Gripa porcina-19
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
Re: Gripa porcina
Eu il fac de cativa ani la rand pe cel antigripal fiindca sunt bolnava cronic si racesc foarte repede,sistemul meu imunitar e la pamant tot timpul. Nu am avut pana acum probleme din cauza acestui vaccin dar oare peste "n" ani nu voi avea?Asta e marea mea dilema!
- skumpi
- Vizitator
moksha, in primul rand sper sa ramai printre noi pt ca banuiesc ca esti cadru medical si nu aberezi ! intrebarea mea e : de ce atunci cand au venit cei care nu sunt de acord cu vaccinul, spunand ca acesta nu a fost testat nu li s-a spus ca de fapt a fost testat doar ca s-a modificat ceva ? pentru ca asta e marea problema a lumii, faptul ca nu a fost testat ? de ce au circulat atat de mult zvonurile astea si nu li s-a inchis gura cu probe din start ??? de fapt de ce circula atatea zvonuri daca nu exista nici un sambure de adevar ?
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
ryanna22 a scris:Eu il fac de cativa ani la rand pe cel antigripal fiindca sunt bolnava cronic si racesc foarte repede,sistemul meu imunitar e la pamant tot timpul. Nu am avut pana acum probleme din cauza acestui vaccin dar oare peste "n" ani nu voi avea?Asta e marea mea dilema!
Stai linistita, nu vei avea. Foarte bine ca l-ai facut.
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
Sa te auda Dumnezeu moksha!
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
skumpi a scris:moksha, in primul rand sper sa ramai printre noi pt ca banuiesc ca esti cadru medical si nu aberezi ! intrebarea mea e : de ce atunci cand au venit cei care nu sunt de acord cu vaccinul, spunand ca acesta nu a fost testat nu li s-a spus ca de fapt a fost testat doar ca s-a modificat ceva ? pentru ca asta e marea problema a lumii, faptul ca nu a fost testat ? de ce au circulat atat de mult zvonurile astea si nu li s-a inchis gura cu probe din start ??? de fapt de ce circula atatea zvonuri daca nu exista nici un sambure de adevar ? :-??
Imi pare rau ca mai scriu un mesaj dupa ce am zis ca nu vreau sa devin pisaloaga si sa enervez pe cineva cu mesajele mele.
Nu sunt cadru medical, sunt studenta in ultimul an la medicina, sper ca asta nu o sa te faca sa te indoiesti de ce am spus, eu cred ca m-am documentat bine :) Poate nu as fi scris nimic, dar am fost bombardata de diferite chestiuni false.
Pai...este un fapt ca orice medicament ( fie si el extract de coada soricelului sa zicem :) ) trebuie sa treaca numeroase teste, organizate in mai multe etape inainte de a fi pus pe piata. Pentru multe medicamente, tot procesul acesta dureaza chiar 10 ani. Din cauza necesitatii mari a unui vaccin si evident a faptului ca nu au existat prea multi voluntari, etapa finala, anume a urmaririi efectelor pe termen foarte lung a vaccinului nu a fost foarte bine conturata. DAR, si exista un mare DAR, principiul chiar este acelasi, continutul este acelasi. Exista un daca..., de aceea eu inteleg orice persoana care refuza vaccinarea, dar acea persoana trebuie sa fie constienta ca acel daca este foarte foarte mic.
Zvonurile circula...pentru ca suntem in romania, pentru ca oamenii se documenteaza de la otv - nu ma refer la nimeni de aici, ma refer la o regula pe care am observat-o, pentru ca ne place sa ne dam cu parerea...Pentru ca poate nici medicii nu stiu cum sa puna problema.
ps. Ca o diferenta de comportament media si al medicilor, am fost intr-un stagiu in spania chiar in timpul varfului pandemiei acolo si nu am vazut nici macar un titlu cu gripa ucigasa sau altele asemenea. Erau spuse faptele, nu se exagera nimic. Nici macar cand a avut loc un deces chiar in acel spital, nu a inceput o isterie. De ce a asa acolo si la noi nu, chiar nu stiu sa iti zic.
Am sa ma opresc aici pana sa ma dea cineva afara :)
- skumpi
- Vizitator
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
moksha a scris:Zvonurile circula...pentru ca suntem in romania, pentru ca oamenii se documenteaza de la otv - nu ma refer la nimeni de aici, ma refer la o regula pe care am observat-o, pentru ca ne place sa ne dam cu parerea...Pentru ca poate nici medicii nu stiu cum sa puna problema.
Nu e vorba numai de Romania.
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
deeadeea21 a scris:nici eu nu imi fac vaccinul din motivul pe care majoritatea lumii il sustine: nu suntem cobai. bine, asta e cu doua taisuri. ma gandeam ca daca doamne-fereste as contacta o forma urata de boala, as regreta. dar asta e riscul pe care mi-l asum
Mai bine asa. Un vaccin trebuie testat 5-10 ani inainte sa se lanseze pe piata. Asta a fost testat cateva luni. Abia aparuse inchipuita gripa si hop si ei cu vaccinul... Suntem oameni,nu animale... nu o sa le prezentam noi pe propriul corp reactiile secundare pe termen lung.
- December
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-09
- Site
moksha a scris:Am vazut nu stiu cate linkuri cu informatii false - neurochirurgul care vorbeste despre gripa (o mare contradictie totusi), tot felul de "experti" care isi dau cu parerea. Evident, oricine poate sa isi dea cu parerea si oricine are dreptul la o opinie. Dar e bine sa fie informata. Exista acest curent "vaccinul e rau". Fara sa exagerez, exista o boala foarte grava care a fost eradicata si la noi in tara prin vaccinare. Se numeste variola si oamenii au fost la fel de reticenti la vaccinare la inceput. Vaccinurile nu sunt "arma diavolului", nu se introduc cipuri etc.Vaccinurile sunt eficiente, exista riscuri evidente, dar beneficiile sunt foarte mari.
-despre testele insuficiente - se poate discuta, dar nu sunt atat de necesare, avand in vedere ca principiul acestui vaccin - anume se iau niste bucati din virus, niste proteine mai exact (nu mai multe virusuri, cum a spus cineva), se cultiva pe un ou, se adauga adjuvanti sau nu si se administreaza. in fiecare an se vaccineaza milioane de persoane si e totul ok. in cazul acesta s-a schimbat doar tulpina. -despre adjuvantii posibil cancerigeni - iar se poate discuta destul. nu exista dovezi cum ca acestea ar provoca rau, dozele sunt oricum mici. dar ma amuza aproape cum oameni care fumeaza zilnic isi pun aceasta problema privind vaccinul la o tigara evident, nu putem sa fim siguri de nimic, orice lucru strain si nou ne poate provoca frica, dar daca v-as enumera lucrurile certe ca provoaca fie cancer, fie alte boli...cati nu mancam la fast-food? cati nu stam inf ata calculatorului? cati nu mancam seminte uneori stricate? plus ca un banal algocalmin ne poate omori, un paracetamol, orice. daca citim orice prospect...in concluzie, exista riscuri, dar nu depasesc beneficiul. -despre posibilele reactii adverse - da, ele exista la absolut orice, dar pana acum - chiar si la mine personal - s-au rezumat la durere locala. exista cazuri rare de altfel de complicatii, care evident ca nu sunt de dorit, dar nu putem sta cu drobul de sare deasupra capului.
3. Despre eficienta vaccinului Sau mai precis oportunitatea lui. Eu am ales sa ma vaccinez pentru ca intru in contact cu multi pacienti. Am vazut multi pacienti cu gripa si nu m-am infectat pana acum - cel putin nu stiu asta, pentru ca, conform a ceea ce am spus, sunt multi infectati care nu stiu. Puteti alege sa nu va vaccinati si sa fie totul ok. Cu intarirea sistemului imunitar - vit c, ceaiuri, sport etc - se poate sa fie ok. Exista insa acest risc, acel nenoroc, ca lucrurile sa iasa rau. Aceasta e alegerea fiecaruia, dar efectiv nu putem blama ideea de vaccin doar pentru propria alegere. Logic mai este si faptul ca daca multe persoane se vaccineaza, pandemia va scadea in intensitate.
Multa sanatate!
Multumim pentru informatii Moksha. Se poate sa ai dreptate cu privire la toti cei care isi dau cu parerea. Eu insa (si nu numai eu!) cred ca totusi vaccinul asta nu e suficient testat si in plus se creeaza panica si isterie printre oameni aiurea (vorba ta, de ce in Spania nu era asa?)
In plus, ce am mai auzit e ca de fapt nu gripa omoara (altfel ar muri TOTI oamenii atinsi vreodata de gripa - porcina sau nu) ci faptul ca ea vine "cireasa pe tort" peste alte afectiuni ale persoanei respective. Cu alte cuvinte cei care au murit mai aveau si alte probleme de sanatate care s-au complicat fatal la imbolnavirea de gripa, nu erau sanatosi tun si brusc gripa i-a bagat in cosciug! Asta este adevarat sau nu? Ca si cadru medical poti sa ne dai o parere avizata (chiar daca esti studenta, tot stii mai mult ca noi care n-avem nici o treaba cu medicina si apoi... esti in ultimul an, deci ce mai, aproape medic )
Si pentru ca tot ne-ai spus despre vaccin, eficienta, reactii adverse, dar peste intarirea imunitatii ai trecut oarecum sumar ("Cu intarirea sistemului imunitar - vit c, ceaiuri, sport etc - se poate sa fie ok.") ce ne mai poti spune despre aceasta? De exemplu, recomandarea cu vitamina D3 cat este de adevarata? sau ce altceva poti recomanda? fiindca, chiar facand abstractie de controversatul vaccin, cred ca oricine prefera sa-si intareasca imunitatea (contra gripei si nu numai) decat sa ia medicamente sau vaccinuri
multumesc!
Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)
- EasternPrincess
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-30
Nu ma pricep la medicina deci nu pot aprecia daca vaccinul e bun sau nu. De aceea pot spune doar atat: e totusi prea multa isterie... Si asta nu ajuta nimanui
Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
dupa ce am citit marturiile unui ziarist care a avut gripa porcina, mi-am dat seama ca e ft posibil s-o fi avut si eu. am avut aceleasi simptome ca omul acela, testat pozitiv de ah1n1: febra 38, frisoane, stare generala de rau, cu dureri articulare, secretii nazale, evolutie oscilanta: 2 zile rau, apoi 2 zile mi-a fost bine, am crezut ca mi-a trecut, apoi vreo 3 zile iarasi rau. m-a tinut exact o sapt, la fel ca pe ziarist. si eu si el am intrat in contact cu alte persoane si nu am transmis mai departe. tratamentul meu: oscilococcinum zilnic, 2 paracetamoale (in toata perioada, nu pe zi), vit c cu propolis si echinacea. ziaristul zicea ca a luat paracetamol, iar dupa ce i-a venit rezultatul, i-au prescris tamiflu.
in articolul scris de aceasta persoana, se scotea in evidenta faptul ca presa anunta numai statistici si face propaganda pt vaccin, fara a publica si interviuri cu cei acre au avut gripa si fara a evidentia ceea ce spunea si December, ca persoanele care au murit aveau si alte boli si ca rata de mortalitate a virusului astuia e mai mica decat cea a gripei sezoniere.
- December
- Hero member
- Inregistrat: 2009-09-09
- Site
Eu cred ca o mare parte din rata impotrivirii la vaccin e data tocmai de aceasta isterie... functioneaza psihologia inversa, se obtine efectul contrar.
Daca totul s-ar fi desfasurat in limitele decentei, cum spunea Moskha ca a fost in Spania, uite, asta e gripa, astea sunt manifestarile, dar nu va speriati, exista vaccin disponibil... oamenii poate ca ar fi reactionat altfel. Dar cu atata panica si sperietura la tv in presa si peste tot e normal ca unii sa se gandeasca "trebuie sa fie ceva in neregula cu vaccinul asta ca prea vor sa ni-l bage pe gat" si deci sa refuze vaccinarea
(si a propos de ce spuneam, ca gripa nu omoara oameni sanatosi tun ci doar pe cei care au si alte afectiuni, asta de ce nu se spune? se spune doar ca a mai murit unul, vai, vai... pai asta nu e dezinformare?)
E de inteles ca producatorul vaccinului vrea sa-l vanda si sa scoata profit. Dincolo de faptul ca speculatiile comerciale cand e vorba de viata si sanatatea oamenilor mi se par grotesti, e normal ca orice fabricant, chiar si de medicamente, sa vrea sa scoata profit (pana la urma ca sa investesti in cercetare si sa scoti si alte medicamente, si mai bune, si mai performante, trebuie bani!). Dar cred ca ar fi avut mai mult de castigat daca s-ar fi procedat civilizat, vaccinul recomandandu-se ca benefic dar fara sa fie "condimentat" cu groaza si panica, fiindca daca tinem cont de acest efect invers celui scontat, nu doar ca nu va scoate mare profit dar s-ar putea sa nu-si recupereze nici investitia.
Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
fetele...durere de cap??nu e unul dintre simp, nu?
Ultima oara a fost editat de MissO girl (2010-01-11 17:40:47)
- skumpi
- Vizitator
asta am spus si eu, toata propaganda s-a intors impotriva lor asta e daca esti prost si nushtii sa-ti "vinzi" produsu am vb cu colegele mele care lucreaza la infectioase si mi-au spus ca ele inca nu s-au vaccinat si nici nu prea au de gand decat daca o sa le oblige spitalu...
Aveti grija la bani si spalati-va mereu pe maini ! mai ales dupa ce veniti de afara !
- blue_ellf
- Full member
- Inregistrat: 2006-08-03
o intrebare : de ce se cere buletinul si de ce trebuie sa semnezi pt a face acest vaccin? in mod normal se considera sigur nu? nu m-am vaccinat si momentan nu am de gand.
Ultima oara a fost editat de blue_ellf (2010-01-11 19:59:42)
13.04.2011 deja mamica de Natalia Ana-Maria relax,take it easy Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora. http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png
- puffball
- Sr. member
- De la: wonderland
- Inregistrat: 2009-04-23
- skumpi
- Vizitator
pana te mai gandesti daca te vaccinezi sau nu, intareste-ti sistemu imunitar...mananca multe fructe, in special citrice si eventual iei niste echinaceea... ia un paracetamol pt nas...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|