homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce parere aveti despre religia pagana?-14

#248 2009-08-04 17:33:03

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: ce parere aveti despre religia pagana?

whitneyfree a scris:

Serpent a scris:

katami a scris:

lol heim
Serpent:
2. referitor la ce au comis inchizitorii evului mediu am scris in posturile mele trecute... ziceai ca ai citit tot smile rezumatul e ca nu e cazul sa se confunde un sistem ideologic cu interpretatile tampite ale unor fanatici bolnavi mintal.

"Ghicitorii si vrajitorii se fac vrednici de pedeapsa cu moartea"

"Voi sa-Mi fiti sfinti, caci Eu sunt sfant, Eu, Domnul; Eu v-am pus deoparte dintre popoare ca să fiti ai Mei. Dar daca un om sau o femeie cheamă duhul unui mort sau se ?ndeletniceste cu ghicirea sa fie pedepsiti cu moartea; sa-i ucideti cu pietre: sangele lor sa cada asupra lor.? (Levitic 20:26-27)"

"Daca cineva se duce la cei ce cheama pe morti si la ghicitori, ca sa curveasca dupa ei, Imi voi ?ntoarce fata ?mpotriva omului aceluia si-l voi nimici din mijlocul poporului lui. (Levitic 20:6)"
http://www.moldovacrestina.net/social/c … rajitorie/

Deci, inchizitorii nu au fost niste bolnavi mintali, ei au urmat indemnurile dumnezeului pe care-l ridici tu in slavi! Acest dumnezeu este vinovat de instigare la crima!

stii ca religia crestina se bazeaza pe Noul testament , de aici si denumirea de "crestina " ;
vechiul testament pentru crestini este mai mult ca o carte de istorie ... cine isi mai ghideaza azi credinta dupa Vechiul Testament nu este crestin ... deci va rog macar hai sa nu facem confuzii din astea

nu facem nici o confuzie. noi vorbeam de ce a facut inchizitia,si inchizitia a facut ce a facut bazandu-se pe aberatii ca astea citate de serpent. daca crestinismul se bazeaza pe noul testament,de ce ma rog il bagati si pe cel vechi in biblie?(am si eu - naiba stie de ce - o biblie. si are vechiul si noul testament... de ce?) ca voi dupa biblie va luati,nu numai dupa anumite parti din ea. de fapt,daca nu s-ar fi apucat anumite persoane sa dea citate din biblie si sa spuna cum trebuie sa interpretam inchizitia,noi n-am fi comentat nimic. pana acum e clar ca noi,paganii avem o parere despre inchizitie (si eu am si o baza solida... citesc carti pe tema asta de ani de zile),si crestinii au o cu totul alta parere. asa ca mai bine lasati-ne pe noi sa credem ce vrem. noi nu ne bagam cu picioarele in parerile voastre,deci nu va bagati nici voi.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-04 17:36:00)

#249 2009-08-04 17:51:00

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

ShineOfBlood o iei prea personal smile
eu las pe cine vrea sa creada in ce vrea , si satanismul este o religie pana la urma ... eu doar simt ca am datoria de crestin ca spun oricui nu stie ceea ce stiu eu ca este adevarat : si anume ca Isus  este fiul lui Dumnezeu si ca s-a sacrificat ptr noi , asta e tot ceea ce trebuie sa stii despre crestini
daca vrei sa ma crezi bine , daca nu nu , Dumnezeu exista , iar religia crestina NU se bazeaza pe Vechiul Testament , ci pe cel nou , adica in Noul Testament Isus a modificat niste invataturi din Vechiul Testament , printre care si cele pe care le-ati citat voi , asta e si motivul ptr care spuneti voi ca se contrazice Biblia ; da , invataturile noului testament contrazic o parte din invataturile vechi , pe care crestinii nu le mai tin ;
oricum, sa scoti din context ceva din biblie este un pacat , adica sa iei citatul x si sa vb despre el ca si cum ar fi doar el.. si asta o scrie la sfarsit in ultimile versete din apocalipsa ... si eu nu vreau sa fac asta
apropo , daca tot a vrut naiba sa ai Biblia aia in casa, ai citit-o vreodata din scoarta in scoarta ?

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#250 2009-08-04 17:53:12

whitneyfree
Full member

pana la urma daca Dumnezeu iti lasa liberul arbitru , cine sunt eu sa nu respect decizia Lui ?
doar ca pur si simplu refuz sa cred ca ma trag dintr-o maimuta , pe mine m-a creat Dumnezeu !
tu alegi ce variata vrei
lol

And eternity in an hour

#251 2009-08-04 17:59:07

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Am citit-o toata,de 2 ori. Si din exclamare de "bullsh*t" n-am iesit cat timp am citit.  smile vezi tu,m-as simti ca un animal legat de gard daca as crede in asa ceva... m-a facut cineva,si tot el imi zice cum tre' sa ma port,si ce tre' sa gandesc,si ce e bine,si ce e rau. Da' eu ce-am? sunt tampita? nu pot sa gandesc pentru mine,si sa hotarasc ca o fiinta posesoare de neuroni ce sunt ce e bine sa fac si sa gandesc si ce nu? sunt stapana pe propriul corp,si propria minte,si propriile fapte si ganduri,si nimeni nu o sa ma judece la final pentru niciunul din lucrurile astea. atata timp cat fac/gandesc ceva din propria mea initiativa,un lucru care mie mi se pare benefic,sau care pur si simplu imi place,si care e logic pentru mine,acel lucru nu poate fi gresit. deoarece si pentru ca,dar mai ales fiindca. eu ma cunosc mai bine ca oricine si stiu ce e bine si ce nu pentru mine. nu tre' sa imi spuna asta o carte veche de enspe mii de ani,un popa frustrat care trage la masea de cate ori are ocazia sau unul care violeaza baietei pe post de hobby.

#252 2009-08-04 18:09:51

whitneyfree
Full member

ShineOfBlood a scris:

Am citit-o toata,de 2 ori. Si din exclamare de "bullsh*t" n-am iesit cat timp am citit.  smile vezi tu,m-as simti ca un animal legat de gard daca as crede in asa ceva... m-a facut cineva,si tot el imi zice cum tre' sa ma port,si ce tre' sa gandesc,si ce e bine,si ce e rau. Da' eu ce-am? sunt tampita? nu pot sa gandesc pentru mine,si sa hotarasc ca o fiinta posesoare de neuroni ce sunt ce e bine sa fac si sa gandesc si ce nu? sunt stapana pe propriul corp,si propria minte,si propriile fapte si ganduri,si nimeni nu o sa ma judece la final pentru niciunul din lucrurile astea. atata timp cat fac/gandesc ceva din propria mea initiativa,un lucru care mie mi se pare benefic,sau care pur si simplu imi place,si care e logic pentru mine,acel lucru nu poate fi gresit. deoarece si pentru ca,dar mai ales fiindca. eu ma cunosc mai bine ca oricine si stiu ce e bine si ce nu pentru mine. nu tre' sa imi spuna asta o carte veche de enspe mii de ani,un popa frustrat care trage la masea de cate ori are ocazia sau unul care violeaza baietei pe post de hobby.

lol eu nu sunt nici un popa frustrat care trage la masea de cate ori are ocazia sau unul care violeaza baietei pe post de hobby , deci as putea pentru ca sa imi permit sa iti spune cate ceva ? smile
creierul noustru fucntioneaza la maxim 8 % din capacitate ... si cand esti copil crezi ca le stii pe toate dar tot trebuie sa asculti de parinti ... pentru ca ei stiu mai multe si stiu mai bine ( de obicei ) , Dumnezeu stie mai multe decat noi , si a vazut mai multe , si asta e motivul ptr care isi permite sa ne dea sfaturi ... nici unul din ele nu este cu criteriu de mandatoriu ;
si nici judecata de care spui nu este bine interpretata , doar ca atata timp cat tu nu il vrei pe El si nu l-ai vrut toata viata , nu te va lua pentru eternitata alaturi de El, si e logic sa fie asa , nu ?

And eternity in an hour

Publicitate

loading...

#253 2009-08-04 18:22:14

OmniaVincitAmor
Insomniac member

si mi se pare perfect... eu o sa duc o viata libera,lipsita de notiuni morale medievale,fara frica de asa-zisa judecata de apoi,si fara prejudecatile si ciudatele notiuni de 'anormalitate' pe care le implementeaza crestinismul. avantaj: eu.
in plus,ca tot a venit vorba de copii si parinti... copiii uneori trebuie sa faca propriile alegeri si sa infrunte propriile greseli pentru a se putea descurca pe cont propriu. numai un copil anormal sta legat de parintele lui toata viata.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-04 18:23:45)

#254 2009-08-04 18:43:33

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

whitneyfree, imi place cum gandesti tummenupp (numa' editeaza-ti mesajele, ca te pandeste un warn big_smile)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#255 2009-08-04 21:09:23

Serpent
New member
Inregistrat: 2009-07-07
Site

whitneyfree a scris:

sincer , imi pare rau ca exista astfel de oameni care nu au avut niciodata experiente cu Dumnezeu  , care sunt atat de departe de El incat aparent nu mai au nici o sansa ... imi pare rau pentru sufletele voastre .. nu am ce sa mai zic, efectiv raman consternata !!!
ma concentrez atat de mult pe a vedea diferentele intre religiile crestine incat uit ca exista si oameni care nu au nici o religie ...
eu gandeam si eram de aceeasi parere ca si majoritatea celor de pe topicul asta cand avem 16 ani si aveam gargauni in cap , dar din fericire mi-a trecut .... si am ales sa cred;

Daca te-ar auzi marii preoti pagani ai acestui neam: Decebal, Deceneu, Vezina si altii ca ei, s-ar intoarce in pamant si ti-ar spune multe...

Geea este mama noastra.

#256 2009-08-04 21:16:50

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Noi o sa ardem intr-un iad inexistent,si ea o sa traiasca intr-o cusca de prejudecati toata viata ei smile cine ti se pare ca e in situatia mai proasta? cred ca e clar. asa ca nu-ti mai bate capul... nu merita. toti oamenii care cred in ceva cu atata indarjire si lupta pentru acel lucru,vor ajunge la batranete sa se intrebe de ce au crezut. sau vor intalni oameni care,dupa spusele bisericii,sunt anormali...si lor nu li se vor parea asa,si vor vedea conceptiile gresite... nu trebuie sa le zburam noi ceata din cap,tre' sa si-o zboare singuri. sau sa ramana cu ea,cum doresc. eu una nu ma mai obosesc... for what? eu ma simt bine. ma simt perfect. mentalitatea mea mi se pare sanatoasa. si numai eu am dreptul sa am o parere despre ea,ca de aia e a mea. atata timp cat eu sunt bine,mi se rupe pixu'-n doua de altii... smile

#257 2009-08-04 21:48:32

irinn
New member
Inregistrat: 2009-03-23

Serpent a scris:

Daca te-ar auzi marii preoti pagani ai acestui neam: Decebal, Deceneu, Vezina si altii ca ei, s-ar intoarce in pamant si ti-ar spune multe...

mmm....simt miros de distractie aici  lol   Imi amintesti de desenul ala animat: "Goooo Planet!" (desigur, n-am nimic cu partea ecologica)

dar sa-i ai pe toti cei de mai sus la capataiul "credintei" tale - nu e asta un monument intreg de "mentalitati medievale", "prejudecati" sau "crezut inainte de <<palpat>>"?!

#258 2009-08-04 21:54:39

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu. Sunt niste monumente de inteligenta... oamenii aia chiar aveau ceva in cap,spre deosebire de cei care au urmat dupa ei. Nu aveau nevoie de zei inchipuiti pentru a-si justifica greselile.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-04 21:55:34)

#259 2009-08-04 22:17:57

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

withneyfree a scris:

stii ca religia crestina se bazeaza pe Noul testament , de aici si denumirea de "crestina " ;
vechiul testament pentru crestini este mai mult ca o carte de istorie ... cine isi mai ghideaza azi credinta dupa Vechiul Testament nu este crestin ... deci va rog macar hai sa nu facem confuzii din astea

si uite asa au aparut foarte multe religii...
Nu poti spune ceea ce eu am scos in evidenta din cuvintele tale.
Pavel spune: "Iisus Hristos este acelasi ieri azi si in veci!" Evrei 13:8
Iar daca vei citi evanghelia lui Ioan 1:1-3 vei gasi scris ca Domnul Iisus a fost de de la inceput , de la intemeierea pamantului, si ca "toate lucrurile au facute prin El; si nimic din ce e a fost facut, n-a fost facut fara El"vers.3
Insusi Dumnezeu vorbeste despre Sine Insusi: "Caci Eu sunt Domnul, Eu nu ma schimb"Maleahi 3:6
Chiar norodul I-a raspuns: "Noi am auzit din Lege ca Hristosul ramane in veac" in Ioan12:34.

Si daca cunoastem lucrurile acestea, atunci Pavel chiar le intareste zicandu-i lui Timotei: "...din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire".Timotei 3:15. Despre care Scripturi vorbeste Pavel aici? Despre Noul Testament care inca nu fusese scris? Nicidecum! Ci despre Vechiul Testament.  Ba chiar spune mai departe in versetul 16: "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre..." Deci, e vorba de toata Biblia, si nu numai de Noul Testament.
Si nu se pot separa Vechiul testament de Noul Testament, pentru ca aceste 2 Scripturi -ca sa le zic asa- vorbesc una despre cealalta. S-au desfiintat doar unele legi ceremoniale(ex: legea jertfelor si a celorlalte ritualuri care se desfasurau in templu), dar nu putem considera VT ca o simpla carte de istorie. Avem in el fagaduinti care ne vor ajuta pana la sfarsitul veacului acestuia. David spunea: "Mi se topesc ochii dupa mantuirea Ta, si dupa fagaduinta Ta cea dreapta." Psalm 119:123. Oare el(David) si ceilalti care s-au nascut pana la prima venire a Domnul Iisus, sa nu fi fost mantuiti? Sau au fost ei crestini sau nu? Vezi, credinta lor se afla in scrierile Vechiului Tetament. El ne este de acelasi folos si astazi...

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#260 2009-08-04 22:19:30

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Concluzia: crestinii chiar cred aberatiile alea de care zicea serpent. Deci chiar sunt in asa hal cum credeam eu. smile ne-ai contrazis aiurea,withneyfree.

#261 2009-08-04 22:31:30

irinn
New member

ShineOfBlood a scris:

Nu. Sunt niste monumente de inteligenta... oamenii aia chiar aveau ceva in cap,spre deosebire de cei care au urmat dupa ei. Nu aveau nevoie de zei inchipuiti pentru a-si justifica greselile.

cum sa nu aiba zei?!

Gebeleizis, Zamolxis, Bendis! pentru ploaie...fertilitate...  jertfe, alea alea - si ce "free spirit" te gandesti ca erau  visslar !

#262 2009-08-04 22:35:55

OmniaVincitAmor
Insomniac member

irinn a scris:

ShineOfBlood a scris:

cum sa nu aiba zei?!

Gebeleizis, Zamolxis, Bendis! pentru ploaie...fertilitate...  jertfe, alea alea - si ce "free spirit" te gandesti ca erau  visslar !

si tie ti se pare ca zeii aia le ziceau "nu faceti asta si aia si ailalta,ca altfel va iau dracii din iad si o sa muriti in chinuri!" ? ti se pare ca isi spuneau rugaciuni? nu. bagau oameni intr-o teapa sub forma de sacrificiu ca sa le mearga bine in lupte (ei macar aveau un scop) si atat.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-04 22:36:35)

#263 2009-08-04 22:53:54

irinn
New member

ShineOfBlood a scris:

si tie ti se pare ca zeii aia le ziceau "nu faceti asta si aia si ailalta,ca altfel va iau dracii din iad si o sa muriti in chinuri!" ? ti se pare ca isi spuneau rugaciuni? nu. bagau oameni intr-o teapa sub forma de sacrificiu ca sa le mearga bine in lupte (ei macar aveau un scop) si atat.

poate doar "v-ati pierdut, sunteti neputinciosi, singuri v-ati facut zei tirani, ati inventat ritualuri si incantatii (cu siguranta aveau si rugaciuni!) inchinandu-va unor lucruri, unor metale, chiar unor oameni ca si voi..."

si ar mai continua cu "uitati cum trebuie sa fiti ca sa va apropiati de divinitate, daca nu pricepeti - il aveti pe Isus ca exemplu." daca Il ascultam vom fi rasplatiti.

paganii pe care ii descrii tu nu par a tinde spre o sfera mai inalta, precum un crestin. ei se limiteaza doar la castigarea razboiului, recolte bogate si inmutirea semintiei. cam primitiv, nu? eu cred ca am mai evoluat de atunci...

Ultima oara a fost editat de irinn (2009-08-04 22:54:18)

#264 2009-08-04 22:55:58

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Noi credem in lucruri care exista,care ne folosesc intr-un fel sau altul. Voi nu. asta e diferenta. voi sunteti ca micii copii care spera ca exista mos craciun... noi suntem cei care stiu sigur ca el e un mit.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-04 22:56:20)

#265 2009-08-04 22:59:43

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

ShineOfBlood, eu nu am studiat, dar totusi ma intreb: cum se scrie: religia pagana sau religiile pagane? Si daca exista mai multe religii pagane, atunci exista si mai multe religii crestine. Deci nu cred ca este cazul sa razi de faptul ca exista mai multe religii crestine.
Si nimeni -chiar absolut nimeni- nu poate sa contrazica existenta lui Dumnezeu! El Insusi spune:

"Cu cine Ma veti pune alaturi, ca sa Ma asemanati? Cu cine Ma veti asemana, si Ma veti potrivi?
Ei varsa aurul din punga, si cantaresc argintul in cumpana; tocmesc un argintar sa faca un dumnezeu din ele, si se inchina si ingenunche inaintea lui.
Il poarta, il iau pe umar, il pun la locul lui; acolo ramane si nu se misca din locul lui. Apoi striga la el, dar nu raspunde, nici nu-i scapa din nevoie.
Tineti minte aceste lucruri, si fiti oameni! Veniti-va in fire...
Aduceti-va aminte de cele petrecute in vremurile strabune; caci Eu sunt Dumnezeu, si nu altul, Eu sunt Dumnezeu, si nu este niciunul ca Mine.
Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: "Hotararile Mele vor ramanea in picioare, si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea."
Isaia 46:5-10
  Si da, chiar poporul israel se inchinase de multe ori la idoli; se departase de Dumnezeu lasandu-se prada poftei firii pamantesti asa cum faceau nemurile idolatre dimprejurul lor. Au luat pe femeile neamurilor de neveste, si astfel, au inceput sa se inchine idolilor la care se inchinau neamurile. L-au uitat astfel pe Dumnezeu, pe Dumnezeul Acela, care, pe parintii lor i-a scos din egipt "cu mana tare si brat intins", lovindu-i pe egipteni cu 10 urgii.
  Imi poate spune cineva care au fost cei 10 idoli ai egiptului din timpul acela? V-ati intrebat vreodata de ce Dumnezeu a impietrit inima lui Faraon inca dinainte de prima urgie?
"Cine are urechi de auzit sa auda."
Tocmai de aceea va zic si eu: veniti-va in fire...

Ultima oara a fost editat de extra (2009-08-04 23:02:36)

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#266 2009-08-04 23:01:35

irinn
New member

no offence, dar nu prea aveti de unde sti ca e un mit!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.