Cand parintii nu sunt de acord...ce e de facut???-4
Pagini: 1 2 3 4 5 6 … 9
Subiect inchis
- bucklucica
- Hero member
- Inregistrat: 2009-01-26
Re: cand parintii nu sunt de acord...ce e de facut???
Sa nu uitam ca atunci cand ne casatorim undeva in spatele sotului e si familia lui, chiar daca ne convine sau nu...... Fii fata desteapta, Kata si vb frumos cu tasu ca in general tatii socrii tin mult la nurori, daca ele stiu sa se poarte...iti spun din experienta.Sunt casatorita de 2 ani si inainte de asta am locuit cu sotul meu alti 2 ani si nu m-am bagat pe sub pielea socrilor, cum se spune, pur si simplu am stiut sa vb frumos si sa ajut la nevoie, sa-i respect ca sunt parintii sotului si stiu sigur ca tin mulr la mine, la fel cum tin si eu la ei...eu nu sunt de acord cu indepartarea parintilor de copii...zi si mie, Kata, cand ti-a fost greu pe cine ai avut alaturi, nu familia ta???La fel e si pt prietenul tau...Eu zic ca daca ii arati tatalui lui respect si ca esti sincera o sa fii ok...Si sa stii ca e fff frumos cand faceti voi gratar si ii invitati si pe ai lui si pe ai tai...de ce sa nu fie bine???
Eric 3 ani si 7 luni Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
kata87 a scris:andrulina a scris:Kata87 nu tb sa te intereseze ce zice tatal lui de tine, nu te incarca tu cu energie negativa ca nu-i convine lui de tn....asta e buna ce pana la urma sta tasu cu tine sau fisu? lumea trancane mult in ziua de azi, e f invidioasa si curioasa sa afle ce cand cum si cand....si mai ales unii "parinti" se baga cu bocancii in viata copilului. Oricum decat asa parinti mai bine lipsa....in loc sa fie fericiti ca baiatul e ok si e fericit cu tn, tasu incearca sa-i bage strambe....si asta doar ca sa bage zazanie intre voi. Nu tb sa te intereseze deloc ce spune tasu, masa etc....lumea e fff rea si parsiva in ziua de azi crede-ma. Daca nu mai poti avea incredere in familie, dar sa mai ai incredere in altcineva? Tu tb doar sa-l vezi pe prietenul tau, sa te intereseze doar de voi 2, nu ce zice unul in stanga si in dreapta. Daca tu esti multumita de relatia voastra si de el atunci totul e perfect, ca restul nu-s de acord e problema lor, nu a voastra. Si stai tu linistita ca D-zeu are grija de toti, iar cei care va fac rau vor fi pedepsiti cand nici nu se vor astepta. Daca tatal lui se poarta aiurea cu tn sa nu faci prostia sa incepi sa fi amabila cu el si sa nu mai stii ce sa-i faci doar de dragul iubitului tau.....ca sa-l tii pe el langa tine si sa-l cuceresti nu tb sa cuceresti mai intai inima tatal lui sau a parinitlor lui doar ca sa ajungi tu sa stai cu iubitul tau....daca el te iubeste sta cu tn indiferent ca esti mica etc. Eu am o repulsie fata de oameni de genul si daca aud comentarii sau simt ca nu-i convine de mine ma port si eu ca atare cu ei si gata...ce dai aia primesti stii cum e. Crede-ma ca stiu cum este.....mie mi-au auzit urechile vrute si nevrute despre persoana mea din partea familiei prietenului meu si nu ma agit pt ca nu are sens atata timp cat el nu-i crede si vede exact cum sunt eu. Eu cred ca oamenii care se baga asa in viata celorlalti si zic numai rautati cred ca sunt nistre frustrati si au mari probleme in viata personala. Tu bucara-te de viata si lasa-i pe altii sa se perpeleasca barfindu-te...pana la urma daca te barfesc esti cineva important
chiar asta am hotarat. sa imi vad de relatia mea si sa nu mai ascult rautatile altora k pana la urma asta nu ne priveste decat pe noi 2 nu si familiile noastre sau pe cei de langa noi. daca nu sunt de acord treaba lor. atata timp cat sunt fericita cu iubi nu ma mai intereseaza nimic. suntem destul de puternici sa trecem peste orice. pana la urma inima nu alege de cine sa te indragostesti si daca iti e bine, de ce sa n-o asculti?
bv kata sa iei decizia in favoarea ta si a lui. sa stii ca parintii care nu sunt de acord cu relatia tinerilor sunt putin depasiti consider eu si nu se pot adapta generatiei noastre. ei trebuie sa vina in intampinarea tinerilor pt ca noi avem nevoie de sfaturile si bunavointa parintilor. parintiic are nu se adapteaza trairilor noastre prezente se autoexclud din relatia parinte-copil. sunt parinti care nu sunt de acord cu relatiile copiilor lor fie ca asa le e caracterul si pe oricine ar aduce in casa copilul lor, nu corespund aspiratiilor acestora pt ca ei si-au creat un model de ginere sau nora si ei vad numai partile negative ale acelei persoane din preajma copilului lor si i-as numi pe acestia egoisti, fie ca sunt invidiosi pe acea relatie frumoasa pe care o a are copilul lor si nu o pot intelege pt ca ei nu au trait-o niciodata. dincolo de aceste inevitabile discutii cu parintii, noi tinerii ar trebui sa ne vedem de drumul nostru si cred ca prin comportamentul pe care il avem fata de noi insine si fata de societatea in care traim demonstram contrariul credintelor lor. viata da dreptul la replica mai devreme sau mai tarziu si din aceasta cauza iti sugerez sa iti urmezi cu demnitate si cu capul sus drumul in aceasta relatie fara sa-ti pese de ceea ce se spune. cunosc destule cazuri cand parintii chiar dupa zeci de ani au venit si s-au milogit in fata copiilor lor regretand amarnic ca le-au creat probleme. am vazut ca in unele familii se vrea ca din afara totul sa para roz, se complimenteaza reciproc si se pupacesc, iar dupa ce se despart si fiecare pleaca la casa lui se aud niste replici nu tocmai ortodoxe. de asta iti zic ca nu tb sa te agiti sa le intri in gratii, pt ca ei de complezenta pot face niste gesturi frumoase, dar in lipsa ta isi dau arama de fata un barbat sau o femeie nu ajunge la inima iubitului sau iubitei prin parinti. copiii reprezinta oglinda parintilor, iar cei care nu stiu asta eu nu-i pot numi parinti si nu pot spune ca dau dovada de adevarata iubire parinteasca si le vor binele copiilor lor. capul sus si mergi inainte. iubirea nu se masoara nici in centimetri nici in kg, nici in bani. e foarte posibil ca prin comportamentul lui sa-si indeparteze baiatul. stiu o vorba de la bunicul....oamenii care nu au dusmani nu valoreaza doi bani
Ultima oara a fost editat de andrulina (2009-05-29 16:41:29)
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Perfect adevarat andrulina Kata87, tu nu trebuie sa iti calci mandria si demnitatea in picioare, sa te schimbi pentru ca tatal lui sa te placa. Cine te place te place asa cum esti, sau nu te place orice ai face. Pe tine trebuie sa te intereseze relatia ta cu iubitul tau, si atat. Atata timp cat si el va fi multumit si fericit alaturi de tine, si desigur, daca te iubeste cu adevarat, nu se va lasa influentat in nici un fel de nimeni Si in orice caz, nu vad ce importanta are inaltimea intr-o relatie, ar fi problema daca ai fi tu mai inalta decat el, sau poate nici atunci, dar asa, nu vad ce il deranjaza... Poate are si alte motive pe care nu vrea sa le spuna...
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- bucklucica
- Hero member
E adevarat ca trebuie sa ai demnitate, dar parerea mea e ca nu poti trece prin viata singur, fara sa ai o relatie cu parintii care te-au crescut.Nu pot sa cred ca un parinte poate fi invidios pe relatia frumoasa a copilului pe care il iubeste.Eu sunt f aproape de a deveni mamica si sincera sa fiu nu mi-ar conveni daca fiul meu m-ar arunca la cosul de gunoi atat de usor.Intr-o familie sunt si discutii, e adevarat, aceste discutii duc la rezolvarea unor situatii, asta se cheama comunicare, ceea ce ar trebui sa aiba prietenul tau cu tatal lui, Kata...degeaba se insista aici ca trebuie indepartat pur si simplu tatal, poate are dreptate poate nu, dar ideea e ca e tatal lui.Chiar nu va ganditi ca intr-o zi, nu se stie in ce imprejurari, se poate ca fiul lui sa regrete ca l-a indepartat, oricum va suferi pt ca nu poate sa-i fie indiferent.Eu zic ca intr-o relatie tata-fiu, sau generalizand copil-parinte, trebuie aleasa o cale de mijloc, nu extrema...Va spun din proprie experienta.Eu am stat certata cu mama 2 ani din cauza ca m-a pus sa aleg intre ea si sotul meu, iar eu am ales ceea ce era normal sa aleg...pe el.Am suferit enorm, desi nu era vina mea pt ce se intamplase, am facut cununia civila fara ai mei si am plans f mult, pt ca oricat de rea ar fi fost, e mama mea, ea mi-a dat viata...chiar conteaza asta.O sa simtiti si voi cand veti avea copii...Si m-am gandit de multe ori sa nu renunt la suparare si sa nu mai vb niciodata cu ea, dar m-am maturizat intre timp si mi-am dat seama ca NU se procedeaza asa cu un parinte, mama sau tata.Trebuie sa avem rabdare cu ei, ca si ei au avut destula cu noi...sau macar respect.Si asa cum va respectati voi parintii, cred ca si prietenii sau sotii vostri trebuie sa si-i respecte.Ceea ce am admirat ffff mult la sotul meu a fost faptul ca m-a ajutat f mult sa trec peste problema cu mama, dar niciodata nu a zis un cuvant urat despre ea...a fost ffff intelept...pt ca oricare dintre noi care e nevoit sa faca o asemenea alegere, la cea mai mica pb in cuplu incepe sa aiba indoieli ca a ales corect......si roata se poate intoarce... Deci, daca prietenul tau, Kata, se va indeparta de tatal lui definitiv pt tine, fii sigura ca nu va fi pe deplin fericit, ii va lipsi ceva, se va gandi la un moment dat "oare tata ce o face?o fi bine?de ce nu pot sa-l sun?" si atunci va trebui sa realizezi ca sufera, oricat de fericit l-ai face tu...omul nu poate trai numai cu perechea sau cu prietenii, are nevoie si de familie.Eu cred chiar ca e ffff importanta familia....
- Lunatica
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-21
si cand nu sunt de acord ce sa faci? ca nici mie nu mi-ar conveni sa renunt la persoana iubita pt ca nu ii place parintilor. chiar daca sunt parinti nu inseamna ca stiu intotdeauna ce e mai bun pt copilul lor. ideal ar fi sa ii lase sa dea singuri cu capul si sa le fie alaturi sa le vindece ranile in cazul in care au gresit. nu e normal sa interzica o relatie mai ales cand nu e un motiv intemeiat. asta e gafa multor parinti.
felicitari pt bebel
Ultima oara a fost editat de Lunatica (2009-05-29 18:56:08)
A man can fail many times, but he isn't a failure until he gives up!
- ET
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-04-20
bucklucica a scris:.Nu pot sa cred ca un parinte poate fi invidios pe relatia frumoasa a copilului pe care il iubeste
Eh, nu! Eu vad atatea cazuri "deviate" in jurul meu.
Stiu un caz concret in care fiul a fost amenintat de mama la un moment dat cu "am investit sentimental in tine". Nu stiu, dar parca prea mult li se inoculeaza ideea datoriei copiilor de catre parinti.
Pariem ca taica-su va gasi alt motiv in viitorul apropiat daca vede ca nu-i merge cu asta?
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Nici eu nu sunt de parere ca trebuiesc indepartati definitiv parintii din viata unui copil, indiferent cati ani ar avea respectivul copil , sau ce probleme ar fi fost intre ei, dar nici nu as putea sa ma chinui sa fiu pe placul cuiva care incearca sa imi distruga fericirea. Eu cand eram mai mica, si mai naiva, am avut o relatie, de fapt prima mea relatie adevrata, in care am facut gresala asta, si nu s-a sfarsit deloc bine. Am cautat sa fiu pe placul tuturor, nu i-am deranjat niciodata cu nimic, ajunsesem sa ma consider ca facand parte din familia lor, si am aflat ca de fapt ei in tot acest timp incercau sa il puna pe el impotriva mea, il faceau sa imi reproseze tot felul de lucruri, etc... cand am ajuns sa ne mutam impreuna, au inceput sa se bage intre noi, cu tot felul de sfaturi, au vrut sa ma indeparteze de parintii mei, il invatau pe el sa plece cu prietenii fara sa stiu eu, ca el e baiat si are voie, ca trebuie sa isi traiasca viata, nu sa stea dupa mine, ca eu daca il iubesc o sa ii accept orice, etc... il invatau sa ma pacaleasca la banii din casa, ca nu trebuie sa stiu eu de toti banii lui, asta in conditiile in care deja lociuam impreuna, doar noi 2, ei ma cunosteau de cand aveam 15 ani, si eu nu mai stiam ce sa fac sa impac pe toata lumea, ii vedeam aproape ca pe niste parinti... Deci eu nu pot sa sfatuiesc pe nimeni sa faca prostia pe care am facut-o eu ... Pana la urma nu am mai suportat situatia, am inceput sa ne certam in ultimul hal, se purta foarte urat cu mine, ajunsesem sa imi pierd toata increderea in mine, sa ma vad ca pe ultimul om, si cand le-am povestit si alor lui ce probleme aveam, mi-au zis ca eu sunt de vina ca nu sunt in stare sa il pun la punct, si pe el pe partea cealalta il invatau sa faca tot asa, ca el trebuie sa fie seful in casa ... Si ne-am despartit, dupa aceea a venit in genunchi sa isi ceara iertare, mi-a zis ca daca il iert nu o sa se mai lase niciodata influentat de nimeni, ca nu a stiut sa ma aprecieze pana cand nu m-a pierdut, si bla bla bla... Evident, nu l-am mai crezut, nu mai puteam sa o fac sa asta a fost tot. Deci, sfatul meu e sa va vedeti de relatia voastra, si sa nu dati voie nimanui sa se amestece in ea
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- Lunatica
- Full member
eu cred ca parintii ar trebui sa isi sustina copiii indif ce decizii ar lua si sa le fie alaturi fara sa comenteze mereu.
- bucklucica
- Hero member
Eu nu am spus ca fata ar trebui sa isi piarda identitatea in fata alor lui, dar nici nu vad o solutie pe termen lung sa-i indeparteze pe ai lui din viata prietenului...Ideea e sa vorbeasca si sa vada daca se poate ajunge la o intelegere, dar nu asa pe muteste si instigandu-l impotriva parintelui...Pana la urma poate tatal lui are intradevar probleme aiurea cu ea, dar pt a se lamuri lucrurile e nevoie de o discutie, ca de aia avem vocabular, nuuu???Voi va dati seama cat de grav este sa-i dai cu piciorul unui parinte?Daca ar fi invers...Daca tatal lui l-ar da afara din casa ce ar face?Cum s-ar simti?E pe picioarele lui?Are un venit suficient de mare sa intretina o familie?E pregatit sa renunte la tot pt relatia asta?De multe ori parintii poate exagereaza pt ca sunt protectivi, dar oare asta inseamna sa-i pedepsim???Eu cred ca orice se rezolva discutand...voi credeti ca in familie trebuie sa existe comunicare?Sau sa faca fiecare ce vrea si sa nu se respecte reciproc? PS : sa nu dai voie sa amestece e una, dar sa-l indepartezi ca pe o masea stricata e cu totul altceva, parerea mea...
Ultima oara a fost editat de bucklucica (2009-05-29 21:50:56)
- Lunatica
- Full member
scuza-ma .. daca il ameninta ca il da afara din casa, deja sunt inconstienti. uneori nu isi dau seama cat de mult rau le pot face copiiilor printr0un astfel de comportament de multe ori si parintii mei, au reactionat ciudat nefiind de acord cu mine desi le-am adus argumente. nu au vrut sa ma asculte, dupa care, dupa un timp, au venit sa isi recunoasca greseala. cu ce ma ajuta pe mine sa vina peste 5 ani sa imi spuna "iarta-ma ca nu te-am crezut si nu te-am sprijinit". sansele nu stau un veac pe loc. trebuie sa fie si mai deschisi si sa accepte. pacat ca unii sunt asa incuiati si nu vad copacii de frunze
- bucklucica
- Hero member
Eu am pus problema invers, cum s-ar simti el daca tatal lui l-ar indeparta????La asta m-am referit...
- Lunatica
- Full member
eu una as simti ca nu se poate bucura de fericirea mea si ca nu ma sprijina in ceea ce am ales, in relatia cu persoana iubita.
oricum e o situatie aiurea .. sper sa nu fie prea dese cazurile de acest gen
- andrulina
- Addicted member
Eu nu inteleg cu se poate numi un parinte protectiv acela care iti impune sa alegi intre el si iubit etc....un parinte care e protectiv se comporta total diferit, da sfaturi bune si isi lasa copilul sa-si aleaga el partenerul de viata si pana la urma chiar daca nu este bun va constientiza singur ca a gresit. poate si presiunile astea din partea parintilor destabilizeaza unele relatii. si nu a sfatuit-o nimeni sa-l indeparteze pe baiat de tatal lui sau sa-l arunce la gunoi cum s-a inteles pe aici.....era vorba ca fata sa nu puna la suflet rautatile tatalui lui....cum poate sa-i spuna ca e prea scunda pt el? si sunt convinsa ca daca deja a inceput cu chestii de genul asta va continua cu altele, probabil vrea ca baiatul sa isi aleaga partenera dupa preferintele parintilor pt ca sunt f multe cazuri de genul acesta. si nu stiu cat de fericit esti intr-o relatie facand ce-ti dicteaza mamica sau taticul.... e normal ca in viata ai nevoie de parinti, dar nu de genul astora care pur si simplu fac numai comentarii aiurea.... prietenul tau ar tb sa discute kata cu tatal lui nu tu sa incepi dezbaterea....cum am zis tu traiesti cu el nu cu tatal lui. e f bine ca-l respecti, dar nu tb sa tolerezi din partea nimanui anumite jigniri.
- bucklucica
- Hero member
Pai no ofense, dar exact asta am zis si eu, sa discute, nu sa il puna direct la colt sa-l condamne si gata, ca totusi e parinte... Si dap, Andrulina, un parinte iti poate impune si poate gresi, la fel cum si noi in calitate de copii putem gresi...diferenta e ca un parinte e la orice ora un parinte, iar un prieten doar atat...pana la proba contrarie... Eu chiar nu pot sa cred ca exista parinti invidiosi pe copiii lor...Sincera sa fiu nu cunosc sentimentul asta, mi-e total strain...nu a simtit niciodata fata de nimeni invidie.In plus, poate si din cauza asta, am tot ce mi-as putea dori...iar daca aveam la fel, dar nu vb cu ai mei, nu era la fel de complet...conteaza relatia cu parintii...
Ultima oara a fost editat de bucklucica (2009-05-29 22:25:14)
- andrulina
- Addicted member
Nu vreau sa te contrazic pt ca nu-mi plac polemicile, eu vb in cunostinta de cauza si din spusele unor oameni chiar implicati in aceasta problema....cunosc oameni care si-au obligat copiii sa se casatoreasca cu cine au vrut ei spunandu-le acestora ca-i dezmostenesc si altele....nu stiu cat sunt de fericiti sau poate se lamenteaza intr-o casatorie din care n-au nicio iesire. sunt prieteni si prieteni sunt parinti si parinti....nu trebuie sa generalizam ca toti sunt buni sau rai in momentul in care, poate intr-adevar ca parinte nu esti de acord cu tot ce face copilul tau, dar tb sa ai intelepiciunea ca de asta te numesti parinte sa i-o spui frumos nu sa-l faci pe acel om sa se simta inferior sau poate inutil.
sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie de curand....a fost ziua prietenului meu, iar eu m-am gandit sa-i fac o surpriza si m-am dus la 12 noaptea cu tortul la el...a iesit el din curte a suflat in lumanari m-a invitat in casa cu toate ca eu nu vroiam sa stau....dar pana la urma m-am dus in camera la el...el a coborat sa aduca farfurii si lingurite si niste pahare, tatal lui era jos la tv si l-a intrebat cine a venit si el i-a spus ca am venit eu...la care tatal lui ce asta e ora de venit? ca ce la ora asta se vine? a spus-o pe un ton f aiurea iar prietenul meu a fost f suparat si este in continuare f suparat pe faze de genul.....nu mi se pare corecta o atitudine de genul asta si culmea e ca nu eu ma simt nasol....pt ca nu pun la suflet chestii de genul, dar copiii se simt intr-o situatie penibila si neintelesi de parinti pt ca ei ies si mai emrg si prin alte familii si vad cum se procedeaza in alte parti si fac diferenta..... si atunci cum sa nu te simti trist cand ai parinti asa?
- bucklucica
- Hero member
Andru, dar te-ai gandit ca poate era frumos sa intri sa-l saluti, sa vada cine e si de ce esti acolo, chiar daca aveai de gand sa nu stai mult cu el?Doar atat, sa saluti si plecai...Nu cred ca ti-ar fi zis nimic aiurea...pe bune...si nici prietenului tau...Cateodata un gest minor conteaza mult...crede-ma...
- andrulina
- Addicted member
Prietenul meu mi-a zis sa ma duc sus ca ai lui dorm....eu nici nu stiam ca e el acolo....am zis ca doarme ca de multe ori cand mai merg pe acolo doarme pe canapea la tv si nu vreau sa deranjez seara tarziu.....l-am salutat de f multe ori cand era treaz, dar nu pot sa salut omul trezindu-l.... Sa nu mai spun ca am incercat sa fac gesturi si mai mari si mai mici de buna purtare, dar degeaba si m-am lasat pagubasa....mi se pretinde sa ii salut cu buna ziua dl....buna ziua dna.....de parca am fi la curtea regala. Eu vreau sa subliniez mentalitatile dintre generatii.....ca unii parinti cred ca suntem inca pe vremuri si nu incearca sa se adapteze.
Ultima oara a fost editat de andrulina (2009-05-29 22:37:30)
- bucklucica
- Hero member
Din intamplare stiu despre cine e vb...si mi se pare total aiurea... Tinand cont ca sigur au latrat cateii si probabil nu mai dormea nimeni in casa, eu as fi fost putin nesimtita si bagam capul in living ca sigur era tvul aprins si daca constatam ca doarme o taiam sus, cum spui tu...daca nu, salutam si apoi o taiam sus... Eu zic ce as fi facut eu, nimic altceva...gestul tau a fost f frumos si romantic, dar alta era situatia daca statea singur prietenul tau... Si eu ii spuneam socrului mjeu inainte sa ma marit tot dle...pana mi-a zis el sa-l tutuiesc...
Ultima oara a fost editat de bucklucica (2009-05-29 22:49:54)
- andrulina
- Addicted member
Fiecare cu parerea lui, eu nu pot sa fiu nesimtita ca poate deja sunt f nesimtita ca ma duc sa dorm pe la el. Cainii nu au latrat ca pe mine nu prea ma latra cainii. Si nu-mi sta in fire sa ma bag in seama cand nu e momentul potrivit. As putea sapovestesc f multe faze...de la jigniri pana la a-mi raspunde la salut cu spatele.....si atunci cine nu are educatie? cu toate astea eu emreu i-am respectat se pare ca ei nu stiu sa respecte.....si culmea e ca pe prietenul meu il fac sa sufere.....si abia asteapta sa scape de acolo. Apropo de intelepiciunea celor mai in varsta ca noi: dc credeti ca atunci cand doi barbati se intalnesc unul mai in varsta si altul mai tanar cel in varsta intinde primul mana pt a se saluta? asta inseamna ca cel in varsta ii da incredere si "ii spune" ca se poate baza pe el.
Subiect inchis
Pagini: 1 2 3 4 5 6 … 9
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|