homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sexul si biserica....-27

#495 2009-11-01 14:39:51

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

Re: sexul si biserica....

pai cam asta e ideea...din pacate pentru mine, ca sa fie binecuvantata de Dumnezeu trebuie sa platesc...iti dai seama ce lucru maret? platesc pentru binecuvantarea lui Dumnezeu...haha

#496 2009-11-01 15:27:09

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

mai cinthya preotul nu face contract ca trebuie sa vina de acasa sa iti faca tie cununia.Ca nu e obligat..la fel si dascalu
ca si preotii la randu lor platesc ptr a fi preotiti...deci daca tu vrei poti sa te duci cu sotu in biserica siguri si sa va rugati ptr binecuvantare ..nu stiu
preotul nu e obligat sa vina..nu scrie nicaieri asta
ca tot cunosc eu am cunostinte care sunt preotiti de curand si lucreaza la primarie ...ptr ca din preotie nu se pot intretine.Ptr ca nu au fost repartizati la o biserica si traoesc din salariu si din ce mai pica la botez,cununie(ca unii ii invita special ..ca X vrea sa fie neaparat casatorit de preotul Y) si uite asa si-au luat alte joburi
deci nu vad de ce ar veni un preot de genu sa iti oficieze tie slujba in loc sa faca altceva..nu stiu.Sa iasa cu nevasta si copii in parc

#497 2009-11-01 15:42:49

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

offtopic   rotfl
Daca nu ati vazut filmul si  vreti sa il vedeti am lasat link direct la 'Discutii diverse', topicul 'Filme bune', cu subtitrare in lb. romana.
La inceput vb. despre religie.

Ultima oara a fost editat de my_aa (2009-11-01 16:23:34)

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#498 2009-11-01 16:24:02

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Jessica_M a scris:

De ce sa rad("Si nu rade, pt ca rugaciunea si postul sunt strans legate intre ele")? Extra, nu ma cunosti deloc smile

Ce invataturi nu se urmeaza din Sfanta Scriptura? smile

Ai ras pt ca ai pus emoticon-ul acela care rade.  Da' nu-i problema asta.

O mare parte din doctrina BOR nu are temei biblic.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#499 2009-11-01 18:24:18

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Jessica 10 milioane se primeste dupa vreo 10 ani de preotie
prietenu asta de care vorbesc e preotit de vreo 4 ani si are 6mil jumatate si nu i s-a dat o parohie ca nu avea unde sa-l duca..
la noi in oras e si fac de teologie si multi se stabilesc aici si nu se mai intorc in locu natal
eu n-am spus : vai saracii de ei ...ci ca pe mine la un preot ma intereseazza cum isi face meseria : bai imi da un sfat ok si mi-a facut un serviciu frumos etc...e om cu mine??daca da tot respectu
oricum nimeni nu te obliga sa-i faci pomana bunicului si nici nu esti obligat sa ai slujba la nunta...a intra in biserica e gratis
in primul rand trebuie sa respecti preotul ptr ca la preotie el a primit un dar.Nu trebuie sa-l respecti ptr ce e el acasa sau in viata de zi cu zi...
asa cum respecti si medicul la care mergi chiar daca el a lasat sa moara 3pacienti...poate tu nu stii.

Publicitate

loading...

#500 2009-11-01 21:07:07

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

da, chiar sunt bogati lol aici si paradoxul. toti ii plang de mila, dar multi au masini (chiar 2) si isi construiesc case.
eu sincer nu am vazut niciun chitantier pe langa cutia milei. si eu cred ca oricine comenteaza cand un om care se presupune ca are un castig infim nu traieste tocmai modest. cum a spus si be_happy, dc tot ii tratati ca pe niste bieti salariati, de ce spuneti ca preotul are un "dar" si trebuie respectat din motivul asta ? are un "dar" de care profita din plin. asta e marea problema, ca profita. si poate pe mine nu ma prostesc pentru ca stiu cum sunt, dar batranii sunt prostiti. tocmai de-aia nu sunt de acord cu "om ca toti ceilalti". un om dedicat bisericii nu profita!

#501 2009-11-01 22:01:25

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

pai, alex, vrei sa iti dea chitanta pt donatii la cutia milei? lol

#502 2009-11-01 22:07:20

Alex2
Sr. member

era doar un fel de a ziceP ideea era ca nu prea exista chitantiere in biserica. eu nu am primit pt nimic chitanta

#503 2009-11-01 22:11:58

ioana_4
Diamond member

aaa.. credeam ca vb serios ca astepti chitanta pt donatie

sincer,eu nu am auzit sa iti dea chitanta pt ce platesti la nunti, botezuri, etc.. i-ar trebui si o casa de marcat eventual lol

#504 2009-11-01 22:22:55

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

"Pentru sumele donate se vor elibera chitante"  - http://www.crestinortodox.ro/anunturi-d … in-calgary

Ultima oara a fost editat de extra (2009-11-01 22:23:16)

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#505 2009-11-01 22:26:42

ioana_4
Diamond member

da extra, dar aici vorbeam de cutia milei, unde se pun sume mici de obicei.. doar nu iti taie nimeni chitanta ca ai donat 10 lei

#506 2009-11-01 22:28:30

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Acu` daca au bani sa-si cumpere cate 2 masini, si sa-si construiasca vile bravo lor.
Inseamna ca se descurca. Au si ei familii pentru care sa munceasca, nu cred ca fac atatia bani din inmormantari si cununii lol si nici din cutia milei rotfl

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#507 2009-11-01 23:37:40

Alex2
Sr. member

stiu ca suna hilar. dar acum si cersetorii sunt tot un fel de "cutii ale milei" si fac milioane pe zi. bineinteles, nu fac analogie intre cersit si biserica,ma refer strict la conceptul in sine. cate putin de la fiecare inseamna mult. imagineaza-ti ca ceri imprumut cate 5 lei de fiecare data cand te intalnesti cu un cunoscut ( o singura data de la fiecare cunoscut, timp de 2 saptamani- o luna) si pui intr`o cutie banii. eu zic ca ai strange ceva ceva lol

#508 2009-11-02 08:05:23

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Jessica, dar de ce un preot trebuie sa isi intretina cu 10 milioane toata familia? Nu are si sotie? Care la randul ei poate lucra?? Nu stiu, mi se pare ca vreti sa le plangem de mila preotilor! Eu nu am nimic cu nimeni, ii respect pe cei care sunt intr-adevar preoti si nu afaceristi! Dar sunt foarte multe persoane care tot 10 milioane castiga si nu sunt preoti! Au o meserie ca oricare alta! Si ce program are un preot?? Are un program fix zilnic?? Din cate stiu eu, nu! In schimb sunt oameni care muncesc pentru 10 milioane si cate 10 ore pe zi, ceea ce ii impiedica sa isi ia un al doilea job, asa cum zicea cineva mai sus ca fac unii preoti! Eu as zice sa le plangem mai degraba de mila batranilor care traiesc dintr-o pensie de 5-6 milioane si care nu mai pot face nimic sa isi suplimenteze veniturile!

#509 2009-11-02 10:10:50

be_happy
Platinum member

Jessica, daca lucreaza 24 din 24 cum de unii au timp pentru un al doilea job? Si nu mi-ai raspuns de ce un preot trebuie sa isi intretina singur familia, atata timp cat are o sotie care poate la fel de bine sa lucreze?
Eu nu zic ca nu vreau sa platesc ptr serviciile pe care biserica mi le ofera! Doar ca mi se pare absurd sa bagi mana in buzunarul omului, sa ii impui ce suma sa dea! Omul da la biserica ptr ca asa simte, ptr ca vrea sa ajute, nu pentru ca ii impune cineva! Si repet, nu TOTI preotii sunt asa! Cunosc si preoti care au un suflet foarte bun, ii ajuta pe cei necajiti si care nu iti cer o suma anume! Dar de ce e atat de greu sa admitem ca exista preoti care nu sunt parinti spirituali in adevaratul sens al cuvantului!? Eu vad preotul ca pe un om foarte bun la suflet, care iarta si isi iubeste aproapele, care isi ajuta aproapele, care e intelegator! Asta e viziunea mea asupra a ceea ce ar trebui sa insemne preot! Nu ca pe un om care nu stie cum sa castige mai multi bani de pe urma celor care au nevoie de serviciile lui! S in nici un caz nu l-as considera preot pe cel care ia bani din cutia milei pentru cheltuielile sale personale! Da, poate ca judec si nu e corect ceea ce fac! Dar si pe medicul care cere spaga ca sa trateze omul il judec ptr ceea ce face! La fel si pe politistul care nu se multumeste cu salariul si ia mita! Daca nu as judeca ar insemna sa nu gandesc! Ce sa fac, sa traiesc in ignoranta si sa nu dau importanta la nimic? Sa accept totul asa cum e, fara sa am pretentii sau dorinte?

Ultima oara a fost editat de be_happy (2009-11-02 10:27:10)

#510 2009-11-02 10:26:40

be_happy
Platinum member

De acord cu tine! Dar banii nu ajung in cazul a foarte multe persoane, persoane care la fel ca preotii au studii superioare! Nah, ma rog, traim in Romania!

#511 2009-11-02 10:31:57

fallen_angel
Insomniac member
De la: MM
Inregistrat: 2007-05-07

Jessica_M a scris:

Cunosc preoţi şi buni şi răi.
Lucrează 24/24 şi ?ţi dau un exemplu: dacă vine un om la 12 noaptea ca să ?l ?mpărtăşească, ?l ?mpărtăşeşte la orice oră.
Chiar dacă lucrează şi soţia, banii tot nu ajung.

vreau sa vad si eu preotul ala care lucreaza 24/24 si sa ma impartaseasca la 12 noaptea!Eu una n-am auzit de asa ceva....la noi se inchid bisericile la ora 8 asa ca lasa vrajala.

★★★ Candle light, moon light, star light,
The brightest glow is from love light ★★★   

happydance  happydance  happydance

#512 2009-11-02 11:30:44

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

extra a scris:

anca90 a scris:

extra, doar o curiozitate: exista citate in biblie care impiedica, sunt impotriva pomenilor?

Nu exista. Dar nu exista scris nici ca ar trebui sa facem pomeni mortilor, si nici ca s-ar fi facut vreodata asa ceva (nici in vechiul, si nici in noul testament). Cum am zis in alta parte: cultul acesta vine de la pagani. Ca s-a amestecat paganismul cu crestinismul, asta e altceva; dar Scriptura nu-i sustine in nici un fel pe acesti practicanti.
Oriunde gasiti cuvantul "pomenire", veti vedea ca se refera la cei vii, si nu la cei morti.

multumesc pt raspuns. daca biblia nu condamna, nu interzice practica asta, atunci parerea mea e ca nu-i pacat sa pomenesti mortii. pacat mi se pare insa ca tu ca preot sa ceri bani pt pomeni unor oameni nevoiasi.

s-a tot spus pe la topicul asta ca de ce preotii n-ar avea dreptul la haine si masini de lux, ca si ei sunt tot oameni si de ce sa fie ei condamnati la o viata modesta? ei bine, de la preoti te astepti cel mai mult sa asculte cuvantul lui d-zeu, sa fie milostivi. ori bisericile noastre sunt pline de babute amarate, carora abia le ajunge pensia de o paine si de medicamente, dar care din nimicul pe care-l au, mai cotizeza si la biserica. intrebarea e: cat e de cinstit oare ca un batran nenorocit sa-si rupa de la gura ca sa plateasca taxele bisericesti, iar preotul sa accepte sau chiar sa ceara bani de la astfel de oameni? cum mai poti avea pretentia sa fii luat drept "trimisul lui d-zeu" cand tu strangi fara mila bani de la nevoiasi in loc sa ii donezi tu bisericii, cand stii ca ai mai mult decat ei. cu ce constiinta te plimbi in masina cumparata din pensiile enoriasilor?

nu generalizez, insa stim cu totii ca mai rar alimenteaza un bogat cutia milei, pe cand babutele evlavioase contribuie la fiecare slujba putin, cate putin. nu zic ca totii preotii sunt lacomi si fara constiinta, insa ft multi sunt asa...

Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-11-02 11:31:46)

#513 2009-11-02 12:03:53

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

daca preotul e om ca si noi, nu are niciun fel de indatorire morala, are dreptul sa asculte doar ce vrea din cuvantul lui d-zeu, posteste doar daca vrea (la fel ca oricare din noi), atunci cu ce e el mai presus de ne spovedim lui? de ce sa nu ma spovedesc unei prietene? de ce sa-i insirui lui pacatele si de ce sa-i dau lui idei cu practicile mele sexuale? (cunosc preoti pe care partea asta din spovedanie ii intereseaza cel mai tare - de ce oare? visslar)
nu se spune ca preotii sunt mai apropiati de d-zeu si de aceea ne spovedim lor? prin ce sunt ei mai apropiati daca nu prin faptele lor?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-11-02 12:04:34)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.