Gripa porcina-20
- skumpi
- Vizitator
Re: Gripa porcina
bun asa
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
E recomandat sa folositi apa de mare (Nazomer, Aqua Maris) pentru nasuc, chiar daca nu sunteti racite - omoara toti dracusorii care s-ar cuibari pe mucoasa nazala, deci ajuta la prevenirea virozelor Cel putin asa am citit...
Ultima oara a fost editat de blueeyes (2010-01-11 21:34:10)
- puffball
- Sr. member
- De la: wonderland
- Inregistrat: 2009-04-23
bine de stiut
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
Nu stiu daca v-ati prins,da' purcica asta are exact aceleasi simptome ca orice raceala... Nu vi se pare dubios ca s-a creat isteria asta din ceva deloc iesit din comun,ci mai degraba des intalnit? Nu cred ca teoria conspiratiei e atat de dusa la extrem,da' de ce nu aparut o boala grava,letala si cu cazuri RARE (ce de obicei astea sunt cele in jurul carora se formeaza isterii,cum a fost cancerul de col) ,si a aparut o chestie comuna,intalnita extrem de des si cu simptome ataaaaat de generale? Numa' chestia asta ar trebui sa puna un semn de intrebare. Then again... cum se face ca pentru orice boala serioasa nu se gaseste leac,dar cum a aparut asta hop-top si vaccinul care e laudat a fi mega-hiper-extra safe si eficient? Zic. Poate sunt eu sceptica si paranoica,dar tin sa amintesc ca este putin dubios,mai ales cand lumea e in criza economica.
- puffball
- Sr. member
mai, o fi dubios, nu zic nu, dar totusi gandeste-te ca au murit mult prea multe persoane din cauza asta. Adica nah, as vrea si eu sa cred ca nu e nimic si ca doar isi fac ei publicitate s.a.m.d. dar toate decesele alea si viitoarele decese, cel putin pe mine chiar ma pun pe ganduri la modul cel mai serios
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Orice raceala te poate omori cand ai probleme cu plamanii si altele Asta doar se mediatizeaza. Mor zilnic 3 000 de oameni de malarie in Asia... ce,ii vezi ca fac vreun vaccin minune pentru malarie? Nu. Pentru ca aia nu are simptome atat de generale incat sa determine zeci si sute de milioane de oameni sa se vaccineze si sa intre in panica si isterie.
- puffball
- Sr. member
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Pai nu vedeai,ca era o banala gripa... nu s-a inventat vaccin pentru gripa normala (nu unul asa,minune,cum e asta,adica),oamenii ar fi spus ca nu au murit pana atunci,nu vor muri nici in viitor,si uite asa nu s-ar fi vaccinat nimeni. Da' daca aparea alta gripa (ca orice gripa,de altfel,da' mai mediatizata si,cica,mai speciala,asa,de felu' ei...),era un prilej de mediatizare. Mortile naturale de ce nu sunt date la tv? Ca doar mor oameni. Ce,ei nu merita sa apara? Nu. De ce? Pentru ca nu e ceva care sa vanda. Cand exista ceva nou si necunoscut,toaaaaata gloata se inghesuie sa ia toate masurile de protectie. Masuri de protectie care costa,si orice ban conteaza pe criza asta economica a noastra.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2010-01-11 22:12:18)
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
ShineOfBlood a scris:Pai nu vedeai,ca era o banala gripa... nu s-a inventat vaccin pentru gripa normala (nu unul asa,minune,cum e asta,adica),oamenii ar fi spus ca nu au murit pana atunci,nu vor muri nici in viitor,si uite asa nu s-ar fi vaccinat nimeni. Da' daca aparea alta gripa (ca orice gripa,de altfel,da' mai mediatizata si,cica,mai speciala,asa,de felu' ei...),era un prilej de mediatizare. Mortile naturale de ce nu sunt date la tv? Ca doar mor oameni. Ce,ei nu merita sa apara? Nu. De ce? Pentru ca nu e ceva care sa vanda. Cand exista ceva nou si necunoscut,toaaaaata gloata se inghesuie sa ia toate masurile de protectie. Masuri de protectie care costa,si orice ban conteaza pe criza asta economica a noastra.
subscriu
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
carmen_21 a scris:
ShineOfBlood a scris:Pai nu vedeai,ca era o banala gripa... nu s-a inventat vaccin pentru gripa normala (nu unul asa,minune,cum e asta,adica),oamenii ar fi spus ca nu au murit pana atunci,nu vor muri nici in viitor,si uite asa nu s-ar fi vaccinat nimeni. Da' daca aparea alta gripa (ca orice gripa,de altfel,da' mai mediatizata si,cica,mai speciala,asa,de felu' ei...),era un prilej de mediatizare. Mortile naturale de ce nu sunt date la tv? Ca doar mor oameni. Ce,ei nu merita sa apara? Nu. De ce? Pentru ca nu e ceva care sa vanda. Cand exista ceva nou si necunoscut,toaaaaata gloata se inghesuie sa ia toate masurile de protectie. Masuri de protectie care costa,si orice ban conteaza pe criza asta economica a noastra.
subscriu
S-a inventat vaccin pentru gripa "normala" de foarte mult timp.
- moksha
- Hero member
Stiintific vorbind, "intarirea" imunitatii se face prin vaccin.
Nestiintific si mult mai eficient exista multe multe metode care au diferite rate de reusita pentru persoane diferite. Eu una, fara sa vreau sa fac reclama, de cativa ani folosesc Oscilococcinum (sper ca asa se scrie corect, sunt foarte obosita) si chiar este eficient. Se gaseste la farmacie la un pret destul de piperat, sunt niste granule mici pe care le pui sub limba. Pe langa asta, propolisul iar mi s-a parut un lucru bun. Vit c, ceaiuri, mancat bine, evitat stres, facut sport Cam multe.
Totusi ce e pacatos la bolile astea infectioase, chiar si cu gripa aceasta, este ca pot ataca si cel mai sanatos organism. Suntem cu totii susceptibili.
Poti opta pentru ce stii ca iti face bine, sunt multe multe produse pe piata si multe idei babesti sa le zic asa, eu nu am date despre toate dar chiar cred ca sunt eficiente in marea majoritate. Depinde cum simti ca reactioneaza organismul tau. Eu una am incercat doar ce e prezentat mai sus, orice alte idei presupun ca sunt binevenite pentru toata lumea.
Multa sanatate!
- moksha
- Hero member
love_t a scris:moksha a scris:Zvonurile circula...pentru ca suntem in romania, pentru ca oamenii se documenteaza de la otv - nu ma refer la nimeni de aici, ma refer la o regula pe care am observat-o, pentru ca ne place sa ne dam cu parerea...Pentru ca poate nici medicii nu stiu cum sa puna problema.
Nu e vorba numai de Romania.
eu nu am date sa se fi intamplat ceva asemanator in alte tari, daca tu le ai, te rog sa mi le impartasesti si mie, sunt chiar curioasa. am prieteni - medici, studenti si oameni normali - in mai multe tari in europa si nu mi-au pomenit asa ceva.
discutiile sunt extrem de eficiente si sunt evident prezente peste tot, dar zvonurile cu zero baza stiintifica sunt cu totul altceva.filmulete ratacite pe youtube cu persoane care se dau experte nu inseamna isterie, daca la ele te referi.
In toate tarile civilizate lumea a aderat la vaccinare sau daca nu a aderat a cautat informatia unde trebuie si nu la televizor. E drept ca in toate tarile civilizate exista un organism guvernamental sau nu care informeaza populatia si este de incredere - vezi cdc in usa. Plus ca acolo exista o mare incredere in sistem, care evident ca la noi lipseste total. La noi nu exista informare corecta. Asta e parerea mea.
Cum am spus insa, fiecare este absolut liber sa aleaga si sa discearna. Ma mira insa cum in legatura cu acest vaccin oamenii sunt mai degraba pregatiti sa accepte lucrurile rele decat pe cele stiintific demonstrate As vrea sa stiu cum sa pot transfera aceasta mentalitate la fumat, caci nu am reusit pana acum sa conving pe cineva sa se lase de fumat, desi se stie sigur ca are atatea efecte nedorite
Multa sanatate!
- moksha
- Hero member
ShineOfBlood a scris:deeadeea21 a scris:nici eu nu imi fac vaccinul din motivul pe care majoritatea lumii il sustine: nu suntem cobai. bine, asta e cu doua taisuri. ma gandeam ca daca doamne-fereste as contacta o forma urata de boala, as regreta. dar asta e riscul pe care mi-l asum
Mai bine asa. Un vaccin trebuie testat 5-10 ani inainte sa se lanseze pe piata. Asta a fost testat cateva luni. Abia aparuse inchipuita gripa si hop si ei cu vaccinul... Suntem oameni,nu animale... nu o sa le prezentam noi pe propriul corp reactiile secundare pe termen lung.
Spun pentru a 5-a oara cred ca acest vaccin NU este nou ca principiu si de aceea nu intra in protocolul de testare de 5-10 ani cum ai zis tu. Este exact acelasi vaccin anual pentru gripa sezoniera, doar ca tulpina folosita a fost adaptata in raport cu pandemia. Plus ca pe langa asta in general toate se testeaza la un moment dat si pe oameni, altfel nu am putea sa descoperim nimic. Mai mult, absolut ORICE medicament - si asta am mai spus - trece si prin testarea finala, anume dupa punerea pe piata si au fost cazuri in care au descoperit efecte adverse dupa ce medicamentul deja era in circulatie.
Nu putem fi totusi asa suspiciosi si sa credem niste lucruri care in sine nu au un sens. Te asigur ca eu personal am vazut cel putin 30 de cazuri de gripa noua. Putem sa discutam asupra posibilului agent, asupra intereselor, asupra faptul ca l-o fi scapat cineva din laborator, dar gripa asta nu e inchipuita. De asta poti sa fii sigura.
Este alegerea ta sa nu faci vaccinul, iti doresc sanatate multa! Sa nu crezi ca incerc sa te conving sa faci vaccinul, este numai si numai alegerea ta, incercam sa explic anumite lucruri un pic neclare!
- moksha
- Hero member
<<In plus, ce am mai auzit e ca de fapt nu gripa omoara (altfel ar muri TOTI oamenii atinsi vreodata de gripa - porcina sau nu) ci faptul ca ea vine "cireasa pe tort" peste alte afectiuni ale persoanei respective. Cu alte cuvinte cei care au murit mai aveau si alte probleme de sanatate care s-au complicat fatal la imbolnavirea de gripa, nu erau sanatosi tun si brusc gripa i-a bagat in cosciug! Asta este adevarat sau nu? Ca si cadru medical poti sa ne dai o parere avizata (chiar daca esti studenta, tot stii mai mult ca noi care n-avem nici o treaba cu medicina si apoi... esti in ultimul an, deci ce mai, aproape medic ) >>
Gripa in general - cea si sezoniera, sa ii zicem normala - omoara multi oameni prin complicatiile ei, mai ales la cei cu alte boli asociate. Si aceasta noua gripa pastreaza acest tipar, dar ceea ce e ciudat si ceea ce m-a determinat pe mine una sa ma sperii la inceput de pandemie (eu am 24 de ani si o luna, deci risc maxim ) este ca are o "placere" sa atace oameni cat mai tineri si sa ii si omoare in timp scurt - 48 de ore. Mecanismul nu e inca inteles, decesul survine prin insuficienta respiratorie si plamanii sunt afectati, dar nu se stie exact in ce fel si ce leziuni apar (cel putin din ce am citit eu). Cel mai adesea am citit si ni s-a spus ca ar fi vorba despre un raspuns imun exagerat al pacientului impotriva virusului, astfel ca plamanii se auto-distrug. Practic, nu virusul ar cauza decesul, ci acest raspuns. Cum e si cu infectia HIV, nu ea te omoara, ci bolile la care devii susceptibil.
Pe de alta parte, nici nu stiu despre cine putem sa spunem ca e chiar sanatos tun si cine a stat sa faca toate analizele la internare si intr-un timp asa scurt. Pana si despre un fumator putem spune ca nu e sanatos chiar asa tun, sau un alcoolic. Adica nu am date complexe despre cei care au murit si erau tineri, decat in 3 cazuri unde stiu sigur ca era vorba de persoane sanatoase, fiind vorba de cadre medicale cu analizele la zi ( 1 asistent in romania, 2 in spania).
Imi cer scuze daca din nou am dat raspunsuri prea lungi si plictisitoare.
- moksha
- Hero member
e ultimul mesaj pentru azi
este iarna, este frig, este sezonul racelilor si cred ca 80% dintre noi avem un nas mai infundat si un cap mai greu
intr-adevar nu iti pot pune un diagnostic pe forum, teoretic secretiile nazale apoase ar fi un simptom, dar nu asa izolate si in absenta febrei. mie imi pare ca ai doar o raceala, care cu siguranta a capatat dimensiuni "porcine" cu toata nebunia asta.
sa ma vezi pe mine care sunt un pic racita si mi-am facut curand vaccinul, paranoia pura
se poate si sa fie vorba de "porcina" si sa fi facut o forma usoara, dar cel mai probabil e o raceala comuna, pentru ca daca ar fi gripa ti-ai cam da seama, pentru ca te-ai simti mult mai rau.
despre vaccin cred ca am spus cam tot ce stiam si puteam sa spun, asa ca doar daca mai ai alte intrebari iti pot raspunde daca voi sti.
frica nu trebuie sa iti fie chiar asa nici de boala, nici de vaccin, sunt boli mult mai grave pentru care sa iti faci griji. trebuie doar sa ai grija de tine si sa te gandesti bine.
multa sanatate!
- skumpi
- Vizitator
moksha a scris:ShineOfBlood a scris:deeadeea21 a scris:nici eu nu imi fac vaccinul din motivul pe care majoritatea lumii il sustine: nu suntem cobai. bine, asta e cu doua taisuri. ma gandeam ca daca doamne-fereste as contacta o forma urata de boala, as regreta. dar asta e riscul pe care mi-l asum
Mai bine asa. Un vaccin trebuie testat 5-10 ani inainte sa se lanseze pe piata. Asta a fost testat cateva luni. Abia aparuse inchipuita gripa si hop si ei cu vaccinul... Suntem oameni,nu animale... nu o sa le prezentam noi pe propriul corp reactiile secundare pe termen lung.
Spun pentru a 5-a oara cred ca acest vaccin NU este nou ca principiu si de aceea nu intra in protocolul de testare de 5-10 ani cum ai zis tu. Este exact acelasi vaccin anual pentru gripa sezoniera, doar ca tulpina folosita a fost adaptata in raport cu pandemia. Plus ca pe langa asta in general toate se testeaza la un moment dat si pe oameni, altfel nu am putea sa descoperim nimic. Mai mult, absolut ORICE medicament - si asta am mai spus - trece si prin testarea finala, anume dupa punerea pe piata si au fost cazuri in care au descoperit efecte adverse dupa ce medicamentul deja era in circulatie.
Nu putem fi totusi asa suspiciosi si sa credem niste lucruri care in sine nu au un sens. Te asigur ca eu personal am vazut cel putin 30 de cazuri de gripa noua. Putem sa discutam asupra posibilului agent, asupra intereselor, asupra faptul ca l-o fi scapat cineva din laborator, dar gripa asta nu e inchipuita. De asta poti sa fii sigura.
Este alegerea ta sa nu faci vaccinul, iti doresc sanatate multa! Sa nu crezi ca incerc sa te conving sa faci vaccinul, este numai si numai alegerea ta, incercam sa explic anumite lucruri un pic neclare!
sa vad daca am inteles e ca si la o paine unde lasi toate ingredientele neschimbate : apa, drojdie, sare etc doar ca schimbi faina alba cu faina neagra si iese aceiasi paine doar ca are alta culoare ???? e un exemplu tampit dar asta mi-a venit in cap acu asa s-a intamplat si cu vaccinul acesta ? e aproape identic cu cel de gripa normala dar s-a schimbat ceva care sigur nu e daunator ?? adica nu s-a inlocuit faina neagra cu orezul
Ultima oara a fost editat de skumpi (2010-01-12 00:11:52)
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
skumpi a scris:moksha a scris:ShineOfBlood a scris: Mai bine asa. Un vaccin trebuie testat 5-10 ani inainte sa se lanseze pe piata. Asta a fost testat cateva luni. Abia aparuse inchipuita gripa si hop si ei cu vaccinul... Suntem oameni,nu animale... nu o sa le prezentam noi pe propriul corp reactiile secundare pe termen lung.
sa vad daca am inteles e ca si la o paine unde lasi toate ingredientele neschimbate : apa, drojdie, sare etc doar ca schimbi faina alba cu faina neagra si iese aceiasi paine doar ca are alta culoare ???? e un exemplu tampit dar asta mi-a venit in cap acu asa s-a intamplat si cu vaccinul acesta ? e aproape identic cu cel de gripa normala dar s-a schimbat ceva care sigur nu e daunator ??
squmpi esti scumpi
- moksha
- Hero member
skumpi a scris:moksha a scris:ShineOfBlood a scris: Mai bine asa. Un vaccin trebuie testat 5-10 ani inainte sa se lanseze pe piata. Asta a fost testat cateva luni. Abia aparuse inchipuita gripa si hop si ei cu vaccinul... Suntem oameni,nu animale... nu o sa le prezentam noi pe propriul corp reactiile secundare pe termen lung.
sa vad daca am inteles e ca si la o paine unde lasi toate ingredientele neschimbate : apa, drojdie, sare etc doar ca schimbi faina alba cu faina neagra si iese aceiasi paine doar ca are alta culoare ???? e un exemplu tampit dar asta mi-a venit in cap acu asa s-a intamplat si cu vaccinul acesta ? e aproape identic cu cel de gripa normala dar s-a schimbat ceva care sigur nu e daunator ?? adica nu s-a inlocuit faina neagra cu orezul
Ai fi fost buna de profesoara, ai explicat exact ceea ce voiam sa zic imi pare bine ca totusi m-am facut si eu inteleasa.
Cum am zis deja, 100% nu exista niciodata, dar e aproape de 100%. Mai mult ar trebui sa ne ingrijoram pentru multe alte lucruri mai toxice, asta e parerea mea. Un risc minim exista, de aceea este bine sa alegem informat si constient.
Daca nu aveti un risc major - nu lucrati cu publicul, nu sunteti profesoare, nu mergeti mult cu transportul in comun etc si totusi aveti indoieli asupra vaccinului, parerea mea e sa nu il faceti, pentru ca stresul ar fi prea mare pe urma asupra efectelor adverse. Raman metodele generale de protectie - FOARTE important spalatul pe maini - si multa grija.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|