homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cand parintii nu sunt de acord...ce e de facut???-5

#77 2009-05-29 23:03:28

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Re: cand parintii nu sunt de acord...ce e de facut???

Intre voi, Andrulina e o tensiune creata din cauza lipsei de comunicare...si asa va ramane pt ca asa se vrea...pacat!Dar in viata e nevoie de toti parintii, si ai lui si ai ei.Eu spun asta ca am simtit-o pe pielea mea.Poate mama a gresit, dar e mama si am iertat-o...iar daca eu voi gresi, ma va ierta si ea la randul ei, ca sunt sange din sangele ei...si asta nu poate schimba nimeni...Prietenul tau sufera pt ca-l lasi sa sufere...stiu ca-l iubesti mult, tocmai asta e motivul pt care ar trebui sa faci ceva si sa schimbi asta, daca vezi ca din partea cealalta nu vine...fii tu mai inteleapta si mai smechera!Nu ai nimic de pierdut...dimpotriva...

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#78 2009-05-29 23:11:02

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Eu nu vreau sa fiu smechera eu vreau sa fiu eu.....si nu-l fac eu sa sufere....sufera din cauza parintilor lui ca si-a dat singur seama si a facut diferenta intre ai lui si alti parinti si aici nu ma refer la ai mei. sufera pt ca si-a dat seama cum gandesc si ca nimic din ce spune sau ce face nu e ok.....in niciun caz ca-l las eu sa sufere.
si eu nu ma sacrific sa-i lamuresc pe ei sa-si schimbe parerea....ar tb ei sa incerce sa fie altfel pt ca nu eu i-am jignit ci a fost invers....si mi-a jignit si familia.....si cu toatea astea eu i-am respectat in continuare, dar ei parca tot mai deranjati sunt de prezenta mea....probabil cu timpul isi vor schimba parerea....nu stiu...ce o sa fie o sa fie.
acum m-a chemat iubi la el si ma voi duce probabil iar voi deranja...dar mi-a zis Victor sa nu ma intereseze atata timp cat nici pe el nu-l intereseaza.

#79 2009-05-29 23:18:25

bucklucica
Hero member

Eu nu as fi asa sigura ca ti-a jignit cineva familia sau pe tine...nu judeca pe altii dupa ce zice unul si altul...eu am facut sapaturi si am aflat adevarul...Have fun la Vic!

Eric 3 ani si 7 luni

#80 2009-05-30 00:02:57

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

andrulina, ce faze aiurea ... neutral
Pai atata timp cat prietenul tau are o varsta, isi castiga singur banii, e pe picioarele lui cum s-ar spune, chiar daca inca locuieste cu ei, mi se pare in primul rand lipsa de respect fata de el... Sa ii spui pana la ce ore poate sa-si primeasca prietena in vizita...
Are si el dreptul la intimitatea lui, nu stiu mi se pare aiurea rau, si imi dau seama ca s-a suparat, si pe buna dreptate...
Si fata de tine, nu mai zic... Dar asta e, ce sa le faci, mai tarziu o sa le para rau probabil, or sa vrea sa ii ajutati, si o sa le para normal sa o faceti, cam asa se intampla in situatii de genul asta...

Ultima oara a fost editat de my_aa (2009-05-30 00:07:25)

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#81 2009-05-30 07:53:16

bucklucica
Hero member

Draga mya, nu stii toate datele pb si nu trage concluzii pripite.Nu pot scrie mai mult, dar iti zic sigur ca are niste parinti super si tocmai de aia e pacat la Dumnezeu sa se arunce asa cu noroi in ei.Un singur lucru voi spune aici, si anume faptul ca tatal lui i-a crescut singur pe el si sora lui de cand erau f mici si a facut sacrificii fff mari pt asta, iar sotia pe care a luat-o in urma cu ceva ani e f de treaba daca nu esti ascuns si ii arati putin respect.Mi se pare si normal sa-i respecti pe parinti, ai tai sau ai lui...Din pacate, amandoi sufera din motive pe care nu o sa le expun aici.Si tot din pacate intervine lipsa de comunicare intre parinti si copii si indiferenta copiilor, care sigur doare.Nimeni de aici nu si-a pus pb ca daca un parinte are o asemenea reactie inseamna ca are un motiv...hai sa ne mai gandim si la ei uneori, nu numai pt ca existam datorita lor, ci si pt ca vom fi si noi parinti.Abia astept sa va vad peste ani si ani cum veti reactiona cand copilul va va intoarce spatele din motive nesemnificative...La fel cum i-am zis si lui Andru iti zic si tie, Mya, nu judeca pe nimeni fara sa stii sigur adevarul, pt ca in viata roata se cam intoarce.Lucrurile se rezolva vb despre ele sincer si deschis, nu adancind prapastia tacerii intre parinti si copii.Din intamplare eu ma inteleg ffff bine cu socrii, orice a fost de discutat am discutat si rezolvat pe loc fara cearta si ura, pt ca nu sunt genul ala de oameni sa nu se poata vb cu ei, chiar nu sunt deloc de moda veche cum s-a spus aici.Sincer, eu in viata am invatat sa ma conving singura de anumite lucruri, nu sa aplec urechea la ce mi se spune in diverse locuri despre asta, asa e cel mai corect, zic eu...iar cheia secreta pt asta e pur si simplu comunicarea.Si inca ceva, daca un copil e intr-o zi pe picioarele lui, atunci inseamna ca parintii au facut sacrificii sa-l tina in facultate si multe altele care nu se vor afla poate nicicand...Asa cum voi aveti pretentia ca parintii sa va ajute si sa va inteleaga neconditionat, ganditi-va ca aveti datoria morala sa-i rasplatiti intr-o zi pt eforturile lor de a va oferi in viata tot...In cazul de fata nu se pune pb ca parintii sa fie ajutati de copii, pt ca sit lor materiala e fffff buna si chiar nu au nevoie.Dar se pune pb respectului, atat...

Eric 3 ani si 7 luni

Publicitate

loading...

#82 2009-05-30 09:31:17

serene
Full member
Inregistrat: 2009-04-04

kata87 a scris:

chiar asta am hotarat. sa imi vad de relatia mea si sa nu mai ascult rautatile altora k pana la urma asta nu ne priveste decat pe noi 2 nu si familiile noastre sau pe cei de langa noi. daca nu sunt de acord treaba lor. atata timp cat sunt fericita cu iubi nu ma mai intereseaza nimic. suntem destul de puternici sa trecem peste orice. pana la urma inima nu alege de cine sa te indragostesti si daca iti e bine, de ce sa n-o asculti?

draga mea bun esti m'ai mica decat el ca inaltime ...so what? ... de cand asta e o problema?...pana la urma ce'l intereseaza pe tatal lui asta sau orice alt lucru e viata voastra si nu trebuie sa lasati pe nimeni sa se bage intre voi....imi pare rau ca inca m'ai exista persoane de genul asta....intr'un fel il inteleg pe iubitul tau ca e un pic m'ai schimbat iti da'i seama prin ce trece acasa si cat il bate la cap tatal lui ?... dar asta nu inseamna ca nu te m'ai iubeste sau ca asculta ce spune tatal lui ... eu iti sugerez sa'l da'i dreaq(scuzati expresia dar alta nu mi'a venit in minte) pe tatal lui si voi sa va vedeti viata voastra si sa fiti cat m'ai alaturi unul de altul si va iubiti....

Ultima oara a fost editat de serene (2009-05-30 09:32:12)

#83 2009-05-30 12:44:19

bucklucica
Hero member

Serene, si tu ti-ai da dracului tatal???

Eric 3 ani si 7 luni

#84 2009-05-30 14:47:57

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Cata agitatie smile si bucklucica nu cred ca ar trebui sa incepi sa spui anumite detalii pe aici pt ca lui Victor nu-i convine sa se discute despre chestii de genul....nu cred ca ti-ar conveni nici tie sa incep sa vb despre mama sotului tau si sa zic anumite chestii care tin de intimitatea lui. asta e "problema" noastra si ne priveste pe noi nu pe altii.

#85 2009-05-30 14:59:42

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

bucklucica a scris:

daca un copil e intr-o zi pe picioarele lui, atunci inseamna ca parintii au facut sacrificii sa-l tina in facultate si multe altele care nu se vor afla poate nicicand...Asa cum voi aveti pretentia ca parintii sa va ajute si sa va inteleaga neconditionat, ganditi-va ca aveti datoria morala sa-i rasplatiti intr-o zi pt eforturile lor de a va oferi in viata tot...In cazul de fata nu se pune pb ca parintii sa fie ajutati de copii, pt ca sit lor materiala e fffff buna si chiar nu au nevoie.Dar se pune pb respectului, atat...

Ziceam mai sus ceva de datorie?
bucklucica, imi pare rau. Nu, copiii nu au nici o datorie fata de parinti pentru ca la un moment dat acestia trebuie lasati liberi, fara a fi constransi (material si mai ales moral).

Cum vad eu lucrurile: daca hotarasti sa ai un copil (sau mai multi), ar trebui ca parinte sa constientizezi ca esti doar "prisma biologica" a unei fiinte total diferite de tine si care nu iti apartine, care ar trebui ingrijita si care ar trebui invatata anumite reguli de baza necesare supravietuirii. Astea cu "ai datoria morala sa..." sunt manipulari ieftine.
Uitati-va la diferite specii de animale cum isi educa puii.

Copiii ar trebui invatati sa zboare dupa care sa li se ofere libertate totala. Orice intruziune in viata copilului nu este benefica.

Intr-o tara in care s-au impamantenit vorbe ca "bataia e rupta din rai", "unde da mama creste" nu te poti astepta la educatie, de aia majoritatea familiilor sunt...fucked.

#86 2009-05-30 15:35:50

bucklucica
Hero member

Fetelor, atunci inseamna ca voi va aruncati parintii la gunoi dupa ce v-au crescut!!!Bravo!Felicitari!Sa aveti copii cum ii doriti!!!

Eric 3 ani si 7 luni

#87 2009-05-30 15:55:02

ET
Addicted member

smile D'oh! Asa ti s-a sugerat de parinti? In momentul in care te desprinzi de ei ii arunci la gunoi? Nu concepi ca viata ta iti apartine si ca nu ar trebui sa fii dependenta mental de parinti? Stii ce cred eu? La tine sentimentul de vinovatie e atat de profund incat cauti orice suport exterior pentru a te mai relaxa putin. Tot vinovatia te-a determinat sa te impaci cu mama ta pentru ca preferi sa rupi o bucata din tine decat sa stii ca nu corespunzi standardelor parentale. Ai facut un compromis.

Si de ce sa avem copii asa cum ni-i dorim, doar nu sunt proiectiile propriilor noastre dorinte, nu? Ei se pot dezvolta si individualiza fara dorintele noastre, nu?

#88 2009-05-30 16:07:18

a_d_a
Full member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2008-11-29

eu ma inteleg foarte bine cu mama prietenului meu ...si ma bucur pentru ca asta mi-am dorit mereu....smile

daca vorbesc de cazul general consider ca ...parintii au timp pana la o varsta sa isi educe copii sa fie genul de oameni pe care si-i doresc.....de la un timp acestia sunt liberi sa gandeasca singuri....si parinti ar trebui sa stea de o parte.....mai ales daca e vorba de relatii sentimentale si daca numai esti in liceu si te indrepti pentru ati forma proprie familie......
daca nu i-ai invatat pana acum sa stie sa aleaga suficient de bine pt ei...incat si tu sa fi sigur ca deciziile luate de ei sunt suficient de bune.....degeaba te bagi....nu poti sa impui ceva unui om matur....

#89 2009-05-30 16:37:45

bucklucica
Hero member

Nu m-am impacat cu mama pt ca ma simteam vinovata, ca nu aveam de ce sa ma simt asa, nu facusem nimic aiurea...smile...Am acceptat scuzele ei pt ca am considerat ca trebuie sa ai o relatie buna cu parintii...daca tu,Et consideri ca parintii tai nu merita asta e treaba ta...Mi se pare chiar o mare porcarie ce ai spus, e parerea ta...smile...Eu nu inteleg de ce trebuie sa se ajunga la a-ti da dracului tatal pt ca a zis ca i se pare ca prietena ta e mica de inaltime...daca el asa gandeste asta e.Am spus de destule ori aici ca trebuie discutat orice, sau poate asta ti se pare ceva aiurea, Et, sa discuti cu parintii...consideri ca e pierdere de timp ca oricum nu au ei ce sa isi spuna parerea ca doar te-au crescut si tre sa te lase libera...sa zbori...mi se pare amuzant...intr-o zi poate vei avea si tu copii si vei fi de partea cealalta a baricadei...o sa dai orice sa te simti respectata si apreciata de copilul tau si poate iti vei spune si tu parerea in leg cu viata lui si atunci te va da dracului...roata e rotunda...

Eric 3 ani si 7 luni

#90 2009-05-30 16:59:00

ET
Addicted member

Daca o sa am copii, e clar ca o sa incerc sa nu-mi dau cu parerea si o sa fiu rezervata. Uneori e bine ca oamenii sa mai si invete din propriile experiente. Nu o sa fiu overprotective pentru ca mi se pare periculos.

Nu o sa fac orice pentru a castiga respectul copiilor si nici nu voi incerca orice subterfugiu pentru ca ei sa ma aprecieze. Conditionarile astea "nu fa asa pentru ca vei avea si tu copii si la fel iti vor face" nu sunt pentru mine pentru ca nu cred in teorii de genul asta.

Uite, spre exemplu, mie mi-ar placea sa-mi spuna pe nume si sa stabilim o relatie de prietenie, sa stie ca oricand are nevoie de ajutorul meu voi fi acolo, insa nu voi incerca din rasputeri sa-l ajut in ciuda faptului ca imi spune clar ca nu are nevoie de el.

Nu astept recompense pentru ca atunci cand iti iubesti cu adevarat copiii nu ai nevoie sa-ti returneze ceva. Cand iubesti daruiesti din suflet si nu astepti nimic in schimb.

#91 2009-05-30 17:16:07

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

ET, mare adevar graiesti!
La noi in tara lumea inca nu intelege ca atunci cand copilul ala a crescut si nu mai are nevoie sa ii fie bagat in gura, sa fie dus la scoala, etc, trebuie lasat in pace. El are dreptul sa faca ce vrea cu viata lui si e gresita tare conceptia conform careia 'copilul e oglinda parintelui'. Ba, pe naiba! Stiu o gramada de cazuri in care parintii sunt oameni exceptionali si copiii puslamale, sau invers, copiii buni din familii vai de ele.
Oricum, eu sunt de acord cu ET, legat de interventia parintilor in viata copilului adu;t. Doar pt ca i-au facut nu inseamna ca toata viata copiii nu trebuie sa iasa din cuvantul parintelui...
of...cata psihologie ar trebui bagata in capul nostru...

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#92 2009-05-30 17:47:01

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

bucklucica ... aici pe forum niciodata nu vom sti toate datele pb ale unei pers si noi doar ne spunem opiniile nu dam in cap cu parul nimanui  ... iar din cate am citit eu de cand sunt membru pe forumul asta, n'am vazut'o niciodata pe andrulina sa'i vb de rau pe parintii baiatului, k are ea nemultumiri cu privire la comportamentul lor, asta e partea a 2'a ... la urma urmei nu poti fi pe placul tuturor ...
si... la faza cu parintii... sa stii k pt faptul k "m'au lasat sa zbor... sa am libertate" ne intelegem muuult mai bine acum fatza de perioada in care locuiam cu ei, ne respectam, ba mai mult comunicam mai mult ... si nu ne vedem decat o data pe sapt desi stam in buc ... asta ce ar insemna k i'am aruncat la gunoi ? si ei la randul lor au plecat de la parinti si si'au croit propriul drum dupa cum au crezut ei k e bine ...

#93 2009-05-30 18:34:11

ET
Addicted member

Marele scriitor Khalil Gibran vorbind despre copii:

?Copiii vostri nu sunt ai vostri.
Sunt fii si fiice ale Vietii care tanjeste chiar dupa ea insasi.
Ei vin prin voi, dar nu din voi,
si chiar de sunt cu voi, ei nu va apartin.
Le puteti darui dragostea voastra, dar nu si gandul vostru.
Caci ei au propriul lor gand.
Le puteti gazdui trupurile, dar nu si sufletele,
Caci sufletele lor sunt gazduite in casa zilei care va sa vie, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste.
Va puteti stradui sa fiti ca ei, dar sa nu cautati a-i face pe ei asemeni voua.
Caci viata nu merge inapoi si nici nu se impotmoleste in ziua ce a trecut .
Voi sunteti arcuri, iar ei sagetile insufletite pe care le trimiteti inainte.
Arcasul ocheste tinta in nemarginire si va inconvoaie cu puterea sa pentru ca ale Lui sageti sa zboare cu iuteala in departari.
Cu bucurie lasati mana Arcasului sa va-nconvoaie,
Caci asa cum El iubeste sageata zburatoare, la fel iubeste arcul care il asculta.?

Frumos, nu?

Ultima oara a fost editat de ET (2009-05-30 18:34:46)

#94 2009-05-30 18:39:28

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

Superb fragment, ET!
Si mai ales adevarat. Pacat ca majoritatea parintilor din tara noastra sunt ancorati in conceptii vechi de viata si nu stiu sa priveasca la copilul lor ca la o fiinta independenta, capabila de propriile ganduri si sentimente...

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#95 2009-05-30 18:41:22

bucklucica
Hero member

ET a scris:

Nu astept recompense pentru ca atunci cand iti iubesti cu adevarat copiii nu ai nevoie sa-ti returneze ceva. Cand iubesti daruiesti din suflet si nu astepti nimic in schimb.

Este valabila si reciproca???
Cred ca nu am stiut poate sa ma fac inteleasa...mai incerc inca o data dupa care renunt...si mentionez ca asa gandeam si eu ca voi acum ceva vreme...timpul mi-a schimbat gandirea...nu mama...smile...
De exemplu astazi am fost la curte la ai mei cu bunica din partea mamei la un gratar, la care au fost invitati si socrii mei...a fost ffff frumos sa ne adunam asa si ne-am simtit f bine.Credeti ca e bine sau trebuia sa nu ma fi impacat cu mama ca a gresit, sa ma cert cu soacra ca mi s-a pus mie pata pe ceva etc...
Ce vreau eu sa zic e urmatoarea chestie, iar daca nu-mi dati dreptate inseamna ca nu vreti sa fie bine in si intre familiile voastre...scuze...de ce sa fim certati in loc sa ne intelegem bine?daca un parinte isi da cu parerea, fara sa-ti impuna ceva, trebuie indepartat si dat dracului?Exista COMUNICARE oameni buni, teoria mea legata de succesul relatiile interumane se sprijina pe asta...de ce sa nu vorbim unii cu altii, parinti cu copii si sa ne rezolvam problemele, in loc sa tinem ura, dusmanie...etc...asta e ceea ce am zis si sustin, iar daca voi spuneti contrariul inseamna ca e o problema...E foarte adevarat ca un parinte nu trebuie sa astepte recompense de la copii, dar eu personal nu mi-as da mama dracului chiar daca nu am vorbit cu ea 2 ani...de ce???...pt ca asta simt, o iubesc ca e mama mea...asta nu inseamna ca se baga in viata mea, isi da cu parerea, ca doar nu-i pun plasture pe gura, dar eu fac tot ce vreau, iar ea nu se supara, insa discut cu ea orice...asta inteleg eu prin libertate, sa faci orice fara sa faci rau altcuiva, mai ales parintilor...e chestie de RESPECT...atat...nimic mai mult...
Nu as dori nimanui sa traiasca 2 ani fara niciun cuvant cu mama sau tata...invatati si voi de la altii, de ce sa treceti prin asta daca se poate evita???Credeti ca nu eram fericita cand eram certata cu mama???Stateam cu iubitul meu, aveam o relatie perfecta, un serv ideal, bani nu mai spun, ne-am luat o masina f scumpa si am colindat toata tara, am facut 30 mii de km in app 2 ani (el a fost si plecat in voiaj 7 luni), ne gandeam la casatorie, ceea ce am si facut, dar mereu lipsea ceva in sufletul meu ca sa fiu fericita pe de-a-ntregul...

Eric 3 ani si 7 luni

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.