homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sexul si biserica....-26

#476 2009-10-31 15:59:33

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Re: sexul si biserica....

da/ se pare ca la noi inca se practica cumpararea de indulgente lol din ce s`a scris pe aici, observ ca preotia este o afacere chiar profitabila.
nunta modesta la o biserica din suburbie :500 ron
nunta de lux cu toata slujbaa atentie! si cu cor: 1000 ron
mici atentii din partea enoriasilor, pentru un trai decent al preotului, nevestei si copiilor: 5-10lei/cap de enorias.dc biserica e centrala=>mai multi enoriasi=>un trai mai mult decat decent.
5-10 lei sunt pentru iertarea pacatelor (in cate biserici am intrat, la spovedanie, la piciorul preotului se afla intotdeauna o cutiuta a milei plina cu bani. pentru ca e greu pt un preot sa asculte atatea pacate si sa mai dea si sfaturi asa ca merita recompensat

#477 2009-10-31 16:12:56

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

lol Da, si se mai mira unii ca se fac cununii religioase, fara sa existe credinta, pai ce credinta poti sa ai in conditiile astea, acum se pare ca se casatoresc religios numai cei care-si permit roll poti sa crezi dar sa nu ai bani, si atunci se face doar jumate de cununie lol loool E o afacere in toata regula.

Ultima oara a fost editat de my_aa (2009-10-31 16:15:56)

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#478 2009-10-31 16:36:13

Alex2
Sr. member

1. la oras da, vorbesc de oras nu de tara. dc la tara nu sunt nunti tot timpul, ai demonstrat ca preotii nu au bani?lol la tara exista 1preot/sat. vorbesc de oras unde bisericile sunt peste tot.
2. el vine de la el de acasa, nevasta la fel si in general stau in casa parohiala. unii, cu timpul isi fac case, altii nu. dc moare preotul sau se intampla ceva, in general se retrag la casele parintesti. asa procedeaza cei mai multi, nu vb in necunostinta de cauza. bineinteles, cand profitul atinge cote maxime, unii isi fac si case separat.
3. replica mea era ironica. ceea ce vroiam sa spun este ca ar trebui sa fie o diferenta intre costumul de birou si sutana. cand un preot imbraca sutana, ar trebui sa isi asume o responsabilitate mai mare decat a unui om care isi imbraca costumul obligatoriu de birou.
4. nu am zis ca e extraterestru. diferenta dintre mine si el este ca eu nu sunt "omul lui dumnezeu", eu nu fac legatura dintre oameni si dumnezeu. el, in postura in care se afla, ar trebui sa se diferentieze de un om oarecare

si acum, ca sa fiu ontopic, uitati un filmulet smile

probabil multi il stiu. nu asa ii vad eu pe toti preotii, dar uitati un preot care tine o stransa legatura intre biserica si sex

#479 2009-10-31 16:43:13

my_aa
Insomniac member

neutral
No coment.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#480 2009-10-31 16:59:27

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Mai dar si eu termin o facultate si nu imi da nimeni o casa, trebuie sa muncec pentru ea! De bine, de rau, preotii au o casa parohiala in care pot sta binisor cativa ani pana cand reusesc sa-si cumpere o casa! Dar noua nu vine nimeni sa ne dea o casa doar pentru ca avem o meserie!
Iar cu privire la banii dati preotilor! Eu sunt de acord ca trebuie sa platim pentru nunta, inormantare, botez si restul! Dar sa se taie chitanta! Plus ca la inmormantarea unei persoane din familia mea ( inmormantare la sat) preotul a zis initial sa-i dam cat vrem! A scos tatal meu sa-i dea 1mil jumatate si preotul zice: mai puneti inca pe atat si sunt multumit! Mie nu mi s-a parut tocmai ok faza! Pai daca nu mai avea sa-i dea?? Era inmormantare...nu o facea nimeni de placere, nu aveai cum sa stai sa cauti biserica la care se iau bani mai putini ( cum zice cineva mai sus ca poti face in cazul nuntilor)

Ultima oara a fost editat de be_happy (2009-10-31 17:00:13)

Publicitate

loading...

#481 2009-10-31 17:15:05

my_aa
Insomniac member

Acum fara suparare, eu nu vad unde e credinta in toata afacerea asta. Eu o vad doar ca pe o afacere. Ca pe un schimb. Iti fac un serviciu si ma platesti. Atat. Intr-adevar, a fi preot e o meserie, si ca orice meserie, trebuie platita. Pana aici nici o problema, nu are nimeni pretentia sa ii faci un serviciu pe gratis. Dar mi se pare o ipocrizie fara limite sa te lauzi cu credinta, si ca preot sa te bati cu pumnul in piept, la figurat, bineinteles, ca esti superior dintr-un anumit punct de vedere, si sa cauti sa inseli niste oameni care au incredere in tine. Si repet aici nu e credinta, credinta se poarta in suflet!
Sa faci afaceri cu Dumnezeu, sa furi, ca doar toata lumea face asa, ce eu sunt mai prost, si sa dai bani la preoti ca sa iti rascumperi pacatele, mi se pare ceva iesit din comun, mai mult decat aberant, indiferent ce explicatii ar gasii cineva.
Si repet, aici nu sunt preotii de vina, ei pana la urma au o meserie, sunt de vina cei care au incercat sa profite de pe urma credintei unor oameni.
Dumnezeu are nevoie de bani? Dumnezeu daca exista iti cere bani ca sa iti ierte pacatele?
E un profit, atat. Dar e treaba fiecaruia ce crede.

#482 2009-10-31 19:36:12

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Da eu v-as intreba Mya& Alex voi va duceti sa va casatoriti in  Biserica????
Daca da ..de ce va duceti ca oricum nu credeti si nu aveti treaba cu cel care iti canta acolo
cum adica mai sa se duca la casa parinteasca.Cumva voi sunteti singuri la parinti?Daca ai fi preot si ai mai avea 2 frati nu cumva se imparte??Plus de asta casa parohiala se da decat la tara
hai lasati atata invidie si moralitate ca deja cand vad ce va spalati pe maini..aruncati cu noroi si ca voi nu sunteti preoti deci aveti dreptul ...aveti dreptul sa gresiti ,sa judecati...etc
Pana la urma preotul intai de toate este un om si nu aveti dreptul sa judecati voi...pe ct judecati voi pe atat veti fi judecati
dar cum spuneati???Voi nu sunteti preoti deci aveti dreptul..ma faceti sa rad ....

#483 2009-10-31 20:03:43

Alex2
Sr. member

casa parohiala e decat la sat? pai inseamna ca si ploiestiul e un sat, asa`i? eu stau in ploiesti, biserica este vis a vis de mine si exista o casa parohiala extrem de mare si frumoasa impartita in 2, pentru 2 preoti-2 familii. 
dc eu cred in dumnezeu si in cununia in casa domnului inseamna ca trebuie sa cred in preoti ? o tot tii pe a ta cu cununia si botezul dar astea nu au legatura cu preotul. eu pot sa cred in dumnezeu si sa vreau sa ma cunun in fatza lui, in casa lui si in acelasi timp pot sa consider preotii niste escroci. tocmai de-asta am eu o problema cu preotii. dc eram ateu, ma durea in fund si de biserica si de cum e servita aceasta de catre preoti. dar atata timp cat eu vreau sa ma duc la biserica si sa ma casatoresc in biserica, am tot dreptul sa le pun la indoiala comportamentul !

#484 2009-10-31 20:42:39

Alex2
Sr. member

nu ii apartine dar acolo sta. nici mie nu imi apartine casa in care stau si ce n-as da sa stau gratis in ea. da, el oficiaza slujbele, deaia imi si permit sa comentez, pentru ca biserica este pentru toata lumea si conteaza felul in care se comporta preotul. ce usor spuneti "da` ia du`te la altul dc nu iti convine".nu este normala atitudinea asta cu "ia gaseste`ti draga unul mai bun dc nu`ti convine si nu mai judeca atat". de ce trebuie sa fiu pusa in situatia de a alerga prin toate bisericile pana imi gasesc un preot care sa nu fie corupt ? si cum am mai spus, era probabil normala atitudinea asta in cazul in care vorbeam de UN singur preot, dar e vorba de majoritate aici

#485 2009-10-31 20:58:24

my_aa
Insomniac member

Jessica_M a scris:

my_aa a scris:

Acum fara suparare, eu nu vad unde e credinta in toata afacerea asta. Eu o vad doar ca pe o afacere.

Credinta este in suflet, asa ca nu vad ce legatura are cu buzunarul.
Ah big_smile era sa uit. Daca vi se pare o afacere buna, de ce nu va bagati si voi in asa ceva? big_smile  Poate asa o sa vedeti ce viata au preotii.

my_aa a scris:

Dumnezeu are nevoie de bani?

De aici rezulta ca preotul nu are nevoie de bani. bunnnnnn.... Pai daca Dumnezeu nu are nevoie de bani si bla bla bla, tu de ce ai nevoie de bani? Poti sa traiesti si doar cu credinta din suflet. Serios ca iti tine de foame cateva ore, hai zile.

smile Iubita, nu am spus niciunde ca preotul nu are nevoie de bani, si ca ar trebuii sa traiasca doar cu credinta in suflet, din contra, am scris ca e o meserie ca oricare alta, care trebuie platita.

Si referitor la afacere, nu am spus ca este afacerea preotilor, ci a celor care candva, s-au gandit sa scoata profit de pe urma lui Dumnezeu. smile

Dar sensul, sau ideea pe care am incercat sa o transmit, nu sta in cateva cuvinte, interpretate subiectiv, ci in tot postul exact asa cum a fost scris. wink

#486 2009-10-31 21:34:35

my_aa
Insomniac member

Melany1 a scris:

Da eu v-as intreba Mya& Alex voi va duceti sa va casatoriti in  Biserica????
Daca da ..de ce va duceti ca oricum nu credeti si nu aveti treaba cu cel care iti canta acolo
cum adica mai sa se duca la casa parinteasca.Cumva voi sunteti singuri la parinti?Daca ai fi preot si ai mai avea 2 frati nu cumva se imparte??Plus de asta casa parohiala se da decat la tara
hai lasati atata invidie si moralitate ca deja cand vad ce va spalati pe maini..aruncati cu noroi si ca voi nu sunteti preoti deci aveti dreptul ...aveti dreptul sa gresiti ,sa judecati...etc
Pana la urma preotul intai de toate este un om si nu aveti dreptul sa judecati voi...pe ct judecati voi pe atat veti fi judecati
dar cum spuneati???Voi nu sunteti preoti deci aveti dreptul..ma faceti sa rad ....

Nu a spus nimeni ca nu trebuie platit preotul sau cel care canta in cor, din contra, este un serviciu contra cost, care logic, trebuie platit.
smile Nu e vorba ca as judeca pe cineva, si la urma urmei daca o fac este problema mea, si tu faci acum acelasi lucru, daca nu iti dai seama, ne judeci pe noi pentru ca avem o parere diferita de a ta, si in viziunea ta, esti singura care are dreptate, dar e dreptul tau sa crezi ce vrei.
Nu a aruncat nimeni cu noroi in preoti, ci s-a vorbit strict despre niste cazuri, niste intamplari, nu a etichetat nimeni toti preotii.
In fine, nu are rost sa mai repet smile
Si pentru ca tot ai dat exemple femeile de servici, medicii, educatorii, inginerii, etc. Eu consider ca este diferenta intre o educatoare care bate un copil, si o femeie needucata, sau intre un doctor care isi lasa un pacient bolnav sa se chinuie, si o femeie de servici, de exemplu, de la care nu are nimeni pretentii. Este aceeasi chestie ca in cazul preotului care  da lectii de moralitate altora si pe de alta parte incearca sa-i fure.
Sper ca acum s-a inteles mai bine ceea ce am vrut sa spun referitor la moralitate, si la a nu fura in timp ce promovezi valori ca cinstea wink

#487 2009-10-31 21:38:15

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Loveable a scris:

atunci de ce toti preotii spun cat de importanta e pomana de 6 saptamani (40 de zile)?

Pai daca ar spune ca nu e importanta, nu si-ar taia ei astfel o parte din venitul lor?

Am vazut discutiile voastre...  cesafac Nu zic ca e rau sa va interesati de lucrurile acestea; dar nu se poate privi decat partea dinafara a blidului -omul nu poate sa vada decat ceea ce izbeste ochii. Oare nu despre invatatorii spirituali este scris ca sunt niste morminte varuite? Paziti-va de aluatul lor -nu va luati dupa invataturile lor (macar daca invatatura lor ar fi sanatoasa... dar nu este). Cautati sa faceti voia lui Dumnezeu; si El va va invata. Cercetati sa vedeti daca principiile bisericii de care apartineti sunt intemeiate pe Sfanta Scriptura sau pe Sfanta Traditie.
Nimeni nu trebuie sa perceapa vreo plata pentru nici o rugaciune. Daca pentru rugaciune se percep taxe asa de  mari, atunci pentru post cat ar trebui sa se ceara?
Dumnezeu doreste ca personal sa va rugati Lui. E-adevarat ca este scris sa ne rugam unii pentru altii; dar nu este scris ca doar conducatorul bisericii trebuie sa roage pentru laici, ci si membrii intre ei unii pentru altii. Asta inseamna o unitate a bisericii. Iar daca biserica din care faceti parte nu este unita, atunci inseamna ca ceva nu este in  regula.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#488 2009-11-01 07:48:28

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Te grabesti sa raspunzi Jessica. Nu am zis ca sunt obligat sa fac pomana.

Pt rugaciune se percepe taxa, nu? Deci nu mai e mult ca sa se perceapa taxe si pt post... Spuneti-i unui preot sa posteasca pt voi; o va face? Poate ca nu; dar daca i se va oferi o suma de bani, credeti ca ar refuza?
Si nu rade, pt ca rugaciunea si postul sunt strans legate intre ele; si cand sunt luate impreuna, si facute cu credinta deplina, au o foarte mare putere.
Pt aproape orice serviciu in biserica ti se percep taxe: nunta, botez, inmormantare, impartasanie, tot felul de dezlegari, rugaciune... De aceea am zis ca nu este departe nici postul; de fapt, cred eu ca s-ar fi facut de mult asa ceva(sa se perceapa taxa pt post), dar problema ar fi lipsa de credibilitate.
Deci, daca se percep taxe pt ca omul sa fie mantuit, atunci omul sarac nu ar avea nici o sansa sa fie mantuit...
Totusi, Dumnezeu a instituit un sistem mult mai bun decat al oamenilor, in asa fel incat nici preotul sa nu duca lipsa, dar nici laicul sa saraceasca. De ce nu se urmeaza invataturile Sfintelor Scripturi? Oare intelepciunea oamenilor este mai mare decat a lui Dumnezeu?

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#489 2009-11-01 10:33:17

be_happy
Platinum member

Jessica, cred ca nu ai inteles ca nimeni nu generalizeaza! Nimeni nu spune TOTI preotii sunt asa! Dar exista, din pacate si preoti al caror unic interes e sa castige un venit si care nu au nicio treaba cu religia! Cunosc personal! Din fericire, mai exista si preoti care il au pe Dumnezeu in suflet si care nu scot din buzunarul unui om sarac nu stiu ce sume imense ptr o slujba! Dar sunt multi cei care vad in "meseria" de preot o afacere si atat! Din pacate, asta e realitatea!

#490 2009-11-01 11:27:58

my_aa
Insomniac member

Exact be_happy. Si poate pana la urma nu e nici aici o problema, dar repet, eu nu vad in felul asta credinta.
Acum eu daca nu imi fac treaba bine, sau daca incerc sa pacalesc la bani parintii copiilor cu care fac terapie, mi se pare ca acei oameni au tot dreptul sa imi ceara o explicatie, sau sa ma judece. E munca lor, pana la urma. Eu nu-mi permit sa spun ca fac terapie cu un copil, si sa il iau la bataie, ca doar asa face si Tzatza Floarea, si e normal sa gresim ca suntem oameni!
Nu. Eu despre asta vorbesc. De ce un preot care imi tine mie lectii de moralitate, sa incerce sa ma pacaleasca si sa nu cumva sa il judec, ca nu e dreptul meu. Odata ce este o meserie ca oricare alta.
Cum ar fi cand vine seful, sau clientul nemultumit sa te traga la raspundere ca nu-ti faci treaba bine, sa ii spui: "Stiti ceva, pe mine ma judeca Dumnezeu?"
A doua zi zbori de acolo de nu te vezi.
In fine. Nu a spus nimeni ca preotul trebuie sa traiasca cu aer. Eu vorbeam doar de unii preoti. Acum ca vad biserica ca pe o institutie, pentru ca asta si e, pana la urma, nu are nici o legatura cu faptul ca preotul nu trebuie sa traiasca smile

#491 2009-11-01 11:45:08

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

offtopic  alex2, stai cumva langa sf. vasile?

on: m-as duce sa ma cunun la biserica pentru ca vreau ca relatia noastra sa fie binecuvantata de Dumnezeu...nu ptr preoti, ptr familie sau ceva de genul...si nu as vrea sa-mi aleg biserica in functie de cat trebuie sa dau, ca si cum mi-as cumpara un produs si aleg cea mai ieftina firma ptr montaj...tie, jessica, ti se pare normal asa? sa faci cununia ca o afacere, unde e mai scump si unde e mai ieftin? zau ca nu e normal, da omul cat poate, nu-i bagi tu sula-n coaste ca vrei atat...da, daca soliciti cor si fite e normal sa platesti in plus, ca oamenii aia vin de acasa sa-ti cante tie...

si fiecare crede in felul lui...daca nu ma duc zilnic la biserica sa ma rog nu inseamna ca nu sunt credincioasa sau ca trebuie sa nu ma deranjeze comportamentul preotilor...e adevarat ca in tara asta fiecare se descurca cum poate si troneaza legea junglei, dar pe undeva ar trebui sa existe si o limita, frate a ajuns un lux sa-ti faci o nunta...

#492 2009-11-01 11:59:17

be_happy
Platinum member

my_aa a scris:

Exact be_happy. Si poate pana la urma nu e nici aici o problema, dar repet, eu nu vad in felul asta credinta.
Acum eu daca nu imi fac treaba bine, sau daca incerc sa pacalesc la bani parintii copiilor cu care fac terapie, mi se pare ca acei oameni au tot dreptul sa imi ceara o explicatie, sau sa ma judece. E munca lor, pana la urma. Eu nu-mi permit sa spun ca fac terapie cu un copil, si sa il iau la bataie, ca doar asa face si Tzatza Floarea, si e normal sa gresim ca suntem oameni!
Nu. Eu despre asta vorbesc. De ce un preot care imi tine mie lectii de moralitate, sa incerce sa ma pacaleasca si sa nu cumva sa il judec, ca nu e dreptul meu. Odata ce este o meserie ca oricare alta.
Cum ar fi cand vine seful, sau clientul nemultumit sa te traga la raspundere ca nu-ti faci treaba bine, sa ii spui: "Stiti ceva, pe mine ma judeca Dumnezeu?"A doua zi zbori de acolo de nu te vezi.
In fine. Nu a spus nimeni ca preotul trebuie sa traiasca cu aer. Eu vorbeam doar de unii preoti. Acum ca vad biserica ca pe o institutie, pentru ca asta si e, pana la urma, nu are nici o legatura cu faptul ca preotul nu trebuie sa traiasca smile

Aici mi se pare ca ai perfecta dreptate! Pai daca avem pretentia ca preotia e o meserie ca oricare alta, atunci si preotii trebuie tratati ca orice alt om care desfasoara o activitate si trebuie sa dea si el socoteala pentru faptele sale!
Ah si mi se pare aberant sa spui ca daca vrei sa nu platesti mult ptr o cununie nu ai decat sa cauti o biserica mai ieftina! Pai de ce frate sa nu ma cunun la biserica la care merg in mod constant si de care apartin? Doar ptr ca preotul solitica in mod nejustificat o suma foarte mare ptr cununia la biserica respectiva?! Cred ca cel mai bine ar fi sa existe niste tarife unice care sa fie aplicate la orice biserica! O cununie costa atat, un botez atat si aia e!

#493 2009-11-01 12:10:00

my_aa
Insomniac member

Da, exact. Asta tot incerc sa spun de pe 3 pagini  tongue
Eu am lucrat cateva luni pana am invatat sa-mi fac treaba bine, ca sa merit banii aia pe care ii castigam. Si da, pe banii mei judec si trag la raspundere pe oricine.
Nu are dreptul sa vina sa-mi spuna nimeni ce pretentii ar trebuii sa am. De parca ar fi o pretentie exagerata sa indraznesti sa vrei sa nu fi pacalit roll Atata timp cat tu nu cauti sa pacalesti pe nimeni.

#494 2009-11-01 13:20:48

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Pai daca tot spuneti ca nu generalizati haideti sa deschidem un topic ptr fiecare meserie.
Extra faza cu postitul eu nu ma duc la un preot sa-i spun sa posteasca el ptr mine , ptr ca nu mananca mama si eu ma satur
Pot si eu sa postesc ptr mine...si asa mi se pare logic .Ce bine ar fi sa il pun pe altu sa posteasca ptr mine si eu sa-mi fac de cap
Alex, inseamna ca depinde de episcop aici ..la noi in oras sunt vreo 2 case parohiale da transformate in altceva....aici e treaba episcopilui ,el dipune ce sa faca cu ele.
Da cyntia mi se pare ca e logic ptr ca eu am dat exemplu ala cu biserica ff solicitata. Noi o facem solicitata si normal ca are si tarfie
ia sa nu se mai duca oamenii si sa se imparta in mod egal la toate bisericile sa vedeti ca o sa lase tarifele mai jos
pai cand ei au cununii de la 12 la 22 seara mi se pare logic sa aiba si tarife mari...A ,sio din pacate ptr tine preotul iti face slujba deci e binecuvantata de preot inainte...si asta nu stau sa v-o explic  de ce ,oricum gasiti pe net ce primeste el la preotie(indiferent cat de bine isi face meseria-ptr asta va fi tras la raspundere)
Si Alex ,da imi este simplu sa spun: cauta un alt preot ptr ca de aia aveam libertatea de a alege.Ca daca era sa vi se impuna un preot nu spun cum ati fi facut pe aici ca nu va convenea rotfl2
eu cred ca ar ttrebui sa incheiem discutia ca oricum intr-o zi toti veti apela la preot indiferent cat va convine  sau nu lol

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2009-11-01 13:21:07)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.