|
Nu esti logat.
Intrebari pe care ni le punem de mult...-11#191 2009-10-23 11:29:22
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...
ma folosesc de citatele astea nu pt a cere socoteala celor care le-au scris (anne cel putin a si zis ca nu stie de ce e asa), ci pt a-mi formula intrebarile: CINE tine evidenta blestemelor/binecuvantarilor, cine are grija ca mereu dupa fapta sa vina si rasplata? daca d-zeu are grija de binecuvantari, de blesteme nu se poate ocupa decat diavolul, pt ca d-zeu e bun. si daca diavolul are grija ca blestemele sa se infaptuiasca, de ce nu-l impiedica d-zeu? 1. ori si d-zeu e de acord cu pedeapsa (si atunci nu e nemarginit de bun si iertator), ori 2. nu are putere sa-l opreasca pe diavol. voi ce ziceti? repet, intrebarea nu se adreseaza cuiva anume, ci e din seria "intrebari pe care ni le punem de mult". asta ca sa nu se simta nimeni atacat .
oare biserica ia in calcul si sexul numai cu persoana cu care urmeaza sa te casatoresti? daca un om in toata viata lui a facut sex cu o singura persoana si a facut-o din iubire, dar a facut-o si inainte de casatorie, tot "curvie" e? ok, casatorie = binecuvantarea primita de la d-zeu, in biserca... dar ma intreb: daca tot urma sa primesti binecuvantarea, cu ce ai pacatuit? ca nu ai asteptat? ca nu ai avut control, autostapanire? sau poti pune acest gen de "curvie" la egalitate cu tot ce face o prostituata care in cele din urma se casatoreste si se cuminteste , facand sex numai cu sotul ei? Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-10-23 11:31:51) Offline #192 2009-10-23 13:46:15
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...Foarte tari intrebarile tale, Anca90 ! Se vede ca te intereseaza lucrurile astea, tocmai de-asta o sa iti raspund ce cred eu. Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-10-23 13:48:12) 35+ babyboy Offline #193 2009-10-23 14:19:46
da, Dumnezeu tine evidenta greselilor noastre... dar nu la modul "hai sa-l articulez si pe asta", ci la modul in care in lume exista acea dreptate divina, care este un mecanism "cu autoreglare": tu gresesti ceva, efectele greselii tale vor veni, PRIN INTERMEDIUL ALTUI INDIVID, ca reactie la ceea ce ai generat tu. si tu si individul ala aveti ceva de invatat din asta...
eu una ma indoiesc ca e asa... si, spre deosebire de anne, aici cred ca exista o diferentiere, o "ierarhizare" a pacatelor... atat obiectiva (a ucide este, in general, mai grav decat a fura, de exemplu), cat si una subiectiva (in mod aparent paradoxal, unui individ care se gandeste doar la mancare si sex i se vor ierta mai multe si mai usor.... pe principiul "atat il duce capul" (vezi pilda cu talantii)... pe cand unui individ elevat spiritual, orice greseala micuta i se va incarca mai greu, pt ca se presupune ca ar fi fost capabil sa o evite. si invers... un "frate risipitor" este considerat "intors" pt o fapta buna marunta, in timp ce unul mai "avansat" dpdv spiritual va trebui sa lupte mult mai mult si cu ispite mult mai profunde...) Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #194 2009-10-23 14:35:28
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...concluzia: fii prost, ca e mai bine . glumesc. Offline #195 2009-10-23 15:09:09
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...cum ar fi lumea asta daca nu ar exista minciuna? Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end. Offline Publicitateloading...
#196 2009-10-23 15:23:40
pt mine nu exista asa ceva, "necesar sa minti" lumea ar fi muuuult mai buna fara minciuna. tin minte ca eram pe la inceputurile relatiei cu actualul sot si i-am marturisit ceva ce oricum n-ar fi avut de unde afla... pt ca asa am simtit eu ca e mai bine... si el mi-a zis aceeasi chestie, ca "mai bine nu-i spuneam". mie asta mi-a lasat un gust amar... adica prefer un adevar dureros unei minciuni frumoase........ Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #197 2009-10-23 15:38:51
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...stiu... am intrebat pt ca nici eu nu vad rostul minciunii Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2009-10-23 15:39:36) Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end. Offline #198 2009-10-23 20:59:02
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...minciuna... eu cred ca uneori e necesara. ma refer la tainurea unor lucruri. e mai bine sa nu stii tot, cateodata, si sa nu spui tot. ce nu stii nu te raneste. sunt lucruri pe care as vrea sa nu le fi aflat niciodata. Offline #199 2009-10-23 21:05:56
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...Dar omiterea adevarului,sau schimbarea lui,fie si partiala,nu tot un fel de minciuna e? Si astea sunt lucruri care se intampla si fara intentie Deci fara nu s-ar putea...Natura umana nu ne permite sa tinem minte tot si sa zicem lucrurilor pe sleau,mai ales fara sa-i ranim pe cei din jur. Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-10-23 21:07:55) Offline #200 2009-10-23 21:20:50
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...Si eu prefer sa mi se spuna adevarul in fata, nu sunt de acord cu a mintii sau a ascunde lucruri importante, dar cate o minciuna nevinovata, care nu afecteaza pe nimeni, din cand in cand mai merge. „Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.” Offline #201 2009-10-23 21:51:00
nu... dar as fi gasit o metoda indirecta, "politicoasa", de a-i exprima ca nu imi place (ceea ce e foarte adevarat, nu imi place cum se imbraca centuristele ) Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #202 2009-10-23 22:25:50
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...cred ca fiecare om are conceptiile lui cu mintitul. eu apreciez f mult oamenii care nu mint, si aici nu vorbesc de sinceritatea aia brutala "vai ce oribila esti cu tricoul asta" - in asemenea situatii cel mai bine e sa spui dupa un timp "bai x, in ziua aia nu ti a stat chiar asa bine imbracata asa, azi iti sta mult mai bn " Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end. Offline #203 2009-10-23 23:00:35
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...Eu sunt o persoana exagerat de sincera. Sunt maestra cand vreau sa mint,dar nu imi place sa fac asta. Spun adevarul cat mai direct posibil. Uneori as vrea sa ma pot controla,totusi... pentru ca am ajuns sa ranesc oameni,si nu e that great cand se ajunge la asta. Offline #204 2009-10-23 23:46:56
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...cel mai bine e sa fii sincer dar sa stii sa si minti Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end. Offline #205 2009-10-24 00:04:35
la asta ma refeream si eu cand spuneam de pacate mari si mici. imi spuneam parerea, nu ce spune Biblia Offline #206 2009-10-24 08:12:23
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...Katami : "eu una ma indoiesc ca e asa... si, spre deosebire de anne, aici cred ca exista o diferentiere, o "ierarhizare" a pacatelor... atat obiectiva (a ucide este, in general, mai grav decat a fura, de exemplu), cat si una subiectiva (in mod aparent paradoxal, unui individ care se gandeste doar la mancare si sex i se vor ierta mai multe si mai usor.... pe principiul "atat il duce capul" (vezi pilda cu talantii)... pe cand unui individ elevat spiritual, orice greseala micuta i se va incarca mai greu, pt ca se presupune ca ar fi fost capabil sa o evite. si invers... un "frate risipitor" este considerat "intors" pt o fapta buna marunta, in timp ce unul mai "avansat" dpdv spiritual va trebui sa lupte mult mai mult si cu ispite mult mai profunde...) " Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-10-24 08:18:34) 35+ babyboy Offline #207 2009-10-24 10:37:21
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...da, de acord cu tine ca Dumnezeu iarta orice si la El totul e posibil... eu ma refereram la EFORTUL pe care trebuie sa-l faca unul mai "spiritualizat" fata de un talhar, de exemplu. talharul, la prima "licarire" de bunatate, este primit... pt ca, deja, SI-A DEPASIT CONDITIA. pe cand cineva care cunoaste legile spirituale va avea mai mult de luptat... cum se spune, fiecaruia i se da CAT POATE DUCE. Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #208 2009-10-24 10:49:17
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...Dap, corect, asa mai vii de-acasa ! 35+ babyboy Offline #209 2009-11-10 22:13:41
Re: intrebari pe care ni le punem de mult...cum reuşeşte un cocoş s-o "lase gravidă" pe o găină doar suindu-se pe ea? Voi fii mereu lângă tine La rău şi la bine Când ai nevoie de mine Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|