Sexul si biserica....-28
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
Re: sexul si biserica....
Anca ptr ca ei primesc darul preotiei...e ca un fel de botez pe care il primim toti .. daca pe noi nu ne judeca nimeni ca ne batem joc intr-un fel de botez prin diferite lucruri pe care le facem ..asa e si la ei.Nu trebuie sa judecam ptr faptele lor..ca unii isi bat joc de daru pe care-l primesc dar ce nu tineti voi cont e ca toti vom fi judecati dupa credinta noastra.Nici o religie nu e mai buna decat alta..suntem la fel fie ca suntem musulmani,catolici,ortodocsi nu stiu daca ati vazut cat de credinciosi sunt musulmanii....sincer eu una ii admir ,ca nu ii intereseaza ce face preotul lor: ei merg la biserica,postesc etc...aveam o colega de liceu si sincer tot respectu ptr ea: ca nu cred ca am ucis pe cineva sau vreun animal sau sa fi furat etc...ca unii sunt poate mai rai ca noi. DAR vom fi judecati si dupa credinta in care suntem botezati mai exact : te-ai spovedit,impartasit ,ai respectat pe cel care te impartaseste??? Nimeni si nicaieri in vreo carte nu scrie sa respecti preotul ptr ce el cu totul ci sa-l respecti ptr ce face.Ca impartasania e sfintita de catre Dumnezeu dar preotul ti-o da ..nu te duci tu sa ti-o iei din altar Anca pe mine nu m-a intrebat decat daca am relatii sexuale,de cat timp si cu cine si nu m-a deranjat... Si ti-am spus prin ce sunt apropiati....preotii nu sunt sfinti.
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
Imi place de be_happy pentru ca are pareri f bine argumentate, dar voi vad ca nu vedeti toate argumentele, ci doar pe cele care va plac. ce taxe trebuie sa plateasca biserica? cui ? biserica nu plateste impozit, este scutita de taxe.plateste numai curentul si alte utilitati (desi nu vad ce alte utilitati. apa curenta nu cred ca exista in biserica, poate si gaze). cum anume munceste preotul 24/24? cum adica? va rog sa detaliati.. cine ma spovedeste/impartaseste pe mine la 3 dimineata? (ca asta inseamna 24/24). la mine la biserica de la 7 seara este poarta inchisa! strig la poarta, iese preotul, ma baga in biserica si ma spovedeste? ma faceti sa rad cu lacrimi. in cel mai bun caz iese preotul in pijama si ma trimite acasa. dc tot tineti mortis sa privotul ca pe o afacere, va spun eu cum lucreaza preotul: lucreaza part time si ma mir ca nu va e rusine sa plangeti de mila un om cu salariu 10 mil si sa fiti de acord cu banii care ii intra in buzunar pe motiv ca "toata lumea alearga dupa bani". si preotul se inscrie aici ? deci el este preot, mesager al lui dumnezeu si alearga dupa bani in plus, cu cat mai mult, cu atat mai bine. si voua vi se pare absolut normal. in plus, de ce spuneti ca preotii nu sunt obligati sa faca cununii sau botezuri? unde scrie, in legislatie, cat costa o nunta sau un botez? ca dc ar fi asa "legal" sa se ceara bani, ar trebui sa fie specificata undeva o suma. va spun eu: preotul trebuie sa faca cununii si botez, si da este de bun simt sa lasi niste bani, fiecare dupa buzunar. dar nu imi vine sa cred ca voi vedeti normal si firesc ca un preot sa isi stabileasca preturile in functie de locatie/aspect sunteti de necrezut iar pt jessica: iubita, fata a intrebat care mai e diferenta intre preot si prietena ei in cazul in care in opinia voastra preotul nu se deosebeste cu nimic de noi, oamenii de rand, nu si-a exprimat dorinta de a se spovedi la prietena ei cea mai buna, asa ca intrebarea ta nu are sens
Ultima oara a fost editat de Alex2 (2009-11-02 13:49:29)
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
http://video.google.com/videoplay?docid … amp;hl=ro# In prima parte a filmului vorbeste despre cum a aparut religia, despre motivele pentru care s-a inventat biserica, despre Dumnezeu. Ar fi foarte bine daca l-ar vedea cat mai multa lume
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- Melany1
- Banat
Alex tu ai citit postul meu???eu i-am explicat ancai care este diferenta si am explicat mai multe....Cat despre cred in Dumnezeu pai nu inteleg de ce zici ca esti ortodox?doar ca ai fost botezat?? pai Dumnezeu e si la musulmani,protestanti etc...de ce nu mergi la ei poate acolo simti stima ptr cel care vine in fata ta si iti explica Dumnezeu are reguli...si regulile trebuiesc urmate in functie de religie but whatever fiecare crede ce vrea
- Alex2
- Sr. member
eu nu am o problema cu religia, nici cu dogmele/regulile specifice sau cel putin nu am intrat in detalii de genul asta. singura problema pe care mi-am exprimat`o a fost legata de preoti. nu imi place ca: - preotimea a devenit o afacere, -preotul isi impune tarife, -preotul se foloseste de inselatorii, sub pretextul strangerii de fonduri si foloseste banii in interes personal -preotulaccepta fara mila bani din pensiile saracilor si poate am eu conceptii invechite, dar nu pot sa consider normala asocierea intre imaginea preotimii si imaginea omului disperat de castig, care nu stie cum sa isi suplimenteze veniturile apeland la banii altora
- Melany1
- Banat
asa am inteles ce te supara, dar dogmele trebuie respectate...si de aia e el acolo.Asta e, ca iti convine sau nu... Iar religia iti impune sa respecti preotul indiferent ca esti musulman,catolic,orodox sau orice altceva
- Alex2
- Sr. member
tocmai din cauza acestui mod de gandire isi permit preotii ceea ce isi permit. pentru ca se aseapta la respect indiferent de cat de iresponsabil se poarta. niciun om nu ar trebui respectat INDIFERENT de ce face. eu stiu asa: respectul se castiga, indiferent de statutul social/financiar si mai stiu ca in functie de faptele pe care le fac, oamenii ma respecta sau nu, in functie de corectitudinea cu care imi tratez semenii, acestia au opinii pozitive sau nu asupra mea. orice individ trebuie sa isi asume responsabilitatea faptelor sale si sa isi asume anumite riscuri cand decide sa lupte pentru comoditatea sa fara sa se gandeasca dc ii raneste/afecteaza pe cei din jur. asa si preotii, cand dau dovada de nesimtire si incearca sa isi asigure confortul material pe spatele altora, ar trebui sa constientizeze ca asta poate atrage oprobiul public
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Jessica, fiindca vad ca esti in tema, as vrea sa te intreb foarte serios cateva lucruri; daca imi poti raspunde bine, daca nu, nu e nici o problema. 1.Am inteles ca BOR(Biserica Ortodoxa Romana) ii plateste pe preoti, cantareti si alti slujbasi ai bisericii cu un salariu fix(in functie de rang-ul fiecaruia). De unde are BOR acesti bani pentru salarii? Din cununiile, botezurile (si altele ca acestea) pe care omul de rand le plateste? Daca nu din serviciile prestate, atunci de unde? 2.BOR plateste impozit la stat pentru serviciile prestate? Este obligata sau nu sa faca lucrul acesta? 3.BOR, prin reprezentatii ei, este obligata sa elibereze chitanta pentru serviciile prestate (in afara de "cutia milei" in care omul isi ofera de bunavoie darul), sau lucrul acesta se face la invoiala cu clientul?
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- skumpi
- Vizitator
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Cu mine te certi skumpi?
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- skumpi
- Vizitator
nu ma cert cu nimeni , ziceam si eu
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Daca discutia asta a luat-o mai mult catre biserica si mai putin catre sex, am o curiozitate, pe care de altfel, o am demult dar n-am avut niciodata ocazia sa intreb un preot. 1. Cum este posibil ca din doi oameni, care au avut 2 copii, baieti, sa se populeze tot globul? 2. De ce pe-atunci homosexualitatea si incestul erau acceptate? (Ca, deh, tre' sa populam planeta) 3. Cine, cum si mai ales cand a zis: "Stop! De azi inainte, homosexualitatea si incestul vor fi aspru pedepsite!" (Ca o nota personala, incestul mi se pare intr-adevar un lucru oribil, homosexualitatea ... hmmm ... daca e liber consimtita, treaba lor)
Dar as vrea raspunsuri cu cuvintele voastre, nu cu citate.
Multumesc.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- Melany1
- Banat
Cei 2 oameni au avut mai multi copii de care nu s-a vorbit.Pana la venirea pe lume a Mantuitorului nu s-a pus problema incestului cand a venit Iisus s-au pus niste legi...de aceea se si impart anii inainte de Hristos si dupa Hristos
- Alex2
- Sr. member
jessica, dc citesti Codul Fiscal vei vedea ca biserica nu plateste impozit
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
Melany1 a scris:Pana la venirea pe lume a Mantuitorului nu s-a pus problema incestului cand a venit Iisus s-au pus niste legi
si cine spune asta EXACT? unde e dovada ca inaintea venirii mantuitorului pe lume nu s-a pus problema incestului? iar cand a venit, "a dat cu pumnul in masa" si a spus : proclam legea X si Y? in prima propozitie, dupa parerea mea, nu are nimeni de unde sa stie exact raspunsul, iar a doua mi se pare ciudata spre haioasa din cauza acelor "legi"
Ultima oara a fost editat de april sunset (2009-11-02 22:55:57)
V., soarele si luna
- Melany1
- Banat
A spus ca nu vrea citate...daca vrei sa aflii mai exact citeste pe net..Acolo vezi si despre Sodoma si Gomora care a fost inaintea venirii lui Iisus..mai multe nu vreau sa dau citate ptr ca pe mine ma plictisesc..astea se citesc,desi se pot afla simplu Alex hai sa inchidem subiectu ..nu are rost fiecare avem pareri si opinii diferite
- Finesse
- Banat
- Inregistrat: 2009-01-16
Alex2: jessica, dc citesti Codul Fiscal vei vedea ca biserica nu plateste impozit Jessica: Vrei să ?ţi aduc dovezi şi să vezi că şi preotul plăteşte taxe şi impozite? Acum serios vorbind...tu crezi că eu vorbesc doar ca să mă aflu ?n treabă? Chiar at?t de proastă mă crezi?
Unu zice că Biserica nu plăteşte taxe şi celălalt răspunde: mă preoţii plătesc taxe şi impozite, mă faci proastă?
Aşa se ?nt?mplă c?nd săriţi fără a citi cu atenţie ce a scris celălalt. Una e Biserica şi altu e preotu. Dar asta e o maaaaare confuzie pe care mulţi o fac. Aşa cum alţii fac confuzia ?ntre credinţa ?ntr-o divinitate şi credinţa ?n Biserică. Biserica este o instituţie (cum sunt primăria, prefectura etc.), iar credinţa, religia, divinitatea sunt altele. Trec?nd peste astea, da preoţii plătesc taxe, dar Biserica şi mănăstirile (pt. că tot am stabili că nu le confundăm cu preoţii) sunt scutite de taxe şi de impozite!!! Statul are cesionate către BOR miiiii de hectare de teren şi păduri pe care Biserica le exploatează ?n voie fără a scoate un ban din buzunar, trăind ?n bunăstare. Nici măcar utilităţi nu plătesc. C?nd Electrica va intra ?n minus, iar statul nu le va şterge toate datoriile, pentru a-şi acoperi cheltuielile vor mai creşte un pic preţul KWh-ului, pe care cine altcineva ?l va plăti... dec?t noi! De aia trebuie privatizat tot ?n Rom?nia!! Şi damn it! nu m-am putut abţine să nu mă bag ?n discuţie, şi am şi dat-o pe l?ngă Urăsc Biserica şi felul ?n care funcţionează şi cum o deservesc "unii", pt. că da! există preoţi excepţii.
Ultima oara a fost editat de Finesse (2009-11-03 10:06:50)
Goodnight moon
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Da' ce ziceti ca multi preoti iti intind mana sa le-o pupi? Si dupa slujba si-o trag cu barbati si si-o freaca exact cu mana aia pe care o pupa mii de babe
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- fallen_angel
- Insomniac member
- De la: MM
- Inregistrat: 2007-05-07
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|