homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avortul si biserica ?-7

#115 2009-04-15 12:15:59

Cat86
Full member
De la: Kiwi Land
Inregistrat: 2007-06-29

Re: avortul si biserica ?

lucia05 a scris:

iar preotul meu niciodata nu intinde mana sa fie sarutata, cine vrea ii ia mana si o pupa sau poalele hainelor.

Permite-mi sa te contrazic!Eu am patit de mai multe ori ca dupa spovedanie preotul sa-mi intinda crucea sa o pup,si mai apoi si mana.Cea din urma am refuzat-o mereu.Sa ma ierte Dumnezeu,dar eu nu pup mana preotului.La urma urmei e si el om ca noi toti,nu?Oricum in final cel care ne iarta pacatele este Dumnezeu,nicidecum popa.
Si legat de ce a spus Blue...intradevar diferentele dintre religii sunt enorme,iar religia noastra (ma refer la ortodoxism) este putin dusa la extrem la unele chestii.
Parintii mei sunt stabiliti in alta tara,unde exista o singura biserica ortodoxa,dar este destul de departe de ei.Asa ca Pastele l-au sarbatorit odata cu catolicii si au fost la slujba la o biserica catolica.Mi-a zis mama ca nu a mai vazut asa ceva...Toata lumea sta frumos pe scaun in biserica,e liniste si disciplina.Nu ca la noi...se calca toti in picioare...vezi Doamne ce credinciosi si evlaviosi sunt...

Ultima oara a fost editat de Cat86 (2009-04-15 12:20:01)

Nu beti apa!!!!Pestii fac sex in ea!

#116 2009-04-15 12:25:21

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Katalyna2311 a scris:

pentru ca si ai mei ma obliga sa ma impartasesc, iar daca se afla ca nu sunt cuminte.... big_smile

si ai mei sunt suspiciosi da inventez orice tampenie : ca mi-a venit,ca m-am impartasit altundeva etc....pana acum mi-a mers.
mi-e frica sa iau imparstasanie si sa nu o merit
dar deja suntem off-topic  si cu ce s-a vorbit mai sus...era vorba despre avort si biserica

#117 2009-04-15 12:28:37

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

lucia05 a scris:

eu cred atat de tare in Dumnezeu incat nu imi imaginez si nu cred ca as lua ceva de pe cruce cand o pup sau de pe icoane....efectiv nu pot crede asta! simt ca si daca ar fi plin de microbi si mai stiu eu ce pe acolo nu as pati nimic pentru e lucru sfant, sub puterea lui Dumnezeu, si nu as putea pati nimic rau. si fara suparare, cum sa mergi in biserica si sa te gandesti sa te ajute Dumnezeu cand in mintea ta acolo e un loc de unde poti lua boli? ce sens mai are sa te duci?

iar preotul meu niciodata nu intinde mana sa fie sarutata, cine vrea ii ia mana si o pupa sau poalele hainelor.

Foarte, foarte bine zis. Oricum, repet, religia in sine, ideea de a crede sau nu se afla mult deasupra oricaror reguli impuse. Eu nu as putea sa nu cred, fie si la un nivel poate superficial, dar nu as avea sens daca nu as crede, as fi seaca, rece. Pentru mine, credinta e un scop spre care acced, as fi lipsita total de sensuri daca nu as avea certitudinea ( si cele mai frumoase convingeri sunt acelea pe care le ai fara sa ai nevoie de dovezi materiale - e ca iubirea, iubesti, crezi si esti sigur de asta fara nicio dovada efectiva ) ca Dumnezeu exista.
Si daca percepi ideea de credinta si divinitate, nu iti este sila sa saruti o icoana, o cruce sau Evanghelia, nici sa iei impartasania; accepti regulile nu pentru ca sunt impuse de cine stie ce dogme si ideologii, ci pentru ca te simti bine sa te supui unui ansamblu de instincte care te determina sa te axezi pe acel sens care iti ghideaza viata - si ajung din nou la ideea ce scop.
Oricum, e mult prea mult de discutat pe tema asta; caci vor exista intotdeauna adepti si adversari, doctrine acceptate sau nu. Ori este firesc, in contextul in care vorbim despre liberul-arbitru.

Si ... umm ... cred ca suntem nitel off-topic de ceva vreme smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#118 2009-04-15 13:53:02

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

rotfl  existau sanse mari sa ajungem offtopic dat fiind subiectul!
blue,  puss stai linistita, eu nu am treaba cu nici o religie, o am pe a mea si imi e de ajuns si stiu sigur ca este singurul lucru la care nu voi renunta vreodata, pe asta nu poate sa mi-l ia nimeni si nici sa ma convinga ca exista ceva mai bun
Cat, nu ma contrazici, am spus preotul meu
kdeea pentru tine o maarreee kram

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#119 2009-04-15 13:59:51

Cat86
Full member

lucia05 a scris:

Asa e...scuze!Am citit printre randuri

Publicitate

loading...

#120 2009-04-15 14:07:58

kdeea
Platinum member

lucia05 a scris:

rotfl  existau sanse mari sa ajungem offtopic dat fiind subiectul!
blue,  puss stai linistita, eu nu am treaba cu nici o religie, o am pe a mea si imi e de ajuns si stiu sigur ca este singurul lucru la care nu voi renunta vreodata, pe asta nu poate sa mi-l ia nimeni si nici sa ma convinga ca exista ceva mai bun
kdeea pentru tine o maarreee kram

smile par

#121 2009-04-15 14:38:56

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

neutral  neutral  Eu am o maree problema si nush cum sa scap de ea. Sunt credincioasa, cred in Dumnezeu dar cand vine vorba de spovedanie ... nu pot! efectv nu pot! Am fost de 2 ani la acelasi preot care mama mi-a zis ca e un om extraordinar, e de la Biserica Maica Domnului din spatele Pizza Hut de la Universitate.
Problema este ca mi-e mare tarsha sa ma duc si sa-mi spun pacatele si secretele intime preotuluii. Si nu-mi place ca ma "judeca", ma rog nu vreau sa spun ca ma judeca  in adevaratul sens al cuvantului dar imi spune vai nu e bine, vai nu e bine. Pai stiu si eu k nu e bine dar ... suntem oameni , si asta spune totul, gresim , furam, mintim. dracuim , facem sex.
Preotul imi zice de fiecare data sa ma casatoresc, sa nu mai traiesc in pacat. Si eu sufar tare mult pe tema asta, k traiesc in pacat si as vrea sa ma casatoresc dar acum nu e momentul. Nu am job, si nici esxperienta , sunt la masterat, stau cu ai mei, el sta cu ai lui. E mai complicat, nu vreausa ma bag cu capu inainte si sa ma chinui. Am stabilit k atunci cannd o sa am si eu salariu osa fie altceva , ne putem muta si sa fim pe picioareloe noastre , dar acum doar din salariul lui nu putem sa ne intretinem 2 persoane.
Si preotul nu intelege asta , tot imi zice ca daca ma marit Dumnezeu ne va ajuta. Fara doar si poate sunt de acord! Dar nu vreau sa isc scanadal in familie ca plec sa ma marit si sa ma mut la el acasa. PUR SI SIMPLU chiar n ue momentul acum.
Maine ma duc sa ma spovedesc, mi-e asa o rusine si o tragere de inima sa ma ma duc si sa spun totul incat nici nu-mi ies cuvintele pe gura. Pur si simplu prefer sa imi bag un bat in fund decat sa ma spovedesc, mi-e rusine sa zic perotului tot cu ce am gresit eu si el sa-mi zica vai da nu e bine. nu mai face asa si etc Stiu si eu k nu e bine, dar unele lucruri precum minciuna e cam greu sa nu le mai faci, si lista poate continua.
Nu vreau sa-l supar pe Dumnezeu cu ce simt eu ... dar imi sta un nod in gat atunci trebuie sa-mi zic pacatele.
Chiar asa nu mai simte nimeni acelasi lucru ? Sunt singura ?

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#122 2009-04-15 14:44:08

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

si eu simt exact acleasi lucru cand merg la spovedanie din pacate....imi este rusine pentru ca stiu ca spun ca nu voi mai repeta acelasi pacate si de fiecare data le spun pe aceleasi......de multe ori ma gandeam ca nu voi mai merege la spovada pana chiar nu voi fi convinsa ca nu le voi mai repete....dar cel putin momentan imi este imposibil.......merg la spovada dar mereu plec de acolo foarte mahnita si trista......si ma simt mai vinovata decat inainte....... sad

#123 2009-04-15 14:55:42

skumpi
Vizitator

ultima data am fost acu 3 ani parca... si mi`a zis puii mei sa nu mai fac iubi`iubi neutral am zis bine mno...ce era sa zic ? si m`a si impartasit...
acuma la ce sa merg iara....sa`mi zica iar sa nu mai fac si sa mint ? neutral
atunci eram mai mica ...ma gandeam bine bine forgetit da acuma nu mai pot neutral si imi pare rau pt ca chiar vroiam sa merg... da ma gandesc ca mai multe pacate imi fac apoi

#124 2009-04-15 14:55:49

Chick
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-03

Pink,mi se pare ca e clar gresala preotului....Eu am un preot f aplecat catre viata cotidiana,nu m-a certat niciodata,nu mi-a tinut teorii pe aceeasi tema de fiecare data...
Am o prietena care a mers sa se spovedeasca si i-a marturisit preotului ca face sex cu iubitul ei,nici nu-ti poti imagina ce tambalau a iesit.A facut-o pe fata in toate felurile,i-a spus ca iubitul ei o sa o paraseasca si ca ea o sa devina o curva.A plecat plangand si nici ca a mai mers vreodata la spovedit.
Am o alta prietena care a fost intrebata daca face sex oral,anal sau mai stiu eu ce alte intimitati de genu.Fata nu s-a mai spovedit.
Nu inteleg de ce preotii,in loc sa incerce sa aproprie adolescentii,tinerii de biserica,ii izgonesc practic cu tot felul de mentalitati si practici invechite.
Pink daca vrei,iti recomand preotul meu,e cel mai dulce si calm om posibil.Nu te incurajeaza in pacat,dar nici nu te crucifica ptr fiecare pacat pe care il faci.El nu tine lectii de viata sau predici,te incurajeaza in ce e bine....

#125 2009-04-15 15:08:05

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

chick, esti din buc?
daca da, zi-ne si noua numele preotului si biserica...

si eu am anumite retineri la spovedit, cand imi zice ca o sa iau nu stiu ce boli, ca tb sa ma marit, sa etc . neutral
nu stiu, dar e prea multa strictele... cine se mai impartaseste in ziua de azi? copiii si batranii.... in rest... daca am facut sex nu e bine, unele famei maritate au facut avort, altii nu cred in Dumnezeu, altii nu au timp...
parerea mea e ca ar tb schimbate niste lucruri... biserica trebuie sa ne "atraga" si preotii le fel, nu sa ne certe.... din moment ce vrem sa ne spovedim, e clar ca stim ca am gresit undeva....
e greu sa traiesti asa cum prevede biserica intr o astfel de societate...

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#126 2009-04-15 15:12:06

Chick
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-03

Biserica e in Tei,nu stiu exact cum se cheama strada,dar e ca o alee mare intre blocuri cu pomi pe ambele margini.
Pe preot il cheama Motzoc,e in fiecare zi de la 7 acolo sapt asta...
E tocma genul de preot care te aproprie de biserica,exact ce ne trb noua...

#127 2009-04-15 15:25:36

kdeea
Platinum member

Exact asa e si preotul meu, cum spui tu, chick smile

#128 2009-04-15 16:07:40

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

cred ca deja ar trebui sa e treaca pe topicul sexul si biserica....oricum s-a mai vorbit de faza cu spoveditul etc

#129 2009-04-15 16:09:33

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

eu am fost azi si m-a si impartasit,nu mi-a zis sa nu mai fac,a zis ca e constient de tenatii si varsta dar sa am grija sa nu raman insarcinata si sa fac avort.si mi-a dat un canon.si i-am zis eu,nu ma impartasisti,nu?rima data a zis ca imi da aghiazma mare apoi a zis ca ma impartaseste ca am constientizat pacatul.

expect the worst , hope for the best!

#130 2009-04-15 17:36:40

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

auziti dar cand avem voie sa ne impartasim ? dupa ce ne casatorim ?

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#131 2009-04-15 18:44:48

Cat86
Full member

Chick a scris:

Am o prietena care a mers sa se spovedeasca si i-a marturisit preotului ca face sex cu iubitul ei,nici nu-ti poti imagina ce tambalau a iesit.A facut-o pe fata in toate felurile,i-a spus ca iubitul ei o sa o paraseasca si ca ea o sa devina o curva.A plecat plangand si nici ca a mai mers vreodata la spovedit.

Exact,exact la fel am patit si eu.Doar ca la mine a mai adaugat faptul ca,toti barbati cu care voi mai fi pe viitor ma vor trata ca pe o curva.Putin cam deplasat din partea unui preot sa iti zic asa ceva,nu?
De atunci mi s-a cam acrit de popi.Ma duc la biserica,ma rog,imi spun eu singura pacatele lui Dumnezeu si asta e.Decat sa ma faca ala curva,mai bine ma lipsesc.

#132 2009-04-15 19:20:51

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

oare gasesc maine pe cineva sa ma spovedeasca de dimineata, la mitropolie?

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#133 2009-04-15 19:23:57

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

ma bag si eu in discutie big_smile
niciodata nu m-am spovedit si nici nu am de gand. cu ce sunt mai "credincioasa" daca ii spun unui om ca toti oamenii ce fac eu? Dzeu vede ce face fiecare in parte, nu-i suficient? ca sa nu mai spun ca trebuie sa stai pur si simplu chinuit, in genunchi sub straiele popii (nici nu stiu exact cum se numeste ce poarta ei) zau ca mi se pare deplasat. apoi, faza cu pupatul mainii...ba pardon ca nici pe asta n-am de gand s-o fac. o singura data am stat la o slujba...pe langa "doamne miluieste" spus de 854580 ori in 2 ore, nu am priceput nimic, ca sa nu mai spun ca am avut rana in genunchi. daca stai in picioare frumos, nu esti credincios? sunt multe lucruri anapoda "care trebuie facute" si vai daca nu le faci se darama pamantul. stiu n persoane care merg la biserica, stau cu orele la slujbe, s-au spovedit pana s-au plictisit si preotii lol si cum au ocazia dracuie si injura de ramai cu gura cascata. colegele mamei stau cu boata in pauze pe coridor si cum un copil face o boacana il ard pe spate si-l trimit la d.... de nu se vede, dar ele merg la biserica si pupa mana preotului....sa fim seriosi.
sunt constienta ca multe nu veti fi de acord cu ce am spus, dar zau ca mi se pare suficient sa mergi de sarbatori la biserica, sa aprinzi o lumanare decat sa stai cu orele la slujbe si apoi cum iesi din biserica "ba fii al ...tu sa fii!" stiu persoane, deci nu vorbesc prostii. si inca ceva, credinta se dovedeste prin fapte... o suma mica de bani cand cineva necajit pe strada iti cere, o donatie pt biserica, o vorba buna cand cineva iti cere ajutorul... mi se pare ca demonstrezi de n ori mai mult ca esti o persoana credincioasa decat daca stai pana lesini in biserica ( acum 2 zile la o slujba au luat pe unul de cel putin 70 de ani cu ambulanta). nu ar fi fost mai usor sa vina pt cateva minute, sa se inchine si apoi sa mearga acasa linistit? se presupune ca mergi la biserica pt linistea ta sufleteasca, cand simti ca ceva nu e bine si ai nevoie de putina liniste pe care in biserica o gaseste oricine. dar oamenii in general se calca in picioare pt ca "e slujba si TREBUIE sa mergem la biserica", dar de ce trebuie? ar trebui pt ca simti tu, nu pt ca toata lumea se duce...din pacate multi din cei care se baga peste altii sa ajunga mai in fata nu simt mare lucru, ei stiu ca e sarbatoare mare sau slujba si TREBUIE sa mearga, atat!

bebe V., soarele si luna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.