Sexul si biserica....-23
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Re: sexul si biserica....
Eu cred in Dumnezeu, dar nu in religie, si nu imi plac majoritatea preotilor. Plus chit ca nu as crede, nunta alba in biserica tot ar trbui pt mama, bunica etc. Ma rog, o sa vedem ce si cum. Credeam ca stie cineva sigur
- cinthya
- Full member
- Inregistrat: 2006-12-10
bafta mare! sigur exista o solutie
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Katami, poate ca voi faceti mult sex in rest si atunci nu-i o problema Noi, nu chiar.
cinthya, ai dreptate si la prima parte si si la a doua. Dar nu pot sa incep sa desfac sacul cu probleme aici ca as deveni complet Am descoperit de curand forumul asta si pana acum mai mult am citit, inainte sa incep sa intreb. O sa mai scriu una alta pe la topicurile corespunzatoare, poate vine cineva cu niste sfaturi.
PS. O intrebare tehnica. Cum fac sa citez intr-un mesaj de-al meu, mai multi useri, sau doar bucati din postarile unor useri, ca sa raspund fix la partea care trebuie? Am vazut in mesajele altora, dar nu stiu sa fac.
Multumesc
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
oare se poate sa te spovedesti la alt preot si sa duci un fel de dovada scrisa la cel care te cununa?
kathrynn: pui fiecare text pe care vrei sa-l citezi intre exemplu: Ignora acel "Cod:". Ala nu tb scris; l-am pus acolo ca sa nu interpreteze parser-ul ce am scris intre "quote" drept citat si sa ascunda sintaxa propriu-zisa.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-10-28 09:27:15)
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
cinthya a scris:pai nu ramane decat sa intrebi un preot, vezi poate stie extra ca am vazut ca le are cu biserica
unii spun ca si-au cumparat si mantuirea cu bani -cu cat mai mult se poate cumpara un preot...
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Apropo de cumparat un preot, asta vara cand a murit bunica mea, preotul ne-a spus ca pomana de 6 si de 9 saptamani trebuiesc facute separat, desi multe persoane ne spusesera ca se pot face amandoua odata. (Probabil pt. a lua banii pe amandoua) Si din vorba in vorba, dupa ce i-au dat parintii mei 50 de lei, a spus ca nu e nici o problema, ca le face pe amandoua odata.
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- cinthya
- Full member
- Inregistrat: 2006-12-10
extra, ma refeream daca stii cum se procedeaza in situatia ei, ce fac popii pentru bani e cu totul alta poveste
my_aa, eu i-am facut si bunicului si bunicii mele si la 6 saptamani si la 9 saptamani...teoretic faci cand poti, nah, sunt si oameni saraci care nu isi permit...dar popa nu prea are treaba cu astea de 6 si 9 saptamani, decat ca primeste biletul cu pomenirea atat (sau poate la voi sunt alte traditii)
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
Pill el este botezat? daca nu este crestin orotodox nici un preot intreg la minte nu va cununa cat despre judecatul ptr ca i-am dat nu stiu cat etc....hai fiti seriosi ca toata lumea face la fel indiferent de domeniu: de la medic pana la femeia de serviciu ca si preotu ala trebuie sa manance ,sa plateasca intretinere,lumina etc ca nu cred ca cineva se intretine din 7 milioane cat au ei salariu... asta e o alta poveste: povestea cu preotul sa manance paine cu apa ...el ca el..da nevastasa si copii nu au nici o vina mi se pare normal si logic sa primeasca bani ca asa mai bine sta acasa si face asigurari ca sa ia un ban ..ca nimeni nu-l obliga sau vreo lege sa vina sa-l, cunune pe X sau sa faca pomana lu Y nimeni nu face munca in folosu comunitatii
Ultima oara a fost editat de Melany1 (2009-10-29 15:03:12)
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
oricum au bani din cutia milei, nu vad de ce le trebuie si spaga... sunt convinsa ca nu toti preotii sunt la fel dar majoritatea sunt corupti. si sotia si copiii nu au nicio vina dar tocmai asta ar trebui sa fie diferenta intre un functionar/un doctor si un preot. preotul ar trebui sa faca si munca in folosul comunitatii ca deaia si-a ales sa fie preot, ca sa ajute credinciosii dezinteresat ! dar in zilele noastre "meseria" unui preot nu se deosebeste cu absolut nimic de alte meserii. iar sintagma "fa ce zice preotul, nu ce face" este cu totul adevarata dar lucrurile nu ar trebui sa stea asa. dc el nu face si nu respecta ceea ce zice inseamna ca e ipocrit. si nu, nu ar trebui sa manance apa si paine dar nu ar trebui nici sa se plimbe in masini scumpe si sa cumpere nevestei haine de la mall. prea multi profita in ziua de azi de credinciosi si nu stiu cum sa ii mai stoarca de bani.
- my_aa
- Insomniac member
Melany, tu nu ai inteles... A spus clar ca NU SE FACE pomana de 6 si de 9 saptamani in acelasi timp, ca e pacat si dupa ce l-am rugat cu bani a spus ca nu are nimic. Deci motivul evident era sa ne puna pe noi sa facem de 2 ori masa, pregatiri, si toate cele necesare ca sa ne ia banii pentru 2 pomeni. Credea ca daca le facem pe ambele in acelasi timp il platim ca si cum ar face una singura. Mie nu mi se pare deloc normala si corecta treaba asta doar pentru ca "asa face toata lumea" si tocmai pentru ca nu il obliga nimeni sa vina acasa sa faca pomana, i-am si dat bani asa cum era normal, doar nu avea nimeni pretentia sa vina degeaba. Nu l-am judecat pentru ca i-am dat bani, ci pentru intentia pe care o avea.
Ultima oara a fost editat de my_aa (2009-10-29 18:16:30)
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Alex2 a scris:\ si sa cumpere nevestei haine de la mall. \.
acu deviem de la subiect... dar DE CE NU?
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Melany1
- Banat
putin offtopic: da mi se pare mie sau sunteti ff buni judecatori cutia milei ca sa stii si tu este folosita ptr a da bani bisericii si de acolo se cladeste biserica ,nu iti da statu bani sa faci biserici si pana la urma cu ce ma deranjeaza pe mine ca duhovnicu meu are 2 case (chiar asa are) si masina super daca pe mine ca om ma multumeste.Cand ma duc la el stie ce sfat sa-mi dea,stie cum sa ma asculte ..ptr mine asta conteaza ,nu stau eu sa-l judec pe el ca in fond nu am nici un drept..... sau preotul e bun doar cand face servicii bune? faza cu pomana...nu e o regula,pomana sa fie : una la mana putea sa faca 2 pomeni si sa-l platiti cu 10 lei ptr fiecare ..deci tot el isi lua teapa de ex era un preot care mergeam prin spital si cerea numele bolnavilor sa-i pomeneasca...si lumea ii dadea bani cand a ajuns la patul prietenei mele m-a intrebat cum o cheama i-am spus si nu i-am dat nimic....el m-a intrebat,nu m-am dus eu la el plus de asta eu deja lasasem pomelnice la niste preoti in care am incredere... asa ca a ramas cu mana goala si se uita la mine ciudat..si a plecat si medicul depune juramant ca va face orice sa salveze vieti..si nu mereu face asta,daca nu ii dai bani: tu te duci si-l intrebi de ce s-a facut medic?S-a facut ptr ca asa a vrut...daca nu-ti convine schimbi medicul asa si cu preotul,nu e dreptul nostru sa-l judecam ca are cine sa o faca nu-ti convine schimbi preotul...nu cred ca e doar un preot da cum am spus..daca ne spune ceva preotul la spovedit si nu ne convine,ne suparam..ca e mai simplu asa nu am spus ca nu-s si cazuri in care te superi pe buna dreptate dar daca nu te impartaseste ca ai inceput viata sexuala: nu ai de ce sa te superi,ca asa scrie acolo...el nu poate sa=-si ia pacatele tale asupra lui.Sau daca ai un avort sau mai stiu eu ce si nici nu iti poate spune : da e bine ce ai facut,sa o mai faci! ca nu are voie,indiferent ca noi credem ca nu e un pacat major nici a nu opri la STOP nu e atat de grav,da politistu iti da amenda desi nu ai facut nici un accident..el tot iti da amenda
nu e problema ta asta...
- extra
- Banat
Asupra conducatorilor spirituali zace o mare raspundere. Si ce e mai rau, e tocmai faptul ca ei nu isi dau seama -nu sunt constienti pe deplin- de lucrul acesta. Ce vor face acestia in timpul judecatii? Plansul si scrasnirea dintilor va fi partea acelora care nu si-au facut datoria. Dar asta nu ne disculpa pe noi.
cinthya a scris:extra, ma refeream daca stii cum se procedeaza in situatia ei
Nu stiu. Eu zic ca este necesar ca oamenii sa caute cu tot dinadinsul sa faca voia lui Dumnezeu; caci daca vor face asa, Dumnezeu nu va lasa in necunostinta pe cei sinceri.
Cat despre cei morti, eu nici unul nu am auzit si nici nu am vazut ca ar avea nevoie de mancare. Cand o cere un mort de mancare sau haine ca sa-l imbraci, atunci sa-i dai. Traditia e buna; dar cand aceasta se ridica mai presus de invataturile Scripturii, atunci mai este ea buna? De unde cultul pomenilor? Biblia nu-i sustine in nici un fel pe cei care practica asa ceva. Nu, dar acum chiar vorbesc serios: de unde a aparut cultul pomenirii mortilor cand Biblia e total impotriva acestuia? Preotii au desfiintat porunca lui Dumnezeu in folosul datinei lor. Daca un om e mantuit, atunci este cat timp va fi viu; caci dupa ce moare nu se mai poate face nimic pentru el. Acela care nu se straduieste sa faca voia lui Dumnezeu, va ramane in intuneric -va ramane mereu confuz din punct de vedere spiritual.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
in fine, nu vreau sa intru in contradictie cu nimeni desi este evident faptul ca preotii din ziua de azi sunt departe de ceea ce ar trebui sa fie (din nou, nu toti, nu vreau sa generalizez). continuati sa le luati apararea iar ei vor continua sa ia banii credinciosilor chiar si pe nedrept. cand a venit preotul cu botezul in casa si am constatat ca nu am hartii mai mici de 50 de lei s-a uitat chioras la mine si m-a trimis in vecini sa schimb. nu mai zic nimic
- extra
- Banat
Jessica, nu asa trebuiesc tratate lucrurile. Nu arunc cu piatra in nici unul; dar sa mi se arate si mie macar un singur verset din Biblie care spune ca mortii mananca, beau, se imbraca... Eu am vazut ca oasele unui mort tot acolo raman unde au fost puse.
Cultul mortilor e luat de la egipteni. Ce cauta el in Sfanta Traditie... nici ca pot sa-mi explic! Poate doar ca sa mai faca si preotimea un ban; altfel, chiar ca nu-mi explic. Daca stie cineva, sa-mi spuna si mie -sa nu ma lase in intuneric!
Chiar imi place un citat dintr-un referat: " Dificultatea provine din faptul ca, in atatea milenii de istorie, credintele si practicile religioase egiptene au cunoscut o evolutie consecventa, asa incat nu se poate vorbi despre o conceptie limpede si unitara cu privire la suflet si viata viitoare." Pai cine mai are astazi o conceptie clara despre moarte, cand noi mergem dupa cuvintele noastre "cum face toata lumea asa fac si eu", in loc ca fiecare sa caute cu sinceritate cum stau lucrurile?
Ultima oara a fost editat de extra (2009-10-29 22:41:25)
- Melany1
- Banat
nimeni nu spune ca toti sunt onesti doar ca pe mine nu ma intereseaza ce face preotul ti-am spus ,chiar daca are ff multe..si pana la urma a facut pe spatele lui ca-i om destept,mai e si asistent universitar pe deasupra ci ma intereseaza ce imi spune,cum imi spune,ce ma sfatuieste si pana la urma sa-l vad pe ala care munceste gratis da cum am spus e mai usor sa o faci pe lupu moralist sau sa judeci eu nu iau apararea nimanui da nici nu pot sa fiu de acord doar asa ca sa fiu de acord Alex daca spui ca nu toti pai hai sa facem un topic si despre secretare,politisti,medici,ingineri,femei de serviciu...ca orice padure isi are uscaciunile ei
- my_aa
- Insomniac member
Extra, sunt de acord cu tine, nici eu nu cred ca ar avea mortii nevoie de mancare, sau de haine, dar asa e traditia, si intr-un fel e si o pomenire in sensul strict al cuvantului, a celui decedat. Poate o forma de a ti-l amintii, de a arata ca nu l-ai uitat...
Alex, nu intrii in contradictie cu nimeni, fiecare are dreptul la o parere, bazata pe experienta proprie sau nu, in general se ataca cine se simte cu musca pe caciula, si nu e vina ta daca se intampla asta.
Eu am dat un exemplu concret, nu cunosc toti preotii, am spus ce mi s-a intamplat mie, si felul in care am vazut eu situatia respectiva. Si consider ca tocmai faptul ca invoci numele lui Dumnezeu, iti creeaza niste obligatii de ordin moral, mai mari decat in alte situatii, dar repet, este doar parerea mea, care poate sa fie corecta sau nu...
- Melany1
- Banat
my_aa a scris:? Alex, nu intrii in contradictie cu nimeni, fiecare are dreptul la o parere, bazata pe experienta proprie sau nu, in general se ataca cine se simte cu musca pe caciula, si nu e vina ta daca se intampla asta.
Eu am dat un exemplu concret, nu cunosc toti preotii, am spus ce mi s-a intamplat mie, si felul in care am vazut eu situatia respectiva. Si consider ca tocmai faptul ca invoci numele lui Dumnezeu, iti creeaza niste obligatii de ordin moral, mai mari decat in alte situatii, dar repet, este doar parerea mea, care poate sa fie corecta sau nu...
toti incvocam numele lui Dumnezeu si culmea oare facem mereu ce trebuie???Ca toti suntem la fel in fata lui Dumnezeu si va raspunde de la preot pana la noi cei care nu suntem(sau credeti ca doar ei vor fi judecati???)...Ca si noi invocam numele Lui,si nu cred ca facem mereu ce trebuie sau indemnam la ce trebuie
Ultima oara a fost editat de Melany1 (2009-10-29 23:20:33)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|