Sexul si biserica....-12
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
Re: sexul si biserica....
alwaysme a scris:Melany1 a scris:alwaysme o intrebare u faci sex in post sau ai facut sex?
ce rost ar mai avea sa spun ca nu e bine sa intretii relatii sexuale inainte de casatorie, daca tocmai eu as face asa ceva....
stai ca fetele au intrebat daca faci sex in post... nu inainte de casatorie! nu ne speria! ca una e postul..aia mai mere...sunt 48 de zile maxim...dar chiar pana la casatorie? ma rog..bravo tie..
- norishorulalb
- Banat
- De la: Mika
- Inregistrat: 2007-04-03
alwaysme a scris:Melany1 a scris:alwaysme o intrebare u faci sex in post sau ai facut sex?
ce rost ar mai avea sa spun ca nu e bine sa intretii relatii sexuale inainte de casatorie, daca tocmai eu as face asa ceva....
daca stam toti asa rata divorturilor va creste extraordinar de mult..asta e clar
- alwaysme
- New member
- Inregistrat: 2008-04-05
ralluka a scris:alwaysme a scris:Melany1 a scris:alwaysme o intrebare u faci sex in post sau ai facut sex?
daca stam toti asa rata divorturilor va creste extraordinar de mult..asta e clar
pai de asta atunci cand te casatoresti trebuie sa o faci cu o persoana care are aceleasi convingeri ca tine....ca sa nu apara probleme dupa aia;).....insa nu cred ca totul ar trebui sa se rezuma la sex...sunt multe lucruri mai importante....si oricum in ziua de azi sunt multe divorturi si nu apar pt ca nu e bun unu sau altu la pat...apar pt ca la inceput cand s-au cunoscut erau satisfacuti trupeste de celalalt si se amageau fiecare ca cel de langa el/ea e pers potrivita.....dar daca la inceput incercau sa se cunoasca mai bine, daca asteptau inainte de a intretine relatii intime cu celalalt binecuvantarea lui Dumnezeu, atunci poate nu s-ar mai fi ajuns aici(problemele ce apar sunt un fel de pedeapsa si in acelasi timp de atentionare din partea lui Dumnezeu pt a le arata celor doi ca au gresit).....pt ca o casnicie sa dureze e nevoie si de Dumnezeu, caci El e singurul care ne poate ajuta sa facem fatza greutatilor ce apar in viata.....
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
nu ne-ai zis cati ani ai si daca ai prieten ma citez...pe mn ca nu mi-ai raspuns
Ultima oara a fost editat de Melany1 (2008-04-19 19:23:47)
- Satina
- Full member
- Inregistrat: 2006-10-24
lady in black a scris:dar tot nu inteleg un lucru...de ce sa fie sexul oral pacat intotdeauna adica 2 persoane casatorite care se iubesc nu au voie sa aiba parte de placere fizica unul din partea altuia asta chiar mi se pare aberatie...adica n-ai voie numa in pozitia misionarului sau ce?
scuzati-ma daca am pacatuit cu mesajul acesta sau daca am jignit pe cineva..nu asta era intentia
Nu e vorba doar de pozitia misionarului, sa nu reducem la absurd. Si nu e vorba ca nu au voie sa aibe parte de placere fizica, nu au voie sa o caute inadins, reducandu-se pe sine si pe celalalt in obiecte de obtinere, reciproca sau nu, a placerii.
Sexul oral e pacat din cateva motive: -Omul este facut dupa chipul si spre realizarea asemanarii cu Dumnezeu, spre a fi si el dumnezeu... daca faci un efort de imaginatie vezi ca nu merge. Sexul oral este ceva ce coboara pe om de la maretia pentru care a fost creat
-Fiecare organ al omului are anumite functii, cateva dintre organe au si un rol spiritual: gura este "organul sfintelor rugaciuni", gura trebuie sa pomeneasca mereu numele sfant al Domunului, gura trebuie sa primeasca trupul cel preasfant si de viata purtator al Lui Hristos... oare e acceptabil ca sa treaca ceva absolut sfant pe unde de obicei trece... altceva care se tine acoperit cu haine si e rusine sa arati. Oare e posibil sa saruti chipul curat al unui bebelus sau o icoana cu buzele pe care abia le-ai dezlipit de organul genital al celuilalt? Nu e nefiresc? Nu apare nevoia de a trece un timp, de a uita putin?
-In intelegerea crestina, cand sexualitata se reduce doar la a produce si a obtine in schimb placere devine pacatoasa inclusiv in cadrul casatoriei; ceea ce o ridica este daruirea unuia catre celalalt si catre Dumnezeu, aceasta implicand acceptarea voii Lui Dumnezeu in tine, posibilitatea de primi o noua viata (chiar daca nu cauti cu lumanarea aceasta posibilitate, ea exista intotdeauna in legatura cu actul sexual). Sexul oral este intotdeauna sterp, lipsit de orice sens duhovnicesc aici delimitandu-se radical de relatia sexuala fireasca.
-Sexul oral inseamna strict cautarea placerii, hedonism; in iubirea trupeasca are intotdeauna loc si Dumnezeu, aceasta iubire este binecuvantata de Dumnezeu in biserica prin cuvintele "si le daruieste lor buna intelegere sufleteasca si trupeasca", "si tu mireasa sa te inmultesti ca Sara, sa te veselesti ca Rebeca, veselindu-te cu barbatul tau ca asa a binevoit Dumnezeu"
-Sa nu iutam ca Dumnezeu ne-a creat si stie intotdeauna ce este cel mai bine pentru noi, ce ne este folositor. Dumnezeu ne-a creat pentru viata vesnica, nu pentru aceasta de acum trecatoare. Avem un drum de parcurs, Dumnezeu ne-a trasat niste jaloane, avem indrumatori duhovnicii si scrierile sfintilor. Cu siguranta sunt cai mai confortabile, dar, din pacate, acelea nu au acelsi final.
Atentie! Pacat nu este ceva ce Dumnezeu ne interzice ca asa vrea El, un astfel de dumnezeu ar fi hidos. Pacat este ceva ce face rau omului sau societatii si Dumnezeu chibzuieste mai bine ceea ce face rau si, prin cuvantul Sau din Biblie, ne cere sa respectam niste reguli spre binele nostru... daca vrem, fireste. Dumnezeu ne cere sa ne tinem departe de anumite lucruri asa cum parintii le interzic copiilor sa se joace cu chibriturile desi... ce interesante sunt, nu-i asa!!! Spovada ne ajuta sa scapam de urmarile rele ale faptelor noastre necugetate.
Ultima oara a fost editat de Satina (2008-04-18 12:26:16)
- _alexa_
- Hero member
- De la: ghinioane mi se trage!!
- Inregistrat: 2008-03-20
doctoressa... poate ca am exagerat, dar astfel de mentalitate am intalnit-o la doua persoane: una care a nascut 8 copii din cauza ca e "pacat" sa folosesti metode contraceptive, drept pentru care sotul ei a parasit-o... n-a mai suportat pur si simplu, si alta (tot femeie) care si-a nenorocit fiica, tinand-o ca pe un caine in lesa, si indoctrinand-o, obligand-o sa fie bisericoasa de mic copil, pana la maturitate. Acum, este o femeie de peste 40 de ani si este singura... ca mama ei a murit de batranete... si-si blestema zilele... e vecina mea
Ultima oara a fost editat de _alexa_ (2008-04-18 13:40:44)
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
_alexa_, am inteles ca e parerea ta insa felul in care te-ai adresat catre alwaysme e total nepotrivit poate reusesti sa reformulezi, ca sa nu ma supar! credinta in D-zeu dar si apartenenta la o biserica sau alta e o chestiune de optiune personala...pe care o respectam nu o luam in deridere!
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- varkyrie
- New member
- Inregistrat: 2008-01-08
Fetelor care sunt atat de fanatice cu respectarea canoanelor si indicatiile preotilor le recomand sa citeasca (daca nu au facut-o pana acum) Cantarea Cantarilor din Biblie, care e considerata una dintre cele mai frumoase declaratii de dragoste (un pic cam arhaica dpdv al exprimarii totusi) ale omenirii. Daca D-zeu e asa de preocupat sa nu facem sex, de ce ar exista un asemenea pasaj erotic in Biblie (si nu e singurul!):f?rbryllad: .
Oricum, deschideti ochii mai fetelor. Biblia a fost si ea scrisa de oameni ca toti oamenii in urma cu mii de ani, iar pe langa Biblie au aparut tot felul de artificii adaugate de oameni care aveau putere asupra altor oameni si care doareau sa ii controleze in continuare pe acesti oameni! Aratati-mi si mie in Biblie unde apare ca primesc nush ce canon daca fac sex inainte de casatorie ori daca fac sex oral sau altfel?!
Eu nu am nevoie de biserica ca sa imi manifest credinta in D-zeu, daca ma nevoie de D-zeu ies afara si ma uit la cer, la iarba verde, la natura, nu trebuie sa ma inchid intr-o cladire intunecoasa si sa fac matanii. Iar cu marturisirea pacatelor sa o faca cine are nevoie, dar sunt de parere ca daca chiar exista un D-zeu care e atotcunoscator acesta deja stie ce pacate are fiecare, nu tre sa-ti de-a protul nush ce canoane pt el, ca oricum chestiile astea au fost nascocite de oameni, mai mult sau mai putin drepti! Dar vad ca sunt foarte eficiente pentru cine e destul de naiv sa ia tot ce i se intinde pe tava...
Daca doua persoane se iubesc d c sa fie constranse sa isi manifeste iubirea si sa nu se bucure de placerea pe care si-o pot oferi?! Daca corpurile noastre au fost inzestrate cu organe care sa simta placere inseamna ca asa e normal sa fie. Lumea asta e destul de plina de rautati si suparari oricum...Si daca chiar exista un Dumnezeu acolo sus, cred ca are probleme mai mari de supravegheat decat modul in care oamenii fac sex, fie el de orice fel.
Iar faza cu virginitatea la casatorie (mai ales pt femei) a aparut in societatile umane ca un mod de control al nasterilor si mai ales ca un barbat sa fie siguri ca femeia va naste copilul lui si nu al altuia, nu cred ca a venit Dumnezeu din cer sa dicteze, mai uitati-va si voi peste istoria societatilor umane. Iar in lumea de azi, cand aceasta problema a fost rezolvata mentalitatea asta nu se mai aplica.
Eu cred cu tarie ca important e sa iubesti si sa nu faci rau altora, cat despre pozitia in care faci sex, asta nu cred ca intereseaza pe nimeni altcineva decat persoanele implicate...nici chiar pe Dumnezeu.
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
varkyrie sunt intru totul de acord cu tine, n-as fi putut s-o spun mai bine.
- Jullie
- New member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-04-14
Se poate vorbi mult si bine despre asta. Ii spuneam unui prieten (amic) intr-oseara ca poate sa ma sune dupa ora 8 pentru ca de la 6-8 vreau sa merg putin la biserica (fiind post), si a ramas socat, si a inceput cu mistouri. Eh, nu inteleg de cand a avea un Dumnezeu si a merge la biserica care din punctul meu de vedere in ziua de azi e o oaza de liniste e ceva "not cool". Si toti inteleg ca daca mergi la biserica inseamna ca esti o femeie virgina, care asteapta pe Fat Frumos, si noaptea nuntii. Nu e cazul meu si sunt de parere ca sexul e mai mult decat important intr-o relatie...
Daca nu ai niciun talent dai la medicina
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
alwaysme a scris:pai de asta atunci cand te casatoresti trebuie sa o faci cu o persoana care are aceleasi convingeri ca tine....ca sa nu apara probleme dupa aia;).....insa nu cred ca totul ar trebui sa se rezuma la sex...sunt multe lucruri mai importante....si oricum in ziua de azi sunt multe divorturi si nu apar pt ca nu e bun unu sau altu la pat...apar pt ca la inceput cand s-au cunoscut erau satisfacuti trupeste de celalalt si se amageau fiecare ca cel de langa el/ea e pers potrivita.....dar daca la inceput incercau sa se cunoasca mai bine, daca asteptau inainte de a intretine relatii intime cu celalalt binecuvantarea lui Dumnezeu, atunci poate nu s-ar mai fi ajuns aici(problemele ce apar sunt un fel de pedeapsa si in acelasi timp de atentionare din partea lui Dumnezeu pt a le arata celor doi ca au gresit).....pt ca o casnicie sa dureze e nevoie si de Dumnezeu, caci El e singurul care ne poate ajuta sa facem fatza greutatilor ce apar in viata.....
nu cred ca a spus cineva, sau ca cineva e de parere ca totul se rezuma la sex...dar e si el important...pt unii in proportie de 80%, pt altii in proprtie de 20%, dar important este pt toti.. nu cred ca poate exista o casnicie fericita cu sex, dar fara iubire...dar nici ca poate exista casnicie fericita cu iubire, dar fara sex...adica ok...te iubesc ziua, petrecem momente frumoase impreuna, ne intelegem, te tin seara in brate...dar vine si momentul in care faci sex...si crezi ca ai fi fericita sau implinita daca nu simti nici o placere? sau daca te gandesti la momentul ala cu groaza, si abia astepti sa se termine? plus ca toata chestia cu sexul e si o nevoie fiziologica pana la urma, ca foamea, ca setea... nu poate nimeni garanta ca 2 persoane nu vor divorta, nici daca sunt virgini atunci cand se casatoresc, nici daca nu sunt...si nu cred deloc ca Dumnezeu vrea sa destrame o casnicie (ii pedepseste pt ca au gresit) pt ca cei 2 ai facut sex inainte de casatorie... pt ca o casnicie sa dureze e nevoie si de Dumnezeu...sunt perfect de acord...dar nu are nici o legatura cu sexul de dinainte...
Eu chiar cred in Dumnezeu...si cred tare... dar de aici pana sa te chinui, si sa iti impui mii de restrictii singur pt niste "reguli"...e cale lunga...mi se pare absurd.. In find, prin sex nu faci nimic rau...pacate ar trebui sa fie furatul, mintitul, omoratul, ura... in nici un caz sexul..
- alwaysme
- New member
varkyrie a scris:Fetelor care sunt atat de fanatice cu respectarea canoanelor si indicatiile preotilor le recomand sa citeasca (daca nu au facut-o pana acum) Cantarea Cantarilor din Biblie, care e considerata una dintre cele mai frumoase declaratii de dragoste (un pic cam arhaica dpdv al exprimarii totusi) ale omenirii. Daca D-zeu e asa de preocupat sa nu facem sex, de ce ar exista un asemenea pasaj erotic in Biblie (si nu e singurul!):f?rbryllad: .
Oricum, deschideti ochii mai fetelor. Biblia a fost si ea scrisa de oameni ca toti oamenii in urma cu mii de ani, iar pe langa Biblie au aparut tot felul de artificii adaugate de oameni care aveau putere asupra altor oameni si care doareau sa ii controleze in continuare pe acesti oameni! Aratati-mi si mie in Biblie unde apare ca primesc nush ce canon daca fac sex inainte de casatorie ori daca fac sex oral sau altfel?!
Eu nu am nevoie de biserica ca sa imi manifest credinta in D-zeu, daca ma nevoie de D-zeu ies afara si ma uit la cer, la iarba verde, la natura, nu trebuie sa ma inchid intr-o cladire intunecoasa si sa fac matanii. Iar cu marturisirea pacatelor sa o faca cine are nevoie, dar sunt de parere ca daca chiar exista un D-zeu care e atotcunoscator acesta deja stie ce pacate are fiecare, nu tre sa-ti de-a protul nush ce canoane pt el, ca oricum chestiile astea au fost nascocite de oameni, mai mult sau mai putin drepti! Dar vad ca sunt foarte eficiente pentru cine e destul de naiv sa ia tot ce i se intinde pe tava...
Daca doua persoane se iubesc d c sa fie constranse sa isi manifeste iubirea si sa nu se bucure de placerea pe care si-o pot oferi?! Daca corpurile noastre au fost inzestrate cu organe care sa simta placere inseamna ca asa e normal sa fie. Lumea asta e destul de plina de rautati si suparari oricum...Si daca chiar exista un Dumnezeu acolo sus, cred ca are probleme mai mari de supravegheat decat modul in care oamenii fac sex, fie el de orice fel.
Iar faza cu virginitatea la casatorie (mai ales pt femei) a aparut in societatile umane ca un mod de control al nasterilor si mai ales ca un barbat sa fie siguri ca femeia va naste copilul lui si nu al altuia, nu cred ca a venit Dumnezeu din cer sa dicteze, mai uitati-va si voi peste istoria societatilor umane. Iar in lumea de azi, cand aceasta problema a fost rezolvata mentalitatea asta nu se mai aplica.
Eu cred cu tarie ca important e sa iubesti si sa nu faci rau altora, cat despre pozitia in care faci sex, asta nu cred ca intereseaza pe nimeni altcineva decat persoanele implicate...nici chiar pe Dumnezeu.
Cantarea Cantarilor este o lucrare f controversata care a produs multe discutii in randul Bisericii. Totusi Sfintii Parinti au ajuns la concluzia ca aceasta scriere este o alegorie a unirii lui Iisus Hristos cu Biserica ori cu sufletul omenesc. De aceea, ce ai afirmat u mai sus ca este un "pasaj erotic" este cu totul neadevarat;) pt cei care vor sa citeasca mai multe explicatii sa intre pe urmatorul link: http://www.crestinortodox.ro/Interpreta … 15792.html In Biblie nu sunt scrise canoanele pt ca acestea au fost formulate mai tarziu de catre Sfintii Parinti pt a-i ajuta pe oamenii care au pacatuit sa se caiasca si sa se indrepte, pentru a se putea mantui;) Dc trebuie sa mearga omul sa se spovedeasca desi Dumnezeu este atotstiutor si ne cunoaste pacatele? In primul rand pt ca odata ce noi marturisim acele pacate, ne mentinem treaza constiinta si ne dam seama de raul ce l-am facut, promitand inaintea lui Dumnezeu ca nu vom mai face acele lucruri. Totodata sunt oameni care savarsesc anumite fapte si nu constientizeaza ca ele sunt pacate si preotul are rolul de a-i arata unde greseste si a-l ajuta sa se indrepte. In acelasi timp, dupa ce ne spovedim, parintele ne da un canon dupa masura pacatelor noastre pt a ne pocai pt cele savarsite. Ai mai zis:"Daca doua persoane se iubesc d c sa fie constranse sa isi manifeste iubirea si sa nu se bucure de placerea pe care si-o pot oferi?! Daca corpurile noastre au fost inzestrate cu organe care sa simta placere inseamna ca asa e normal sa fie". Ai mentionat un lucru f important si anume ca doua persoane pt a intretine relatii sexuale trebuie sa se iubeasca.....insa aceasta iubire a lor trebuie sa fie binecuvanta de Dumnezeu. Unde nu este Dumnezeu, totul este trecator. De asta si rata divortilor este asa de mare.....Oamenii fac acea casatorie uneori doar formal. Insa ca ea sa dureze, ei trebuie permanent sa fie in comuniune cu Dumnezeu, pentru ca numai El ii poate ajuta sa faca fatza problemelor vietii;) (satina a explicat aceste lucruri frumos mai sus) Ai facut referire la virginitate. Dragostea e cel mai nobil sentiment. Atunci cand doi intretin relatii intime, ar trebui sa o faca din iubire pt celalalt si din dorinta de a deveni un singur trup. Dar ce dragoste mai e atunci cand o persoana se culca in fiecare luna cu altcineva. In acest mod, noi luam din valoarea acestui sentiment. De aceea taina casatoriei se oficiaza o singura data in viata(cei care se casatoresc a doua oara primesc doar o binecuvantare pt a nu trai in pacat). De ce multi tineri amana momentul casatoriei? eu cred pt ca se tem de responsabilitati. ei vor sa se bucure numai de lucrurile care le produc placere si anume-sexul, iar atunci cand vine vorba de ceva ce le-ar ingreuna existenta, incearca sa se fereasca..... Multi spun ca sexul nu este un pacat, ci doar omoratul, furatul....dc at cand Maria Egipteanca a vrut sa se inchine la Sf Cruce a Mantuitoeului nu a putut deoarece dusese o viata in desfranare....prin acest mod Dumnezeu i-a aratat ca greseste si ea s-a intor la calea cea dreapta, nevoind peste 40 de ani in pustiu pt a-si rascumpara pacatele. Nu ar trebui sa acceptam in viata doar lucrurile care ne convin si asa cum spunea si satina regulile dupa care trebuie sa ne ghidam in viata sunt pt binele nostru si nu ar mai trebui criticate si aplicate;)
Ultima oara a fost editat de alwaysme (2008-04-19 12:13:05)
- alwaysme
- New member
_alexa_ a scris:doctoressa... poate ca am exagerat, dar astfel de mentalitate am intalnit-o la doua persoane: una care a nascut 8 copii din cauza ca e "pacat" sa folosesti metode contraceptive, drept pentru care sotul ei a parasit-o... n-a mai suportat pur si simplu, si alta (tot femeie) care si-a nenorocit fiica, tinand-o ca pe un caine in lesa, si indoctrinand-o, obligand-o sa fie bisericoasa de mic copil, pana la maturitate. Acum, este o femeie de peste 40 de ani si este singura... ca mama ei a murit de batranete... si-si blestema zilele... e vecina mea
eu nu sunt genu care sa impun ceva unor persoane.....daca voi avea copii voi incerca sa ii apropii de biserica, explicandu-le de ce este bine si cum lucreaza Dumnezeu in fiecare dintre noi.....altfel voi ajunge sa imi indepartez copilul de biserica, pt ca nimanui nu ii place sa faca ceva pt ca il obliga parintii lui....eu am inceput sa merg la biserica, deoarce stateam cu bunik mea si ea mi-a fost ca un model....crescand am inceput sa inteleg aceste lucruri si asa am ajuns ca eu sa simt nevoia de Dumnezeu....sper ca si copiii mei sa simta la fel pt ca un parinte trebuie sa fie un model pt fiii lor si daca nu reusesc sa ii mentina pe calea cea dreapta, vor plati in cer pt asta;)
Ultima oara a fost editat de alwaysme (2008-04-19 12:04:06)
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
nu mi-ai rasp la o intrebare..ai prieten?si cati ani ai? daca sunt indiscreta poti sa nu rasp...nu e nimic
- varkyrie
- New member
Cantarea Cantarilor este o lucrare f controversata care a produs multe discutii in randul Bisericii. Totusi Sfintii Parinti au ajuns la concluzia ca aceasta scriere este o alegorie a unirii lui Iisus Hristos cu Biserica ori cu sufletul omenesc. De aceea, ce ai afirmat u mai sus ca este un "pasaj erotic" este cu totul neadevarat;) pt cei care vor sa citeasca mai multe explicatii sa intre pe urmatorul link: http://www.crestinortodox.ro/Interpreta … 15792.html In Biblie nu sunt scrise canoanele pt ca acestea au fost formulate mai tarziu de catre Sfintii Parinti pt a-i ajuta pe oamenii care au pacatuit sa se caiasca si sa se indrepte, pentru a se putea mantui;)
Auzi mai unirea lui Iisus cu Biserica!!!!!! Ha, ha, ha, ma faci sa rad....asta e o aberatie de-a dreptul absurda pe care "Sfiintii parinti" incearca sa ne-o bage pe gat! Cantarea Cantarilor face parte din Vechiul Testament si a fost scrisa cu muuuuuullllltttttaaaaa vreme inainte de Iisus! Da ma rog...daca "Sfintii parinti" cred ca pot sa sara cateva secole si sa faca talmes-balmes din Vechiul si Noul Testament (care apropos, sunt doua carti total diferite din foarte multe puncte de vedere) sa o faca, iar cine e indeajuns de naiv sa ii creada. Eu imi mentin parerea. Cantarea cantarilor e o apologie a dragostei dintre un barbat si o femeie nici decum a legaturii dintre Iisus si Biserica...ca sa nu mai spun ca adevarata conceptie a lui Iisus despre biserica difera foarte mult de cea faurita de acesti "prea sfinti parinti" care au pervertit invataturile lui Iisus ca sa poata face din biserica un instrument de control al maselor. Ma rog, fiecare e liber sa creada ce vrea, dar in opinia mea Cantarea Cantarilor, ca si in opinia multor savanti si istorici, ramane unul dintre cele mai frumoase pasaje erotice pe care le-a creat omenirea.
Ultima oara a fost editat de varkyrie (2008-04-19 19:56:06)
- alwaysme
- New member
varkyrie a scris:[i]
Auzi mai unirea lui Iisus cu Biserica!!!!!! Ha, ha, ha, ma faci sa rad....asta e o aberatie de-a dreptul absurda pe care "Sfiintii parinti" incearca sa ne-o bage pe gat! Cantarea Cantarilor face parte din Vechiul Testament si a fost scrisa cu muuuuuullllltttttaaaaa vreme inainte de Iisus! Da ma rog...daca "Sfintii parinti" cred ca pot sa sara cateva secole si sa faca talmes-balmes din Vechiul si Noul Testament (care apropos, sunt doua carti total diferite din foarte multe puncte de vedere) sa o faca, iar cine e indeajuns de naiv sa ii creada. Eu imi mentin parerea. Cantarea cantarilor e o apologie a dragostei dintre un barbat si o femeie nici decum a legaturii dintre Iisus si Biserica...ca sa nu mai spun ca adevarata conceptie a lui Iisus despre biserica difera foarte mult de cea faurita de acesti "prea sfinti parinti" care au pervertit invataturile lui Iisus ca sa poata face din biserica un instrument de control al maselor. Ma rog, fiecare e liber sa creada ce vrea, dar in opinia mea Cantarea Cantarilor, ca si in opinia multor savanti si istorici, ramane unul dintre cele mai frumoase pasaje erotice pe care le-a creat omenirea.
intra pe site-ul ala pe care l-am dat si ai sa vezi ca am dreptate......
Ultima oara a fost editat de alwaysme (2008-04-19 19:59:08)
- varkyrie
- New member
alwaysme a scris:intra pe site-ul ala pe care l-am dat si ai sa vezi ca am dreptate......
Deci, chiar nu ma intereseaza ce e pe site-ul ala, sau daca ai sau nu tu dreptate. Cine poate spune ca are dreptate 100% asupra unui lucru care s-a intamplat acum mai bine de 2000 de ani?! "Sfiintii parinti", daca tu vrei poate pt tine au dreptate, pentru mine never-ever. Cum am spus, esti libera sa crezi ce vrei, si eu la fel...Eu imi sustin opinia indiferent de ce spun un batalion de preoti, fie ei chiar si "sfiintii parinti"...la urma urmei cu totii suntem doar simplii oameni...
Ultima oara a fost editat de varkyrie (2008-04-19 20:14:02)
- Satina
- Full member
- Inregistrat: 2006-10-24
Despre Cantarea Cantarilor, despre Sf. Parinti ai Bisericii nu cred ca e bine sa ne dam cu parerea fara sa intelegem. Oricum citim aceeasi Bibilie si fiecare intelege din ea ceea ce este format sau luminat sa inteleaga... Nu-i de mirare ca unii vad in Cantarea Cantarilor doar poezie erotica, in timp ce altii vad icoana iubirii dintre Hristos si Biserica sa. Daca nu ar fi inteles clar ca asa este, acasta scriere nu ar fi fost integrata Bibliei noastre. Au fost destule evanghelii apocifre, destul epistole ale apostolilor care au fsot respinse. Aceeasi soarta ar fi avut si Cantarea Cantarilor. Iar daca a fost scrisa cu foarte mult timp inainte de a se naste Hristos pe pamant, e cat se poate de firesc, Cantarea Cantarilor este doar una dintre profetiile Vechiului Testament despre Hristos care era Dumenzeu in momentul in care s-a scris, El era Dumnezeu Cuvantul prin care toate s-au facut existand de la inceputuri. Profetii Vechiului Testament au scris sub inspiratie divina, au exprimat ceea ce li se revela. In fine, nu e cazul sa ne certam pe ceea ce credem sau nu credem si nu e cazul sa jignim.
- oana16
- Sr. member
- De la: capitala culturara
- Inregistrat: 2007-04-21
Satina a scris:lady in black a scris:dar tot nu inteleg un lucru...de ce sa fie sexul oral pacat intotdeauna adica 2 persoane casatorite care se iubesc nu au voie sa aiba parte de placere fizica unul din partea altuia asta chiar mi se pare aberatie...adica n-ai voie numa in pozitia misionarului sau ce?
scuzati-ma daca am pacatuit cu mesajul acesta sau daca am jignit pe cineva..nu asta era intentia
Nu e vorba doar de pozitia misionarului, sa nu reducem la absurd. Si nu e vorba ca nu au voie sa aibe parte de placere fizica, nu au voie sa o caute inadins, reducandu-se pe sine si pe celalalt in obiecte de obtinere, reciproca sau nu, a placerii.
Sexul oral e pacat din cateva motive: -Omul este facut dupa chipul si spre realizarea asemanarii cu Dumnezeu, spre a fi si el dumnezeu... daca faci un efort de imaginatie vezi ca nu merge. Sexul oral este ceva ce coboara pe om de la maretia pentru care a fost creat
-Fiecare organ al omului are anumite functii, cateva dintre organe au si un rol spiritual: gura este "organul sfintelor rugaciuni", gura trebuie sa pomeneasca mereu numele sfant al Domunului, gura trebuie sa primeasca trupul cel preasfant si de viata purtator al Lui Hristos... oare e acceptabil ca sa treaca ceva absolut sfant pe unde de obicei trece... altceva care se tine acoperit cu haine si e rusine sa arati. Oare e posibil sa saruti chipul curat al unui bebelus sau o icoana cu buzele pe care abia le-ai dezlipit de organul genital al celuilalt? Nu e nefiresc? Nu apare nevoia de a trece un timp, de a uita putin?
-In intelegerea crestina, cand sexualitata se reduce doar la a produce si a obtine in schimb placere devine pacatoasa inclusiv in cadrul casatoriei; ceea ce o ridica este daruirea unuia catre celalalt si catre Dumnezeu, aceasta implicand acceptarea voii Lui Dumnezeu in tine, posibilitatea de primi o noua viata (chiar daca nu cauti cu lumanarea aceasta posibilitate, ea exista intotdeauna in legatura cu actul sexual). Sexul oral este intotdeauna sterp, lipsit de orice sens duhovnicesc aici delimitandu-se radical de relatia sexuala fireasca.
-Sexul oral inseamna strict cautarea placerii, hedonism; in iubirea trupeasca are intotdeauna loc si Dumnezeu, aceasta iubire este binecuvantata de Dumnezeu in biserica prin cuvintele "si le daruieste lor buna intelegere sufleteasca si trupeasca", "si tu mireasa sa te inmultesti ca Sara, sa te veselesti ca Rebeca, veselindu-te cu barbatul tau ca asa a binevoit Dumnezeu"
-Sa nu iutam ca Dumnezeu ne-a creat si stie intotdeauna ce este cel mai bine pentru noi, ce ne este folositor. Dumnezeu ne-a creat pentru viata vesnica, nu pentru aceasta de acum trecatoare. Avem un drum de parcurs, Dumnezeu ne-a trasat niste jaloane, avem indrumatori duhovnicii si scrierile sfintilor. Cu siguranta sunt cai mai confortabile, dar, din pacate, acelea nu au acelsi final.
Atentie! Pacat nu este ceva ce Dumnezeu ne interzice ca asa vrea El, un astfel de dumnezeu ar fi hidos. Pacat este ceva ce face rau omului sau societatii si Dumnezeu chibzuieste mai bine ceea ce face rau si, prin cuvantul Sau din Biblie, ne cere sa respectam niste reguli spre binele nostru... daca vrem, fireste. Dumnezeu ne cere sa ne tinem departe de anumite lucruri asa cum parintii le interzic copiilor sa se joace cu chibriturile desi... ce interesante sunt, nu-i asa!!! Spovada ne ajuta sa scapam de urmarile rele ale faptelor noastre necugetate.
sincer? mi se pare o mare prostie parerea ta fara sa te superi pe mine... sexul nu e un pacat...Dumnezeu a zis "DUCETIVA-TI SI VA IMULTITI" asa ca ....faza ca sa nu faci sex in timpul postului poate tine de unele mentalitati ale preotilor , biserica nu interzice asa ceva...si sa iti zic sincer ca poti sa nu faci sex in post si sa ti post( ca regim alimentar) da poate ca aia care fac sex si manaca " de dulce " sunt mult mai credinciosi ca tine... cat despre sexul oral... sexul este o cale de cunoastere si de satisfacere
Ultima oara a fost editat de oana16 (2008-04-19 21:16:48)
Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|