homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-24

#438 2010-01-26 22:36:06

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: voi credeti in dumnezeu?

Lol, ce pot spune, daca tie ti-e mai usor sa crezi ca totul a fost creat in 7 zile, nu in milioane de ani nu pot spune decat rotfl2

Cat despre ziua de odihna ce pot spune, nu are un motiv stiintific, in afara de faptul ca orice fiinta vie are nevoie de odihna.

#439 2010-01-26 22:51:57

PaveLL
Full member
De la: In inima fanilor..
Inregistrat: 2009-07-29

Pesemne ca ceea ce zice religia cum ca au trecut 4000 de anii de la facerea pamantului se bazeaza in mod sigur pe plecarea de la un punct in care au aparut primele scrieri ale vreunei religii astfel de acolo dandu-se startul smile Cert e ca nu m-am interesat prea mult despre acest detaliu fiindca nu ma intereseaza dar tin sa-ti spun ca disparitia dinozaurilor a avut loc acum 65 de milioane de ani. Mult, nu !? Mai ales cand ne gandim ca daca ar fi sa ne luam dupa biblie Pamantul exista doar de 6000 de ani. Datarea oaselor gasite se face cu Carbon 14 deci ceea ce zice biblie e cam bullshit iar de aici nu putem deduce decat Myth Busted !

I have the simplest tastes. I'm always satisfied with the very best.

#440 2010-01-26 22:59:59

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Pako a scris:

PS: extra,nu mi-ai raspuns la o intrebare anterioara..

Pako a scris:

OFFTOPIC: cu toata seriozitatea,esti preot,calugar sau vreo somitate in domeniu?

Scuze, dar cred ca am sarit in graba peste intrebare. smile
Nu sunt nici preot, si nici calugar -si nici in devenire nu sunt. Nici macar o "somitate" in domeniu nu sunt.
Cine vrea sa inteleaga Scripturile trebuie mai intai sa Il cunoasca pe Autorul lor. Prin Duhul Sfant au fost scrise(2Timotei 3:16).
Ele trebuiesc citite in dorinta de a-L cunoaste pe Dumnezeu. El va da Duhul Sau peste acela care va fi sincer, si astfel va fi in stare omul sa inteleaga cu adevarat atat insemnatatea, cat si puterea pe care o are Cuvantul Scris al lui Dumnezeu.
In felul acesta omul ajunge sa fie duhovnicesc si in stare sa inteleaga voia lui Dumnezeu.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#441 2010-01-26 23:25:23

extra
Banat

PillBlast a scris:

Lol, ce pot spune, daca tie ti-e mai usor sa crezi ca totul a fost creat in 7 zile, nu in milioane de ani nu pot spune decat rotfl2

Cat despre ziua de odihna ce pot spune, nu are un motiv stiintific, in afara de faptul ca orice fiinta vie are nevoie de odihna.

In nici un caz nu extrag doar portiuni din Biblie. Spune clar in porunca a 4-a : "Caci in sase zile a facut Dumnezeu cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele..."(Exod 20:11) Categoric zilele acestea au fost literale, si nici macar milenare(2Petru 3:8).

andrei999, o sa iti raspund si tie (sper sa am timp maine). smile

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#442 2010-01-26 23:28:27

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Scopul religiei a fost acela de a ne face pe toti altruisti, mai buni, ca sa putem traii in societate, si sa ducem civilizatia mai departe.
In natura omului, pe langa altele, e si raul, egoismul, cruzimea. Ori daca nu ar fi existat o societate, si frica de ceva care e mai presus de noi ne-am fi mancat intre noi la figurat, bineinteles, ar fi fost pe pamant numai razboaie si lupte.
Toate astea exista oricum, dar inchipuiti-va ce ar fi daca nu ar exista frica de o pedeapsa, oricare ar fi ea, de Dumnezeu, de excluderea din societate, etc... toate astea au avut initial scopul de a "ne tine in frau" pentru a traii cu totii intr-o lume mai buna.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Publicitate

loading...

#443 2010-01-27 08:54:12

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Am sa raspund aici la acuzele care mi se aduc, ca dincolo eram offtopic rau de tot ...

Pill, nu te mai enerva asa, ca n-ai motiv, crede-ma ... Da, probabil m-am exprimat putin cam "violent" la celalalt topic si am si gresit, pe rug nu ii ardeau pe homosexuali & co si nici nu ii omorau cu pietre ... aia erau CRESTINII. Homosexualii erau iubiti, ca si in ziua de azi ... tongue

Da, nu imi plac homosexualii, e foarte simplu si nu ma tem sa o spun, in spatele unui monitor sau in public.
In alta ordine de idei, se poate ca alaturarea lor cu pedofilii sau zoofilii sa nu fi fost chiar cea mai potrivita, dar, din punctul meu de vedere, toate sunt DEVIATII de la normalitate, normalitatea asa cum o inteleg eu.
Repet, pentru mine normalitate = barbat si femeie, nu barbat si barbat, barbat si purcica, barbat si oita ... sau mai stiu eu ce. Homosexualitatea nu e o boala sau un destin prestabilit, e o ALEGERE. Daca aveti de gand sa imi sariti in cap si pentru asta, n-aveti decat ... Eu oricum nu mai raspund la provocari josnice (vezi Alexa, care a si primit ban). E usor sa jignesti cand nu ai argumente sa sustii ce spui, eu cred ca am argumentat suficient in cele de mai sus repulsia mea fata de homosexuali.
Si, inca o data, poti sa fii de acord sau nu, pot sa iti placa homosexualii sau nu ... ei bine, mie imi provoaca repulsie.

Cat despre crestinism si masurile "violente" cu care cred unii ca ar trebui sa fie pedepsiti homosexualii, sau despre intrebarea cum se impaca crestinul din mine cu repulsia asta puternica fata de homosexuali ... in Biblie, pentru cei interesati, in Genesa, este descrisa distrugerea cetatilor Sodoma si Gomora, care au ars din temelii. Dumnezeul crestinilor a trimis foc din cer peste ei si ghici pentru ce ...

Bun, si cam aici se incheie tot ce aveam eu de spus pe tema asta sau la topicul asta ... Nu mai continuati cu provocarile, prefer sa nu mai raspund, mai ales ca mi s-a atras si mie atentia de catre o moderatoare a forumului ca sunt prea extremista. Nah, ce sa faci, daca nu-ti plac homosexualii esti extremist ...
Apropo, discutati si cu Extra pe tema asta, el va poate aduce si citate biblice, sau alte lamuriri cu privire la problema asta : crestinism versus homosexualitate sau, mai bine, Dumnezeu versus homosexualitate ...

Ultima oara a fost editat de anne85 (2010-01-27 09:03:08)

gravida 35+ babyboy happydance

#444 2010-01-27 11:38:12

Monica999
Hero member
Site

Oamenii sunt impotriva homosexualitatii, si crede-ma homosexualitatea nu este o alegere. Oricum, nu are sens sa dicut cu tine, sau cu extra despre asta.

#445 2010-01-27 11:49:54

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

extra a scris:

In total pamantul ar avea 6 mii de ani, si nu milioane de ani asa cum am vazut eu pe discovery neutral

Ai dovezi in sensul asta?

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#446 2010-01-27 11:54:53

Pako
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2010-01-04

alinda a scris:

extra a scris:

In total pamantul ar avea 6 mii de ani, si nu milioane de ani asa cum am vazut eu pe discovery neutral

binenteles,o sa-ti scrie o pagina intreaga de nimicuri,pe care n-o sa o citeasca nimeni..si deci,uite dovezile bang

Anyone can die.Stare into death's eyes but have the courage to live.

#447 2010-01-27 12:21:09

nimenialtu
Full member
Inregistrat: 2009-09-13

extra a scris:

E bine ca ai mutat subiectul aici.

Cum ramane cu ziua de odihna? Eu cre c azilele creatiunii au fost literale. Caci a saptea zi este ziua de odihna. Si este atat de importanta, incat Dumnezeu a  pus-o express in Decalog; este porunca a 4-a.
"Adu-ti aminte de ziua de odihna ca s-o sfintesti. Sa lucrezi sase zile. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau..."
Pai cand sa imi aduc aminte? Peste 7 milioane de ani de la creatiune?

""Geneza spune ca a aparut materie din nimic, Stiinta spune ca tot universul a aparut din expozia punctului ala."" -asta o gasesc ca o contradictie.
Totusi, Dumnezeu "zice si se face; porunceste, si ce porunceste ia  fiinta." Dar stiinta daca nu are ceva la baza, nu poate face nimic.

""Dupa au aparut animalele din apa, dupa cele din aer ( Intr-adevar, totul a evolut in apa, de la o fiinta cu o singura celulta, la pesti, dupa amfibieni etc)"" -nu au aparut, toate au fost create.

""Dupa au aparut animalele de pe pamant ( amfibienii au evoluat in reptile , dinozauti si asa mai departe)"" -nici-un animal nu a evoluat intr-un altul; fiecare animal a fost creat in parte.

Mai departe vreau sa mentionez ca Biblia vorbeste despre faptul ca de la intemeierea lumii si pana la Domnul Iisus(e.n) au fost aproximativ 4mii de ani; iar de la Domnul Iisus pana astazi stim ca sunt aproximativ 2010 ani.

Biblia zice si Bilblia drege, de aia pamantul era plat pana de curand, de aia totul se invartea in jurul pamantului tot pana de curand si cine nu credea asta era facut shaorma crestina.

Daca pamantul nu are milioane de ani cum explici tu fosilele dinozaurilor?

Si daca stiinta are intrebari care nu si-au gasit raspunsul in stiinta pana acum, nu inseamna ca acel raspuns e Dumnezeu.

What's the best thing about a blow job?
Ten minutes of silence.

http://27.media.tumblr.com/tumblr_lio9k … o1_500.jpg big_smile

#448 2010-01-27 12:21:42

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

anne85 a scris:

Homosexualitatea nu e o boala sau un destin prestabilit, e o ALEGERE.

NU INTOTDEAUNA. exista oameni care se nasc cu o deviatie psihica sau endocrina, ce ii impinge catre homosexualitate. acesti oameni nu aleg sa fie homosexuali, ci sunt perdestinati sa devina, inca de la nastere.
INSA, nu toti homosexualii sunt bolnavi genetic. sunt destui care ALEG aceasta orientare sexuala, fie ca urmare a unei dezamagiri, depresii (care pana la urma tot in boala psihica se traduce), fie din curiozitatea de a incerca. drept dovada, au existat cazuri de transsexuali care au cerut sa fie operati pt schimbare de sex si apoi s-au sinucis.

#449 2010-01-27 14:34:51

Monica999
Hero member
Site

Plus, daca homosexualitatea ar fi o alegere, inseamna ca si tu ai putea alege sa fii cu o femeie. Eu una nu cred ca tu ai putea face asa ceva. I for one couldn't eat pussy. Asa ca daca pentru tine nu e o alegere, de ce ar fi pentru homosexuali o alegere??

#450 2010-01-27 15:28:36

extra
Banat

alinda a scris:

extra a scris:

Da, dovezi sunt. Biblia ne vorbeste despre spita neamului lui Adam si varsta acestora; spita neamului lui Noe, Avraam, si pana la Domnul Iisus. Teologii au facut un lucru bun, si au pus pe hartie date aproximativ exacte.
Biblia ne vorbeste de perioade de timp. Eu nu am personal un astfel de tabel(dar am avut), deoarece cred ca Sfanta Scriptura nu minte.
Dar daca vreti as putea face rost.

Pako, nu stiu ce sa-ti spun cu privire la dinozauri. Inainte de potop, Biblia ne spune ca oamenii erau uriasi(Geneza6:4). Si cred ca si animalele erau.

Un lucru vreau sa mai mentionez. (pentru ca pe Biblie vad ca nu aveti de gand sa puneti mana sa o rasfoiti. Biblia este o carte atractiva din toate punctele de vedere: istoric, cultural si spiritual.) Incepand de la Adam si pana la Noe(pana la potop) nu se permisese consumul de carne. Numai dupa potop s-a permis consumul de carne(Gen.9:3). Si cred ca lucrul acesta era valabil si in dreptul animalelor.

#451 2010-01-27 15:37:28

anca90
Platinum member

extra a scris:

date aproximativ exacte

asta mi-a placut chicot

extra a scris:

Incepand de la Adam si pana la Noe(pana la potop) nu se permisese consumul de carne.

vrei sa spui ca primii oameni nu vanau, se hraneau doar cu radacini? sau vanau si astfel pacatuiau?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-01-27 15:37:43)

#452 2010-01-27 15:50:24

PaveLL
Full member
De la: In inima fanilor..
Inregistrat: 2009-07-29

Pai si daca biblia zice ca Pamantul exista de 6000 de ani atunci cum datarea cu Carbon 14 indica disparitia dinozaurilor ca avand loc in urma cu 65 de milioane de ani !?

I have the simplest tastes. I'm always satisfied with the very best.

#453 2010-01-27 16:02:09

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

extra, ce narezi tu acolo nu sunt dovezi. Sunt povesti de adormit copii.
Dovezi privitoare la originea acestei planete sunt cele mentionate pe aici, n-are rost sa le repet aiurea.
Si daca tot ne mustri tu ca n-avem de gand sa punem mana pe biblie, ce-ar fi sa te indemn eu sa mai pui mana si pe alta lectura in afara de psalmi. Ignoranta ta vizavi de orice subiect care are o cat de vaga tangenta cu cultura generala e de-a dreptul ingrijoratoare!

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#454 2010-01-27 16:06:59

anca90
Platinum member

la fel de ingrijoratoare i se pare si lui ignoranta noastra fata de biblie, deci... fiecare cu piticii lui forgetit

#455 2010-01-27 17:35:46

extra
Banat

Cat de placut este sa raspunzi celor ce manifesta un spirit serios!

Anca, in ce priveste vanatorii din timpul acela, putem spune ca ei existau. Dar Biblia ne spune ca nu toti oamenii au ascultat de Dumnezeu, si probabil unii ar fi mancat si carne. Totusi, animalele puteau fi vanate, pt ca din pieilor lor isi puteau face inbracaminte.
Ne este greu de imaginat in ce splendoare arata pamantul atunci. Oamenii nici nu aveau nevoie de carne, caci pamantul nu fusese afectat de pacat atat de mult. Eu cred ca cel mai frumos peisaj naturist nu poate sa redea frumusetea pamantului din vremea aceea.
Chiar si dupa multe generatii de la creatiune,(aproximativ 3500ani) pe cand Moise era cu poporul in pustie, el a trimis niste iscoate sa cerceteze Canaanul "tara unde curge lapte si miere" -tara fagaduita. Biblia ne spune ca iscoadele s-au intors cu un ciorchine asa de mare, incat il tineau 2 persoane pe umar cu ajutorul unei prajini(Numeri13:23). Uriasii inca mai existau pe vremea aceea(v.32).

#456 2010-01-27 20:06:22

extra
Banat

eu nu stiu ce inseamna "aka" neutral
dar in fine...

""Extra. Imagineaza-ti pentru un moment ca Biblia nu-ti spune nimic, aka nu exista. Gandesti sau tocesti?
Astept raspuns simplu. Oricare dintre cele doua variante deduce un rationament logic si incheie discutia.""

Vezi tu, eu nu pot indeparta Biblia nici macar din gand, si nici macar pentru o secunda. In trecut s-a incercat lucrul acesta cu forta. Si se va incerca iarasi si in viitorul apropiat.
Sa te intreb si eu ceva: daca tu ai castiga la loto o suma importanta, ai putea sa te gandesti vreo clipa ca nu o ai? Te-ai mai intoarce tu la saracia in care ai trait pana atunci? Cu siguranta ca nu.

Cam asa stau lucrurile si cu Biblia. Cu atat mai mult ca ea valoreaza mai mult decat toate bogatiile acestei lumi!
Pentru ca ea este Cuvantul lui Dumnezeu, ea face parte din viata mea.
"Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede..." (Romani1:16)

Ultima oara a fost editat de extra (2010-01-27 21:03:13)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.