homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari pe care ni le punem de mult...-13

#229 2009-12-13 22:04:03

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Re: intrebari pe care ni le punem de mult...

andra04, daca eu nu am reusit sa te lamuresc cu ceva, lamureste-ma tu pe mine:
1. ce intrebare ai avea tu despre religie si nu ti-a fost explicata?
2. crezi ca Dumnezeu este filozof, sau ca El doreste sa ni se descopera prin filozofie?

Posturile mele sunt lungi din mai multe motive. Unul dintre ele se datoreaza faptului ca o doctrina nu se bazeaza doar pe un singur verset al Bibliei. Un al 2-lea motiv este faptul ca TREBUIE sa dau citate; altfel cum imi sustin cele spuse? Cum voi fi crezut fara citate? Trebuiesc dealtfel facuta legatura intre versete, etc...

Daca ai vreo nelamurire, vre-o intrebare, posteaz-o aici: http://forum.anticonceptionale.ro/t1978 … ezeu-.html ; daca voi cunoaste raspunsul te voi face sa intelegi. Promit ca o sa incerc sa fiu scurt smile

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#230 2009-12-13 22:31:22

Fiametta
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

extra a scris:

andra04, daca eu nu am reusit sa te lamuresc cu ceva, lamureste-ma tu pe mine:
1. ce intrebare ai avea tu despre religie si nu ti-a fost explicata?
2. crezi ca Dumnezeu este filozof, sau ca El doreste sa ni se descopera prin filozofie?

1. Daca provenim din Adam si Eva toti, inseamna ca toti ne-am nascut in urma unui sir interminabil de relatii incestuoase, nu? Din 2 oameni, care au facut copii, apoi au facut copii cu copiii lor si copiii lor intre ei si tot asa. Atunci de ce e pacat sa facem si noi la fel? Si de ce nu avem toti acelasi sange?
2. Daca Dumnezeu a facut lumea, pe El cine l-a facut?
3. Care e treaba cu sexul inainte de casatorie? Adam si Eva erau casatoriti cand au facut copii?
4. De ce femeia nu are voie sa intre in biserica atunci cand are menstruatie? Nu Dumnezeu a lasat-o asa?

Imi poti raspunde cat mai surt si fara citate, te rog? Cat despre partea cu filosofia, n-ai inteles ce-am vrut sa zic. Cred ca exista un Dumnezeu caruia simt nevoia sa ma rog, dar nu cred in toate restrictiile puse de biserica si Biblie, pentru ca sunt destul de confuze. Ne da libertate, dar ne pune o gramada de conditii si restrictii. Ne iubeste nemasurat si neconditionat, dar daca facem ceva ce nu ii place, ne baga sa ardem intr-un cazan cu smoala. De ce?

#231 2009-12-13 22:46:13

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

andra04 a scris:

my_aa a scris:

Discutiile despre religie mi-au adus aminte de versurile trupei Parazitii care suna cam in felul asta din cate imi mai amintesc:
"Sa nu-ai pareri sau idei, sa nu-ti doresti sa nu vrei, sa fi bun, sa ai o conduita inalta asteptand vacanta de pe lumea ailalta, o arzi in halul asta, esti o victima indoctrinata rotfl "
Cred ca nu am omis nimic lol Cam la asta se refera religia.

Suna interesant, cum se numeste melodia?

http://www.trilulilu.ro/kosmyn123/d600a5b2a06c12
Asta e melodia.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#232 2009-12-13 22:55:12

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Stiinta a evoluat foarte mult, acum 40 de ani nu visa nimeni sa vorbeasca pe internet, sau la mobil, de exemplu, nici macar televizorul color nu aparuse.
Dar oamenii s-au agatat atat de mult de niste idei, incat le este imposibil sa inteleaga, sau sa accepte ca totul are o explicatie logica in lumea asta, absolut totul. Ca nu putem noi sa ne explicam anumite lucruri, este cu totul altceva.
Daca ar fi gandit toata lumea asa, acum am fi fost tot in epoca de piatra lol

Ultima oara a fost editat de my_aa (2009-12-13 23:42:37)

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#233 2009-12-13 23:08:55

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

Publicitate

loading...

#234 2009-12-13 23:29:05

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

ShineOfBlood a scris:

Intrebarea mea: de ce crede lumea in Dumnezeu/Allah/Budha/oricare alti zei,din moment ce nimic nu poate dovedi existenta lor? (lasand la o parte motivul evident ca pur si simplu unii vor sa creada ca exista a greater power)

Intrebarea mea: de ce nu crezi din moment ce nu poti dovedi inexistenta lor?

#235 2009-12-13 23:38:46

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

PillBlast a scris:

ShineOfBlood a scris:

Intrebarea mea: de ce crede lumea in Dumnezeu/Allah/Budha/oricare alti zei,din moment ce nimic nu poate dovedi existenta lor? (lasand la o parte motivul evident ca pur si simplu unii vor sa creada ca exista a greater power)

Intrebarea mea: de ce nu crezi din moment ce nu poti dovedi inexistenta lor?

Pentru ca eu dispun de o explicatie logica pentru fiecare fenomen,pentru aparitia lumii,a omului,si asa mai departe. Exista o explicatie logica si fireasca pentru orice. O prefer pe aceea decat sa ma agat de ideea ca Gigel m-a facut pe mine ca asa i-a trasnit lui. Poate sunt egocentrista (si sunt),dar refuz ideea ca m-a facut cineva ca asa a vrut el,ca eu imi traiesc viata sub o lupa si ca voi plati la un moment dat pentru fiecare gest,cuvant si gand al meu. Eu una consider ca ma prind ce e bine si ce e rau si fara sa-mi zica cineva. Se numeste constiinta. O avem toti,dar putini aleg s-o foloseasca. Preferam sa  facem ce ni se spune,decat sa alegem sa realizam si noi ce e bine sa facem si ce nu. Asta e mind-control,nu religie. Bagi in cap unei mase de oameni o anumita idee la momentul oportun... dupa aia,oamenii vor deveni docili de frica 'judecatii de apoi' . Consider ca am depasit stadiul de animal. Pentru ca cei ce se lasa manipulati astfel nu sunt altceva decat creaturi in lesa... animalele au parte de lesa propriu-zisa,materiala ; oamenii,de cea psihica. A doua afecteaza mult mai serios decat prima. Eu pur si simplu refuz sa ma supun la asa ceva.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-12-13 23:40:04)

#236 2009-12-13 23:49:21

Monica999
Hero member
Site

Eh, expicatia ta tot nu da nici o demonstratie cum ca nu ar exista, ci doar motivul pentru care tu crezi ca nu exista. Exact cum tu ai motive (bune, rele, nu e rolul meu sa spun de care sunt) sa crezi ca nu exista asa si cei care cred au motive sa creada ca exista, si nu ar trebui sa judeci asa de dur decizia lor.

Nu incerc sa te fac sa crezi, pur si simplu vroiam sa iti arat ca nu e bine sa judeci asa de repede pe altii cand tu faci acelasi lucru big_smile

#237 2009-12-13 23:54:21

OmniaVincitAmor
Insomniac member

PillBlast a scris:

Eh, expicatia ta tot nu da nici o demonstratie cum ca nu ar exista, ci doar motivul pentru care tu crezi ca nu exista. Exact cum tu ai motive (bune, rele, nu e rolul meu sa spun de care sunt) sa crezi ca nu exista asa si cei care cred au motive sa creada ca exista, si nu ar trebui sa judeci asa de dur decizia lor.

Nu incerc sa te fac sa crezi, pur si simplu vroiam sa iti arat ca nu e bine sa judeci asa de repede pe altii cand tu faci acelasi lucru big_smile

Pai nici n-am judecat. Pur si simplu incercam sa gasesc o explicatie,cum ai gasit si tu din partea mea. Cum am spus,eu nu cred doar de dragul de a nu crede... altii,pe de alta parte, (adica aceia care ma scot pe mine din sarite) cred doar de dragul de a crede,si din lipsa de alta ocupatie. Asta mi se pare absurd.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-12-13 23:54:50)

#238 2009-12-13 23:55:25

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Later add: nici n-am vrut sa explic ca nu exista. Nu stiu asta. M-ai intrebat de ce aleg eu sa nu cred. Si am explicat. smile

#239 2009-12-14 00:18:34

Monica999
Hero member
Site

Cei care cred de dragul de a crede nu gresesc chiar atat de tare. 

"If you believe in God and turn out to be incorrect, you have lost
nothing -- but if you don't believe in God and turn out to be
incorrect, you will go to hell. Therefore it is foolish to be an
atheist."
Blaise Pascal

Nu zic ca e bine sa faci cum propune Pascal, dar mi se pare oarecum logic. Iti asiguri spatele in caz ca exista ceva lol

#240 2009-12-14 00:24:57

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Au contraire,pierzi multe daca crezi smile Te supui unei vieti traite in frica,urmand niste reguli stupide si ratand momente si ocazii ... suferi mustrari de constiinta. Practic vorbind,iti petreci viata asigurand puncte pentru afterlife. Cred ca e dezamagitor in cazul asta sa nu existe afterlife. In cazul meu,imi traiesc viata cum vreau. And if I'll go to hell,voi avea certitudinea ca a meritat cu prisosinta. smile

#241 2009-12-14 00:42:46

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Ceea ce spui tu merge cam pe aceeasi premisa, in opinia mea, cu urmatorea: de ce sa-mi fie frica de cancer si sa mananc sanatos toata viata ca sa nu fac cancer. mai bine mananc de la MC si ceafa de porc pana mor si daca e sa fac cancer la batranete barem stiu ca am trait cum am vrut.
Asa zici la tinerete si cand da peste tine cancerul iti blestemi zilele si te gandesti "de ce n-am avut grija de mine"

Nu e valabil numai pentru mancarea nesanatoasa, ci ma refer la un stil de viata dezordonat: baut, fumat, droguri, mancare nesanatoasa, prajeli si alte nenorociri.

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#242 2009-12-14 00:45:52

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Intelegi gresit. smile Nu fumez,nu beau,carne mananc rar,de droguri nu vreau s-aud. smile Prin 'a trai cum vreau eu' inteleg 'a trai cum imi dicteaza mie ratiunea si sentimentele,nu cum imi dicteaza Biblia/Koranul sau mai stiu eu ce alta carte'. Mi se pare gresit sa faci ce-ti spune cineva/ceva doar asa,de chestie. Pai atunci cu ce ne deosebim de animalele carora le zicem 'sezi' si care executa...?
Promovez ideea ca poti gandi pentru tine,nu tre' s-o faca altii. smile

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-12-14 00:46:56)

#243 2009-12-14 00:50:12

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

andra04 a scris:

[
4. De ce femeia nu are voie sa intre in biserica atunci cand are menstruatie? Nu Dumnezeu a lasat-o asa?

mie mi-a fost explicat asa: s-a hotarat asa pt ca in vremurile stravechi nu exista un mijloc de protectie corespunzator, cum avem noi azi absorbantele. tocmai de aceea ca femeia sa nu intre in Biserica si din intamplare sa ii curga sange, sa nu .. pateze Biserica de sange.. cam asta e ideea.

in ziua de azi... cel putin la mine in oras daca de ex esti nasa/mireasa/etc te duci la preot si iti zice ceva, o dezlegare. ceva de genu.
tin minte ca intr-o excurie in care trebuia sa ajung si la o manastire m-am dus la preot i-am zis ca plec si ca o sa mi vina sau ceva de genu si mi-a zis ca pot intra, asta dupa ce mi-a zis.. o rugaciune ceva, nu mai stiu tongue

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#244 2009-12-14 01:38:27

skumpi
Vizitator

ShineOfBlood a scris:

Au contraire,pierzi multe daca crezi smile Te supui unei vieti traite in frica,urmand niste reguli stupide si ratand momente si ocazii ... suferi mustrari de constiinta. Practic vorbind,iti petreci viata asigurand puncte pentru afterlife. Cred ca e dezamagitor in cazul asta sa nu existe afterlife. In cazul meu,imi traiesc viata cum vreau. And if I'll go to hell,voi avea certitudinea ca a meritat cu prisosinta. smile

mi-e greu sa cred ca o persoana care crede in Dumnezeu traieste toata viata in frica, nush ce reguli crezi ca urmareste si de ce crezi ca rateaza momente si ocazii ?!
Crezi sau nu in Dumnezeu nu cred ca te opreste sau iti sporeste ceva !
Tu spui ca nu crezi in Dumnezeu, inseamna ca pentru tine de Craciun nu s-a nascut nimeni iar De Paste nu a inviat nimeni...presupun ca nu ti cont de sarbatori sau Duminica faci treaba prin casa & co pentru ca ziua de Duminica a fost lasata de Dumnezeu pentru odihna...
Eu nu cred ca o persoana da de pomana de exemplu, cu singuru scop de a-si aduna "puncte" pentru viata de apoi, o face pentru ca asa simte si la fel o persoana nu-si bate joc de cineva din simplu motiv ca nu e bine sa o faci ci pt nu i se pare normal sa o faca dar nu pentru ca e oregula impusa de cineva !
Persoanele astea care sustin ca nu cred in Dumnezeu ar trebui sa nu aiba nici o regula, sa nu se ghideze dupa nimic, sa nu asculte de nici o porunca... in acceptiunea lor pot sa dea in cap oricui pentru ca oricum nu vor fi pedepsiti ca deh, Dumnezeu nu exista smile
Nush dar mie permiteti-mi sa ma indoiesc ca exista persoane care nu cred in Dumnezeu desi o afirma cu atata tarie;  cred ca toti credem mai mult sau mai putin ! Mie sa nu-mi spuna nimeni ca atunci cand esti intr-o situatie extrem de grea si nu stii ce sa faci sau intr-un moment de cumpana nu isi indreapta gandul care ceva divin....

Ultima oara a fost editat de skumpi (2009-12-14 01:41:10)

#245 2009-12-14 01:51:35

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Bai, dar eu intru in biserica cand "sunt pe stop" doar nu ma controleaza nimeni  rotfl  rotfl  rotfl

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#246 2009-12-14 02:14:35

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

aoleu ce ati despicat firu numa ca eu am zis ca m`ar inspaimanta sa traiesc vesnic lol

hjarta

#247 2009-12-14 02:27:22

skumpi
Vizitator

ahaaaaaaaaaaa
deci tu esti maru discordiei punish rotfl2

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.