Soacra, soacra...-13
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
Re: soacra, soacra...
absolut...poate ii spuneam si mai noncomformist.
Ce nu ati inteles voi din tot mesajul asta este ca vedeti un ,,rau'' absolut intr-o soacra,parca ar avea coarne si ar scoate flacari pe gura... Nu uitati ca la randul vostru veti avea copii si nu conteaza ca este fata sau baiat,exista soacra si la unul si la altul...nu numai mamele de baieti sunt ,,soacre''. Insa totul sta in mainile voastre.
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- sonia30
- Moderator
- Inregistrat: 2010-08-01
ai dreptate,wild.totul sta in mainile noastre ma repet,eu nu vad cam nimic rau la soacra mea,doar un lucru pe care il face constant si m-a deranjat de la inceput,ceea ce m-a facut sa ma si distantez,bine i-am si spus sianume diferente intre copii
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- wild_wind
- Platinum member
sonia,un mod de a rezolva totul este sa ignori si crede-ma ca da rezultate. asa nu se mai ivesc nici probleme.
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
sonia, de acord ca nu e deloc ok ca ea sa faca diferenta intre copiii ei. dar asta e cu totul alt capitol si nu mai e treaba ta! pot intelege ca observi chestia asta si ca te deranjeaza pentru ca-ti iubesti sotul, nu e totusi o problema care sa te priveasca direct pe tine. asa probabil ca nici tie nu ti-ar placea sa ti se "amestece" cineva in relatiile dintre tine si ai tai...
Ultima oara a fost editat de alinda (2011-05-05 09:31:48)
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- sonia30
- Moderator
- Inregistrat: 2010-08-01
wild,ignor de vreo 3 ani
alinda,eu nu ma bag.am spus o data.eu sunt radicala.i-am dat cateva sanse sa realizeze,n-a vrut,la revedere.al meu e liber sa faca ce vrea.povestea trista e ca si el simte si stie...
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- wild_wind
- Platinum member
si zic ca este mai bine asa,sonia. daca invatam sa ne vedem exclusiv de familie,fara sa ne mai pese de ce este in jur,vom constata ca este mai bine.
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
wild_wind a scris:Banana Split a scris:wild, depinde de tine
de mine? nu..gresesti. in primul rand,cand vine cu ea de mana la mine,ei ii voi spune: fata draga,eu l-am invatat sa fie respectuos,sa se spele,sa faca curat,sa duca gunoiul,sa nu-si arunce sosetele peste tot,sa nu ragaie si scarpine la oua in public...daca nu va face asta,sa nu aud ceva de genul..fir-ar ma-ta a dracu,ca ea te-a invatat asa.. Cum ti-l inveti,asa il ai.. Logic ca daca vine la mine fimiu si-mi spune ca aia nu stie sa-i faca un ou,ca nu ii spala si il tine cu mizerie in casa(ca nu are ea chef)..nu stau cu mainile in san,ca doar nu de aia l-am educat si crescut ca sa-si bata o ,,pasarica'' joc de el.
Daca stau sa ma gandesc bine,multe aveti pretentii de la soacre,dar doriti sa le vedeti la 500 km de voi... Totul depinde de voi de la inceput,cum comunicati cu ele si ce le dati voie si ce nu. Eu am avut soacra,m-am ibnteles bine cu ea,insa nu i-am dat voie sa se bage in familia mea...insa..si atentie! nici mamei mele nu i-am dat voie. Si nici cu ea nu am dorit sa locuiesc,dar nici cu ai mei,pentru ca m-am pus si in locul sotului meu.
eu nu sunt de acord cu asta sub nici o forma, o femeie NU este datoare sa faca pe sluga, absolut totul in casa se face IN DOI incepand de la curatenie pana la mancare...eu puturos nu tin la usa...sa se duca la mama`sa acasa daca ii repugna treburile casnice si nu numai
- wild_wind
- Platinum member
sleeping..eu cred ca nu ai inteles...si ar trebui sa mai citesti odata totul. mi-ar fi placut sa ingrosi ceea ce am scris despre fiul meu ca l-am invatat...dar deja s-a vazut feminismul din tine......
- sleeping_beauty
- Addicted member
am vazut ca ai scris ca l-ai invatat sa se spele sa faca curat si chestii insa m-a deranjat foarte tare faza cu pasarica care nu ii fierbe oua si mai stiu eu ce, eu ofer ceea ce primesc intr-o relatie..apai daca el ar sta cu mainile in san logic ca l-as tine "in mizerie" cum spui tu ...uite de aia nu e bine sa te bagi ca nu stii ce au de impartit cei doi chiar daca copilul tau sa plange niciodata nu va spune tot adevaru si saraca pasarica va cadea drept ingrata si puturoasa in ochiii tai ...parerea mea evident
le: nu sunt feminista, sunt doar un om...o fiinta cu putere fizica redua fiind sexul "slab" cum se mai zice...eu una nu sunt in stare sa o iau de la capat cu un al doilea job cand vin de la munca rupta deci prin urmare ori facem amundoi (fie ca e cu randul fie ca e in acelasi timp) ori daca vad ca traim in jeg ca nu misca un pai in trimit inapoi la mama`sa sa il mai creasca pana la 30 de ani
Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2011-05-05 09:58:13)
- alinda
- Diamond member
sonia, nu cred ca e vorba aici de a fi sau nu radical. eu vad pe aici o tendinta generala inspre "fortarea" unei transformari a socrilor astfel incat ei sa corespunda intru totul aspiratiilor noastre ca nurori. cu alte cuvinte vrem ca niste oameni mai mult sau mai putin in varsta, probabil de aceeasi generatie cu parintii nostri, sa se schimbe radical astfel incat noi sa-i putem iubi si accepta fara rezerve. ori asta e practic imposibil. la fel cum e aiurea sa pretindem parintilor nostri sa se modeleze dupa sotul nostru, sa-si schimbe radical obiceiurile, sa-si lepede personalitatea pentru el. sigur ca sunt si cazuri extreme unde relatiile cu ei nu pot fi mentinute, astea insa cred ca sunt totusi exceptii. insa in general am face bine sa intelegem ca asa cum sunt ei, buni, rai, etc, sunt parintii sotului nostru, sunt cei datorita carora el exista si este asa cum este, sunt o parte din el care trebuie acceptata. asa cum trecem si parintilor nostri cu vederea faptul ca uneori sunt pisalogi, ca uneori vor sa ne dea sfaturi pe care nu le-am cerut sau ne enerveaza fara motiv, la fel ar trebui s aintelegem faptul ca si socrii sunt parinti si mai uita uneori ca baiatul lor nu mai e copil. si nu, in niciun caz nu indemn aici la obedienta, la slugarnicie sau mai stiu eu ce.
dar am vazut n cazuri de fete (viitoare sotii) care, obisnuite prost de acasa, au inceput prin a spune soacrei "saru-mana" si a se purta ca la tara acum 100 de ani. dupa care mai si pretind respect... sau cazul radical opus, incepi relatia prin a-i considera dusmanii tai...
Ultima oara a fost editat de alinda (2011-05-05 10:06:23)
- wild_wind
- Platinum member
sleep...tot nu ai citit totul..... am mai scris ,,cum il inveti,asa il ai''. gandesti bine insa te aprinzi cam repede...sincer.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
alinda, intelept ai grait. dar partea asta n-o inteleg: alinda a scris:dar am vazut n cazuri de fete (viitoare sotii) care, obisnuite prost de acasa, au inceput prin a spune soacrei "saru-mana" si a se purta ca la tara acum 100 de ani. dupa care mai si pretind respect... sau cazul radical opus, incepi relatia prin a-i considera dusmanii tai...
de ce e gresit sa-i spui soacrei "saru-mana"? cum altfel s-o saluti? "buna ziua", ca pe un strain oarecare? daca vrei, sa detaliezi putin ce am citat, ca poate nu inteleg eu bine ideea...
- sleeping_beauty
- Addicted member
wild m-a deranjat foarte tare exprimarea cu pasarica, aici ma opresc ca nu am nici timp sa intru in subiect mai bine si sincer nici nu am chef, un lucru insa o sa il zic: parintii lui si ai ei nu trebuiesc implicati prea mult in viata lor, si daca al meu iubit s-ar plange la mama`sa ca i-am facut nu stiu ce....ei bine as fi foarte dezamagita...ceea ce se intampla intr-un cuplu trebuie sa ramana doar intre cei doi...azi se cearta maine se pupa si se impaca si soacra/socrul raman ofticati ca domne x isi bate joc de fi`sa/fi`su cand ala/`aia au prezentat situatia doar pe jumatate au spus doar efectul nu si cauza
le: si chiar daca ar fi si cum spui tu el sa fie baiatul super bun si ea o scorpie tot nu este treaba ta sa te bagi chiar daca ai impresia ca faptul ca ai crescut acel copil iti da dreptul sa te bagi in viata lui...va deschide ochiii in cele din urma ...daca nu ii va deschide inseamna ca se simte confortabil in relatia aia asa cum e ea si din nou..nu ai avea de ce sa te bagi (din postura de soacra evident)
ar fi atatea de spus...
Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2011-05-05 10:23:05)
- wild_wind
- Platinum member
sa stii ca si eu tot o ,,pasarica'' sunt si nu ma supar...
- alinda
- Diamond member
anca90 a scris:alinda, intelept ai grait. dar partea asta n-o inteleg: alinda a scris:dar am vazut n cazuri de fete (viitoare sotii) care, obisnuite prost de acasa, au inceput prin a spune soacrei "saru-mana" si a se purta ca la tara acum 100 de ani. dupa care mai si pretind respect... sau cazul radical opus, incepi relatia prin a-i considera dusmanii tai...
de ce e gresit sa-i spui soacrei "saru-mana"? cum altfel s-o saluti? "buna ziua", ca pe un strain oarecare? daca vrei, sa detaliezi putin ce am citat, ca poate nu inteleg eu bine ideea...
anca, eu am spus saru-mana pana pe la vreo 10 ani, moment in care parintii mi-au spus ca numai popii ii spui saru-mana (glumesc acum, eu provin dintr-o familie deloc religioasa). deci gata cu saru-mana cand te apropii de adolescenta. acum iti spun si pararea mea: acest salut tine de varsta copilariei si gata. nu e cazul ca o femeie in toata firea (clar nu ne referim aici la barbati!) sa spuna cuiva saru-mana, in afara sa zicem bunicilor ei! e putin jenant, te pune intr-o pozitie de inferioritate pe care nu e cazul s-o adopti. si nu, NU e semn de respect cand o femeie spune cuiva saru-mana! esti adult si trebuie sa te comporti ca atare, ori asta dupa mine include si un salut neutru, gen buna ziua.
Ultima oara a fost editat de alinda (2011-05-05 10:48:06)
- wild_wind
- Platinum member
bine,ma abtin...m-am amuzat destul
- sleeping_beauty
- Addicted member
wild_wind a scris: bine,ma abtin...m-am amuzat destul
si eu trebuie sa ma fac ca nu vad topicul asta ca nu e de bine
- wild_wind
- Platinum member
promit sa fiu cea mai buna soacra...
si ca o paranteza,fiul meu este deja avertizat ca..in caz ca isi va face sotia,copilul sa sufere..el va zbura si familia lui va avea tot sprijinul meu. l-am avertizat deja si a fost un pic ,,socat''....
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|