homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sexul si biserica....-30

#552 2009-12-08 18:34:51

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: sexul si biserica....

Oricum, ideea e sa fii sincera, ca na ... Oh, sunt in dilema.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#553 2009-12-08 18:50:41

A|3
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

si eu sunt in aceeasi dilema, ma mustra constiinta k nu ma duc la spovedit.. cred k niciodata nu m-a spovedit cu adev pt k mi se puneau doar intrebari copilaresti, chiar si la 16-17 ani. de la 17jum nu ma duc pt k mi-am inceput viata sexuala. si nici nu regret sau poate as regreta doar in circumstantele acelea.. ma consider vinovata dar nu gasesc o solutie, sincer..

Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat
Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald... hjarta

#554 2009-12-08 18:56:21

kdeea
Platinum member

Da, exact; problema e ca nu pot, nu stiu, cum sa zic ca .. am facut sex, mi se spune, in mod evident, sa nu mai continui cu asta si eu ma duc si continui sa fac asta, e ca si cum as anula tot efectul, mai are sens sa ma duc asa ?! Habar nu am.

#555 2009-12-08 18:59:32

A|3
Full member

depinde si de preot acuma. nush, eu una nu ma duc. si incerc pe cat pot cand ajung la biserica sa incerc sa intru intr-o stare cat mai aproape de dumnezeu. nush dak reusesc,dar macar incerc cat de cat sa-mi pastrez acea credinta dinauntrul meu.

#556 2009-12-08 19:01:06

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

kdeea, depinde intr-adevar de preot... eu te inteleg, aceeasi dilema o aveam si eu...dar cred ca anca a zis corect... ai si altele pe suflet, de care e bine sa scapi. daca el o tine pe a lui cu "nu mai fa"... nu stiu... sa te pui contra nu poti, intr-adevar... eu am avut bafta de unul care nu-mi zicea "nu mai fa"..... asculta, termina de ascultat, imi dadea aghiazma binemeritata si atat lol intelegea si el ca e inutil sa zici "nu mai fa"...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#557 2009-12-08 19:02:17

kdeea
Platinum member

Asa-i, katami.

#558 2009-12-08 19:07:22

A|3
Full member

kdeea, sa-mi zici ce decizie ai luat ca-s curioasa.. dak vrei, bineinteles.. smile

#559 2009-12-08 19:13:44

kdeea
Platinum member

Da, bineinteles smile Ma " programasem " pe sambata, acum sa vad. Iti zic smile

#560 2009-12-08 23:33:50

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Kdeea, chiar daca nu am vazut postul tau, cred ca am inteles ceea ce vrei sa ma intrebi. Cineva mai in urma a spus ca daca nu sunt de o religie sau alta o sa fie greu sa-ti dau un raspuns. Nu e vorba ca o sa fie greu, e vorba ca raspunsul este ceva mai complex.

Iata cum stau lucrurile. Si este bine sa fii foarte atenta, deoarece or sa te chinuiasca mereu gandurile acestea daca nu vei intelege cum stau lucrurile.
Cugetul tau iti spune ca este pacat ceea ce faci (-situatia in care te aflii); si asa si este. Dar ceea ce trebuie sa stii este faptul ca si cugetul poate fi schimbat, si chiar si eronat.
(Ca sa intelegi, iti dau un Exemplu: la un moment dat, Pavel le spunea credinciosilor ca sa nu manance din lucrurile jertfite idolilor, nu din pricina ca ar fi pacat, ci din pricina celor mai noi veniti in credinta(care erau si mai slabi in credinta) cand acestia ii vedeau pe cei dintai ceea ce faceau. Si astfel, mancau si cei mai slabi din lucrurile jertfite idolilor; dar mancau cu indoiala, si astfel ei aveau mustrari de constiinta. Dar pacatul celor slabi in credinta nu era in faptul ca mancau din lucrurile jertfite idolilor, ci din pricina ca mancau cu indoiala. Nu erau ferm convinsi daca era pacat sau nu).

Problema trebuie privita numai din punct de vedere biblic ca sa intelegem cum stau lucrurile. Caci noi oamenii ne putem condamna si singuri spunand ca e pacat sa faci cutare si cutare lucru. Exemple sunt multe: unii spun ca e pacat sa iti schimbi religia; altii spun ca e pacat daca nu iti faci semnul crucii cand treci pe langa o biserica;..."cate bordeie, atatea obicee"... Ba chiar un asiatic poate sa spuna ca e pacat daca nu i te inchini lui Budha. Toate exemplele de mai sus sunt gresite: Biblia nu spune ca ar fi pacat nici unul din aceste exemple.
La fel as putea sa iti spun si eu tie: nu este pacat daca nu te spovedesti unui preot. Biblia spune ca este pacat daca i te spovedesti. O religie care nu are ca temelie Sfanta Scriptura, distruge sufletul omului, il duce in ratacire si nu stie ce sa mai creada.
Dumnezeu vorbeste oamenilor prin constiinta. Dar acestia pot auzi vocea Sa la fel cum au auzit-o si dupa ce Domnul Iisus a spus: ""Tata, proslaveste Numele Tau!" Cei care stateau acolo, la raspunsul Tatalui: "L-am proslavit si-L voi mai proslavi!", au auzit doar un tunet.
Oamenii alearga dupa o religie usoara, care sa le satisfaca poftele lor, gusturile lor. Religia adevarata nu-i lasa sa faca ceea ce vor, ci numai ceea ce este bine. Nu-i usoara religia adevarata; dar ea aduce implinire, satisfactie in suflet si o sanatate morala care nu-i da voie pacatului sa chinuie constiinta. Religia adevarata Il aduce pe om in armonie cu Dumnezeu; il impaca pe om cu Dumnezeu. Religia adevarata nu-i usoara, dar ea este placuta pentru cel ce o practica, si este placuta si lui Dumnezeu.

In perceptia biblica, este degradant marturisirea pacatelor inaintea unui om(preot) care este si el poate chiar mai pacatos ca acela care ingenuchie inaintea lui. Apostolul Pavel spunea: "Astfel, ...fiindca  prin sangele lui Iisus avem o intrare sloboda in Locul prea sfant,... si fiindca avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu, sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina..."
Asadar, in ce priveste spovedirea, avem deja un Preot -care este Domnul Iisus-. In ce priveste impartasirea, slujitorii Sai nu pot decat sa ne ajute in impartirea simbolurilor sfinte.

Problema la tine se complica din pricina ca hotarea si vointa ta sunt foarte slabe. Si din pricina ca nu ai reusit nici in timpul postului sa te abtii, tu te simti vinovata.

Poate ca problema ta era alta iar raspunsul meu pe langa... Daca e asa spune-mi. Totusi, eu nu te pot invata altceva decat ceea ce este bine, cea ce este placut si primit de Dumnezeu.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#561 2009-12-08 23:37:54

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

ma interesa si pe mine asta. si nu am inteles nimic din postul tau.

"nu este pacat daca nu te spovedesti unui preot. Biblia spune ca este pacat daca i te spovedesti." asta m-a dat peste cap

cum sa fie pacat sa te spovesesti? spranceana

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#562 2009-12-09 00:12:42

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

extra a scris:

La fel as putea sa iti spun si eu tie: nu este pacat daca nu te spovedesti unui preot. Biblia spune ca este pacat daca i te spovedesti. O religie care nu are ca temelie Sfanta Scriptura, distruge sufletul omului, il duce in ratacire si nu stie ce sa mai creada.

De-asta am spus ce am spus mai sus, ca extra nu te poate ajuta  smile

#563 2009-12-09 00:13:54

extra
Banat

Biblia spune ca este pacat sa iti marturisesti pacatele inaintea unui preot in vederea iertarii lor. Facand lucrul acesta, preotul respectiv a luat functia Domnului Iisus; si lucrul acesta este pacat. Pentru ca numai Dumnezeu poate ierta pacatele. Nu poate nimeni sa iti spuna ca pacatele tale iti sunt iertate decat Dumnezeu. Numai inaintea Lui trebuiesc marturisite pacatele. Si prin credinta, sa crezi ca esti iertat. Iata ca apostolul Pavel a fost mai credincios si mai sfant decat orice preot din zilele noastre. Si cu toate acestea, el a impiedicat pe unii care vroiau sa se inchine ianintea lui dupa ce acestia l-au vazut facand o minune. Biblia spune ca Pavel chiar si-a sfasit hainele cand a vazut ce vroiau sa faca oamenii aceia; si nu i-a lasat sa faca pacatul acesta: adica sa se inchine inaintea lui.

De aceea spun ca este pacat a te spovedi unui preot.
Si tot de aceea spun ca nu este pacat daca nu te spovedesti inaintea unui preot.

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#564 2009-12-09 00:16:41

Monica999
Hero member
Site

Spune-mi si mie unde, ca vreau sa caut sa verific. Nu de inchinat, ci de spovedit.

#565 2009-12-09 00:18:03

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

hai sa fim seriosiii ... cum sa fie pacat sa te spovedesti? te spovedesti ca sa te simti mai bine, sa mai ai pacate iertate, etc. da bun nu ne impartasim... dar cum sa fie pacat sa te spovedesti? d-aia a lasat Dumnezeu preotii pe pamant, sa ne indrume... si din cate stiu eu e bine sa te spovedesti de cateva ori pe an...

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#566 2009-12-09 00:23:27

Monica999
Hero member
Site

Eu nu zic nici da, nici nu, dar sa  imi arate unde in Biblie spune asta.

#567 2009-12-09 00:51:51

extra
Banat

Pai este bine sa te spovedesti, dar nu inaintea unor oameni pacatosi ca si tine.

delyutza* a scris:

d-aia a lasat Dumnezeu preotii pe pamant, sa ne indrume

Nu asa stau lucrurile, si nu asa trebuiesc judecate; caci altfel ti-as putea raspunde si eu: d-aia l-a lasat Dumnezeu pe Budha, ca sa ne inchinam lui? sau d-aia a facut caini si pisici -ca sa-i mancam? dar viermii de pe animalele moarte? 
La fel stau lucrurile stau si cu preotii. Nu Dumnezeu i-a pus, ci ei au luat nastere in urma multimii(a majoritatii poporului) care dorea o religie -asa cum am spus in postul mai sus- care sa le satisfaca poftele. Poporul vrea o religie care sa nu-i zgandare la inima. Ba chiar intr-o alta religie oamenii platesc cu bani pacatele lor. Si cica astfel pacatele le sunt iertate. Si astfel, oamenii doar isi linistesc constiinta, pentru ca nu vor sa depuna nici un efort ca ei insisi sa vina, sa-L cunoasca pe Dumnezeu si sa-si marturiseasca pacatele inaintea Lui.

Stiu ca e mai usor ca sa dai bani si sa ti se ierte pacatele; e mai usor ca un preot sa iti spuna: "pacatele iti sunt iertate -du-te si nu mai pacatui." Asta e o religie formala; credinta aceast nu-l va mantui pe om. Dar pana cand omul nu va sta singur -total singur- inaintea lui Dumnezeu, pacatul lui nu este iertat.
Si daca preotii traiesc dupa legea lui Moise -caci de la Moise vine preotia-, atunci unde sunt altarele de jertfa si animalele care trebiesc aduse jertfa? Vedem dar ca preotia a luat sfarsit imediat ce catapeteasma templului s-a rupt in doua de sus pana jos cand Domnul Iisus (cand era inca pe cruce) a strigat "S-a sfarsit!" Legea a luat sfarsit. De atunci oamenii nu mai traiesc prin lege, ci prin har. Omul nu este mantuit prin legea preotiei, ci prin har, prin credinta. Si credinta acesta este darul lui Dumnezeu.
Legea jerfelor simboliza jertfa Domnului Iisus. Dar indata ce El s-a adus jertfa, legea acesta a incetat; caci El a implinit legea aceasta. Nu mai este nevoie nici de preoti, nici de jertfele de animale. Si dupa ce s-a inaltat la ceruri Domnul Iisus este Marele Preot.

Daca vreti sa aflati mai multe, va voi spune.

Cu placere iti voi spune unde scrie, dar vina citatelor ti-o asumi smile Am glumit. Iti voi spune, dar nu acum caci este tarziu.

Ultima oara a fost editat de extra (2009-12-09 00:54:30)

#568 2009-12-09 00:56:41

Monica999
Hero member
Site

Eu te rog sa imi dai doar numarul pasajului. Stiu si eu sa caut in Biblie. Atata te-am rugat. Nu vreau citate ci doar nume si numar.

#569 2009-12-09 09:37:35

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

in mare parte sunt de acord cu extra, cu exceptia ca nu cred ca a te spovedi in fata unui preot este un pacat, ci mai degraba un lucru facut in zadar. poate cand vor veni citatele, ma voi lamuri daca este sau nu pacat.
consider insa ca este un mare pacat sa crezi ca daca te-ai spovedit, pacatele ti-au fost iertate. parerea mea e ca pt iertarea pacatelor tb sa te rogi direct lui d-zeu, nu e suficient sa te confesezi unui preot. spovedania cred ca ajuta doar pt psihicul acelora care se simt mai usurati daca au discutat cu cineva despre greselile lor, deci are un rol strict psihologic.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-12-10 09:17:03)

#570 2009-12-09 13:47:38

kdeea
Platinum member

Mai mult sau mai putin ... Oricum, ideea e ca deocamdata n-am facut nimic postul asta si nu stiu exact daca o sa o fac sau nu, problema era ca nu ma simt ok sa stiu ca imi spun pacatul, pentru ca peste cateva zile sa o fac lol Nu mi se pare ok; pe de alta parte, nu mi se pare ok nici sa nu merg efectiv pentru ca stiu ca m-as simti vinovata. Fata de mine insami.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.