homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sexul si biserica....-34

#628 2009-12-21 20:07:46

angel89
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-07

Re: sexul si biserica....

eu tre sa ma duc sa ma spovedesc si am o frica asa..anu asta am facut un pacat f mare sad..ma simt atat de rau..ma gandesc la reactia preotului, ce o sa mi zica, eu ce o sa fac..

In America, in sfarsit!big_smile

#629 2009-12-22 02:01:45

kei
Full member
Inregistrat: 2009-02-05

4art a scris:

sunt si alte pacate inafara de sex nu e singurul pacat care il facem,poate aletele sunt mai grave ne pare rau si chiar nu le mai facem asa ca nu te supara pe mine melany dar ai parut putin dura

de acord cu tine.consideram sexul un pacat atat de mare dar repetam pacate precum: minciuna, mandria, invidia si multe altele in fiecare zi si le consideram ca sunt mai mici dar daca stai bine sa te gandesti poate sunt chiar mai grave.spovedania ar trebui sa aiba ca scop ( sa o luam pe un sens mai larg) eliberarea sufletului de pacate pentru a ajunge la armonie si pace interioara.dupa ce mergem la un preot care ne face sa ne simtim asa cum s-a simtit deea consideram ca spovedania si-a indeplinit rolul? cum ar putea sa ne ierte altcineva pe noi cum ar fi Dumnezeu daca noi nu suntem impacati cu noi?preotul multe zice si putine face. fiecare are conceptia lui si relatia lui cu Dumnezeu si desi preotii sunt legatura noastra cu Dumnezeu sa nu uitam ca si ei sunt oameni. si din cate am eu cunostiinte de religie singurul om fara de pacat a fost Iisus Hristos. cel mai important este sa ne ierte Dumnezeu nu un preot. nu uitati esenta lucrurilor si nu le mai luati atat de ad-literam. nu cred ca Isus a stat acum 2000 de ani si a zis gata: daca faci sex inainte de casatorie nu mai ai voie sa te impartasesti atatia ani si trebuie sa faci etc. chestii. canoanele Bisericii sunt intr-un final interpretari si legi reformulate de oameni. important este sa simtim noi ca legatura noastra cu Dumnezeu ne aduce pacea interioara si ne va duce atat acum, in viata, cat si dupa, pe drumul cel bun.

Ultima oara a fost editat de kei (2009-12-22 02:04:06)

#630 2009-12-22 07:31:21

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Spovedirea si impartasirea nu trebuiesc facute in mod usuratic. Altfel, simbolurile sfinte le veti lua spre osanda voastra de care vorbeste apostolul Pavel. Daca nu aveti o relatie buna cu Dumnezeu, atunci nu va impartasiti. Dar asta nu inseamna sa nu va mai impartasiti. E obligatia morala a omului inaintea lui Dumnezeu de a avea o relatie buna cu El. De aceea inainte de impartasire trebuie sa va cercetati amanuntit inimile ca sa stiti cum stati inaintea lui Dumnezeu. Si daca stiti ca nu stati bine, atunci nu va mai ascundeti dupa "fusta mamii", dand fuga la preot crezand ca veti fi iertate. Nu, nu. Rezolvati problema intre voi si Dumnezeu. Preotul este un om; daca vrea te iarta, daca nu, dpdv spiritual te poate ucide cu pietre. Sau poate si el sa te ierte in chip usuratic; asta nu inseamna ca te iarta si Dumnezeu.
De aceea, singura solutie este sa va luati inima in dinti si sa stati direct fata in fata cu Dumnezeu, stiind acum ca Singurul nostru Preot demn de incredere, si care mijloceste pentru noi mai bine decat o face alt preot, cu Insusi sangele Sau, este Domnul Iisus. Inaintea Lui marturisiti-va greselile si rugati-va ca sa va de-a puterea sa scapati de pacatul care va stapaneste viata.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#631 2009-12-22 11:55:02

angel89
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-07

da, regret f tare, nu pot sa descriu in cuvinte cat de mult m-a marcat, insa cum a zis si extra, "preotul te poate ucide dpdv spiritual cu pietre"..

In America, in sfarsit!big_smile

#632 2009-12-22 11:56:54

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Bai sincer ... nu stiu, poate gresesc si oricum o zic doar asa, ca idee, ca vad ca s-a atins putin problema mai sus ... Dar EU cred ca, daca se pune problema in felul asta, care pacat este mai mare, a face sex inainte de casatorie este un pacat mai grav decat a minti, a injura etc - pacate de genul asta .. mai " comune ". Cred.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Publicitate

loading...

#633 2009-12-22 12:03:30

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Mai, eu sunt pe langa subiect, dar cum am mai zis si alta data, mi se pare jenanta incercarea asta de a ajunge la un compromis... e pacat, dar e fapt sunt si mai rele... ma spovedesc, dar nu-mi pare rau... ca sa zic varianta soft a zicalei, si cu mana-n branza si cu sufletu-n rai nu se poate. Ori crezi si atunci iti asumi faptul ca e considerat un pacat, ori nu... ca sa nu ajung si eu sa dau citate biblice si sa vi-l zic pe ala clasic cu cei care nu sunt nici calzi, nici reci, ci caldicei... deci cum e mai rau. Nu va suparati pe mine... vad in jurul meu numai oameni care de fapt nu cred, dar merg la biserica asa just in case, daca totusi o exista dumnezeu sa fiu acoperit si pe partea asta... e chiar trist.

#634 2009-12-22 13:10:30

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

nu stiu ce sa zic, dar eu n-as putea sa merg la biserica si sa-i spun preotului ca imi pare rau pentru ca am facut sex inainte de casatorie cand nu imi pare rau...si asta e adevarul, o voi face in continuare! si nu cred ca sunt singura in aceasta situatie. hai sa fim seriosi, mergeti la biserica, va spovediti si a doua zi o luati de la capat...pentru ce? nu e mai mare pacat sa te duci la spovedanie de dragul de a face asta?

#635 2009-12-22 14:36:37

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

kdeea, exista pacate si mari, si mici.  Apostolul Pavel spune sa fugim de curvie si preacurvie; caci "orice alt pacat este facut afara din trup". Trupul l-a facut Dumnezeu ca sa fie un templu al Sau; si  templul este facut ca sa locuiasca Dumnezeu in el prin Duhul Sfant.
Exista totusi o ierarhie a gravitatii pacatelor; caci a te culca cu nevasta altuia este mai grav decat a minti. Dar chiar si cel mai mic pacat te scoate din imparatia lui Dumnezeu.

De aceea nimeni nu poate spune: "eu nu am pacate mari".
Cineva a spus mai sus de o armonie; de a trai in timpul postului in pace atat cu Dumnezeu cat si cu oamenii(cu toate ca trebuie mereu sa traim asa). Dar impartasirea nu semnifica, ci ea chiar constituie o reconsacrare a vietii noastre inaintea lui Dumnezeu. Si aceasta se face an dupa an -chiar de mai multe ori pe an(si Dumezeu a lasat pe om sa stabileasca acest lucru).

Ultima oara a fost editat de extra (2009-12-22 15:13:32)

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#636 2009-12-23 17:15:49

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

lady in black a scris:

nu stiu ce sa zic, dar eu n-as putea sa merg la biserica si sa-i spun preotului ca imi pare rau pentru ca am facut sex inainte de casatorie cand nu imi pare rau...si asta e adevarul, o voi face in continuare! si nu cred ca sunt singura in aceasta situatie. hai sa fim seriosi, mergeti la biserica, va spovediti si a doua zi o luati de la capat...pentru ce? nu e mai mare pacat sa te duci la spovedanie de dragul de a face asta?

Lady duhovnicul meu stie ca la mine sexul e un pacat repetabil ,dar cand zic : m-am certat sau cine stie ce am mai facut chiar le regret...ca de multe ori spun cuvinte pe care nu le gandesc ,poate..
de faza cu sexul deja nu se mai chinuie sa imi tina teorie ca stie ca ma reintorc cu acelasi pacat...dar nu exista om fara de pacat tongue

#637 2010-03-21 13:07:13

seandelhi
Membru
Inregistrat: 2010-02-12

Este de-a dreptul impresionant sa vezi cat de serios se poate discuta pe un forum despre sex, de catre niste persoane normale care fac sex, cel putin majoritatea, ca e normal, ca e oral sau anal, nu asta conteaza aici si acum, ci faptul ca foarte multe dintre voi (nu zic toate, iar cele in cauza sa nu creada ca am ceva impotriva lor, eu doar imi spun parerea....normal, cu speranta ca va "afecta" pe careva pozitiv nu negativ! kapitulation )
   Se vorbeste foarte mult despre spovedanie, adica iertarea pacatelor banuiesc, care pacate sunt extrem de multe, si in cazul de fata pun accentul pe mult discutatul SEX...indiferent de natura lui. Nu imi vine sa cred ca foarte multe dintre voi, dezinhibate de altfel, merg si se spovedesc, se caiesc, se roaga si toate cele bisericesti.
   In legatura cu spovedania dati-mi voie sa fac copy/paste la cateva randuri de pe un site ortodox...cred:
"Iata care sunt conditiile pe care trebuie sa le implineasca spovedania :
1. Spovedania trebuie sa se faca inaintea duhovnicului. Deci, eu cand ma duc la spovedanie inaintea preotului, ma duc in fata lui Dumnezeu. Preotul este un simplu martor. In ziua judecatii el atat poate spune, cat i-am spus eu. Ce nu i-am spus, nu-i dezlegat nici pe pamant, nici in cer. Dar eu, daca m-am dus la spovedanie si i-am spus toate si preotul mi-a facut dezlegare cu mainile pe cap, eu sunt dezlegat.
2. Spovedania trebuie sa fie completa si sa nu se ascunda nimic din cele faptuite, cum am spus mai inainte. Ai auzit ce spune Sfantul Apostol Pavel ? Cuvantul lui Dumnezeu este mai ascutit decat toata sabia cea cu doua taisuri si strabate pana la despartitura trupului de a duhului, cea mai inalta unire intre om si Dumnezeu.
3. Spovedania trebuie facuta de buna voie, dupa marturia Duhului Sfant, care zice : si din voia mea ma voi marturisi Lui;
4. Spovedania trebuie sa fie facuta cu umilinta, caci inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi;
5. Spovedania sa nu fie prihanitoare, adica sa nu dam vina pe nimeni, nici pe oameni, nici pe vreo alta zidira a lui Dumnezeu, nici chiar pe diavoli. La spovedanie numai pe noi sa ne invinuim si sa ne prihanim, cum zice Sfantul Ioan Scararul : " A mea este buba, a mea este rana; dintru a mea lenevire s-a facut, iar nu dintr-a altuia ".
6. Spovedania se cuvine sa fie dreapta, adica sa spui adevarul, spune cum ai facut toate, fara rusine. Isus Sirah spune : Este rusine care aduce pacat si este rusine care aduce slava si har.
Rusinea aceasta pe care o suferi la spovedanie te scuteste pe tine de rusinea aceea pe care o vom suferi cu totii la ziua cea infricosata a Judecatii lui Dumnezeu.
7. Spovedania sa fie hotaratoare. Sa luam inaintea duhovnicului o mare hotarare de a nu mai pacatui, ajutandu-ne noua dumnezeiescul har, si sa voim mai bine a muri de mii de ori decat a mai pacatui de acum inainte cu vointa noastra.

FOLOSUL DESEI SPOVEDANII
Primul folos al desei spovedanii, este acela ca pacatul nu prinde radacini in noi si se strica din suflet cuibul satanei.
Al doilea folos al desei spovedanii este ca omul tine minte usor greselile facute de la ultima spovedanie;Vai de acela care se duce la marturisire si spune o seama de pacate si o seama nu le spune; sau le spune si pe acelea, dar nu sincer cum le-a facut.
Al treilea folos al celui ce se marturiseste des, chiar daca i s-ar intampla sa cada in pacat de moarte, indata alearga si se marturiseste si intra in harul lui Dumnezeu, si nu sufera sa aiba pe constiinta greutatea pacatului, fiind deprins a se curati des prin spovedanie.
Al patrulea folos al desei spovedanii este ca pe unul ca acesta, il afl amoartea curatit si in harul lui Dumnezeu, avand mare nadejde de mantuire.
Al cincilea folos al desei spovedanii este ca unul ca acesta se opreste si se infraneaza de la pacate."
   Cele de mai sus, cel putin mie mi se par mult iesite din normalitatea unei societati moderne, sper eu...ca suntem in 2010 deja, as vrea sa mi se para amuzante, dar nu sunt, mai degraba sunt putin infricosatoare si dezamagitoare...
   Ca sa n-o mai lungesc (de parca n-am lungit-o destul va  tummenupp ) conform punctului 7, cei/cele care s-au spovedit ar dori mai bine sa moara de o mie sau de milioane de ori sm decat sa mai faca sex, sau sa se gandeasca, ma rog...si cu toate astea o fac, si se spovedesc iar, si ii iarta popa sau cel de sus, si iar vor sa moara, si se razgandesc si fac sex, si iar ganduri sinucigase si iar sex....la nesfarsit! Cat de misto poa' sa fie!!! rotfl2  rotfl2
   Sa va mai zic ca mi se pare extraordinar de absurd sa te duci sa-i spui omului lui d-zeu, sau lui d-zeu insusi ca ai facut si de aia si de alalta, si cu ala si cu aia, si in bucatarie si pe sub pat.....si pe deasupra popa sa mai si chestioneze pe intervievat: da oral ai facut, da anal..., da cu vreo ruda......in fine in termeni popesti sau bisericesti bang  signof10 Inclin sa cred ca sunt specimene, sau fete bisericesti care se masturbeaza pe fondul dezvaluirilor domnisoarelor, care se propovaduiesc si cauta iertarea, de fapt sunt sigur de asta, si cred ca sunt cam multi perversi cu sutana! box
   In speranta ca nu am deranjat prea mult, chiar nu vreau s-o ia nimeni personal, fetelor faceti ce vreti si cand vreti si cu cine vreti, cu limitele de rigoare bineinteles, si credeti-ma chiar nu e nevoie sa afle altcineva cu cine sau de cate ori faceti sex, poate vreo prietena....in nici un caza un ciudat de la biserica! nustiu
   Cat despre religie in general cine e curios sau are rabdare...http://www.damaideparte.ro/index.php/ze … tului/519/

#638 2010-03-21 20:38:07

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Si eu fac parte din categoria celora care cred in ei insisi si cam atat. A nu se intelege prin asta ca ma consider a fi "divina". Pur si simplu nu ma astept sa am succes in viata si sa imi mearga toate bine daca ma duc de "n" ori pe saptamana sa ma rog in biserica.
Nu am nimic cu cei credinciosi, indiferent de cultul din care fac parte. Ma deranjeaza doar oamenii care o tin pe a lor, care spun "daca EU cred in EL, inseamna ca EL exista". Nu fac trimitere la nici o persoana care a scris la acest topic, pt. ca nu am apucat sa citesc decat vreo 6 pagini lol Toata viata m-am confruntat cu astfel de persoane. Aveam in liceu o colega de o anumita religie, se baza exclusiv pe ajutorul "dumnezeului ei". <<Nu am invatat forgetit las' ca ma ajuta EL hjarta Si cum anume? Iti sopteste rezolvarea? Gimme a break forgetit Am mancat o ciocolata in post...da ma iarta EL hjarta Am avut viata pe care am avut-o, am facut tot ce se putea face, dar acum sunt iertata, pentru ca ma caiesc.>>
E grav cand ajungi sa regreti ca ai iubit si cand crezi ca un barbat "normal" te va desconsidera din anumite cauze, ca tot suntem la subiectul asta.

Revin la ideea mea...nu am nimic cu nimeni, atata timp cat sunt lasata in pace. Poate gresesc, poate am dreptate. Sunt o fire analitica, cred in stiinta, nu intr-o carte in care in pagina X se afirma un lucru, iar in pagina X+2 se infirma, ca sa vezi, acelasi lucru.

Si acum ceva chiar la subiect lol Cica iti sunt iertate cu adevarat pacatele pe care le regreti... asa ca de ce sa te superi pana la lacrimi ca nu iti e acordata impartasania? Ai regretat cu adevarat ca te-ai daruit complet fiintei pe care o iubesti? Ai intoarce timpul inapoi si ai spune stop inainte sa comiti fapta? Daca nu, nu mai fugi dupa o "dezlegare". daca te simti bine in sufletul tau, de ce sa simti nevoia ca cineva sa iti ierte fiecare miscare pe care ai facut-o din proprie vointa?

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2010-03-21 20:40:44)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#639 2010-03-21 22:04:20

camelialia
New member
Inregistrat: 2010-01-01

yoyolina a scris:

Si acum ceva chiar la subiect lol Cica iti sunt iertate cu adevarat pacatele pe care le regreti... asa ca de ce sa te superi pana la lacrimi ca nu iti e acordata impartasania? Ai regretat cu adevarat ca te-ai daruit complet fiintei pe care o iubesti? Ai intoarce timpul inapoi si ai spune stop inainte sa comiti fapta? Daca nu, nu mai fugi dupa o "dezlegare". daca te simti bine in sufletul tau, de ce sa simti nevoia ca cineva sa iti ierte fiecare miscare pe care ai facut-o din proprie vointa?

eu nu regret nimic din ce am facut pana acum in ceea ce priveste viata mea sexuala si chiar daca as face-o nu i-as spune preotului care poate are mai multe pacate ca mine. Acum sa fim seriosi, ca nu le trimite nimeni nici un har. Sunt si ei oameni cu pacate ca toti oamenii.
Iar faptul ca trebuie sa ne maritam virgine...si daca ma marit la 40 de ani? rotfl2
Apoi mai vine problema ca degeaba intru eu virgina in biserica daca pe alte planuri sunt o scorpie si fac numai rau in jurul meu. Am mai vazut eu persoane de-astea bisericoase, cunostinte care nu se machiau, tineau toate posturile, se spovedeau, impartaseau in fiecare luna si dupa ce ieseau din biserica incepeau sa barfeasca si si-o trageau cu cine apucau.
Parerea mea e ca Doamne Doamne stie El pe cine trebuie sa ierte de pacate si pe cine nu si nu cred ca i-a trimis pe preoti sa stabileasca ei cine e pacatos si cine nu.

#640 2010-03-21 22:07:54

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

applause  yoyo

#641 2010-07-21 22:58:55

tzushka
New member
Inregistrat: 2010-07-13

eu nu am fost la impartasit de kand am fakut`o .. si niki nu prea kred k o sa merg prea kurand pt k daka o sa imi dea si mie aghiazma mare o sa se uite toate babele asa yikes de parka as fi fakut keva rau neutral .. am vazut si eu o fata kareia i`a dat preotul aghizma probabil tot pt asta si se uita lumea la ea.. yikes ..asa k nu! poate inainte de kasatorie sau la un alt preot pe kare nu il kunosk si niki sa fie pe akolo oameni pe kare sa il kunosk lol

De ce iubim barbatii ?
Pentru ca dupa toate intamplarile, nu pot trai fara noi, oricat de tare ar incerca.
teiubesc  al9leacer

#642 2010-07-22 08:36:36

sub
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2010-05-29

yoyolina a scris:

Si eu fac parte din categoria celora care cred in ei insisi si cam atat. A nu se intelege prin asta ca ma consider a fi "divina". Pur si simplu nu ma astept sa am succes in viata si sa imi mearga toate bine daca ma duc de "n" ori pe saptamana sa ma rog in biserica.
Nu am nimic cu cei credinciosi, indiferent de cultul din care fac parte. Ma deranjeaza doar oamenii care o tin pe a lor, care spun "daca EU cred in EL, inseamna ca EL exista".

Pai EL exista. lasa.. cand o sa fii pe patul de spital, la vremuri grele, o sa vezi cum incepi sa te rogi sa iti fie bine si sa scapi. Sau in orice alta situatie grea. Viata nu e tocmai usoara.
Ingrijorator, din ce in ce mai multi tineri devin atei. Oare ce ii "trage in jos"?

Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.

#643 2010-07-22 09:45:43

yoyolina
Moderator

Am fost in spital, chiar cu probleme grave as putea spune, nu am recurs la divinitate. Am trecut prin emotiile a enshpe examene grele, nu m-am rugat sa-mi pice din cer subiecte usoare cum au facut altii. Am vrut sa mi se implineasca dorintele, m-am luptat sa fie asa, nu m-am rugat pentru ele wink Asa ca nu imi spune tu mie ce o sa fac in viitor smile

#644 2010-07-22 10:25:24

sub
Platinum member

evident, ca fiecare face cum simte

#645 2010-07-22 11:00:24

sub
Platinum member

Nu am apelat niciodata la Mos Craciun. Daca esti ateu tragi pe altii in jos probabil, care sunt crestini. Niciodata nu am fost de acord sa am prieteni atei. Si am motive.

#646 2010-07-22 11:06:05

yoyolina
Moderator

Si de ce anume o persoana atee trage in jos un crestin? Nu se presupune ca (,) credinta este destul de puternica pentru a rezista tentatiilor de a crede pe cineva care vine cu dovezi mai mult sau mai putin concrete ca stiinta invinge supranaturalul? Eu am prieteni de toate religiile: ortodocsi, catolici, baptisti si cu toate astea ne intelegem super bine, avem multe lucruri in comun. Nu am incercat niciodata sa ii conving ca eu am dreptate, asa cum ei, dupa ce le-am spus ca nu imi voi schimba parerile, nu au insistat sa imi explice de ce ei CRED.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.