Cum va descurcati in situatia asta?-7
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
Re: cum va descurcati in situatia asta?
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
ms ca imi esti mereu alaturi cu un sfat, ry faza ca au fost si ei de varsta mea nu merge: mama a fost un ingeras, primul ei prieten a fost tati....si asta pt ca ii era "frica" sa nu ramana singura, nicidecum ca daduse iubirea peste ea:-j, iar pe tata nu-l pot avea ca exemplu si se intelege de ce: e barbat....+ ca el era asa "grozav" incat se plictisea de toate fetele care se indragosteau de el si logic ca asta crede ca voi pati si eu, mi-a si spus-o mai demult, de tot asa, am plans pana n-am mai putut. cat despre duminica, astazi mi-a spus ca i-ar placea sa vina cu mine. sper sa il conving. oricum ai mei se vor purta frumos, nu-s in halul ala de nesimtiti sa-l faca sa se simta prost, dar trebuie sa il conving si pe el de acest lucru. am destule argumente ca sa-l conving mai ales ca sambata mergem la cumparaturi toata ziua, o sa fim bine dispusi amandoi si trec atunci la "atac" si daca nu dau rezultat farmecele mele o sa ii zic exact ce scrisasi tu " nu poti sa faci un efort pt mine?...de dragul meu?" si tu ai dreptate, andreutza. "prietenele" sunt invidoase, zic ca-ti vor binele, dar sunt cu 2 fete. orasul meu e destul de mic si toata lumea stie pe toata lumea...toata lumea se baga in vietile celorlalti. daca era sa avem un grup de prieteni, sincer, nu rezistam atat. sunt toti niste profitori. unii fac tot posibilul sa faca rau pt ca au ceva de castigat, iar altii pt ca pur si simplu le face placere sa se bage peste tot, sa provoace intrigi si certuri. am si patit-o odata...nici nu ma asteptam, dar am fost pe faza si am stiut cum sa actionez si de atunci inafara de al meu si de parinti nu mai incredere in colegi, prieteni, nici macar rude (verisoare si mai stiu eu ce...m-am ars si cu una din asta), mai bine pe cont propriu.
V., soarele si luna
- aalexandraa
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-16
april, am citit printre randuri mesajele tale de astazi. hai sa iti zic si eu ceva.. si noi suntem aprox in aceeasi situatie. mama lui ne cam "sta" in cale. nu ne lasa sa ne vedem prea des (precizez ca stam in orase diferite ..15 min cu masina).. zice "ce? sunteti casatoriti??", ieri au fost in plimbare la cabana.. si al meu ar fi vrut sa ma ia si pe mine, insa mama lui a zis "lasa, hai sa stam noi acum mai mult, ca din oct oricum nu ne mai vedem (plecam amandoi la fac in acelasi oras). nu ne lasa sa stam impreuna intr-o camaruta (la facultate) pe motiv ca nu au bani (da' de unde.. ca au o situatie materiala.... ma lasi?) si inca multe alte lucruri pe care acum nu mi le mai aduc aminte... in fine, mami mi=a zis sa renunt la relatie.. insa eu stiu ca e vb de mama lui, nu de el. din cauza ei ne vedem noi cum ne vedem si din cauza ei avem noi discutii.. abia astept sa plecam la facultate!!!
iar ca sfat, april.. nu stiu ce sa spun decat IUBITI-VA!! indiferent de ce zice lumea! app, la multi ani. si sa fii iubita
- april sunset
- Insomniac member
ms mult, alexandra eu zic sa aveti grija de voi, sa n-o lasi pe mama lui sa stea in calea fericirii tale! oricum, tu esti un "caz" mai fericit plecati amandoi din toamna asta la facultate, eu mai am de asteptat 1 an. sincer, eu nu cred ca m-as descurca prea bine daca as fi in situatia ta, sa fie mama lui cea care sa ne stea in cale. e o situatie neplacuta pt ca trebuie sa fii atenta. oricat de mult il iubesti si esti convinsa ca din cauza "soacrei" nu sunteti pe deplin fericiti, trebuie sa ai grija, ca la urma urmei e mama lui. o prietena de familie s-a desparti dupa 10 ani de casnicie din cauza soacrei, ca nu o suporta si mereu o vorbea de rau. normal ca barba-su a suportat cat a suportat, dar pana la urma n-a mai putut. oricat de groaznica ar fi fost, era mama lui. deci tu trebuie sa fii cu un pas inaintea ei, sa fii mai smechera si sa ii arati ca oricat se opune ea, tu nu renunti la al tau. in nici un caz sa nu renunti, va iubiti, deci luptati cu oricine e nevoie!
V., soarele si luna
- aalexandraa
- Full member
multtumesc de sfat april asa spunea si al meu, daca ne iubim si este incredere... nu mai conteaza restul. eu cred ca mama lui asa e ea, asa e firea ei pentru ca si in relatia cu sotul ei la fel face. de fapt, in casa aia canta gaina. sotul ei tace si face... si ma mai gandeam ca, fiind singurul ei copil, acum ca l-am "furat" nu i-a picat prea bine. ma gandeam si la varianta asta. oricum, noi sa fim sanatosi
- april sunset
- Insomniac member
aalexandraa a scris:multtumesc de sfat april asa spunea si al meu, daca ne iubim si este incredere... nu mai conteaza restul. eu cred ca mama lui asa e ea, asa e firea ei pentru ca si in relatia cu sotul ei la fel face. de fapt, in casa aia canta gaina. sotul ei tace si face... si ma mai gandeam ca, fiind singurul ei copil, acum ca l-am "furat" nu i-a picat prea bine. ma gandeam si la varianta asta. oricum, noi sa fim sanatosi
si foarte bine zice al tau iar daca ea asa se poarta si cu barba-su, clar asta e firea ei....e cam ca la mine mama-i cu gura si tata executa. si a 2 varianta este adevarata. de exemplu, ai zis ca au plecat la cabana, iar ea i-a spus alui tau sa nu te ia cu el, sa fie doar ei in familie ca oricum incepe facultatea si se vor vedea mai rar. exact asa sunt si ai mei, nu le convine ca nu imi mai petrec timpul cu ei, ca toata ziua ies cu prietenul. si pe de o parte ii inteleg, dar trebuie sa ne inteleaga si ei pe noi ca nu mai avem 5 ani sa mergem cu ei peste tot de manuta. inca un sfat ar fi sa nu "amestecati" familia in relatia voastra. daca ai lui vor sa plece undeva, sa mearga doar ei 3, oricat de mult ti-ai dori sa mergi si tu, mai bine ii explici alui tau ca oricum din octombrie veti fi impreuna tot timpul si nu se intampla nimic daca mai sta doar cu ai lui. cum am zis, trebuie sa fii cu un pas inaintea ei, sa demonstrezi ca esti o persoana intelegatoare. asa eviti si certurile cu al tau si logic ca va fi mult mai bine
V., soarele si luna
- LadyPink
- Platinum member
- De la: el din brate
- Inregistrat: 2008-12-20
- Site
O părere de la una un picuţ mai mare dec?t voi, dacă permiteţi
?n primul r?nd, eu nu sunt de acord cu ideea că trebuie să renunţi la toate prietenele tale ?n favoarea iubitului. Ok, n-ai cunoscut ?ncă o fată care să merite să fie prietena ta, mai caută. Mie viaţa mi-a arătat şi demonstrat că iubiţii vin şi pleacă, prietenele sunt cele care răm?n mereu pe loc. Şi n-am avut numai experienţe frumoase ?n materie de prietenie! Cunosc o fată care era ok ?n societate, ?şi formase un grup destul de mic de prieteni şi prietene, ieşea cu ei, se ?nţelegeau ok etc. C?nd l-a cunoscut pe actualul a ?nceput să se distanţeze ?ncet, ?ncet de toţi şi să răm?nă doar cu el. Şi dă-i şi dă-te cu capul de pereţi la fiecare ceartă sau problemă pentru că nu era nimeni către care să se ?ntoarcă să se descarce şi să povestească...
Plus că la mine iubitul e iubit, prietenele sunt prietene. Ceea ce vorbesc cu ele e una, discuţiile ?ntre fete au frumuseţea lor, nu o să mă apuc să vorbesc cu al meu despre prostiile pe care le vorbesc cu ele. O să spuneţi că voi vă ziceţi tot, că nu există ascunzişuri etc. Nu e vorba de asta, e vorba de legătura aia at?t de frumoasă care se leagă ?ntre doua prietene atunci c?nd beau un frappe ?mpreună şi povestesc c?te ?n lună şi-n stele. Eu nu aş putea fără prietenele mele - şi sunt doar vreo 4 cu care pot să vorbesc orice, să cer un sfat şi la care pot să mă duc oric?nd să mă descarc. Repet, dacă nu aţi găsit ?ncă persoana care să merite, mai căutaţi, e tare păcat să treci prin viaţă fără un prieten, mai ales la v?rsta voastră / noastră. Mai ales că, da, se poate ?nt?mpla să nu răm?neţi toată viaţa alături de el şi apoi ce faceţi? Vă treziţi singure ... şi e cel mai naşpa sentiment să ieşi dintr-o relaţie şi să nu mai ai pe nimeni l?ngă tine (mai ales că la voi nici părinţii nu contribuie prea mult la stările de bine)
?n al doilea r?nd, legat de problemele cu părinţii: eu am 22 de ani şi ai mei s-au cam maturizat alături de mine. Av?nd un frate mai mare crescut ?n perioada comunistă, deschiderea lor nu era prea mare. Şi şi-au păstrat-o p?nă mai recent. Şi de c?te ori nu am urlat şi eu că nu mai am 15 ani... dar cu cine să mă ?nţeleg? Dacă ar fi un pic mai deschişi, aţi putea să le faceţi un pic de educaţie, ?nsă ăsta nu prea e cazul ?n cele mai multe situaţii, aşa că trebuie să-şi dea ei seama ce şi cum singurei... şi pentru asta voi trebuie să cam răbdaţi şi să nu puneţi la suflet.
De pildă, eu nu am vorbit niciodată cu ei despre sex, nu le-am spus niciodată c?nd a fost prima oară şi cu cine. ?n prezent am "un fel" de relaţie de vreo 2 ani jumate cu care ei nu prea sunt de acord pentru că iese din tiparele cu care sunt ei obişnuiţi de relaţie normală, oficială şi sănătoasă Şi nu de puţine ori am avut discuţii cu ei legate de subiectul ăsta ?n care ?mi spuneau clar să renunţ şi să nu-mi mai bat capul pentru că nu merită. Dar, norocul meu a fost că am ajuns la 22 de ani şi probabil şi-au dat seama că nu pot să mă ?nchidă ?n casă şi să-mi interzică să mă văd cu el... aşa că e un fel de armistiţiu tacit că eu mă duc şi mă dau cu capul singurică şi ei nu ?mi mai pun ?ntrebări t?mpite
Mulţi părinţi uită faptul că, ?ntr-un fel sau altul, au fost şi ei aşa c?ndva; uită că tinerii au nevoie să acumuleze experienţă, că nu pot să-i ţină ?ntr-un glod de cristal p?nă la 40 de ani şi că, chiar dacă vor fi mereu copiii lor, nu trebuie să-i mai protejeze ca la 10 ani. Cea mai bună experienţă, fie pozitivă, fie negativă, se acumulează prin propriile forţe, nu prin ce spun alţii. Pentru că fiecare experienţă e diferită şi poate avea un final cu totul şi cu totul diferit faţă de cea a prietenei, a colegului sau a tatălui. Sigur, ei mereu ne vor binele şi cred că dacă ne feresc cu forţa de lumea ?nconjurătoare vom fi protejaţi, ?nsă asta deja nu se mai poate numi viaţă...
Concluzia ar fi (după un post poate mult prea lung ) să aveţi răbdare cu ei, oric?t de tare v-ar enerva şi oric?t de tare vi s-ar părea că nu vă ?nţeleg. Că ?n mai toate chestiunile importante, timpul joacă un rol major. Aveţi răbdare cu ei şi ?n timpul ăsta nu uitaţi să iubiţi şi să vă căutaţi fericirea.
- aalexandraa
- Full member
april sunset a scris:aalexandraa a scris:multtumesc de sfat april asa spunea si al meu, daca ne iubim si este incredere... nu mai conteaza restul. eu cred ca mama lui asa e ea, asa e firea ei pentru ca si in relatia cu sotul ei la fel face. de fapt, in casa aia canta gaina. sotul ei tace si face... si ma mai gandeam ca, fiind singurul ei copil, acum ca l-am "furat" nu i-a picat prea bine. ma gandeam si la varianta asta. oricum, noi sa fim sanatosi
si foarte bine zice al tau iar daca ea asa se poarta si cu barba-su, clar asta e firea ei....e cam ca la mine mama-i cu gura si tata executa. si a 2 varianta este adevarata. de exemplu, ai zis ca au plecat la cabana, iar ea i-a spus alui tau sa nu te ia cu el, sa fie doar ei in familie ca oricum incepe facultatea si se vor vedea mai rar. exact asa sunt si ai mei, nu le convine ca nu imi mai petrec timpul cu ei, ca toata ziua ies cu prietenul. si pe de o parte ii inteleg, dar trebuie sa ne inteleaga si ei pe noi ca nu mai avem 5 ani sa mergem cu ei peste tot de manuta. inca un sfat ar fi sa nu "amestecati" familia in relatia voastra. daca ai lui vor sa plece undeva, sa mearga doar ei 3, oricat de mult ti-ai dori sa mergi si tu, mai bine ii explici alui tau ca oricum din octombrie veti fi impreuna tot timpul si nu se intampla nimic daca mai sta doar cu ai lui. cum am zis, trebuie sa fii cu un pas inaintea ei, sa demonstrezi ca esti o persoana intelegatoare. asa eviti si certurile cu al tau si logic ca va fi mult mai bine
aici mai mult el imi explica. pentru ca si eu sunt cam dificila. eu vreau sa fie al meu, sa stam impreuna mai mult timp dar incerc sa fiu si putin indiferenta sau cum ai spus si tu, intelegatoare
de sambata nu ne-am mai vazut deloc doar ce am vb la tlf ...
l.e. : am vb acum 2 min cu el la telefon si a zis ca ne vedem mai tarziu era si cazul
Ultima oara a fost editat de aalexandraa (2009-09-08 13:40:32)
- ryanna22
- Hero member
N`ai pt ce,te ajut cu mare placere cand pot Cum te mai intelegi cu mama ta?
- april sunset
- Insomniac member
din ce in ce mai rau. acum cateva minute imi tinu un discurs ca simte ea nu stiu ce chestii legate de al meu, apoi ma intreba ce tot vorbim cand iesim, ca n-am mai citit de mult, ce lucruri invat eu de la el? niste prostii....logic ca ma simt ca un rahat acum. vad ca mi se indeplineste dorinta, sa am un majorat de neuitat....chiar n-o sa-l uit, cel putin zilele dinaintea lui sunt unele din cele mai oribile, n-am cum sa uit asa ceva. problema e ca, prin ce zice draga de mama, imi creeaza un sentiment ca ceva poate nu e chiar asa de bine. sunt atata de confuza, nu mai stiu de mine. cred ca e a 3 zi consecutiv in care plang. imi propun in fiecare dimineata sa nu ma mai supar, sa fie bine, dar seara, cand ajung acasa, se duce tot. 5 min de-ar pleca acum, asa am nevoie sa plang, sa ma descarc, as urla....doar 5 min singura imi trebuie....nici de asta n-am parte...
vorbi acum cu al meu...asa mi-as fi dorit sa ii povestesc discutia cu mama, dar incepeam iar sa plang si abia ma calmai asa ca tin pana maine, cand ne vedem. am nevoie sa ma tina in brate, sa ma asculte si sa ma lase sa plang pana nu mai am aer si apoi sa-mi spuna ca va fi bine. dar stiu ca il va deranja ce zise mama, va fi si el descurajat...am nevoie de multa forta sa trec peste asta....amandoi avem ca sa fie totul bine in final...
Ultima oara a fost editat de april sunset (2009-09-08 22:24:23)
V., soarele si luna
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
April, eu nu te-as sfatuii sa ii mai povestesti iubitului tau cum incearca mama ta sa se amestece in relatia voastra. Astea sunt lucruri care nu se uita, si poate peste ani daca veti ramane impreuna ii va purta resentimente.
Tu nu ai ce sa le faci parintilor tai. Cel mai bun exemplu pe care il poti da cuiva este cel personal, si asta se realizeaza in timp. Deci deocamdata nu iti ramane altceva de facut decat sa te inarmezi cu rabdare multa.
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- ryanna22
- Hero member
- april sunset
- Insomniac member
asta e problema...nici el nu e prea matur. i-am spus ca doar de aia e mama sa ma sfatuiasca (ca nu are pic de stil in a face-o e altceva) si nu face nimic cu rea intentie, dar el o tine pe a lui ca nu il suporta si ca vrea sa ne despartim. pe de alta parte, in familia lui, eu sunt "sfanta". taica-su a baut putin mai mult intr-o seara si a inceput sa vorbeasca de mine si de relatia noastra. nu a spus absolut nimic rau, ba chiar i-am dat dreptate, dar nu stiu ce i s-a parut alui meu si a inceput sa tipe ca de mine sa nu vorbeasca urat, s-a certat cu el si cateva zile nici nu l-a bagat in seama. el reactioneaza, eu nu imi permit cu ai mei. si poate pt ca mama lui mereu spune numai lucruri bune de mine, si imi ia apararea, adica ne "unim fortele" si-l certam pe el, ar vrea ca asa sa fie si mama mea, dar nu se poate. legat de starea mea de confuzie in urma discutiei cu mama, eram foarte suparata si am inteles altceva. azi dimineata realizai de fapt ce voia sa zica. ca in fiecare dimineata, acum imi este bine. eu sunt mai sensibila si nu prea puternica, dar vad ca inca am forta sa cred ca totul va fi bine....sper sa ma tina acest optimism cat mai mult ca tare am nevoie de el
V., soarele si luna
- andreutza89.dreaming
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-12
april sunset a scris:asta e problema...nici el nu e prea matur. i-am spus ca doar de aia e mama sa ma sfatuiasca (ca nu are pic de stil in a face-o e altceva) si nu face nimic cu rea intentie, dar el o tine pe a lui ca nu il suporta si ca vrea sa ne despartim. pe de alta parte, in familia lui, eu sunt "sfanta". taica-su a baut putin mai mult intr-o seara si a inceput sa vorbeasca de mine si de relatia noastra. nu a spus absolut nimic rau, ba chiar i-am dat dreptate, dar nu stiu ce i s-a parut alui meu si a inceput sa tipe ca de mine sa nu vorbeasca urat, s-a certat cu el si cateva zile nici nu l-a bagat in seama. el reactioneaza, eu nu imi permit cu ai mei. si poate pt ca mama lui mereu spune numai lucruri bune de mine, si imi ia apararea, adica ne "unim fortele" si-l certam pe el, ar vrea ca asa sa fie si mama mea, dar nu se poate. legat de starea mea de confuzie in urma discutiei cu mama, eram foarte suparata si am inteles altceva. azi dimineata realizai de fapt ce voia sa zica. ca in fiecare dimineata, acum imi este bine. eu sunt mai sensibila si nu prea puternica, dar vad ca inca am forta sa cred ca totul va fi bine....sper sa ma tina acest optimism cat mai mult ca tare am nevoie de el
iubita ,povestea ta..am citit-o printre randuri ca nu prea am rabdare sa citesc tot..dar povestea ta se aseamana al naibii de bine cu povestea mea..parca e trasa la indigo.... sa speram ca o sa fie bine..si mai ignora ceea ce sp mama ta..ca asa m-am apucat si eu si..a mers mai bn..ba mai mult s-a skimbat putin...
“Dragostea noastra a inceput k o scanteie.Niciunul din noi nu a simtit cand sa aprins focul magic intre noi.Tot ce ne amintim e k am fost rapusi de o dragoste si de care nu ne putem vindeca...:k�ra:
- ryanna22
- Hero member
- april sunset
- Insomniac member
V., soarele si luna
- andreutza89.dreaming
- Full member
“Dragostea noastra a inceput k o scanteie.Niciunul din noi nu a simtit cand sa aprins focul magic intre noi.Tot ce ne amintim e k am fost rapusi de o dragoste si de care nu ne putem vindeca...:k�ra:
- andreutza89.dreaming
- Full member
Jessica_M,am avut rabdare pt ca il enorm...si mi-am zis sa nu fie oare vreo aiureala de moment si sa dau cu piciorul la atata timp doar din gelozie...daca pot spune asa...el a facut dansuri si are ff multe prietene ramase de atunci...naiba sa le mai ia si pe ele ,k daca stau s ma gandesc daca n-ar fi nimik ,nu mi-ar spune....?
Ultima oara a fost editat de andreutza89.dreaming (2009-09-21 10:50:07)
- andreutza89.dreaming
- Full member
Jessica_M a scris:?l ?nţeleg că-i bărbat şi işi doreşte şi alte femei, dar măcar să te trateze cum trebuie! Ce se ?nt?mpla dacă el ?ţi găsea acele sms-uri? Nu crezi că aveai parte de scandal? Dacă era doar o prietenă, avea un nume şi nu era trecută "G". Nu reacţiona aşa. ?ţi spunea frumos că-i o prietenă şi bla bla bla.
foarte de acord cu tine sunt... eu nu sunt o fire care sa ma cert..ca daca era alta in locul meu i-ar fi dat si doua peste oki..sincer...si daca gasea sms-urile la mine..nu-ti spun de ce ironii in prima faza aveam parte.. dar asta m-a determinat si pe mn sa ma gandesc departe..daca ii e prietena,la ce mama dracu o are trecuta "G"? ca am si eu baieti in telefon trecuti o groaza..(colegi,prieteni) dar nu ii am trecuti sub acoperire...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|