homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce parere aveti despre religia pagana?-15

#267 2009-08-04 23:05:36

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: ce parere aveti despre religia pagana?

si voi de unde stiti ca e realitate? am emis teoria mea despre iisus... a fost un om,no more,no less. demonstrati-mi ca exista acum. si ca voi chiar aveti un motiv sa credeti in el.
si extra... pot sa spun ca nu exista,si ceva ce se presupune ca a zis el nu o sa-mi schimbe parere. pentru mine,sunt doar cuvintele inchipuite ale cuiva care nu mai exista.
later edit: se scrie 'offense'.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-04 23:05:54)

#268 2009-08-04 23:16:30

irinn
New member
Inregistrat: 2009-03-23

extra a scris:

Imi poate spune cineva care au fost cei 10 idoli ai egiptului din timpul acela? V-ati intrebat vreodata de ce Dumnezeu a impietrit inima lui Faraon inca dinainte de prima urgie?
"Cine are urechi de auzit sa auda."
Tocmai de aceea va zic si eu: veniti-va in fire...

afla ca, lucrurile care iti misca tie rotitele din creier, altor oameni nu produc nimic!  mai intai tu ar trebui sa-ti vii in fire!

Shine, na ca am cautat cu gogu' si e varianta british wink

#269 2009-08-04 23:19:31

OmniaVincitAmor
Insomniac member

offence se foloseste cand e vorba de violarea legii. in rest,e doar misspeling. e o varianta de argou a lui offense smile

#270 2009-08-04 23:31:51

irinn
New member

iti inteleg rationamentul...dar argoul nu e acelasi lucru cu folosirea variantei british-english

Ultima oara a fost editat de irinn (2009-08-04 23:32:25)

#271 2009-08-04 23:37:41

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Eu vorbesc in british english smile de 14 ani. pe vremea cand invatam engleza inca nu stiam sa ma exprim in romana,si pana in ziua de azi vorbesc mai bine engleza decat romana. Si te asigur ca nu e varianta british. Offense se foloseste si in engleza britanica si in cea americana in aceeasi forma. si in ambele forme de engleza offence se foloseste in acelsi context,adica cel juridic. Se foloseste de multe ori offence in loc de offense din reflex (tocmai de asta e termen de argou)-sau mai bine zis jargon,ca de aia e misspelled,e precum cuvintele pe care le stalcim noi in romana,sau le scriem altfel. poate unora le vine mai usor asa. Dar,nu e forma literara. :)si cred ca am deviat de la subiectul principal si o ardem offtopic.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-04 23:38:38)

Publicitate

loading...

#272 2009-08-04 23:42:09

irinn
New member

ShineOfBlood a scris:

Eu vorbesc in british english smile de 14 ani. pe vremea cand invatam engleza inca nu stiam sa ma exprim in romana,si pana in ziua de azi vorbesc mai bine engleza decat romana. Si te asigur ca nu e varianta british. Offense se foloseste si in engleza britanica si in cea americana in aceeasi forma. si in ambele forme de engleza offence se foloseste in acelsi context,adica cel juridic. Se foloseste de multe ori offence in loc de offense din reflex (tocmai de asta e termen de argou)-sau mai bine zis jargon,ca de aia e misspelled,e precum cuvintele pe care le stalcim noi in romana,sau le scriem altfel. poate unora le vine mai usor asa. Dar,nu e forma literara. :)si cred ca am deviat de la subiectul principal si o ardem offtopic.

offtopic..offshmopic!  intotdeauna e bine sa afli lucruri noi  tillfreds

#273 2009-08-04 23:43:01

skumpi
Vizitator

hallo...incetati !!! nu suntem aici sa vedem care`i mai desteapta decat cealalta...

#274 2009-08-04 23:43:41

OmniaVincitAmor
Insomniac member

de acord cu tine,dar moderatorii cred ca nu ne vor impartasi parerea smile
da' cine a zis ca e concurs de inteligenta...? lamuream un detaliu... si imi place sa fac conversatie,asa ca (virgula) cui naiba ii mai pasa de subiect..?

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-04 23:44:37)

#275 2009-08-05 09:49:21

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

extra a scris:

withneyfree a scris:

stii ca religia crestina se bazeaza pe Noul testament , de aici si denumirea de "crestina " ;
vechiul testament pentru crestini este mai mult ca o carte de istorie ... cine isi mai ghideaza azi credinta dupa Vechiul Testament nu este crestin ... deci va rog macar hai sa nu facem confuzii din astea

si uite asa au aparut foarte multe religii...
Nu poti spune ceea ce eu am scos in evidenta din cuvintele tale.
Pavel spune: "Iisus Hristos este acelasi ieri azi si in veci!" Evrei 13:8
Iar daca vei citi evanghelia lui Ioan 1:1-3 vei gasi scris ca Domnul Iisus a fost de de la inceput , de la intemeierea pamantului, si ca "toate lucrurile au facute prin El; si nimic din ce e a fost facut, n-a fost facut fara El"vers.3
Insusi Dumnezeu vorbeste despre Sine Insusi: "Caci Eu sunt Domnul, Eu nu ma schimb"Maleahi 3:6
Chiar norodul I-a raspuns: "Noi am auzit din Lege ca Hristosul ramane in veac" in Ioan12:34.

Si daca cunoastem lucrurile acestea, atunci Pavel chiar le intareste zicandu-i lui Timotei: "...din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire".Timotei 3:15. Despre care Scripturi vorbeste Pavel aici? Despre Noul Testament care inca nu fusese scris? Nicidecum! Ci despre Vechiul Testament.  Ba chiar spune mai departe in versetul 16: "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre..." Deci, e vorba de toata Biblia, si nu numai de Noul Testament.
Si nu se pot separa Vechiul testament de Noul Testament, pentru ca aceste 2 Scripturi -ca sa le zic asa- vorbesc una despre cealalta. S-au desfiintat doar unele legi ceremoniale(ex: legea jertfelor si a celorlalte ritualuri care se desfasurau in templu), dar nu putem considera VT ca o simpla carte de istorie. Avem in el fagaduinti care ne vor ajuta pana la sfarsitul veacului acestuia. David spunea: "Mi se topesc ochii dupa mantuirea Ta, si dupa fagaduinta Ta cea dreapta." Psalm 119:123. Oare el(David) si ceilalti care s-au nascut pana la prima venire a Domnul Iisus, sa nu fi fost mantuiti? Sau au fost ei crestini sau nu? Vezi, credinta lor se afla in scrierile Vechiului Tetament. El ne este de acelasi folos si astazi...

iar daca tu ai fi citit apocalipsa lui ioan ai fi stiut ca intr-un fel vor fi judecati marii sfinti dinvechiul testament si intr-un alt fel sunt vazuti cei care au fost botezati prin sangele lui Isus, mai mult chiar , cei din vechiul testament sunt pusi oarecum sub toti cei care sunt Botezati prin Isus , doar pentru ca s-au nascut innainte de Hristos si nu au avut ocazia sa fie botezati
si te rog nu mai scoate citate din context , un search pe google pot sa dau si eu sunt atatea biblii on-line , dar nu mi se pare corect sa imi ghidez viata dupa UN CITAT , biblia trebuie vazuta ca un intreg , altfel risti sa comiti aceeasi greseala de gandire ca si cruciatii sau ca si inchizitorii

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#276 2009-08-05 10:02:45

whitneyfree
Full member

ShineOfBlood a scris:

irinn a scris:

ShineOfBlood a scris:

Nu. Sunt niste monumente de inteligenta... oamenii aia chiar aveau ceva in cap,spre deosebire de cei care au urmat dupa ei. Nu aveau nevoie de zei inchipuiti pentru a-si justifica greselile.

cum sa nu aiba zei?!

Gebeleizis, Zamolxis, Bendis! pentru ploaie...fertilitate...  jertfe, alea alea - si ce "free spirit" te gandesti ca erau  visslar !

si tie ti se pare ca zeii aia le ziceau "nu faceti asta si aia si ailalta,ca altfel va iau dracii din iad si o sa muriti in chinuri!" ? ti se pare ca isi spuneau rugaciuni? nu. bagau oameni intr-o teapa sub forma de sacrificiu ca sa le mearga bine in lupte (ei macar aveau un scop) si atat.

si ti se pare putin lucru... mai omori unu o data la ... ceva timp si gata , nu?
adica de ce sa cred in Dumezeu , care nu iti cere ceva anume decat bun simt si respect fata de oamenii din jurul tau ; ii preferi pe astia care omoara doar ca sa nu te simtu tu incorsetata?

And eternity in an hour

#277 2009-08-05 10:04:44

whitneyfree
Full member

ShineOfBlood a scris:

Noi credem in lucruri care exista,care ne folosesc intr-un fel sau altul. Voi nu. asta e diferenta. voi sunteti ca micii copii care spera ca exista mos craciun... noi suntem cei care stiu sigur ca el e un mit.

poate , dar spre deosebire de voi noi inca mai primim cadouri de craciun smile , deci avantaj : crestii smile

And eternity in an hour

#278 2009-08-05 11:34:29

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

whitney, editeaza-ti mesajeleeeeee!!!!! (daca ai de adaugat ceva in decurs de mai putin de 15 min de la mesajul TAU precedent, dai click pe butonul "edit" si adaugi in acelasi mesaj. asa e regulamentul forumului)

in rest absolut de acord cu tine... mai ales la faza cu inchizitorii, care au fost model de vazut copacii in loc de padure. la o singura chestie nu sunt de acord... la faza cu numai crestinii primesc cadouri de Craciun... total gresit... toata lumea beneficiaza de mos craciun, de nunta, de botez... eu am mai intrebat persoane care declara ca nu cred daca s-ar casatori in biserica sau daca si-ar boteza copilul... sau, asa cum spui, daca i-ar da cadouri de Craciun sau Paste... si mai toti ar face/au facut chestiile astea.... deci... e bun si crestinismul asta la ceva, macar cand e profitabil... chiar daca i se rupe de Dumnezeu, ii shadi bini in rochie de mireasa... si ii plac cadourile...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#279 2009-08-05 12:15:03

whitneyfree
Full member

katami a scris:

whitney, editeaza-ti mesajeleeeeee!!!!! (daca ai de adaugat ceva in decurs de mai putin de 15 min de la mesajul TAU precedent, dai click pe butonul "edit" si adaugi in acelasi mesaj. asa e regulamentul forumului)

in rest absolut de acord cu tine... mai ales la faza cu inchizitorii, care au fost model de vazut copacii in loc de padure. la o singura chestie nu sunt de acord... la faza cu numai crestinii primesc cadouri de Craciun... total gresit... toata lumea beneficiaza de mos craciun, de nunta, de botez... eu am mai intrebat persoane care declara ca nu cred daca s-ar casatori in biserica sau daca si-ar boteza copilul... sau, asa cum spui, daca i-ar da cadouri de Craciun sau Paste... si mai toti ar face/au facut chestiile astea.... deci... e bun si crestinismul asta la ceva, macar cand e profitabil... chiar daca i se rupe de Dumnezeu, ii shadi bini in rochie de mireasa... si ii plac cadourile...

oky, mersi de pont
la faza cu craciunul ziceam asa... metaforic .. faptul ca esti "naiv" cum spun unii sau inocent ... iti poate aduce si un grad de protejare fata de realitate , care realitate este intotdeauna mai cruda decat o vedem noi ..
eu prefer sa nu cunosc prea multe si sa nu Il intreb pe Dumnezeu prea multe intrebari cu "De ce " pentru ca ma simt bine asa , cu cat stiu pana acum ; de cate ori doresc sa vad mai multe decat mi-a dat pana acum , de cate ori Ii cer sa vad lumea prin ochii lui , si ma asculta , de fiecare data ma cuprinde groaza;
eu nu vreau sa stiu mai mult, eu vreau sa fiu "naiva" , eu vreau sa cunosc doar ce vrea El sa cunosc , eu vreau sa cred ca exista miracole ,"vreau sa cred in mos craciun "( si aici e o metafora , nu vreau sa las sa se inteleaga ca intr-adevar cred in el deoarece din punct de vedere crestin el nu exista ) si vreau sa primesc cadouri ca un copil ;
Dumnezeul meu este cel mai bun dintre toti dumnezeii posibili !
v-am pupat , ma mut pe topicuri mai vesele

Ultima oara a fost editat de whitneyfree (2009-08-05 12:27:20)

And eternity in an hour

#280 2009-08-05 14:09:44

skumpi
Vizitator

lasa katami fata in pace ca suntem la discutii diverse unde nu se editeaza wink

#281 2009-08-05 15:33:41

OmniaVincitAmor
Insomniac member

katami a scris:

de fapt,paganii chiar au dreptul sa dea cadouri de craciun...pentru ca iisus-ul vostru e nascut vara... pe 25 decembrie e sarbatoare lui mithra,zeitate pagana smile noi avem dreptul sa dam cadouri,voi nu... voi v-ati luat acest drept calcand in picioare sarbatorile noastre.

#282 2009-08-05 20:32:16

irinn
New member

un crestin adevarat nu are ce sarbatori de craciun.
pe scurt, multe dintre asa zisele obiceiuri sunt niste compromisuri facute de marile biserici crestine din trecut (catolica si ortodoxa) pentru a crestiniza mai usor popoarele pagane.

Ultima oara a fost editat de irinn (2009-08-05 20:32:43)

#283 2009-08-05 20:39:19

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Concluzia: majoritatea sarbatorilor voastre sunt fake. De ce le mai sarbatoriti,daca nimic important pentru credinta voastra nu s-a intamplat la datele alea? De ce mai tineti post,daca nu e perioada potrivita? Au vreun rost chestiile astea,in afara de faptul ca cinstiti zeii pagani facand gesturile astea de sarbatorile lor,si nu pe ai vostri?

#284 2009-08-05 20:39:44

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

skumpi a scris:

aoleeeeuu... pe bunee? rodnar cred ca necesit o reciclare prin regulament... credeam ca asta e valabil doar pt "ce gandesti acum" lol scuze de pontul aiurea, atunci smile

Shine smile in primul rand n-am calcat in picioare sarbatorile nimanui... e dreptul fiecaruia sa-si aleaga religia si sa-si celebreze propriile sarbatori. faptul ca se suprapun datele nu inseamna "calcat in picioare" smile asa e f simplu sa acuzi... n-am decat sa zic si eu ca ne calcati Craciunul in picioare sarbatorind altceva... dar nu asa gandesc...

si NU... voi, daca nu sunteti CRESTINI, NU dati cadouri de CRACIUN smile dati cadouri de 25 decembrie, dar NU de Craciun smile see the point? wink

chestia cu Iisus s-a nascut vara nush de unde ai scos-o, din ce surse...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#285 2009-08-05 20:42:40

OmniaVincitAmor
Insomniac member

katami a scris:

skumpi a scris:

aoleeeeuu... pe bunee? rodnar cred ca necesit o reciclare prin regulament... credeam ca asta e valabil doar pt "ce gandesti acum" lol scuze de pontul aiurea, atunci smile

Shine smile in primul rand n-am calcat in picioare sarbatorile nimanui... e dreptul fiecaruia sa-si aleaga religia si sa-si celebreze propriile sarbatori. faptul ca se suprapun datele nu inseamna "calcat in picioare" smile asa e f simplu sa acuzi... n-am decat sa zic si eu ca ne calcati Craciunul in picioare sarbatorind altceva... dar nu asa gandesc...

si NU... voi, daca nu sunteti CRESTINI, NU dati cadouri de CRACIUN smile dati cadouri de 25 decembrie, dar NU de Craciun smile see the point? wink

chestia cu Iisus s-a nascut vara nush de unde ai scos-o, din ce surse...

ba pardon,se stie foarte bine ca hristos e nascut vara,cauta si tu pe net. voi v-ati trezit sa-l puneti in decembrie,nu noi,ca sa faceti trecerea la crestinism mai usoara. deci ati calcat sarbatori in picioare,ca si principii morale,si oameni,de-a lungul istoriei voastre.
later edit: poftim.  http://www.ucgstp.org/lit/gn/gn055/chri … idence.htm

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-05 20:44:06)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.