homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sexul si biserica....-24

#438 2009-10-29 23:33:58

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Re: sexul si biserica....

Dar noi nu suntem preoti. Noi poate nici nu credem in religie, si nici nu ne dam "sfinti"
Cei care fac asta au o obligatie de ordin moral, asa cum am mai spus in fata carora se  prezinta, si pe care incearca sa ii pacaleasca, la asta ma refeream, nu in fata lui Dumnezeu, care poate sa existe sau nu, sau poate exista sub alta forma, nu cea descrisa in Biblie.
Pana la urma nu stie cu siguranta nimeni asta...
Femeia de servici care ia bani ca sa dea cu mai mult clor in baie, sau sa mature mai bine, nu se da sfanta, e o diferenta.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#439 2009-10-30 00:11:01

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

da cine se da sfant ca eu asta n-am inteles
eu n-am intalmnit preoti care se dau sfinti si ma refer la preoti nu la calugari.Plus ca nu  ai cum sa crezi ca-s sfinti ca sunt casatoriti,au viata intima,au copii...nici un preot normal la cap nu spune ca e sfant      -sfant=fara de pacat
e inteleasa gresit notiunea de sfant
plus ca cei care nu cred nu vad de ce s-ar baga,doar sa se afle in vorba daca nu stiu despre ce vorbesc...sa vorbesti din auzite ...hmmm...mai bine taci si stai in banca ta
e ca si cum as vorbi despre motoare de avion ,desi eu n-am vazut niciodata unu si nici nu stiu macar putina teorie

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2009-10-30 00:13:01)

#440 2009-10-30 00:22:43

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

Melany1 a scris:

.Plus ca nu  ai cum sa crezi ca-s sfinti ca sunt casatoriti,au viata intima,au copii...nici un preot normal la cap nu spune ca e sfant      -sfant=fara de pacat

bun, ok, am inteles ca nimeni nu`i sfant..
dar in contextul asta, ei nu pacatuiesc, pt ca viata intima si sexul si tralala in cadrul unei casnicii nu e pacat. nu?

hjarta

#441 2009-10-30 00:24:23

skumpi
Vizitator

bine mah da pacatuiesc si ei in alt mod nu doar prin sex forgetit

#442 2009-10-30 00:31:58

Loveable
Diamond member
Inregistrat: 2008-02-12

da, da am zis: in contextu asta
eu chiar am vb acu vreun an cu un preot si`mi spunea ca lenea e un pacat "de moarte"..si l-am intrebat da ce? lui nu i-a fost niciodata lene?

hjarta

Publicitate

loading...

#443 2009-10-30 00:34:04

skumpi
Vizitator

pai da e pacat mare... da acuma nu cred ca daca intr`o zi tzi lene sa mergi la scoala pacatuiesti asa grav lol
lenea asa, in general, sa fii un lenes, sa nu faci nimic, sa fii comod....dar asta sa te defineasca... nu sa fie stare de moment nustiu ma gandesc eu

#444 2009-10-30 11:35:01

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

eh nici chiar asa pacat de moarte..eu v-am mai spus: mai schimbati si preotul
nu e pacat de moarte ,e pacat intr-adevar..da nu asa de capital
lenea= stare de moment asa cum soune si skumpi
pai e diferenta imntre preot si calugar.Unu are viata de familie +poacatele aferente vietii de familie ca si preotul se cearta cu nevastasa,face sex etcv
calugarul nu...de aia daca v-ati spovedi la un calugar ati avea surpriza sa va dea 100 de canoane si sa fie mult mai drastic ca un preot
Love eu una as schimba preotul pana imi gasesc unu care sa ma inteleaga si sa-mi dea un sfat bun si intr-un mod frumos,chiar daca nu imi place
depinde si cum iti spune: tonul vocii,cum isi alege cuvintele etc

#445 2009-10-30 11:37:10

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

fiecare padure are uscaciunile ei dar cand vine vorba de preoti, sunt cam multe uscaciuni sincer... nu vorbesc de cazurile pe care le arata la tv  pt ca desi sunt oribile, sunt intr`adevar extreme si se intampla destul de rar (sper). vorbesc de nesimtirile de zi cu zi, pe care le vede orice om. in ultima vreme, aproape toata lumea are de obiectat in legatura cu comportamentul preotilor. este o opinie majoritara. nu am venit eu sa zic ca exista 1 preot iresponsabil si sa incep sa ii judec pe toti din prisma acelui preot. dc imi intreb vecinii, rudele, cunostintele toti au fost dezamagiti de preoti. ba ca nu s-au multumit cu banii pe care i-au dat cand a venit cu botezul, un vecin mi-a spus ca un preot i-a dictat ce sa ii puna in sacosa cand pleaca, mentionand faptul ca sarmale are deja si sa nu ii mai puna. cand a venit preotul cu botezul la bunica-mea in timp ce povatuia, s-a oprit ca sa intrebe dc dvd-ul e in rate !
exista si preoti valorosi si responsabil. dar sincer in ultima vreme mai ca nimeni nu da de ei

#446 2009-10-30 11:47:47

ioana_4
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-13

katami a scris:

Alex2 a scris:

\ si sa cumpere nevestei haine de la mall.
\.

acu deviem de la subiect... dar DE CE NU?  va

si eu am aceeasi intrebare... doar pt ca el e preot si ea sotia lui, asta nu inseamna ca trebuie sa traiasca in nevoi sau sa nu isi permita ce haine vor, ce casa si ce masina..

#447 2009-10-30 11:49:25

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

extra, doar o curiozitate: exista citate in biblie care impiedica, sunt impotriva pomenilor?

#448 2009-10-30 13:42:39

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

rotfl2  Ma amuz teribil cand vad cat de personal pot sa ia unii o afirmatie, pe care culmea, nici nu o considera adevarata.
In fine, intre a nu crede si a nu stii despre ce e vorba cred ca e o diferenta, nu vad de ce ar trebuii sa se excluda o varianta. Si pentru a afirma ca nu crezi ceva, trebuie sa stii oarecum despre ce e vorba, pentru ca nu vad cum ai putea exclude o ipoteza, daca nu stii ce presupune.
Si imi place sa vad cum unii ii arata cu degetul pe cei care "judeca", fara sa vada ca si ei fac acelasi lucru cu cei care nu le impartasesc o opinie.
Cuvantul sfant l-am pus intentionat in ghilimele, nu ma refeream la sensul strict, vroiam sa scot in evidenta ca prin faptul ca invoci numele lui Dumnezeu, vorbesti despre pacate, implicit te pui pe o treapta superioara in sensul asta. Dar nu are rost sa mai repet.
E dreptul fiecaruia sa creada ce vrea, pe mine nu ma intereseaza ce crede X si Y, si nu vreau nici sa demonstrez nimanui ca am dreptate, mi-am exprimat doar o opinie, pe care mi-o pastrez, si atat. Nu o sa mai discut pe tema asta, intentia mea nu era sa ofensez pe nimeni sau sa incing spiritele.  wave

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#449 2009-10-30 15:10:12

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

extra, nu cred ca e cazul sa comentam de ce fac oamenii pomeni...n-are nici o relevanta...si, in plus, chiar e un obicei ortodox, catolicii n-au treaba cu asa ceva...

jessica, un prieten a facut nunta, i-a dat popii 2 milioane(nu stiu exact daca a primit chitanta sau nu), iar la sfarsitul slujbei i-a chemat, impreuna cu nasii, sa le zica 2 vorbe, si a inceput sa turuie de fericirea caminului etc. pana s-a simtit nasul si i-a mai dat 2 milioane, moment in care a tacut pe loc......mama a avut nevoie de un fel de adeverinta scrisa de preot, ca a fost botezata...si a inceput dragul de el cum ca e greu, ca n-a mai dat ceva de genul...cand i-a pus 500.000 pe masa a tacut si a scris-o pe loc....mai pot sa-ti mai dau si alte exemple....nu zice nimeni sa nu primeasca, ca si eu as primi in locul lor pentru ca au salarii mici, dar sa nu aiba pretentii exagerate, ca sunt foarte multi oameni care nu isi permit....va ganditi cum isi rupe de la gura o batrana sa ia din pensie 200.000 sa-i dea popii cand ii da un pomelnic? cat de incredibil de trista e aceasta situatie? cand ar putea sa nu se mai chinuie, sa dea 2 lei si gata.....la noi la tara e tarif fix, 16 lei/pomelnic...fara chitanta, evident...poate ca nu stim nimic despre viata preotilor, dar nu putem sa nu observam ceea ce fac

#450 2009-10-30 15:40:53

ioana_4
Diamond member

si eu am avut o experienta nasoala de genul asta, dupa o imnormantare, preotul intreaba grabit:" si, cine plateste pt asta?"
oricum urma sa isi primeasca banii, putea sa fie mai diplomat, ca era totusi o inmormantare
dar asta e doar un caz si nu putem generaliza

in schimb, baiatului care aduce pizza, coafezei, vanzatoarei de la magazin, taximetristului de ce ii lasam cate o "atentie" pt serviciul prestat si preotul ar fi exclus aici?
ca sa nu mai zic, ca daca esti preot, nu ai semnat niciun pact al saraciei, iar sotia lui nu este obligata sa se imbrace cu cele mai ieftine haine, ca sa arate lumii ca e "umila"

#451 2009-10-30 15:57:17

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

ioana_4 a scris:

in schimb, baiatului care aduce pizza, coafezei, vanzatoarei de la magazin, taximetristului de ce ii lasam cate o "atentie" pt serviciul prestat si preotul ar fi exclus aici?
ca sa nu mai zic, ca daca esti preot, nu ai semnat niciun pact al saraciei, iar sotia lui nu este obligata sa se imbrace cu cele mai ieftine haine, ca sa arate lumii ca e "umila"

Corect, in sens strict, a fi preot este o meserie ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#452 2009-10-30 17:22:00

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Jessica_M a scris:

Ai pretenţia să te pomenească gratis? Acum serios... Ştii ce ?nseamnă să turui şi să nu iei nimic. Şi ei dau socoteală şi de banii ăia, aşa că staţi voi liniştiţi că nimic nu-i gratis. Sunt preoţi care o ?nţeleg pe acea "bătr?nă" şi să nu ?mi spuneţi că nu-i adevărat, dar c?nd vine un beţiv sau ce ştiu eu şi ?ţi spune"să mă pomeneşti şi pe mine că ?ţi dau eu banii la salariu", iar salariul lui nu mai "apare" niciodată....

Serios că nu-i convine nimănui să pomenească exact ca prostul.

si unde e divinitatea sau ma rog, credinta pura in toata treaba asta?  va
sau dumnezeu e un fel de manager atotputernic cu angajati care sa-i faca treaba contra cost?

#453 2009-10-30 17:26:00

ioana_4
Diamond member

anabella, e doar parerea mea asta, dar eu zic ca merita si el cativa lei acolo ca iti face un serviciu.. nu zic ca e musai sa ii dai, zic ca e ok, daca ti-a placut cum a slujit, daca simti ca ti-a facut un bine preotul ala, sa ii lasi si lui niste bani, pur si simplu, ca o recompensa.

kdeea, da, pana la urma, la baza e o meserie si merita si el sa fie rasplatit.. si in fond, se stie ca relatii cu publicul nu sunt tocmai usoare lol
la fel cum ne ducem la un medic cu o floare ca ne-a placut cum ne-a tratat(deci nu spaga, ci multumire), la fel zic eu ca ii putem da si preotului cativa lei.

#454 2009-10-30 17:28:15

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Ok. cand am spus haine de la mall nu ma refer neaparat la faptul ca ar trebui sa se imbrace de la obor, ci la faptul ca acele haine scumpe sunt luate nu din salariu, ci din banii credinciosilor care de multe ori se arata nevoiti sa dea bani chiar si atunci cand nu e cazul sau cand e cazul de mult mai putin. iar cu babutele care sunt intelese este o aberatie. tocmai de la batrani iau cei mai multi bani pentru ca batranii in general tac si dau (cu alte cuvinte sunt mai naivi).
dupa spusele voastre preotul, dpdv financiar, nu ar trebui sa se deosebeasca cu nimic de un pizzar sau o vanzatoare la aprozar. poate am eu pareri mai invechite, dar eu cred ca ar trebui sa fie o diferenta..
nu judec, dar am si eu dreptul sa ma intreb din ce salariu isi face preotul castel in locul casei parohiale si de ce, desi oamenii dau permanent bani la biserica, nu se renoveaza bisericile pe motiv ca nu au suficiente fonduri. dar mai bine cred si nu cercetez, nu? pentru ca asta inseamna sa judec, si numai dumnezeu e in masura sa faca asta.

#455 2009-10-30 17:31:58

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

ioana_4 a scris:

anabella, e doar parerea mea asta, dar eu zic ca merita si el cativa lei acolo ca iti face un serviciu.. nu zic ca e musai sa ii dai, zic ca e ok, daca ti-a placut cum a slujit, daca simti ca ti-a facut un bine preotul ala, sa ii lasi si lui niste bani, pur si simplu, ca o recompensa.

cu ceea ce spui tu aici, da, sunt de acord, insa m-a socat putin formularea jessicai si anume:

"dar c?nd vine un beţiv sau ce ştiu eu şi ?ţi spune"să mă pomeneşti şi pe mine că ?ţi dau eu banii la salariu", iar salariul lui nu mai "apare" niciodată....

Serios că nu-i convine nimănui să pomenească exact ca prostul."

de aici ma cam depaseste. probabil insa ca tatal ei e preot si de aceea gandeste in felul asta

#456 2009-10-30 17:34:01

ioana_4
Diamond member

alex, dar peste tot sunt palatele alea? ca eu nu prea le vad neutral adica stiu si eu preoti bogati, dar parca nu vad peste tot luxul de care zici tu..
am zis ca asa cum dam bacsis aluia de la pizza, parca putem sa ii lasam aceeasi suma si preotului ca si el face un serviciu... asa ca vrem noi sa ii dam, nu ca ne baga el mana in buzunar
nu zica ca nu sunt si preoti care nu isi merita statutul de slujitori ai lui Dumnezeu(si avem exemple destule), dar sunt si preoti foarte corecti si dedicati meseriei.

annabela, eu asa vad "recompensa" in bani pe care i-o dai preotului, daca vrei tu si daca ti-a placut cum te-a tratat.

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2009-10-30 17:35:41)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.