homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ganglioni-21

#381 2011-08-25 22:30:23

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: ganglioni

nadiaanca a scris:

as dori sa iau si eu legatura in particular cu cineva dintre voi, as dori niste sfaturi...moksha, daca nu te deranjeaza, as dori mult sa pot vorbi cu tine.observ ca esti f draguta si de asemenea f informata...te rog lasa un mesaj pe forum.multumesc frumos.

scrie-mi un mail smile

#382 2011-08-25 22:54:23

nadiaanca
Membru
Inregistrat: 2011-08-25

ai primit email ul meu?

#383 2011-10-23 19:37:04

flavia23
Membru
Inregistrat: 2011-10-23

mi-au aparut niste galme in zona inghinala... in dreapta
ma doare ff rau
nu se pot stoarce si nici nu au vreo culoare.
sunt f speriata sad
are cineva idee ce ar putea fi? sunt exact pe linia chilotului si-l pot prinde cu degetele! ma sperie de moarte

#384 2011-10-24 17:15:26

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Nu te speria, stai putin sa lamurim, sa o luam simplu. Ai vreun cos in partea dreapta, de exemplu ?

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#385 2011-11-30 20:37:58

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Fetelor..sunt super speriata..am o durere maxima inghinala,care nu ma lasa sa dorm noaptea,si am facut ecografie de parti moi,si mi s-a spus ca am cateva adenopatii,scrie aspect reactiv inflamator,cu dimensiuni mai mari pe parte dreapta 15mm,fata de 11.5mm(aici normal),cat masaora pe piciorul stang..deci eu am durerea pe piciorul drept,inghinal..ma gandesc la ce este mai rau..o sa ma duc si la medic..dar ma gandesc de la ce poate fi ,si asa dureros..o fi oare de la ei,ca nu sunt f mari de abia ii palpez..si de la ce?Am facut analize la sange,sunt toate ok..deci sunt praf si ma chinuie si durerea asta..,sa fie oare de la ei?Analize la secretie,am tot facut ca am avut nite probleme,cu ureaplasma in iarna,acum am parca o secretie mai abundenta..dar nu stiu daca e de la asta.. am fost cuminte de atunci..

Ultima oara a fost editat de eueu10 (2011-11-30 21:16:14)

pc

Publicitate

loading...

#386 2011-11-30 21:19:21

taisia
New member
Inregistrat: 2009-05-07

Buna !
Stiu ca nu este f placut, dar nici nu trebuie sa te alarmezi inainte de a sti ce este, imi pare rau ca te deranjaza ....dar hai sa o luam cu binisorul, gandurile sunt f multe si chiar daca iti raspundem noi aici cate ceva nu insemna ca stim ce este, sti exista un proverb care spune "de toata lumea sa sculti dar din minti sa nu iti iesi"
ok......daca ai facut ecografie si s-a constatat ca sunt putin inflamati ganglionii cred ca ai primit si un tratament in urma cauia ar trebui teoretic sa se linisteasca durerea, apoi trebuie sa mergi iarasi la medic, daca totusi simptomele persista parerea mea este ca trebuie sa faci un  CT care te va lamuri perfect, dar pana atunci sa nu dramatizam situatia si nici prea multe ganduri negre sa ne facem, mai ales tu.
Oricum doar medici te vor lamuri cel mai bine despre ce este vorba, noi doar spunem o parere, uneori din experientele traite.
Sanatate multa si sa auzim numai lucruri bune!

#387 2011-11-30 22:20:16

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Mersi mult pt raspuns,am fost mai intai la medicul chirurg,pt ca nu stiam ce este,si apoi m-a trimis la eco..nu am primit nici un tratament,ca a fost prea tarziu sa ma mai intorc la medic,si ma voi duce vineri..probabil o sa ma puna sa fac,fel de fel de analize,ce am citit pe aici,postarile anterioare ca asa se procedeaza,am luat eu un Fastum gel,dar fara efect..problema mea este si durerea,care nu ma lasa deloc,mai ales noaptea cand stau linistita,ma injunghie,si vad pe aici ca majoritatea nu sunt dureroase,sau nu la nivelul asta..o sa vad ce o sa fac in continuare,sper sa fie bine..dar na stii cum este,ce am citit pe net,te ingrozeste,cate boli poate da o adenopatie,si dintre cele mai urate..

pc

#388 2012-03-17 21:15:31

cuppycake
Full member
Inregistrat: 2008-12-19

M-a apucat dintr-o data o durere foarte puternica pe toata partea stanga a fetei: masele, tampla, ochi, ureche. Deasemenea, dupa ureche se simte ganglionul (cred) destul de inflamat. Fiind sambata seara habar n-am unde m-as putea duce. Am luat un nurofen, sper sa ma lase putin durerea. Alte sfaturi? va rog..

#389 2012-03-17 21:16:59

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

sa nu fi facut otita... zic si eu.  deocamdata in afara de calmante-analgezice, nu ai ce lua altceva...
mai poti pune ceva cald acolo, gen o pernuta incalzita...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#390 2012-03-17 21:19:28

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, antiinflamatoare deocamdata
masele de minte ai ? eu asa patesc periodic, cand maseaua mea de minte se decide sa mai creasca un pic, cu ganglioni si tot tacamul

#391 2012-03-17 21:27:22

cuppycake
Full member
Inregistrat: 2008-12-19

Otita am avut cand eram mica, nu se face de doua ori, nu? Si masele de minte am... m-a lasat un pic durerea, luni o sa merg la medicul de familie sa vad unde ma indruma.. Multumesc!

#392 2012-03-17 21:30:34

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

otita poti face de multe ori.
oreionul in principiu il faci odata si bine.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#393 2012-03-18 18:04:27

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

oreionul il faci la o ureche si il poti face si la cealalta dupa ani si ani de zile asa stiu eu. n-am auzit niciodata sa-l faci la ambele o data si mi se tot spunea cand am facut ca il mai pot face o data.

#394 2012-04-01 12:29:05

Ariana20
New member
Inregistrat: 2010-02-19

Buna!
Acum vreo 2 luni mi-a aparut un nodul la nivelul axilei cam de 1 cm si ceva in diametru fara nici un fel de durere. Mi-am zis ca probabil e de la deodorante si am asteptat sa se vindece, insa e tot acolo. Am tot citit pe internet despre ganglioni si m-am cam speriat. O sa ma duc la medic cat de curand insa as vrea sa va intreb daca poate fi vorba de ceva grav. Vreau cateva pareri, va rog. Am destule probleme din cauza carora abia mai dorm noaptea, as vrea macar sa inlatur una din ele. Va multumesc!

Doing wrong, always want to return...but sometimes you realise that there is no going back...

#395 2012-04-01 20:10:04

taisia
New member

Darga mea, orice ti-am spune noi sunt doar pareri, nimeni de aici nu poate sa-ti spuna nimic concret, cel mai bine este sa mergi la medic si sa te inarmezi cu multa rabdare.
Cel mai bine este sa nu mai cititi nimic decat dupa ce aveti un diagnostic, stiu ca este greu dar se poate daca vrei.
Sanatate multa si bafta!

Ultima oara a fost editat de taisia (2012-04-01 20:11:02)

#396 2012-04-08 02:56:00

DianaMihaela
Membru
Inregistrat: 2012-04-08

Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Tatal meu are ganglioni umflati in zona gatului de 14 ani si pana acum nu l-am deranjat cu nimic. In ianuarie 2012 i-a scazut hemoglobina sub 4 si a ajuns la urgente si a fost internat la sectia hematologie. I s-au facut analize ale sangelui, ecografii, consultatie orl si i s-a depistat o anemie severa si adenopatii latero cervicale drepte. Sunt tare ingrijorata caci nu mai are forta in trup, se simte sleit de puteri, iar medicul l-a constrans sa faca biopsie. As vrea sa il vada si alti medici, ma gandesc ca se poate depista cauza si in alt mod...daca timp de 14 ani acestia nu l-au deranjat cu nimic, ce ar fi putut determina agravarea starii lui de sanatate? Imi puteti da un sfat, o informatie, un contact al unui medic hematolog bun din orice oras din tara sau chiar si din afara daca e nevoie? Va multumesc nespus pentru orice ajutor!

#397 2012-04-09 19:59:37

taisia
New member

Buna!
Voi continua sa scriu la acest subiect, pentru din pacate ma lupt de 4 ani de zile cu o boala datorata unui singur ganglion care a crescut fara alte simptome unui om care nu a fost in viata lui bolnav pana aici?? sad
Imi pare rau ca te confrunti cu o situatie grea, parerea mea este ca medicul nu a gresit cu nimic, nu cred ca este o drama ca a facut o biopsie pentru ca oricum numai asa stie ce tratament trebuie urmat, se mai poate face si un CT, dar numai biopsia spune exact despre ce celule este vorba si deci in consecita medicul stie ce tratament trebuie urma.
Daca nu a avut nimic pana acum asta nu inseamna ca totul era in ordine atata timp cat acest ganglion nu era in limite normale, probabil organismul a luptat mereu cu ceva  care era in neregula,iar acum nu mai poate sa faca fata, deci trebuie ajutat.
Cred ca ai citit destul si tu de ganglioni si cat de importanti sunt pentru sistemul imunitar al organismului, as putea spune sunt cei mai importanti?????ganglionii limfatici sint adevarate relee de aparare, grupari de celule limfatice si macrofagice, localizati pretutindeni in organism - la suprafata organismului: pe git, in jurul claviculei, in regiunea axilara si in regiunea inghinala sau in profunzime - in torace sau abdomen. Cresterile in volum ale unor grupe ganglionare de la suprafata corpului care se pot constata cu privirea sau prin pipait si care sint produse de marirea ganglionilor limfatici, se numesc adenopatii. Adenopatia poate fi sau nu dureroasa, insotita sau nu de febra, dar in toate situatiile este un semn de boala, deoarece in mod normal ganglionii nu pot fi simtiti prin pipait. ?

Nu este nicio problema daca te duci la mai multi medicii, problema este ca nu trebuie sa amani prea mult  vizitele la medic si sa te hotarasti la cel care iti explica cel mai bine despre ce este vorba si ce trebuie sa faci si care sunt consecintele in orice situatie.
Sanatate multa!

#398 2012-04-20 03:34:32

DianaMihaela
Membru
Inregistrat: 2012-04-08

Multumesc frumos pentru raspunsul si timpul dumneavoastra. Nu a facut biopsie, dar nu am vrea sa o facem, am auzit prea multe cazuri, chiar din orasul nostru, din pacate nici unul din ele nu a dat rezultate, in scurt timp au recidivat si au condus la deces. Tata spune ca are din armata un furuncul la coada, ce se infecteaza cam la interval de 5 ani...nu stim ce e cu el, acum 5 ani a eliminat si mult par din locul unde se formeaza cu toate ca este sub piele. Am cautat pe internet si am gasit ca ar avea legatura cu inflamarea ganglionilor limfatici. Imediat dupa tratamentul medicamentos din spital din ianuarie 2012 acesta a produs iar puroi. Povestindu-i toate acestea doctorului el a spus ca nu are nicio legatura. Mi-e tare greu sa inteleg cum nu se poate depista sursa de infectie din organism ce a dus la marirea ganglionilor. In urma biopsiei nu se poate afla decat de ce natura sunt si de aici sa decida tratamentul. Dar sursa lor nefiind depistata tratarea efectului nu e cea mai dorita solutie. Din informatiile pe care le aveti, credeti ca poate si acel furuncul cauza? Daca ar fi alta cum s-ar putea descoperi? Va multumesc!
Multa sanatate!

#399 2012-04-20 12:14:09

taisia
New member

Nu sunt de acord cu tine, in urma biopsiei se poate afla ce boala ai, biopsia nu modifica nu nimic ce este in corp, evident este doar o parere, fiecare face cum doreste.
Daca nimieni pana acum nu a aflat care este sursa imbolnavii ganglionilor imi este greu sa cred ca o vom afla curand, (statistica arata ca anual exista 130000 de cazuri )nu suntem singurii la care adenopatiile apar fara simptome si fara sa ai nimic niciodata si asta o spun din proprie experienta.
Eu nu stiu ce diagnostic a pus medicul, daca este un furuncul sau o alta boala, din descrierile tale si din cate stiu eu poate sa fie un chist pilonidal (este doar o parere, nu trebuie sa fie si adevarat), iar suarsa de infectie se poate depista prin analize  de specialitate si daca nu vrei biopsie se poate face si un CT, care cred eu este foarte concludent.
Vreau sa mai precizez ceva, probabil ca vor mai citi altii, sa stiti ca orice boala trebuie tratata si chiar daca celulele sunt de natura maligna asta nu inseamna ca in secunda doi mori si gata, orice boala care intra in corp este ireversibila (ex: boala de inima, diabetul....). Medicina a evoluat mult si sunt foarte multe cazuri in care un tratament facut la timp si cu ce trebuie, face ca  oameni acestia sa aiba o viata normala. Cancerul, acum este o boala ca oricare alta care poate fi tinuta sub control si de multe ori omul bolnav nu mare de aceasta boala ci de cu totul alceva.
Multa sanatate tuturor si astept vesti bune!

Ultima oara a fost editat de taisia (2012-04-20 12:15:57)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.