homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-26

#476 2010-01-29 10:13:36

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Re: voi credeti in dumnezeu?

Pai atunci sa nu vorbeasca, Jesiica_M ! E mai simplu sa iti tii gura daca n-ai nimic de spus ... tongue

Iubito, nu STIINTA spune ca ne tragem din maimutze, ci DARWIN ... Iar "dovezile" lui sunt mai mult teorii proprii, ca verigile lantului trofic ii cam lipsesc si lui, am citit, crede-ma ! Dar asta e o alta discutie !
Si, da, maimutzele au fost facute primele, si Biblia spune tot asta ... cam in primele capitole, nu tre' sa citesti prea mult. Omul a fost ultima fiinta creata de Dumnezeu pe pamant, iar draga de maimutzica a primit numele de la om ... tot pe la inceput citesti si asta.

Ultima oara a fost editat de anne85 (2010-01-29 10:16:41)

gravida 35+ babyboy happydance

#477 2010-01-29 10:34:13

anne85
Full member

Jessica_M, nu ti-am zis tie sa nu vorbesti, ci lui Nimenialtu ... si asta in cazul in care nu are ce sa spuna, ca, asa, de dragul conversatiei putem palavragi toata ziua ...
Daca are intr-adevar exemple, ca asta i-am cerut eu - exemple (e oare prea mult ? rodnar ),  sa ni le prezinte, poate chiar e ceva interesant ... intelegi ? Nu mai sariti, mai, asa, din doua vorbe va aprindeti ... Credeam ca putem purta o conversatie, dar, nah ...

Iar despre partea a doua a postului tau ... Vezi ca nu citesti cu atentie ce scriu si ceilalti ? Nu am zis ca ne tragem din maimutze, cel putin eu, nu ... restul daca vor sa creada ca se trag din maimutze e treaba lor. rotfl2 Am spus "maimutza a fost creata inaintea omului, iar numele si l-a primit de la om". Citeste te rog macar primul si al doilea capitol din Genesa si o sa te lamuresti ... asta daca vrei. Daca nu, poti posta in continuare ce iti place, fara vreo legatura cu subiectul ... ca nu te poate opri nimeni, Doamne-fereste !

#478 2010-01-29 12:02:41

anne85
Full member

Bine, Jess, ma dau batuta ... n-are rost. Povestiti ce vreti, conversatia e departe de ceea ce mi-am imaginat eu ... Il aveti pe Extra sa il provocati la te miri ce prostie, ca el are "rabdare si dragoste" sa raspunda la orice post aruncat la intamplare, fara cap si fara coada  ...

#479 2010-01-29 14:28:31

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

anne85 a scris:

Bine, Jess, ma dau batuta ... n-are rost. Povestiti ce vreti, conversatia e departe de ceea ce mi-am imaginat eu ... Il aveti pe Extra sa il provocati la te miri ce prostie, ca el are "rabdare si dragoste" sa raspunda la orice post aruncat la intamplare, fara cap si fara coada  ...

Pai asa se intampla cand nu-i lasam pe altii sa-si spuna parerile, afirmatiile si obiectarile -chiar si daca ele sunt spuse la intamplare.(Isaia 43:26) Dar eu nu cred ca ele sunt spuse la intamplare. 
Si chiar daca ar fi la intamplare, chiar daca samanta va cadea la marginea drumului, Dumnezeul nostru se va ocupa de ea.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#480 2010-01-29 15:20:16

anne85
Full member

Extra, nu mai da referinte, ca le dai aiurea ... ti-am mai zis, nu mai interpreta tu Biblia cum iti place tie. De fapt, who cares... am zis ca renunt.
Si, by the way, "obiectii" zic eu ca ar fi corect ...

Ultima oara a fost editat de anne85 (2010-01-29 15:21:42)

Publicitate

loading...

#481 2010-01-29 15:46:05

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

anne85 a scris:

Pai atunci sa nu vorbeasca, Jesiica_M ! E mai simplu sa iti tii gura daca n-ai nimic de spus ... tongue

Iubito, nu STIINTA spune ca ne tragem din maimutze, ci DARWIN ... Iar "dovezile" lui sunt mai mult teorii proprii, ca verigile lantului trofic ii cam lipsesc si lui, am citit, crede-ma ! Dar asta e o alta discutie !
Si, da, maimutzele au fost facute primele, si Biblia spune tot asta ... cam in primele capitole, nu tre' sa citesti prea mult. Omul a fost ultima fiinta creata de Dumnezeu pe pamant, iar draga de maimutzica a primit numele de la om ... tot pe la inceput citesti si asta.

sunt foarte de acord cu tine , am citit si eu articolul ala , de fapt am citit multe chestii pe tema asta si desi cred in dumnezeu , am mai zis asta , raman pe zi ce trece mai surprinsa de cat de multe puncte comune intre biblie si stiinta se gasesc

stiu ca pe topicul asta multe lume se cearta si se contrazice , de-aia nu prea mai intru pe el , dar ma deranjeaza totusi cat de multa lume nu accepta nimic din Biblie gen :"pana nu vad cu ochii mei " dar se accepta atat de usor atatea axiome in stiinta , probabil de dragul evolutiei  nustiu

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#482 2010-01-29 18:56:02

mary_micutzadiva
Full member
Inregistrat: 2008-09-02

Extra,tu mereu cand vrei sa argumentezi ceva dai versete din Biblie? Mai sunt si alte carti din care poti invata multe,cele de cultura generala,etc. Incearca sa depasesti oleaka ,,conturul" Bibliei si incearca sa accepti faptul ca daca cineva nu e deacord cu ce zici tu poate avea dreptate.

#483 2010-01-29 20:11:17

mary_micutzadiva
Full member

rotfl2 E destul de nasol sa crezi numai in religie si intr-o carte si sa nu vezi viatza altfel decat acolo!

#484 2010-01-29 20:51:05

extra
Banat

Vedeti voi, eu am ajuns la cunostinta ca Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu -fie ca Il credem, fie ca nu.
In alta ordine de idei, mai exista si alte carti care vorbesc despre Dumnezeu; dar intrebarea este: cate carti vorbesc despre Domnul Iisus, despre planul de Mantuire, despre jertfa de la Golgota -fara de care mantuirea noastra nu ar fi posibila? Biblia este Cuvantul clar al lui Dumnezeu. Orice alte carti ar putea pune in umbra, sau intr-o lumina mai slaba puterea ei, si implicit credinta noastra in Dumnezeu.
Nu zic, nu -si eu citesc  alte carti in afara Bibliei; dar toate acestea trebuiesc verificate cu Sfanta Scriptura.
Satana incearca sa contrafaca Cuvantul lui Dumnezeu; el incearca sa aduca intunericul in asa fel, incat sa nu poata fi deosebit de lumina. "Dar lumina adevarata si rasare chiar".
Trebuie sa cititi Biblia. Veti gasi scris in Apocalipsa, ca Satana "va incerca sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi."  Daca apare cuvantul "chiar", inseamna ca deja ceilalti sunt inselati.
De aceea este scris: "Caile lui Dumnezeu sunt desavarsite, Cuvantul Domnului este incercat: El este un scut pentru toti cei ce aleargă la El." (Psalm18:30)
Dumnezeu, prin Cuvantul Sau, prin invataturile Scripturilor, poate sa tina pe toti copii Sai departe de ratacirile acestei lumi.

Daca veti citi Biblia, Il veti descoperi pe Dumnezeu -de fapt, El vi Se va descoperi; veti privi viata prin ochii Sai -si numai atunci o veti putea intelege, dupa cum este scris de insusi apostolul Pavel: "Dar ori de cate ori vreunul se intoarce la Domnul, marama este luata." (2Corinteni3:16)

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#485 2010-01-29 21:02:02

extra
Banat

Free, tu crezi ca exista Dumnezeu?

#486 2010-01-29 21:34:58

mary_micutzadiva
Full member

dam asa e free si i-a lasat doar partea cu versetele in ea

#487 2010-01-29 21:40:22

extra
Banat

free a scris:

Eu nu cred, eu sunt sigur ca cineva ti-a sters mintea si nu vrei sa mai gandesti.

Buna replica. Totusi, credinta in Dumnezeu aduce omului speranta si nadejde intr-o lume plina de deznadejde, de suferinta fizica si sufleteasca, de un viitor nesigur. Credinta in Dumnezeu pune omul pe picioare, si mai mult, ii ofera ajutor atat material, cat si indeosebi spiritual. Credinta este bratul nevazut al omului care este intins catre Dumnezeu spre ajutor, care da "tuturor cu mana larga, si fara mustrare."
Credinta nu numai ca aduce pace in suflet, elimina cu desavarsire stresul si teama de orice fel, si umple inima cu bucurie; ea ne va aduce la final, ca rod al ei, viata vesnica.
Credinta il uneste pe om cu Dumnezeu; El doreste sa ne binecuvinteze mai mult decat o face acum. Dar nu o poate face din pricina lipsei noastre de credinta. Si dupa cum este scris, "...fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta."(Evrei11:8) Deci daca Dumnezeu a spus ca cine se va apropia de El va fi rasplatit, atunci ce ne mai retine sa nu o facem? Este clar in versetul de mai sus, ca in tot timpul cat vom sta departe de Dumnezeu, noi insine ne privam de binecuvantarile pe care El doreste sa le reverse peste noi.

#488 2010-01-29 22:26:19

mary_micutzadiva
Full member

Cred si eu in Dumnezeu dar hai sa nu fim fanatici extra/...

#489 2010-01-31 10:03:33

andrei999
Full member
Inregistrat: 2009-10-02

extra a scris:

Mai departe vreau sa mentionez ca Biblia vorbeste despre faptul ca de la intemeierea lumii si pana la Domnul Iisus(e.n) au fost aproximativ 4mii de ani; iar de la Domnul Iisus pana astazi stim ca sunt aproximativ 2010 ani.
In total pamantul ar avea 6 mii de ani, si nu milioane de ani asa cum am vazut eu pe discovery neutral

PAMANTUL ARE 6000 ANI SI EGIPTENII AU O ISTORIE DE 7000 ANI  rotfl2  bang  alcool  signof10  mornincoffee  hopsieu

Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.

#490 2010-01-31 10:16:35

andrei999
Full member

PillBlast a scris:

Oamenii sunt impotriva homosexualitatii, si crede-ma homosexualitatea nu este o alegere. Oricum, nu are sens sa dicut cu tine, sau cu extra despre asta.

De acord cu tine, homosexualitatea nu este o alegere intodeauna, unii o si aleg dar in general e o boala, de multe ori omul se naste cu el, altedata il capata in timp din anumite motive... nu vreau sa discut mai mult ca nu e cazul aici...

Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.

#491 2010-01-31 11:42:07

andrei999
Full member

andrei999 a scris:

Jessica_M a scris:

andrei999 a scris:

PAMANTUL ARE 6000 ANI SI EGIPTENII AU O ISTORIE DE 7000 ANI  rotfl2  bang  alcool  signof10  mornincoffee  hopsieu

Cum de n-am văzut eu asta? Măi Extra, de ce spui tu prostioare?

Nu ai vazut fiindca din cate tin minte ai zis k nu citesti ce scrie extra... sau citesti ce te intereseaza  forgetit 
Oricum Fratele nostru extra exagereaza... Dar fiecare cu credinta lui...  happy

Eu cred in D-zeu, si am mai zis: indiferent in ce credem, care teorie, cel cu adam si eva(teoria religioasa) sau in teoria evolutionismului... tot puterea si vointa lui D-zeu a fost...
E greu sa gandesti despre D-zeu, pentru ca omul NU a evoluat cu creierasul cat sa inteleaga tot ce inseamna D-zeu...
Intre adevar multe teorii stiintifice au fost spuse in Biblie, Ghoran si Talmut... si in zilele noastre sunt demontrate si stim si motivele, ce si cum... ca exemplu va zic cateva foarte simple din Ghoran, se spunea la musulmani acum 1400 ani cand s-a nascut islamul... ca nu trb sa beti din apa care si-a schimbat culoarea... pentru ca nu se putea spune la omul de acum 1400 ani de virusi, bacterii... 
Circumcizia care se face la penis la musulmani, a fost facuta pt igienta barbatului, dar nu puteai sa explici la omul de acum 1400 ani, ca iti tai pielea ca sa nu se aduna murdarie, sa nu te infectezi de bacterii, boli...  daca nu ai baie si dus ca sa te speli in fiecare zi dupa ce faci sex... sau in general...

Am si eu foarte multe dubii, pentru ca de nimic nu putem fi siguri, atatea informatii eronate la tv, in carti, nici numai stii ce e adevarat si ce nu 100%, dar oricum cred intre o putere creatoare si ala il numesc D-zeu... dar totodata mie si greu sa gandesc, defapt nu pot sa ajung la nimic sigur cand gandesc mult si intru adanc in ce  a facut D-zeu, ce a creat, lumea de cand exista, fosile, dinozauri, stiinta... stopez...  coffestudiu   Si imi dau seama ca nu pot eu omul sa inteleg multe cand e despre D-zeu si cand totul e legat de el... vb despre mine, poate altii sunt genii si inteleg...

si asa prefer sa cred in ce simt intreadevar... o putere care a facut sa fie ce exista, oamenii, dinozaurii, lumea, galaxia...

Ultima oara a fost editat de andrei999 (2010-01-31 11:48:22)

#492 2010-01-31 12:52:34

extra
Banat

free a scris:

Extra, tu stii cate milione de ani i-a luat Terrei sa se raceasca?

Cine stie in ce forma de evolutionism crezi tu. Iti dai seama ca nu iti pot raspunde la intrebare.
Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem fiecare dintre noi -si in primul rand eu- trebuie sa fie aceasta: cat timp ne va mai rabda Domnul? Cat timp vom mai merge spre o tot mai adanca neascultare?...

#493 2010-02-03 10:10:50

andrei999
Full member

Extra, tata cam ai ramas fara cuvine din cate vad sau numai ai timp?  Sau studiezi iar biblia sa vezi ce versete ne poti baga???  popa

Ultima oara a fost editat de andrei999 (2010-02-03 10:11:10)

#494 2010-02-03 10:13:04

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

tu cauti subiect de cearta? ce ai vrea sa-ti scrie?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.