13.04.2011 deja mamica de Natalia Ana-Maria relax,take it easy Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora. http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png
- suzanaj
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-04-22
anabella, scuze nu am raspuns am 25 ani
Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)
- suzanaj
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-04-22
si acusi o sa vreau si eu un bebe ..
Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)
- ddd
- New member
- Inregistrat: 2010-04-20
deadrose a scris:skumpi eu nu ma visez mireasa. pur si simplu nu suport ideea de nunta, sa ma imbrac in alb din cap pana in picioare, sa ascult aberatiile preotului, si dupa sa mergem cu toti la carciuma unde neamurile deh trebuie sa se imbete, k altceva nu stiu
total de acord cu tine. si eu urasc rochia alba si semnificatia ei destul de umilitoare dupa parearea mea, ca si cum te-ai "oferi" - suna romantic, dar pe femeia zilelor noastre care munceste si aduce bani in casa o cam umileste; slujba de la biserica mi se pare o chestie depasita si lipsita de sens pentru ca important e sa te intelegi tu cu omul respectiv, nu sa iti dea preotul (un alt om ca si tine) permisiunea (pentru ca asta e in fond casatoria la biserica) sa stai cu el. casatoria civila iarasi mi se pare ca o "profanare" a relatiei dintre mine si omul iubit, pana la urma ne priveste strict pe noi, nu mi se pare normal sa intervina statul cu legile lui sa ne uneasca, desparta, imparta averile, copiii etc. e multa alergatura inutila cu actele si schimbarea numelui, pentru ce? daca am 2 soti inseamna ca port 3 nume la viata mea? e penibil rau de tot... de ce sa ii las pe altii (biserica si statul) sa intervina cum vor in relatia mea? pot sa stau o viata intreaga cu omul iubit atata timp cat amandoi vrem asta, cat exista ceva care ne tine impreuna. iar petrecerea cu familia si prietenii ar fi chestia mai placuta si interesanta din toata povestea, daca ar fi lipsita de idiotenii de genul furatului miresei - de parca ar fi un bagaj , urmat de declaratiile de dragoste stangace ale mirelui in fata invitatiilor, de parca lor le-ar datora ceva, sau recuperarea miresei in schimbul a 2 sticle de vin si 1 de vodka...pai io valorez 3 sticle de c2h5oh?? mi se pare ok, atata timp cat se fura si mirele, am vazut chestia asta la o nunta si mi se pare destul de fair. in fine, depinde de fiecare, cum gandeste, ce vrea de la viata...imi place sa merg la nuntile prietenilor, e fun, dar stiu ca asa ceva nu e pt mine....iar daca facem un copil, e mai important pt el sa vada ca ne intelegem, iubim, respectam, decat sa ne stie legati doar de o hartie si cu niste verighete pe degete....
- Monica999
- Hero member
- Site
ddd, ce spui tu aici e feminism de dragul feminismului. citesti prea mult in semnificatia fiecarui lucru.
- ddd
- New member
- Inregistrat: 2010-04-20
PillBlast a scris:ddd, ce spui tu aici e feminism de dragul feminismului. citesti prea mult in semnificatia fiecarui lucru.
da, nu imi place sa fac lucruri doar pt ca si altii le fac sau pt ca traditia o cere, sau pt ca asa as intra in randul lumii
- Monica999
- Hero member
- Site
momentan e o moda feminismul extrem, deci ...
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
de asta am evitat sa-mi dau cu parerea... deci daca o persoana se intampla sa nu-si doreasca sa se marite, e feminista si asta asa, fiindca e la moda ?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|