homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sexul si biserica....-32

#590 2009-12-10 15:09:34

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: sexul si biserica....

pai am citit-o ca de-aia i-am si cerut pasaje in care sa scrie ce debiteaza el acolo. Oricum, nu sunt eu persoana care merge la biserica sa se spovedeasca, dar nici nu spun oamenilor care cred in asa ceva ca e un pacat. Pur si simplu nu mi se pare normal. STiu ca mi-am iesit din pepeni, dar pana acum m-am abtinut de multe ori sa il jignesc prea tare pe extra, desi cate-odata si-o cauta cu lumanarea.

#591 2009-12-10 15:13:35

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

extra a scris:

PillBlast, eu chiar nu stiu de m-ai pus sa imi pierd timpul degeaba. Sau tu nu vrei sa iti pui mintea la contributie? Cred mai degraba ca ultima parte e vinovata lipsei de pricepere.
Voi chiar credeti ca adevarul va veni pe tava inaintea voastra ca sa-l credeti?
Si asta fara sa depuneti nici un efort? Niciodata nu o sa se intample lucrul acesta. Trebuie ca omul sa se sileasca sa caute sa cunoasca si sa cerceteze care este adevarul. Nu va inselati: nepasarea si indiferenta sunt pacate grave.

Si daca as fi venit cu versete tot nu as fi fost crezut. Eu unul mi-am facut datoria in privinta aceasta.
Nimeni nu va fi mantuit fara sa cunoasca cu adevarat lucrarea Domnului Hristos.
E-adevarat ca este scris: "marturisiti-va pacatele unii altora"; dar e lesne de inteles ca nu-mi marturisesc pacatul inaintea unui prieten ca acesta sa ma ierte.
Si la un preot daca ma duc sa-mi marturisesc pacatul inaintea lui in vederea iertarii(si daca sunt iertat sau nu depinde de acel preot, caci este scris: "orice veti lega pe pamant, va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pamant va fi dezlegat in cer") atunci ce nevoie mai am eu de Domnul Hristos? Daca un preot are puterea sa ierte pacatele, ce nevoie as mai avea de Dumnezeu? Eu nu vad logica aici ].

Si daca este scris "Numai Domnului Dumnezeului tau sa te inchini"(Matei 4:10), atunci de ce ingenucheati inaintea preotului, ii marturisiti pacatele, si-i mai sarutati si mana pe deasupra? Nu cautati argumente in favoarea religiei pe care o aveti, ci cautati sa cunoasteti adevarul. Numai asa veti ajunge la "cunostinta adevarului" de care vorbeste apostolul Pavel.

anca, serios ca nu-mi place discutia asta offtopic... da' uite aici, la paragrafele cu bold, daca nu si la restul, care, ai dreptate, se poate interpreta in mai multe feluri. eu vad lucrurile traduse asa:

paragraful 1: "degeaba iti arat eu varianta mea, aia "adevarata", ca tu iti asculti de religia ta, care indobitoceste, nu te lasa sa-ti "pui mintea la contribuitie"" (aici sincer fac un efort sa ma abtin a spune cine nu-si pune deloc mintea la contributie, da' in fine....)
paragraful 2: "daca ai nevoie de preot, n-ai nevoie de Iisus.... de unde rezulta ca religia ta e aiurea, ca nu-L include si pe Dumnezeu"
paragraful 3: mai clar de atat nu cred ca e cazul... "religia voastra" e pe de o parte, "cunostinta adevarului" pe de alta... impreuna n-au nicio sansa sa existe? neutral

din partea mea as vrea sa incheiem offtopicul, dar am raspuns doar pt a arata ca n-am nimic (chiar nimic) personal cu extra, unde a fost sa-i dau dreptate i-am dat fara pb (de exemplu, la faza cu "formalitatile unei religii nu mantuiesc pe nimeni" - de acord cu asta)... dar aici consider si eu ca e cazul sa ne abtinem de la comentarii referitoare la diferentele intre culte, mai ales avand in vedere ca toti ne declaram crestini....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#592 2009-12-10 15:20:01

Monica999
Hero member
Site

Katami  kram  tu esti tot timpul mai diplomata si explici mult mai bine, credeam ca am exagerat eu cand m-am enervat, dar acum vad ca nu sunt nebuna lol

#593 2009-12-10 17:48:14

A|3
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

kathrynn a scris:

Sa nu va suparati pe mine, dar pe cuvantul meu ca nu inteleg treaba asta cu vinovatia si sexul.
Daca tot te simti asa de vinovat(a) ca faci sex in afara casatoriei, cum mai poti sa te bucuri de sex? Sa simti placere? Sa ai 1-2-3 orgasme pe repriza?
Chestiile astea se bat cap in cap. Cine poate trai cu asemenea povara pe umeri?

Daca tot faci o chestie, macar asuma-ti-o. Ca n-are niciun rost sa mergi la popa sa-i spui ca-ti pare rau, apoi mergi si faci iar sex, apoi iar mergi la popa si ii spui ca-ti pare apoi iar faci sex si tot asa over and over again nu stiu cati ani.
Cine mai crede ca-ti pare rau?

te simti vinovat in anumite momente, nu mereu. iar eu n-o fac pt placere neaparat, ci pt intimitatea cu cel de langa mine si alte lucruri de genul asta pe care nu stiu dak le-ai intelege.
imi asum asta, cine a zis k nu mi-o asum?si nu fac chestia asta sa-l mint pe preot k imi pare rau si asa mai departe, tocmai de asta nici nu ma spovedesc.

Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat
Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald... hjarta

#594 2009-12-10 19:04:27

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Poate-s eu singura nebuna care nu-i crestina pe aici,da' explicati-mi si mie... la nenea asta  (popa,adica) nu poti sa te duci si sa-i spui tot,absolut tot,si sub secretul spovedaniei el trebuie sa te ierte si sa pastreze informatiile pt el? Pai atunci de ce sa nu-i spuna lumea cand si-o trage? Daca as fi crestina si as practica asa ceva (spovedanie,adica),m-as duce si i-as spune ca da,am facut-o,ca nu,nu imi pare rau si ca nu,el n-are niciun drept sa ma judece. Si ar trebui sa ma ierte si sa ma lase sa trec mai departe. Zic. Stiam ca la crestini se merge pe ideea ca 'se iarta orice'... si ca orice pacat e iertat de Hristos;daca gresesc,corectati-ma.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-12-10 19:05:29)

Publicitate

loading...

#595 2009-12-10 19:19:07

katami
Platinum member

shine, la "nenea" ii zici doar PACATELE, nu tot... ca doar nu te duci si te lauzi cu ce crezi tu ca ai facut bine, nu? lol

el n-are niciun drept sa te judece, asa-i... dar unii (de aia zic, depinde f mult de personaj) nu te judeca, iti dau sfaturi "de viata sanatoasa" wink si e aiurea sa te puna sa promiti ca nu mai faci sau alte chestii de genul asta... tu sa CREZI in sfintenia spovedaniei, dar sa stii clar ca asa ceva nu merge si ca ai sa mai faci....

se iarta orice, da... dar se iarta sub titlu de GRESEALA, nu de "hai ca stiu ca nu e bine, da' eu o dau inainte"... si-mi mai bat si joc de popa si spovedanie cand ma duc si-i zic ca nu ma simt vinovata.

pill kram

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#596 2009-12-10 19:36:53

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

nu popa iarta pacatele  !!!! el e un biet om. smile

#597 2009-12-10 19:56:13

Clistina
New member
Inregistrat: 2009-10-16

eu cand m-am spovedit,fara pic de jena si pareri de rau,i-am spus ca mi-am inceput viata sexuala.nu mi-a spus cum ca ar fi rau ceea ce am facut sau chestii de genul,dar a avut grija sa-mi spuna sa am grija sa nu raman insarcinata daca nu-mi doresc asta.

#598 2009-12-10 19:58:42

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Clistina a scris:

eu cand m-am spovedit,fara pic de jena si pareri de rau,i-am spus ca mi-am inceput viata sexuala.nu mi-a spus cum ca ar fi rau ceea ce am facut sau chestii de genul,dar a avut grija sa-mi spuna sa am grija sa nu raman insarcinata daca nu-mi doresc asta.

serios ??  va

#599 2009-12-10 20:00:29

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

katami a scris:

shine, la "nenea" ii zici doar PACATELE, nu tot... ca doar nu te duci si te lauzi cu ce crezi tu ca ai facut bine, nu? lol

el n-are niciun drept sa te judece, asa-i... dar unii (de aia zic, depinde f mult de personaj) nu te judeca, iti dau sfaturi "de viata sanatoasa" wink si e aiurea sa te puna sa promiti ca nu mai faci sau alte chestii de genul asta... tu sa CREZI in sfintenia spovedaniei, dar sa stii clar ca asa ceva nu merge si ca ai sa mai faci....

se iarta orice, da... dar se iarta sub titlu de GRESEALA, nu de "hai ca stiu ca nu e bine, da' eu o dau inainte"... si-mi mai bat si joc de popa si spovedanie cand ma duc si-i zic ca nu ma simt vinovata.

pill kram

Pai ziceam de 'tot' sub forma de tot ce-ai gresit,sau ai facut impotriva invataturii bisericii,or something like that... dar daca pacatuiesti si nu iti pare rau,ce e asa mare chestie? Adica,e mai bine sa minti si sa-i spui ca-ti pare rau,adaungand un pacat pe lista? Sau e mai bine sa te retragi de tot din viata cultului tau,doar ca sa nu fii sincer?

#600 2009-12-10 20:40:43

katami
Platinum member

pai se presupune ca ii spui pacatele pe care le REGRETI big_smile dar mai sunt si care se trezesc intreband...

notiunea de "pacatuiesti, dar nu-ti pare rau" nu prea exista... daca iti dai seama ca e pacat, ITI PARE RAU. mie imi parea rau de fiecare data cand ii spuneam popii ca am facut sex in afara casatoriei... dar, pe de alta parte, stiam ca voi repeta chestiunea... pt ca... asta e. bine, eu aveam noroc de un popa care ma stia de mica... si care are biserica aproape de un campus studentesc, deci, saracu', e obisnuit lol si nu zicea decat "aha"... apoi "da' voi o sa va cununati, nu?" aici nu mai aveam de mintit, ii ziceam ca da, ca oricum aveam de gand.

si nu, nu consider ca e mai bine sa "te retragi de tot"... asa cum scriam si mai sus, exista si alte pacate, mai mult sau mai putin grave, de care chiar tre sa scapi de pe suflet... nu vad in sex un motiv serios in a inceta relatiile cu biserica.

#601 2009-12-10 22:06:58

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Cred ca e timpul sa lasati offtopicul de-o parte.... Deja de cateva pagini discutati aiurea si departe de subiect ...

Fericita mamica de Aida Maria!

#602 2009-12-10 22:35:59

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

andreea_andy2 a scris:

PillBlast a scris:

Bai,tu habar n-ai ce vorbesti. Nu preotul iti iarta pacatele prostule, ci dumnezeu prin intermediul preotului.
De-abia astept sa imi iau ban pe cum ti-am spus, dar nu imi retrag cuvintele. Ma scoti din pepeni, mai ales ca vad ca esti o persoana ingusta la minte si plina de rautate!

PillBlast pentru inceput ai warn pentru jignire. La urmatoarea abatere, va fi ban.

Te rog sa ii iei warn-ul. Macar daca m-as fi simtit jignit...; dar nu m-am simtit.
Sa nu credeti ca nu va inteleg supararile.  La fel am fost si eu ca voi. Si fata de Dumnezeu am fost chiar mai rau decat voi toate la un loc.

Andreea, ridica-i warn-ul te rog. Daca nu pentru mine, atunci pentru atmosfera aceasta a sarbatorilor; caci ce cadou poate fi mai mare intre noi oamenii, decat acela de a ne ierta?

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#603 2009-12-11 02:04:16

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Aoleu deci pe mine chiar ma enervati cum puneti problema...
exatra scrie posturi kilometrice din care nimeni nu intelege nimic sau sunt plictisitoare
fetele tipa  si urla ca au vazut nu stiu ce chestie in postul lui extra bla bla bla
mai pe subiect Kdeea : Du-te si spovedeste-te!Chiar daca tu nu regreti tu maturistesti un pacat,stii ca ai facut rau..plus de asta ala nu e singurul tau pacat si trebuie spuse si celelalte
nu schimba preotul daca e ok,oricare preot care-si face meseria cum trebuie va intreba daca ai relatii intime,este obligaria lui sa intrebe asa cum te intreaba daca injuri,daca te certi etc
Mergeti si va spovedti pentru ca e e bine,daca spui ca nu ii vezi rostu ca tot faci sex...gresiti
mai avem si alte pacate pe langa asta si daca maine se intampla ceva rau,macar stim ca ne-am spovedit...

#604 2009-12-11 11:11:39

Monica999
Hero member
Site

extra a scris:

andreea_andy2 a scris:

PillBlast pentru inceput ai warn pentru jignire. La urmatoarea abatere, va fi ban.

Te rog sa ii iei warn-ul. Macar daca m-as fi simtit jignit...; dar nu m-am simtit.
Sa nu credeti ca nu va inteleg supararile.  La fel am fost si eu ca voi. Si fata de Dumnezeu am fost chiar mai rau decat voi toate la un loc.

Andreea, ridica-i warn-ul te rog. Daca nu pentru mine, atunci pentru atmosfera aceasta a sarbatorilor; caci ce cadou poate fi mai mare intre noi oamenii, decat acela de a ne ierta?

offtopic hmm  bang

#605 2009-12-11 12:42:57

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

eh, credincios milostiv forgetit

#606 2009-12-11 14:26:02

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Mersi, Mel smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#607 2009-12-11 16:31:24

A|3
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

andreea_andy2 a scris:

Cred ca e timpul sa lasati offtopicul de-o parte.... Deja de cateva pagini discutati aiurea si departe de subiect ...

dc suntem offtopic? nu vb despre sex si despre biserica[preot, spovedanie]?

Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat
Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald... hjarta

#608 2009-12-11 17:02:11

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

A|3 a scris:

andreea_andy2 a scris:

dc suntem offtopic? nu vb despre sex si despre biserica[preot, spovedanie]?

Ma intrebam si eu ce e offtopic aici ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.