homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-25

#457 2010-01-27 20:31:59

nimenialtu
Full member
Inregistrat: 2009-09-13

Re: voi credeti in dumnezeu?

extra a scris:

eu nu stiu ce inseamna "aka" neutral

AKA= Also Known As

Dar puteai sa cauti pe google si sigur gaseai. Am impresia ca eviti sa dai un raspuns.

Ultima oara a fost editat de nimenialtu (2010-01-27 20:41:12)

What's the best thing about a blow job?
Ten minutes of silence.

http://27.media.tumblr.com/tumblr_lio9k … o1_500.jpg big_smile

#458 2010-01-27 23:19:41

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Piramidele au fost construite acum 7000 de ani. Asta cum se mai explica? Cine le-a construit daca pamantul are numai 6000? Dinozaurii si uriasii? rotfl

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#459 2010-01-27 23:24:02

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Pai daca ar fi fost construite de uriasi, asta ar explica cum au fost construite forgetit rotfl2

#460 2010-01-27 23:44:09

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

rotfl

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#461 2010-01-28 01:28:29

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

PillBlast a scris:

Plus, daca homosexualitatea ar fi o alegere, inseamna ca si tu ai putea alege sa fii cu o femeie. Eu una nu cred ca tu ai putea face asa ceva. I for one couldn't eat pussy. Asa ca daca pentru tine nu e o alegere, de ce ar fi pentru homosexuali o alegere??

Complet  offtopic

rotfl2)))))

Poor is the man whose pleasure depends on another

Publicitate

loading...

#462 2010-01-28 08:40:44

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Anca90, Pill ... nu va mai obositi, nu ma convingeti voi ca homosexualitatea nu e o alegere, dupa cum nici eu nu vreau sa va conving de contrariu ... Am raspuns doar, cu o explicatie minimalista (ca n-am de gand sa insir argumentele mele in defavoarea homosexualilor- nu s-ar incheia discutia niciodata si poate as mai da peste vreo aparatoare inversunata a lor, ca Alexa, care nu isi respecta "colegii" forumisti si parerile lor, dar sare ca arsa daca vine vorba de homosexuali )  a faptului ca nu imi plac, nu ii inteleg, nu ma sensibilizeaza  .... toate cele. E fix problema fiecaruia daca ii accepta sau nu. Si stati linistite, ca nu fac parte din nici o organizatie "Noua dreapta" sau mai stiu eu ce ... n-am avut reactii violente la adresa lor, nu imi sare mustaru' cand discut despre ei lol nimic din toate astea ...

Cat despre discutiile legate de "cate mii de ani au trecut de la facerea lumii" ... fiecare crede ce vrea. Aici am intrebare pt Extra, citand acelasi verset care spune ca pentru Domnul o zi e ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi ... de unde tragi tu concluzia DE AICI ca zilele creatiei au fost zile "literale" ? Din cate stiu eu comparatia merge in ambele sensuri ... o zi e ca o mie de ani, o mie de ani sunt ca o zi , understand ? Si versetul asta a fost scris tocmai pentru cei care se gandesc dupa mii de ani (sau milioane, daca voi vreti) sa se contrazica pe teme ca asta ... E inutil, asta transmite versetul asta, Extra.
Discutia asta imi aminteste de "dilema" aia extraordinara tongue, inventata de unu' care n-avea altceva mai bun de facut la momentul respectiv si pe care se gasesc destui destepti sa o repete : " Daca Dumnezeu poate totul inseamna ca poate sa si pacatuiasca, daca nu poate sa pacatuiasca inseamna ca nu poate totul ..." Foooarte inteligent ...  rotfl2

Si inca ceva, pt Free : " Imagineaza-ti pentru un moment ca stiinta nu-ti spune nimic, aka nu exista. Gandesti sau tocesti? " lol Raspunde tu daca poti la o asemenea intrebare "logica" ... rotfl2

La modul cel mai serios acuma, parerea mea este ca stiinta si credinta nu se contrazic, ci se completeaza ... De ce trebuie neaparat sa se bata cap in cap ? S-ar putea ca adevarul stiintei sa conmfirme lucrurile scrise in Biblie, asa cum a facut-o de cele mai multe ori ... Atat faptul ca nu citesti Biblia, cat si faptul ca refuzi sa pui mana pe vreo carte sau sa vezi vreun documentar stiintific, reprezinta dovezi de ignoranta ...

http://www.crestinortodox.ro/istoria-bi … ia-biblica
Ia uite, am gasit un aricol interesant referitor tocmai la discutia voastra (pentru cei interesati sa il parcurga in totalitate).

Ultima oara a fost editat de anne85 (2010-01-28 09:43:47)

gravida 35+ babyboy happydance

#463 2010-01-28 10:12:33

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nimenialtu a scris:

Am impresia ca eviti sa dai un raspuns.

ba a raspuns:

extra a scris:

eu nu pot indeparta Biblia nici macar din gand, si nici macar pentru o secunda

deci nu se poate transpune in situatia propusa de free. iar anne85 explica mai jos si de ce:

anne85 a scris:

Si inca ceva, pt Free : " Imagineaza-ti pentru un moment ca stiinta nu-ti spune nimic, aka nu exista. Gandesti sau tocesti? " lol Raspunde tu daca poti la o asemenea intrebare "logica" ...

stiinta fanaticilor religiosi se rezuma la biblie; pt ei, o singura carte e mai presus decat milioanele de carti stiintifice ale savantilor care si-au permis sa cerceteze in loc sa ia totul de bun.
anne85, nu te grabi sa ripostezi; poti considera ca nu te-am inclus in categoria "fanatici religiosi" wink

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-01-28 10:14:10)

#464 2010-01-28 10:27:08

nimenialtu
Full member

anca90 a scris:

nimenialtu a scris:

Am impresia ca eviti sa dai un raspuns.

ba a raspuns

A editat apoi... initial a scris doar ca nu stie ce ins aka

Ten minutes of silence.

#465 2010-01-28 10:39:57

anne85
Full member

M-am prins, Anca90 ... multumesc ! puss
Citeste cand ai timp si articolul pe care l-am gasit eu, o sa ti se para cel putin interesant, crede-ma. Serios ...

#466 2010-01-28 12:12:54

anne85
Full member

L-ai citit, Free ?

#467 2010-01-28 17:27:47

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Anne85, gasim scris in 2Petru 3:8,9:
v8."Dar preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi.
v9. Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi, si doreste ca nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.
"

Aici Petru vorbeste despre indelunga rabdare a lui Dumnezeu.
La creatiune, Dumnezeu ne spune ca in 6zile a facut totul, iar in 7a s-a odihnit. Daca vei citi bine porunca a4a, vei gasi scris: "Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul... iar in a saptea S-a odihnit: de acee a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o."
Vedem clar incaodata cum creatiunea a fost facuta in zile literale, nu milenare. Mai ales ca porunca se refera expres la ziua literala de odihna, si nu milenara.

In Daniel 8:13 si indeosebi v.14 putem spune ca zilele acelea sunt milenare.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#468 2010-01-28 19:21:02

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Nu vad care e problema daca cineva e foarte credincios si citeste/citeaza din Biblie asa cum nu vad rostul tentativelor de a demonstra daca exista Dumnezeu sau nu. In plus, eu vad partea asta religioasa a vietii unui individ ca fiind una f personala smile Eu sunt credincioasa, dar nu fanatica si niciodata n-am simtit nevoia sa dezvolt teorii pe baza crezurilor mele religioase. Mi se pare un subiect de discutie ce poate fi alimentat la nesfarsit date fiind parerile atat de impartite.

Ultima oara a fost editat de V's bunny (2010-01-28 19:23:03)

#469 2010-01-28 19:47:34

PaveLL
Full member
De la: In inima fanilor..
Inregistrat: 2009-07-29

Mie imi place cum extra ocoleste cu maiestrie partea cu dinozaurii care ii demonstreaza verde-n fata ca ceea ce zice biblia despre Pamant este o minciuna  majoreta  lol

De ce nu raspunzi si la ceea ce au scris unii useri despre dinozauri extra, la ceea ce am scris si eu !?

I have the simplest tastes. I'm always satisfied with the very best.

#470 2010-01-28 19:59:44

nimenialtu
Full member

V's bunny a scris:

Nu vad care e problema daca cineva e foarte credincios si citeste/citeaza din Biblie asa cum nu vad rostul tentativelor de a demonstra daca exista Dumnezeu sau nu. In plus, eu vad partea asta religioasa a vietii unui individ ca fiind una f personala smile Eu sunt credincioasa, dar nu fanatica si niciodata n-am simtit nevoia sa dezvolt teorii pe baza crezurilor mele religioase. Mi se pare un subiect de discutie ce poate fi alimentat la nesfarsit date fiind parerile atat de impartite.

Una e sa crez intr-o fiinta pe care o identifici ca fiind creeatoare si etc... Si alta este sa crezi in Dumnezeul biblic, deci in principiu poti sa ii arati unui om ca sunt destule pasaje in biblie care nu prea pot fi luate drept adevar.

@extra

Daca Dzeu are rabdare infinita cu noi si etc... care a fost faza cu potopul? Sau pana sa se supere Noe pe El nu avea atata rabdare?

Ten minutes of silence.

#471 2010-01-28 22:18:29

extra
Banat

Eu pot sa va ofer atatea informatii cate cunosc si eu. Nu ocolesc nimic. Cand este de spus ceva, spun; iar cand nu vreau sa spun, nu spun. In nici un caz nu ma eschivez de la nici o intrebare. Niciodata.
Aici se leaga faza si cu dinozaurii. Cineva a spus mai sus ca stiinta nu se bate in cap cu religia. Aici este un adevar incomplet. Intelepciunea pe care o avem, tot de la Dumnezeu este. Dar stiinta nu are voie sa se ridice mai presus de Cuvantul Scripturii. Aici este partea incompleta a adevarului. Biblia spune cu mult timp inainte: "cunostinta va creste (Daniel12:4). Ganditi-va doar o clipa ca Biblia este o carte veche. Iar citatul de mai sus se gaseste chiar pe timpul cand a existat cetatea Babilon http://ro.wikipedia.org/wiki/Babilon (care astazi nu mai este). Si atunci cand stiinta vorbeste de milioane de  ani, iar Biblia doar de cateva mii, pai cum as putea sa cred eu stiinta mai mult decat Biblia in cazul acesta? Undeva este o eroare fantastica, cu care Satana ne tine mintile ocupate pe multi dintre noi, pana cand vremea pentru mantuire va trece. Si numai ca ne va tine ocupati, dar vorbindu-se de milioane de ani, in felul acesta stiinta darama Biblia, si face pe cei mai multi sa nu mai creada in ea ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu. Ba ajung astfel nici sa nu mai creada in Dumnezeu. Vedeti cat de mare poate fi eroarea? Nu numai ca stiinta se afunda in lucuri pe care nu le poate explica, dar face ca sa si scada credinta oamenilor in puterea si autoritatea Scripturilor.

PaveLL, in postul 455 am spus ceva despre dinozauri. De fapt am spus ca nu prea cucosc despre ei. smile
Biblia nu ne spune prea multe despre animale. In ea gasim scrise lucrurile esentiale pentru mantuirea omului. Chiar daca nu cunosc prea multe lucruri in veacul acesta, cu siguranta ca in veacul viitor, in vesniciile care vor urma, vom avea ce sa studiem. In primul rand este Planul de mantuire la care este vital sa meditam chiar acum.

A crescut cunostinta, dar a scazut memoria. -Este un citat personal. Oamenii nici nu aveau nevoie de carti ca sa isi transmita din generatie in generatie invataturile. Capacitatea omului era foarte mare pe atunci.

Jessica_M, noi vorbim despre orice.

V's bunny, daca cineva va citi in fiecare zi Biblia, niciodata nu va deveni fanatic. Devine fanatica persoana care nu citeste Biblia. Intelepciunea si invatatura ei poate fi asimilata de om prin puterea Duhului Sfant. Trebuie cititta toata, nu numai partile care ii convine. Si mai ales, trebuie cititta cu rugaciune. De ce? Pentru ca este necesar ca atunci cand Cuvantul lui Dumnezeu ne vorbeste, noi trebuie sa ascultam. Trebuie sa-L rugam pe Dumnezeu ca El sa ne conduca in studiul ei, ca sa ne ajute:
1. sa intelegem
2. sa cunoastem
3. si sa dorim sa facem voia Lui.
"" niciodata n-am simtit nevoia sa dezvolt teorii pe baza crezurilor mele religioase."" -cand Duhul Sfant va veni peste om, atunci va ajunge sa vorbeasca asemeni lui Ioan: "Caci noi nu putem sa nu vorbim despre ceea ce am vazut si am auzit." Pur si simplu nu poti sa nu vorbesti, pentru ca Dumnezeu, prin Duhul Sfant te va indemna sa faci asta. Ba mai mult decat atat vei dori cu ardoare sa faci voia lui Dumnezeu.

""Una e sa crez intr-o fiinta pe care o identifici ca fiind creeatoare si etc... Si alta este sa crezi in Dumnezeul biblic"" -este Una si Aceesi Persoana.

""Daca Dzeu are rabdare infinita cu noi si etc... care a fost faza cu potopul?"" - pai Dumnezeu a avut rabdare cu oamenii. El nu a obligat pe nimeni sa se urce in corabie, si nici nu a obligat pe cineva sa creada ca va incepe sa ploua; de fapt, pana la potop nu a existat ploaie. Pamantul era udat de roua. Si asta ii facea si mai mult pe oameni sa nu creada ca va venii potopul. Parafrazez aici Cuvantul lui Dumnezeu : "Voi nimici pamantul cu tot ceea ce este pe el -de la om pana la animale si plante. Cel ce va crede in Mine si se va urca in corabie, va fi mantuit; cine nu va crede, va pieri singur. Iata ca le-am dat si timp."
Si timp a fost destul. Pai credeti ca numai in cativa ani a facut Noe corabia? Cate predici a tinut Noe... Si cata batjocura nu o primit... Dar a ales sa asculte de Dumnezeu. Corabia ridicata, pregatirile care le facea pentru nimicirea pamantului, toate acestea erau vazute de toti.
Inca un element important vreau sa adaug. Credeti ca doar Noe si cu 3 fii ai lui au ridicat corabia? Nu cred ca doar 4 oameni au facut asta. De ce am impresia ca multi dintre cei ce au ajutat -si au fost platiti- sunt printre cei care au pierit? Pentru ca nu au crezut.
O credinta care nu crede ca pamantul acesta va pieri, nu este de ajuns. Daca nu ne urcam si in corabie, degeaba am ajutat la construirea ei. Daca avem o credinta doar ca Dumnezeu exista, si ca El ne ajuta cand ne rugam, nu ne va fi de nici folos. Trebuie sa credem si ca ceea ce a spus El se va implini.
Cum Dumnezeu nu a dat nici macar un strop de ploaie mai inainte ca sa demonstreze ca El poate sa dea ploaie si ca va implini cuvantul Sau, tot asa nici astazi El nu ne va oferii demontratii ale prezentei Sale. Dovezi avem destule.

""pana sa se supere Noe pe El nu avea atata rabdare?"" -Biblia nu ne vorbeste ca Noe s-ar fi suparat vreodata pe Dumnezeu, sau invers.

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#472 2010-01-29 01:11:11

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

si in topicul vostru tot un concept (adevarat sau nu) s-a discutat. rotfl

extra, chiar acolo ai ajuns, sa te compari cu Noe?

#473 2010-01-29 08:31:12

anne85
Full member

Ma gandeam sa nu mai postez pe la topicul asta din moment ce nimeni nu citeste ce scrii... Ori scrii putin, ori scrii mult e totuna, ceilalti deja  stiu prea multe ca sa mai citeasca ce postezi.
Iar daca postam numai de dragul de a ne vedea scrisul pe un ecran ... mai cunosc eu pe unu' care se simtea bine la auzul propriei voci (e personaj istoric, pentru cunoscatori).

Pai noi despre ce vorbim aici ?
Pavell, Nimenialtu ... am postat ceva mai sus un link la un articol (lung, ce-i drept, unii se plictisesc sa citeasca posturile lui Extra, ce sa mai vorbim de articolul gasit de mine) care vorbeste despre faptul ca Biblia si stiinta au foarte multe in comun. La fel si documentarele de pe National Geographic pe care i le-am recomandat lui Pokemon ... Sau o sa imi spuneti acuma ca si aia de la NatGeo sunt niste incuiati si adevarul absolut tot voi il detineti ? ... bang 
Repet, ignoranta este atunci cand refuzi sa te informezi asupra TUTUROR teoriilor si studiilor existente.
Eeee, daca iei pe NU in brate (e valabil si de-o parte si de alta) si preferi sa postezi numai de dragul de a te contrazice sau ti se pare foarte interesant sa ii sfidezi pe cei care cred Biblia sau in Dumnezeu ... ma abtin.   

Extra, tu ai citi articolul respectiv sau nici pe tine nu te intereseaza ? Nu sustin ca o fi adevarat 100% si nici nu vreau sa te mai contrazic in ceea ce priveste zilele "literale" sau nu, dar nu e rau, din cand in cand sa mai si citesti ...
Cat despre dinozauri ... de leviatanul din Vechiul Testament ce zici ?

Ultima oara a fost editat de anne85 (2010-01-29 08:32:35)

#474 2010-01-29 08:37:20

anne85
Full member

nimenialtu a scris:

Una e sa crez intr-o fiinta pe care o identifici ca fiind creeatoare si etc... Si alta este sa crezi in Dumnezeul biblic, deci in principiu poti sa ii arati unui om ca sunt destule pasaje in biblie care nu prea pot fi luate drept adevar.

Ia da tu exemple concrete, Nimenialtu, de pasaje biblice care "nu prea pot fi luate drept adevar" ... Chiar cunt curioasa.  Sau postezi numai asa, de dragul conversatiei ?

#475 2010-01-29 09:47:19

extra
Banat

Anne, te rog sa stergi postul 486. Nu-i vad rostul. Nu poti cere cuiva sa-ti dea exemple din ceva ce nu cunoaste.
Da, de dragul conversatiei... "privind suntem schimbati"..., vorbind suntem schimbati... Lasa subiectul discutiei sa continue. Este si normal ca oamenii sa puna intrebari; si indeferend cum o fac, este de datoria noastra sa le raspundem cu un spirit de rabdare si dragoste, asa cum o face si Tatal nostru cel ceresc.

Ultima oara a fost editat de extra (2010-01-29 10:03:16)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.