homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-23

#419 2010-05-17 11:19:16

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Re: Casatorie vs. concubinaj

PillBlast a scris:

Intr-adevar e asa simplu pentru un copil sa inteleaga de ce mama si tata sunt impreuna, dar nu au acelasi nume, si nu sunt casatoriti forgetit

Eu sper sa am un copil suficient de inteligent incat sa priceapa cand o sa-i explic ca pt. mine, din punct de vedere profesional, a fost mai bine sa-mi pastrez numele, pentru ca toate autoritzatiile si actele financiare si contabile sunt pe un nume si ca nu vreau ca de cate ori o sa ma duc la Finante si la diverse alte institutii ale statului sa le explic ca sunt una si aceeasi persoana. Pt ca nu am chef de toata bataia de cap cu schimbarea tuturor actelor, personale si profesionale. Si pt ca nu vreau ca ani de zile sa oscilez intre doua nume de familie pana o sa afle toti prietenii si colaboratorii cum ma cheama "mai nou". Pentru ca nu ma identific cu niciun alt nume de familie decat al meu.

Pe usa tot numele sotului va fi trecut. Iar daca cineva care nu stie o sa ma strige cu numele lui, n-o sa sar sa-l corectez atata timp cat nu trebuie scris undeva intr-un act oficial. 

luminitza a scris:

eu nu as concepe sa aiba copilul meu un alt nume decat mine, nici in ruptul capului

Eu am alt nume decat mama si asta nu m-a facut vreodata sa ma simt "mai putin" copilul ei. Nu stiu exact cum sa explic chestia asta ... dar n-am simtit niciodata ca numele de familie ar avea vreo importanta in toata treaba.

Sunt tari in lume unde femeile nu-si schimba numele (Italia, de ex.) si asta nu inseamna ca toti copii italieni sunt derutati ca oare ii iubeste mama lor sau nu, daca au alt nume? Sau, oare mama n-o fi din familia noastra?

Pur si simpul sunt niste lucruri care in tarile respective se intampla de multa vreme incat lumea s-a obisnuit si nu i se mai pare nimic ciudat ca intr-o familie membrii acestei sa aiba nume diferite.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#420 2010-05-17 12:53:18

ddd
New member
Inregistrat: 2010-04-20

PillBlast a scris:

Intr-adevar e asa simplu pentru un copil sa inteleaga de ce mama si tata sunt impreuna, dar nu au acelasi nume, si nu sunt casatoriti forgetit

tu chiar crezi ca un copil isi bate capul cu chestia asta? hai sa fim seriosi....intreaba o data, i se explica si gata, se intoarce la jucariile lui...
dragostea fata de copil nu sta in asta. sunt alte lucruri mult mai importante de oferit unui copil decat un nume.

#421 2010-05-17 13:55:14

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Depinde si de copil. Parintii unui prieten de-al meu s-au casatorit pana la urma cand avea el vre-o 7 ani, pentru ca el era foarte afectat de faptul ca parintii lui nu sunt casatoriti si ca radeau niste prosti de el la scoala. Oricum, fiecare face cum crede. Doar ca unii copiii sunt mai sensibili decat altii.

#422 2010-05-17 14:14:04

ddd
New member
Inregistrat: 2010-04-20

da, unii sunt mai sensibili, asa e...
dar treaba asta cu colegii de scoala care radeau de el nu se intampla intr-o tara civilizata. nu vreau sa imi imaginez ce ar pati un cuplu de gay daca ar adopta un copil in romania, de fapt, daca si-ar manifesta intentia.. sad

#423 2010-05-17 14:17:57

Monica999
Hero member
Site

Se intampla si in tari civilizate. Oamenii sunt rai peste tot, nu numai in Romania.

Publicitate

loading...

#424 2010-05-17 17:18:23

flavia ioana
Banat
Inregistrat: 2010-05-17

http://sani-perfecti.sanatateatv.ro/concurenti/flavia/   clik va rog*******************

#425 2010-05-17 20:41:22

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

da' dati-i odata ban fatucai ca deja m-a disperat! mai e si urata cu spume pe deasupra! disperat

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#426 2010-05-17 21:40:25

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

PillBlast a scris:

Depinde si de copil. Parintii unui prieten de-al meu s-au casatorit pana la urma cand avea el vre-o 7 ani, pentru ca el era foarte afectat de faptul ca parintii lui nu sunt casatoriti si ca radeau niste prosti de el la scoala. Oricum, fiecare face cum crede. Doar ca unii copiii sunt mai sensibili decat altii.

Da' eu nu inteleg de unde stiau colegii de clasa ca parintii aluia nu erau casatoriti.
La mine, in 12 ani de scoala si 4 colective diferite, n-a stiut niciunul niciodata ca eu am alt nume decat parintii mei, sau ca ma ma e divortata sau alte treburi personale. N-au stiut decat prietenele mele apropiate, pt ca le-am spus eu.
Invatatoarea, daca stia, a avut minte sa nu zica-n gura mare chestia asta, la fel ca si d-nele diriginte.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#427 2010-05-21 17:52:16

cenusareasa_ta
New member
Inregistrat: 2009-06-22

ddd a scris:

dar treaba asta cu colegii de scoala care radeau de el nu se intampla intr-o tara civilizata. nu vreau sa imi imaginez ce ar pati un cuplu de gay daca ar adopta un copil in romania, de fapt, daca si-ar manifesta intentia.. sad

mi se pare cea mai mare prostie ca un cuplu de gay sa poata adopta un copil....e ceva nefiresc...un copil crescut de un cuplu gay va ajunge tot gay...

#428 2010-05-21 17:55:38

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

si atunci cum de cuplurile straight se intampla sa aiba copii gay ?  lol

#429 2010-05-21 21:35:37

Monica999
Hero member
Site

cenusareasa_ta a scris:

ddd a scris:

mi se pare cea mai mare prostie ca un cuplu de gay sa poata adopta un copil....e ceva nefiresc...un copil crescut de un cuplu gay va ajunge tot gay...

Sunt cupluri gay mult mai competente ca unele cupluri straight. Crezi ca un copil creste mai bine in orfelinat? Sau cu niste parinti betivi? Sau care ii abuzeaza.

Sper cenusareasa sa ai peste 60 de ani, altfel nu ai nici o scuza pentru ce ai spus.

#430 2010-06-09 10:34:51

suzanaj
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

intrebare, daca iubitukl vi-ar spune ceva de genul" hai sa nu facem nunta , stam asa .. ce are ?" dupa 7 ani de relatie .. cum ati reactiona?

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

#431 2010-06-09 10:37:16

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

wave smile

#432 2010-06-09 10:39:18

suzanaj
Sr. member

mda anca .. asa zic si eu  sad

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

#433 2010-06-09 10:42:36

anca90
Platinum member

i-ai spus ca tu nu esti de aceeasi parere, ca nu ai aceleasi principii?

depinde de firea femeii. sunt ft multe care gandesc exact ca el: "stam asa .. ce are ?", iar pt ele o reactie ca asta nu e o pb. daca pt tine e importanta casatoria si nu ti se pare ceva natural sa "stati asa", discuta cu el, vezi ce zice.

#434 2010-06-09 10:50:31

suzanaj
Sr. member

sunt mai multe probleme la mijloc, voi vorbii deseara cu el pt ca ieri nu am putut, era si foarte tarziu, eram obosita si nervoasa si am zis ca nu reactionez la nervi,ma calmez si dupa vorbim.oricum cred ca mimica fetei a spus mai mult de 1000 de cuvinte, cu toate astea nu cred ca si-a dat seama cat m-a jignit, dar va afla.

#435 2010-06-09 10:51:38

anca90
Platinum member

supa sper sa fie bine kram

#436 2010-06-09 10:55:14

suzanaj
Sr. member

sincer nici nu stiu cum e mai bine..

#437 2010-06-09 11:07:29

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

?n primul r?nd ?ntreabă-l care sunt motivele pt care vrea să stați așa și să fie 100% sincer, pt că vrei să știi și tu dacă e cazul să mai investești ?ntr-o relație care p?nă acum trebuia să fie deja oficializată, apoi expune-ți punctul de vedere. motivele lui sunt f importante, ?n funcție de ele ?ți dai seama dacă mai merită sau nu

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.