homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cainele si proastele obiceiuri-20

#362 2011-04-01 17:25:19

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

Re: Cainele si proastele obiceiuri

nu cred ca e vorba de nu stiu ce carente. Caini exista de cand lumea, si nu exista mancare speciala pt ei.

eu sunt de acord ca pentru un caine luat de pe strada e mare lucru sa aiba chiar si ciorba aia cu paine daca atat poti face pentru el, dar sa sustii ca asta e cel mai bun mod de a hrani un animal e putin cam mult
sunt oameni care-si cumpara un caine de rasa, dau bani buni pe el, ca sa-l hraneasca prost, sa nu-l duca la medic... probabil ca-l iubesc suficient incat sa nu mai aiba nevoie de lucrurile aste

pai cam la asta ma refeream si eu, nu am zis ca e cel mai bun mod, ci ca e suficient si atat.
Bine acum, mi se pare normal ca din moment ce iti permiti nu stiu ce rasa scumpa sa investesti si in mancare. Ma refeream mai degraba la caini obisnuiti, in sensul ca, din momet ce au hrana suficienta si diversificata, chiar daca nu e de cea mai buna calitate, nu mi se par neglijati.

Ultima oara a fost editat de taisha (2011-04-01 17:29:52)

#363 2011-04-01 18:07:51

Asd
Full member
Inregistrat: 2010-08-03

Si eu sunt perfect de acord cu Taisha.Si oricum,cred ca unele persoane au inteles gresit...Pana la urma ideea e ca daca vrei ca,cainele tau sa fie sanatos si sa nu ai probleme cu el mai tarziu sa ii respecti cat mai mult programul necesar.Nu cred ca exista cineva care sa nu-i fi dat vreodata un colt de paine sau ceva ce "nu avea voie"...sa fim seriosi...Noi nu putem sa ne "educam" pe noi sa mancam cat mai sanatos...si cred ca si daca am putea nu  ar exista...pana si legumele din piata sunt vai de mama lor...Cred ca unele persoane au inteles altc,ca daca nu esti de acord cu hrana lor sau mai stiu eu ce iti ti cainele pe paine sau mai stiu eu ce,ceea ce nu este deloc adevarat.Si pana la urma fiecare cu parerile si posibilitatile sale...

Ultima oara a fost editat de Asd (2011-04-02 09:59:09)

Atunci cand o usa ti se inchide,alta se deschide!  partydance

#364 2011-04-10 04:26:55

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

eu cred ca nu a murit niciun caine mancand chappy si pedigree, nu a trait niciunul mai mult sau mai vesel cu alte tipuri de mancare pt caini, la o adica ce scrie pe eticheta oricum e posibil sa nu reflecte realitatea, dar deh, daca scrie orez 30% si carne de miel 40 % hai sa dam 200 lei pe un sac si sa credem ca tot ce zboara se si mananca. Cainele meu a mancat de mic aproape orice, mananca si boabe(pt juniori ca saracutul e batran si nu-l tin maselele) si mancare gatita, chiar si paine si alimente interzise din cand in cand. si totusi e sanatos, atat cat poate fi un caine la 14 ani. Ca e un om mai fanatic si ii cumpara hrana de 200-300 lei sacul, isi permita sa-l duca saptamanal la coafor si sa-i cumpere zgarda cu cristale si hainute de parada, e fix fanaticismul lui, asta nu inseamna ca acel caine e neaparat mai sanatos sau mai fericit.
cat despre prostul obicei al cainelui meu..care-l caracterizeaza intr-u-totul: cerseste cand aude si cea mai mica fosnaietura sau cand se ascut cutitele.. uneori primeste, de multe ori nu.. dar de..daca de mic a fost obisnuit sa manance odata cu noi, nu am eu nicio sansa sa-l dezvat acum

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#365 2011-06-16 01:07:11

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Nu  e vorba despre proastele obiceiuri ale cainelui meu, dar nu am unde sa postez. Problema e urmatoarea: numai vrea sa manance. Orice ii dau nu vreau. Am incercat cu supa de toate felurile, carne cruda/fiarta/prajita , boabe, ficatei de pui/porc fierti/prajiti/pe gratar... cam tot ce ii dadeam inainte.. Acum parca ar fi in greva foamei. Mananca o data la 2-3 zile. Ce sa-i fac ?

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#366 2011-06-16 09:49:57

dianah
Sr. member
De la: Zalau
Inregistrat: 2009-02-09
Site

Poate fi si din cauza caldurii,nici catelusa mea nu prea mananca.Dar ea e cam mofturoasa oricum,de felul ei.

5 Octombrie 2012 a venit pe lume minunea noastra hjarta
Larisa Ema,mami si tati te iubesc pana la cer si inapoi!!!

Publicitate

loading...

#367 2011-06-16 13:07:15

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

QueenOfRoses a scris:

Nu  e vorba despre proastele obiceiuri ale cainelui meu, dar nu am unde sa postez. Problema e urmatoarea: numai vrea sa manance. Orice ii dau nu vreau. Am incercat cu supa de toate felurile, carne cruda/fiarta/prajita , boabe, ficatei de pui/porc fierti/prajiti/pe gratar... cam tot ce ii dadeam inainte.. Acum parca ar fi in greva foamei. Mananca o data la 2-3 zile. Ce sa-i fac ?

Bine nu e. Ca sa fi sigura ca nu are nimic du-te la doctor sa il consulte. Alte simptome nu are? Si al meu are perioade cand e in greva foamei dar daca ii dau biscuiti sau altceva decat mancarea lui linge castronul si la el stiu ca daca nu vrea biscuiti trebuie sa fug repede la doctor cu el ca sigur e bolnav.

#368 2011-06-24 12:02:45

dianah
Sr. member
Site

Ce sa fac sa nu isi mai faca treburile in pat?Am o catelusa de 3 luni jumate.
offtopic  drept cadou pt prostul obicei i-am cumparat un patut  forgetit
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/19919_629778911078702621256266-5424263-700_700.jpg

#369 2011-06-24 16:35:37

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Bag-o cu nasul in  "treburi". Sau tine-te dupa fundul ei mic si blanos si cand o vezi ca isi cauta loc distrage-i atentia.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#370 2011-06-24 16:39:18

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

Asta cu bagatul cu nasul nu e buna ... am citit ca daca iti bagi cainele cu nasul in shushu, are tendinta sa faca acelasi lucru pe strada cand creste ... nu stiu daca e mit sau realitate, dar al meu lingea shushu pe strada pana sa mai creasca ... acum nu il mai lasam noi ...

diana, in patul cui face? al ei sau al vostru? cea mai buna solutie e sa ii urmaresti comportamentul si cand vezi ca ia pozitie sa o duci la locul special de shushu

#371 2011-06-24 16:40:45

yoyolina
Moderator

Eu asa mi-am dresat ambii catei, sophie smile Ma rog, nu zic ca merge la orice caine, pt nu au nici pe departe acelasi comportament.

#372 2011-06-24 17:10:44

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

pai si noi tot asa l-am dresat smile dupa am citit ca cica nu e buna metoda ...

#373 2011-06-24 17:38:55

Karina_
Full member

Pai trebuie sa ii cumperi pad-uri din alea unde sa isi faca nevoile in casa, trebuie sa stai langa el si cand vezi ca miroase exagerat de mult pe jos sa il iei si sa il pui pe pad si sa nu il lasi sa plece de acolo pana nu face pipi, si cand face ii dai ceva bun, un biscuite, un drops(de caini) sau ceva ce ii place mult si ii spui "bravo". Daca intre timp se apuca sa faca pipi il iei taras, ai mai mult de curatat dar asta e. Trebuie rabdare pana mai creste si se poate tine. Dar eu nu inteleg cum de face in pat, al meu cand era mic si eu neexperimentata(e primul caine) avea padul pus langa patut, si nu a vrut de niciun fel sa faca acolo, dupa ce l-am mutat langa peretele opus facea, mai pe langa sau mult si dadea pe langa dar apreciam rotfl2) Vezi ca exista sprayuri, unele pentru a nu isi face nevoile unde nu e cazul, cauta prin pet shopuri, sau unele care atrage cainele sa-si faca nevoile unde trebuie dar avand in vedere ca padul ala trebuie schimbat mi se pare absurd sa stai sa parfumezi fiecare covoras.
@sophie, un caine adult, mascul, linge doar pipi de catea, sau cel putin asa face al meu, de pipi de mascul nu se atinge decat sa miroase si sa faca el pipi in locul respectiv(tine de instinctul masculilor de a-si marca teritoriul)
LE: acum vad ca patutul este foarte frumos, pune-i o paturica sa nu-l murdareasca, e pacat de el.

Ultima oara a fost editat de Karina_ (2011-06-24 17:40:45)

#374 2011-06-24 18:03:57

dianah
Sr. member
Site

dar nu era vorba de patutul ei,ci de patul nostru.in patutul ei nu face niciodata.O vede pe mamica ei ca sta in patul nostru si se suie si ea si acolo face.bine,ca face ea in toata casa e alta problema,dar problema mare e patul nostru.am observat ca imediat ce se trezeste face shushu,dar pe langa asta mai face de vreo 10 ori intr-o zi .i-am luat pad-uri,dar la face ferfelita,bucatele.de fapt orice  ajunge pe mainile ei distruge.
nu apuc sa o urmaresc cand vrea sa faca,se opreste din joaca si face,nici nu-ti dai seama,numai vad balta

Ultima oara a fost editat de dianah (2011-06-24 18:05:34)

#375 2011-06-24 18:21:02

Karina_
Full member

Nu o mai primesti in pat, daca se urca o dai jos si tot asa. Si al meu facea in pat asa ca nu l-am mai urcat, s-a urcat singur cand s-a mai marit, si perioada aceea a coincis cu perioada in care nu mai facea in casa decat atunci cand eram eu la scoala si nu putea sa tina, dar si atunci facea pe paduri. E pui, trebuie supravegheata, iar daca face prostii cand esti plecata ii dai de lucru, ii cumperi papucei din piele presata sau oase, sa o tina ocupata, ii dai jucarii, mingi din acelea in care pui mancare si ea trebuie sa rostogoleasca mingea ca sa pape. Si daca face asta cand sunteti acasa trebuie doar sa fi foarte atenta la ea si sa corectezi orice comportament nedorit.

#376 2011-06-24 21:23:06

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

eu am un husky si un pui de ciobanesc german si ii tin cel mai mult in casa (desi stau la curte), insa nu i-am dresat niciodata.. totusi, nu stiu cat de normal e, amandoi ies afara si isi fac treburile..chiar i-am urmarit de mai multe ori si nu pot sa imi explic comportamentul lor. parintii lor erau niste "jegosi", in sensul ca faceau pe unde apucau...

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#377 2011-06-24 21:35:58

AnneMaries
Full member
Inregistrat: 2009-12-22

yoyolina a scris:

Bag-o cu nasul in  "treburi". Sau tine-te dupa fundul ei mic si blanos si cand o vezi ca isi cauta loc distrage-i atentia.

Sophie are dreptate. Cainele nu se invata asa, o sa invete sa manance, linga urina sau treaba mare. Stiu foarte multe cazuri.
Dar Dianah...la 3 luni jumate nu ar trebui sa iasa afara?

#378 2011-06-24 22:17:10

dianah
Sr. member
Site

abia ieri am scos-o prima data afara,fiindca pana acum nu avea schema de vaccinuri completa

#379 2011-06-25 08:28:51

yoyolina
Moderator

AnneMaries a scris:

yoyolina a scris:

Sophie are dreptate. Cainele nu se invata asa, o sa invete sa manance, linga urina sau treaba mare. Stiu foarte multe cazuri.
Dar Dianah...la 3 luni jumate nu ar trebui sa iasa afara?

Fiecare face ce vrea si cum vrea. Eu am spus ca asa am facut cu amandoi si nu am patit niciodata ce ziceti voi, si tot asa voi proceda daca imi voi mai lua vreodata catel.

#380 2011-06-25 14:05:27

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

peste o luna o sa-mi iau catel, e fatat de aproape o saptamana. am citit tot topicul insa am niste intrebari:
1. puiutii stau cu mama lor afara in cusca, cum ramane cu treaba de 'nu poti sa l scoti afara pana nu are toate vaccinurile facute'? ei practic stau tot afara
2. cat costa toate vaccinurile, deparazitarile interne/externe?
3. cand o sa-l iau, deci la o luna jumatate ii dau bobite nu? am inteles ca 3 mese pe zi, insa nu si ce cantitate are o masa

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.