homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari pe care ni le punem de mult...-11

#191 2009-10-23 11:29:22

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: intrebari pe care ni le punem de mult...

katami a scris:

GRESEALA TA ca mama se razbuna pe copilul tau, nu Dumnezeu

anne85 a scris:

atat binecuvantarea, cat si blestemul trec peste generatii si efectele lor pot fi resimtite de copii copiilor nostri

ma folosesc de citatele astea nu pt a cere socoteala celor care le-au scris (anne cel putin a si zis ca nu stie de ce e asa), ci pt a-mi formula intrebarile: CINE tine evidenta blestemelor/binecuvantarilor, cine are grija ca mereu dupa fapta sa vina si rasplata? daca d-zeu are grija de binecuvantari, de blesteme nu se poate ocupa decat diavolul, pt ca d-zeu e bun. si daca diavolul are grija ca blestemele sa se infaptuiasca, de ce nu-l impiedica d-zeu? 1. ori si d-zeu e de acord cu pedeapsa (si atunci nu e nemarginit de bun si iertator), ori 2. nu are putere sa-l opreasca pe diavol. voi ce ziceti? repet, intrebarea nu se adreseaza cuiva anume, ci e din seria "intrebari pe care ni le punem de mult". asta ca sa nu se simta nimeni atacat wink.

anne85 a scris:

sexul inainte de casatorie e considerat de Biblie "curvie"

oare biserica ia  in calcul si sexul numai cu persoana cu care urmeaza sa te casatoresti? daca un om in toata viata lui a facut sex cu o singura persoana si a facut-o din iubire, dar a facut-o si inainte de casatorie, tot "curvie" e? ok, casatorie = binecuvantarea primita de la d-zeu, in biserca... dar ma intreb: daca tot urma sa primesti binecuvantarea, cu ce ai pacatuit? ca nu ai asteptat? ca nu ai avut control, autostapanire? sau poti pune acest gen de "curvie" la egalitate cu tot ce face o prostituata care in cele din urma se casatoreste si se cuminteste smile, facand sex numai cu sotul ei?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-10-23 11:31:51)

#192 2009-10-23 13:46:15

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Foarte tari intrebarile tale, Anca90 ! Se vede ca te intereseaza lucrurile astea, tocmai de-asta o sa iti raspund ce cred eu.

Atat binecuvantarea, cat si blestemul ni le atragem singuri, prin faptele noastre. Nu e vorba de blestemele celor din jur, pentru ca eu, una, nu cred ca astea "se prind", cum se zice, de cei care au credinta cu adevarat in Dumnezeu. E vorba de blestemul care vine in urma pacatului, si Biblia, mai ales Vechiul Testament este plina de exemple de binecuvantari sau blesteme pe care oamenii si le atrag singuri.

1. Imi pare rau sa te dezamagesc, dar Dumnezeu mai si pedepseste din cand in cand. Nu tot timpul, ca daca ar fi asa ... si nu in functie de gravitatea pacatului, cum cred unii. Numai ca Noul Testament aduce o mare schimbare fata de Vechiul Testament al poporului Israel. Si anume venirea Domnului Isus si moartea sa pentru pacatosi, jertfa care ridica blestemul omenirii, pedeapsa noastra care a cazut peste El.
Crestinismul, in esenta lui, crede ca jertfa lui Isus este intalnirea dintre iubirea si dreptatea lui Dumnezeu.
Dar cred ca am mers cam departe avand in vedere intrebarile tale. Daca esti interesata de mai multe detalii, mai stam de vorba. puss

2. Legat de problema nr. 2, ai spus-o chiar tu insati : nu e vorba de persoana sau persoanele cu care se intampla sa pacatuiesti, e vorba de puterea de infranare ... sau nu.
Cat despre prostituate ... mai bine ma abtin ca aici parerea mea proprie nu e identica cu cea a Bibliei, eu am tendinta sa le judec, ceea ce nu e corect.

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-10-23 13:48:12)

gravida 35+ babyboy happydance

#193 2009-10-23 14:19:46

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

anca90 a scris:

katami a scris:

GRESEALA TA ca mama se razbuna pe copilul tau, nu Dumnezeu

anne85 a scris:

atat binecuvantarea, cat si blestemul trec peste generatii si efectele lor pot fi resimtite de copii copiilor nostri

ma folosesc de citatele astea nu pt a cere socoteala celor care le-au scris (anne cel putin a si zis ca nu stie de ce e asa), ci pt a-mi formula intrebarile: CINE tine evidenta blestemelor/binecuvantarilor, cine are grija ca mereu dupa fapta sa vina si rasplata? daca d-zeu are grija de binecuvantari, de blesteme nu se poate ocupa decat diavolul, pt ca d-zeu e bun. si daca diavolul are grija ca blestemele sa se infaptuiasca, de ce nu-l impiedica d-zeu? 1. ori si d-zeu e de acord cu pedeapsa (si atunci nu e nemarginit de bun si iertator), ori 2. nu are putere sa-l opreasca pe diavol. voi ce ziceti? repet, intrebarea nu se adreseaza cuiva anume, ci e din seria "intrebari pe care ni le punem de mult". asta ca sa nu se simta nimeni atacat wink.

da, Dumnezeu tine evidenta greselilor noastre... dar nu la modul "hai sa-l articulez si pe asta", ci la modul in care in lume exista acea dreptate divina, care este un mecanism "cu autoreglare": tu gresesti ceva, efectele greselii tale vor veni, PRIN INTERMEDIUL ALTUI INDIVID, ca reactie la ceea ce ai generat tu. si tu si individul ala aveti ceva de invatat din asta...

tu vezi chestiunile in termeni de "rasplata/pedeapsa".... dar logica asta duala e omeneasca. la Dumnezeu nu exista asa ceva... la fel cum fizica defineste intunericul ca LIPSA LUMINII, la fel, prin analogie, poti defini "raul" ca "lipsa binelui". Dumnezeu nu "te pedepseste".... ci, prin calea gresita pe care O ALEGI, ALEGI si consecinele ei, adica "lipsa binelui". le iei "la pachet". nu stiu daca ma fac inteleasa... ce vreau sa spun e ca noi gandim cum am invatat la scoala cu "sunt rau, primesc pedeapsa" (unde pedeapsa e, de fapt, asociata raului cu care se rasplateste raul). daca un criminal, sa zicem, se imbolnaveste de cancer... poate ca e sadic spus, dar boala lui nu e "pedeapsa", ci SANSA lui de a realiza ca ceva a luat-o hais la el in viata... sansa lui de a reveni pe calea spre Dumnezeu....

deci de acord cu anne aici... atat binecuvantarea, cat si blestemul, ni le atragem noi... si doar noi smile

sau poti pune acest gen de "curvie" la egalitate cu tot ce face o prostituata care in cele din urma se casatoreste si se cuminteste smile, facand sex numai cu sotul ei?

eu una ma indoiesc ca e asa... si, spre deosebire de anne, aici cred ca exista o diferentiere, o "ierarhizare" a pacatelor... atat obiectiva (a ucide este, in general, mai grav decat a fura, de exemplu), cat si una subiectiva (in mod aparent paradoxal, unui individ care se gandeste doar la mancare si sex i se vor ierta mai multe si mai usor.... pe principiul "atat il duce capul" (vezi pilda cu talantii)... pe cand unui individ elevat spiritual, orice greseala micuta i se va incarca mai greu, pt ca se presupune ca ar fi fost capabil sa o evite. si invers... un "frate risipitor" este considerat "intors" pt o fapta buna marunta, in timp ce unul mai "avansat" dpdv spiritual va trebui sa lupte mult mai mult si cu ispite mult mai profunde...)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#194 2009-10-23 14:35:28

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

concluzia: fii prost, ca e mai bine smile. glumesc.

interesante ideile. tummenupp

#195 2009-10-23 15:09:09

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

cum ar fi lumea asta daca nu ar exista minciuna?
ar fi mai bine? sau uneori e necesar sa minti...?

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Publicitate

loading...

#196 2009-10-23 15:23:40

katami
Platinum member

carmen_21 a scris:

cum ar fi lumea asta daca nu ar exista minciuna?
ar fi mai bine? sau uneori e necesar sa minti...?

pt mine nu exista asa ceva, "necesar sa minti"  neutral lumea ar fi muuuult mai buna fara minciuna. tin minte ca eram pe la inceputurile relatiei cu actualul sot si i-am marturisit ceva ce oricum n-ar fi avut de unde afla... pt ca asa am simtit eu ca e mai bine... si el mi-a zis aceeasi chestie, ca "mai bine nu-i spuneam". mie asta mi-a lasat un gust amar... adica prefer un adevar dureros unei minciuni frumoase........

anca, din pacate NU POTI refuza "talantul" dat smile un f bun prieten, om la vreo 50 si ceva de ani, spunea ca "cei care sunt cu capul deasupra multimii sunt tinte mai sigure pt orice atac. dar ei sunt acolo pt ca NU POT ALTFEL..."

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#197 2009-10-23 15:38:51

carmen_21
Insomniac member

stiu... am intrebat pt ca nici eu nu vad rostul minciunii hmm
unii ar numi asta naivitate, dar eu sunt f sincera, sau cel putin cu cei apropiati mie.
incerc sa nu i mint, pt ca mi se pare un gest f urat.

astept acelasi lucru si de la ceilalti, dar din pacate, sunt "la moda" minciunile frumos ambalate... cica adevarul ar rani...
pe mine una ma intareste...

Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2009-10-23 15:39:36)

#198 2009-10-23 20:59:02

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

minciuna... eu cred ca uneori e necesara. ma refer la tainurea unor lucruri. e mai bine sa nu stii tot, cateodata, si sa nu spui tot. ce nu stii nu te raneste. sunt lucruri pe care as vrea sa nu le fi aflat niciodata.

#199 2009-10-23 21:05:56

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Dar omiterea adevarului,sau schimbarea lui,fie si partiala,nu tot un fel de minciuna e? Si astea sunt lucruri care se intampla si fara intentie smile Deci fara nu s-ar putea...Natura umana nu ne permite sa tinem minte tot si sa zicem lucrurilor pe sleau,mai ales fara sa-i ranim pe cei din jur.
Ca sa dau un exemplu mai concret: prietena ta s-a imbracat ca dracu. Ti se pare ca arata ca o centurista. Iti cere parerea. Daca ii spui ca nu-ti place,nu e tocmai adevarat. Opinia ta de fapt e ca arata ca o centurista. smile Ati spune adevarul,in cazul asta?

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-10-23 21:07:55)

#200 2009-10-23 21:20:50

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Si eu prefer sa mi se spuna adevarul in fata, nu sunt de acord cu a mintii sau a ascunde lucruri importante, dar cate o minciuna nevinovata, care nu afecteaza pe nimeni, din cand in cand mai merge.
Unor persoane foarte apropiate cum ar fi din familie, imi permit sa le aspun adevarul in fata pentru ca stiu ca nu se supara, dar unei persoane straine de care nu imi pasa, nu i-as spune in primul rand pentru ca nu imi pasa, si in al doilea, nu stiu cum ar interpreta.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#201 2009-10-23 21:51:00

katami
Platinum member

ShineOfBlood a scris:

Dar omiterea adevarului,sau schimbarea lui,fie si partiala,nu tot un fel de minciuna e? Si astea sunt lucruri care se intampla si fara intentie smile Deci fara nu s-ar putea...Natura umana nu ne permite sa tinem minte tot si sa zicem lucrurilor pe sleau,mai ales fara sa-i ranim pe cei din jur.
Ca sa dau un exemplu mai concret: prietena ta s-a imbracat ca dracu. Ti se pare ca arata ca o centurista. Iti cere parerea. Daca ii spui ca nu-ti place,nu e tocmai adevarat. Opinia ta de fapt e ca arata ca o centurista. smile Ati spune adevarul,in cazul asta?

nu... dar as fi gasit o metoda indirecta, "politicoasa", de a-i exprima ca nu imi place (ceea ce e foarte adevarat, nu imi place cum se imbraca centuristele big_smile)

un exemplu care imi vine in cap: mi-a rasarit soacra din tari straine... si a inceput sa insire o gramada de chestii pe care le-a adus cu ea. printre care si un teanc de mileuri  acklad mie nu-mi plac deloc mileurile in casa, mi se par babesti... iar ea a inceptu sa ma intrebe (insistent) ce parere am despre unul sau altul. si a fost o conversatie de genul: ea: "iti place asta?" eu: "mmm... e lucrat cu migala" (ceea ce nu era o minciuna, ERA lucrat cu migala, dar nu-mi placea deloc. am evitat, da, sa-i spun ca nu-mi place... dar am facut-o sa priceapa fara sa o jignesc, pe ea sau gusturile ei. dovada faptul ca am scapat sa mi se faca un mileu cadou lol ).

eu repet... una e sa exprimi politicos ceva, alta e sa "omiti" intentionat chestii. si nu sunt de acord cu "ce nu stii, nu te raneste". pe mine ma raneste mai mult daca aflu ulterior chestii pe care cineva drag (sot, prieteni, parinti etc) le-a "tainuit" ca sa "nu ma faca sa sufar".... imi pierd increderea in respectivul. serios ca daca mi-ar veni sotul acasa si mi-ar spune: "stii, aseara te-am inselat si imi pare rau", l-as ierta pe loc fara resentimente... dar daca as afla din terte surse, iar el mi-ar nega, l-as lasa pe loc.

#202 2009-10-23 22:25:50

carmen_21
Insomniac member

cred ca fiecare om are conceptiile lui cu mintitul. eu apreciez f mult oamenii care nu mint, si aici nu vorbesc de sinceritatea aia brutala "vai ce oribila esti cu tricoul asta" - in asemenea situatii cel mai bine e sa spui dupa un timp "bai x, in ziua aia nu ti a stat chiar asa bine imbracata asa, azi iti sta mult mai bn "
sau ceva de genul.

ma refer la oamenii care nu inventeaza/exagereaza cu unele chestii, ma refer chiar si la cei care isi tin promisiunile,sau care nu promit nimic, tocmai pt a nu da gres.
eu am fost mereu mai "sensibiloasa", plangacioasa, fapt pt care  iubi si uneori ai mei au crezut ca "nu trebuie sa fiu ranita"  spranceana
c`mon, nu sunt handicapata  punish
aici e vorba mai mult de chestii ascunse

in orice caz, am vazut ca sunt multi carora le e rusine de anumite chestii si nu vorbesc de asta. am prieteni care nu mi zic ce se intampla in familia lor sau lucruri asemanatoare, tocmai pt ca se simt jenati.
si iubi, stiu ca a avut o situatie nasoala, ca bea taica-su, dar nu mi a zis niciodata nimic. ba cica ar fi fost totul ok. il cred ca ii e greu si rusine, dar sunt om si eu... inteleg

#203 2009-10-23 23:00:35

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Eu sunt o persoana exagerat de sincera. Sunt maestra cand vreau sa mint,dar nu imi place sa fac asta. Spun adevarul cat mai direct posibil. Uneori as vrea sa ma pot controla,totusi... pentru ca am ajuns sa ranesc oameni,si nu e that great cand se ajunge la asta.

#204 2009-10-23 23:46:56

carmen_21
Insomniac member

cel mai bine e sa fii sincer dar sa stii sa si minti big_smile
mie nu mi iese...  si daca imi iese, ma simt vinovata, intru intr-altele...

#205 2009-10-24 00:04:35

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

anne85 a scris:

parerea mea proprie nu e identica cu cea a Bibliei

la asta ma refeream si eu cand spuneam de pacate mari si mici. imi spuneam parerea, nu ce spune Biblia

hjarta

#206 2009-10-24 08:12:23

anne85
Full member

Katami :

"eu una ma indoiesc ca e asa... si, spre deosebire de anne, aici cred ca exista o diferentiere, o "ierarhizare" a pacatelor... atat obiectiva (a ucide este, in general, mai grav decat a fura, de exemplu), cat si una subiectiva (in mod aparent paradoxal, unui individ care se gandeste doar la mancare si sex i se vor ierta mai multe si mai usor.... pe principiul "atat il duce capul" (vezi pilda cu talantii)... pe cand unui individ elevat spiritual, orice greseala micuta i se va incarca mai greu, pt ca se presupune ca ar fi fost capabil sa o evite. si invers... un "frate risipitor" este considerat "intors" pt o fapta buna marunta, in timp ce unul mai "avansat" dpdv spiritual va trebui sa lupte mult mai mult si cu ispite mult mai profunde...)

"

Kata, pe cuvantul meu daca eu am inteles ceva din ce voiai tu sa spui aici, no offense ! lol

Mai, treaba cu pacate MARI si MICI am inventat-o noi oamenii, la Dumnezeu nu exista asa ceva, asta e clar ! Si cel mai bun exemplu e talharul de pe cruce care statea alaturi de Domnul Isus. Stii cam ce faceau talharii pe vremea aceea ? Iti spun eu : furau, violau, ucideau. Si astea sunt cele mai grave pacate in viziunea noastra, nu ?
Ei bine, stii cat i-a luat Domnului Isus ca sa il ierte si sa stearga toate astea cu buretele ? "ASTAZI vei fi cu Mine in rai".  Si daca ne gandim bine tot in rai, in acelasi rai, sunt si Avraam, Isaac, Iacov ... toti patriarhii Vechiului Tastament si toti sfintii din Noul Testament. Asta ca sa explic de ce Dumnezeu nu vede lucrurile din perspectiva noastra. NOUA ne este mai usor sa iertam si sa intelegem pacatele "mai mici" decat pe cele "mari".

Sa nu ma intelegi gresit, nici mie nu imi plac ucigasii, hotii, violatori si ... prostituatele, asa cum am spus-o mai devreme ! smile

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-10-24 08:18:34)

#207 2009-10-24 10:37:21

katami
Platinum member

da, de acord cu tine ca Dumnezeu iarta orice si la El totul e posibil... eu ma refereram la EFORTUL pe care trebuie sa-l faca unul mai "spiritualizat" fata de un talhar, de exemplu. talharul, la prima "licarire" de bunatate, este primit... pt ca, deja, SI-A DEPASIT CONDITIA. pe cand cineva care cunoaste legile spirituale va avea  mai mult de luptat... cum se spune, fiecaruia i se da CAT POATE DUCE.

(acu a nu se intelege ca solutia e sa devenim toti ca talharii... fiecare pleaca de undeva, respectiv de la "talantii" primiti... la nastere, prin educatie, mediul in care au fost "plasati" etc. chestii pe care nu poti sa le negi pt ca asa ai tu chef).

#208 2009-10-24 10:49:17

anne85
Full member

Dap, corect, asa mai vii de-acasa ! big_smile
E clar ca fiecare va fi judecat in functie de cata cunostinta despre pacat a acumulat si pe care a ignorat-o ori de cate ori  a ales sa pacatuiasca. Cred ca la asta te referi si tu ...

Buun, destul, ca dupa aceea o sa fim acuzate ca suntem offtopic. puss

#209 2009-11-10 22:13:41

mayra19
Sr. member
Inregistrat: 2009-05-28

cum reuşeşte un cocoş s-o "lase gravidă" pe o găină doar suindu-se pe ea? lol
cum se face pui din oul ală pur si simplu numai dacă stă la căldură?

Voi fii mereu lângă tine hjarta La rău şi la bine hjarta Când ai nevoie de mine hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.