Ce parere aveti despre religia pagana?-12
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Re: ce parere aveti despre religia pagana?
ShineOfBlood a scris:Eu am noroc numai de persoane ca extra... ma asalteaza pe strada/in parcuri,si le ascult opinia,si le-o spun pe a mea,si ei tot se chinuie si-mi pun aceeasi placa,doar-doar m-or convinge... asa mi-am pierdut ore bune din viata mea...doar pentru ca mi s-ar parea un gest nesimtit sa-i expediez sau sa le intorc spatele...
De ce ma tot feresc sa vorbesc despre religie? Religia e legata de doctrine, doctrinele sunt strans legate de vestimentatie, de imbracaminte. Am vorbit eu despre fuste scurte sau decolteuri? Nu v-am vorbit eu despre Dumnezeu?... Despre Isus si despre jertfa Sa? Ma straduiesc chiar sa ma pun in pielea acelor femei, ca sa incerc sa aflu modul lor de gandire, dar nu reusesc. Dar da, voi vorbi despre fuste scurte si decolteuri la acelea care cunosc voia Lui, si nu o fac. Dar nici atunci nu vin cu acuzatii ca acestea vor pieri in iad. Intotdeauna trebuie folosita calea de mijloc. Este cat se poate de trist ca sa se cada in extreme: atat voi care spuneti ca nu credeti in Dumnezeu, cat si acele femei in varsta, care, fara rusine o spun, nu cunosc voia lui Dumnezeu. Si drept pilda o avem pe femeia prinsa in preacurvie; ea nu a fost osandita. Pe cand acele femei s-au si folosit de legea lui Dumnezeu ca sa condamne. Si este si normal ca sa te folosesti de lege atata timp cat traiesti sub ea(sa nu faci una, sa nu faci cealalta). Dar acele femei nu au cunoscut harul, mila lui Dumnezeu care te izbaveste de sub osanda legii. Si in ce priveste femeia prinsa in preacurvie, credeti ca nu era vinovata? Ba da. Ea a stiut, a recunoscut ca e vinovata, chiar daca nu a marturisit cu gura, pentru ca a fost prinsa, vazuta, si nu putea sa mai nege fapta ei. Si cand a vazut ca parasii ei au plecat unul cate unul, ea s-a vazut singura inaintea lui Isus. Ce tablou! Un om osandit inaintea Celui ce a dat El Insusi Legea! O, daca fiecare din noi am sta asa in prezenta Domnului Isus, constienti de pacatele noastre, inima Lui plina de dragoste nu ar putea sa nu ne ierte! Aceasta este slabiciunea lui Dumnezeu! "Atunci, S-a ridicat in sus; si cand n-a mai vazut pe nimeni decat pe femeie, Isus i-a zis: "Femeie, unde sunt parasii tai? Nimeni nu te-a osandit?" "Nimeni, Doamne", i-a zis femeia. Si Isus i-a zis: "Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti."" Domnul Isus nu a putut sa nu o ierte... Si nu poate ca sa nu ierte pe acela care va veni in felul acesta inaintea Lui...
Ultima oara a fost editat de extra (2009-07-10 09:42:32)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
Nu va bag in oala cu tampitii mei,n-as putea... nu va cunosc. Adica,daca a citi impresii pe forum inseamna sa cunosti pe cineva,da,va cunosc,da,sunteti foarte normale,da,imi sunteti simpatice. Dar prefer intalnirile live ca sa-mi fac impresii despre oameni cand o sa am ocazia la asa ceva,atunci o sa-mi dau cu parerea cum spuneam,eu judec pe ce stiu. Cand ceea ce stiu se va schimba,se va schimba si impresia.
- Serpent
- New member
- Inregistrat: 2009-07-07
- Site
Bine spus, ShineOfBlood. Nu este o discutie referitoare la persoane ci la ideile lor. Extra aduce argumente, chiar daca unele din ele nu ne sunt pe plac, dar aduce argumente nu face doar afirmatii! katami, e clar ca desconsidera religia noastra.
Geea este mama noastra.
- katami
- Platinum member
Serpent a scris:Bine spus, ShineOfBlood. Nu este o discutie referitoare la persoane ci la ideile lor. Extra aduce argumente, chiar daca unele din ele nu ne sunt pe plac, dar aduce argumente nu face doar afirmatii! katami, e clar ca desconsidera religia noastra.
ce argument ai nevoie... si pt ce? eu una sunt dispusa sa ti le ofer.
iar aici se merge pe libertatea opiniei... deci cred ca am voie sa am parerea mea despre religia voastra. si nu cred ca am jignit pe nimeni, la fel cum nu cred ca am fost agresiva in parerea mea... cum uneori, fara suparare, ati fost voi (in general, nu am refer la nimeni anume acum).
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Serpent
- New member
- Site
katami a scris:ce argument ai nevoie... si pt ce? eu una sunt dispusa sa ti le ofer.
iar aici se merge pe libertatea opiniei... deci cred ca am voie sa am parerea mea despre religia voastra. si nu cred ca am jignit pe nimeni, la fel cum nu cred ca am fost agresiva in parerea mea... cum uneori, fara suparare, ati fost voi (in general, nu am refer la nimeni anume acum).
katami, cunosc parerea ta despre religia noastra si esti libera sa ai orice parere doresti tu, contrele nu ar trebui sa te deranjeze, uneori din ele se pot trage si invataturi bune. La randul tau cunosti parerea mea despre religia ta si nu sustin ca tot ceea ce afirm este si corect, uneori pot sa si gresesc, dar daca mi se aduc argumente pot intelege care din afirmatiile mele au fost gresite. Eu nu m-am transformat peste noapte in pagan datorita faptului ca am ajuns din intamplare pe acest forum sau pentru ca am citit ce scrie pe acele situri... acolo am gasit in sfarsit ceva ce mi se potriveste si poarta un nume. Sistemul meu de valori mi l-am creat in timp si difera mult de al vostru, unele lucruri pe care voi le considerati bune si pentru care aveti motivatiile voastre, eu pot considera ca sunt rele si am motivatiile mele! Tu consideri ca Dumnezeu este bun, te inteleg si iti respect opinia, dar intelege si tu ca pentru mine nu este acelasi lucru, ca eu nu privesc lucrurile la fel ca tine! Despre acest subiect, numit Dumnezeu, am putea discuta ani in sir si am putea aduce oricate argumente, tot nu am reusi sa ajungem la o concluzie!
Geea este mama noastra.
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Serpent a scris:Despre acest subiect, numit Dumnezeu, am putea discuta ani in sir si am putea aduce oricate argumente, tot nu am reusi sa ajungem la o concluzie!
Asta cam asa e.
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
kdeea a scris:Serpent a scris:Despre acest subiect, numit Dumnezeu, am putea discuta ani in sir si am putea aduce oricate argumente, tot nu am reusi sa ajungem la o concluzie!
Asta cam asa e.
Subscriu.
- katami
- Platinum member
Serpent a scris:katami a scris:ce argument ai nevoie... si pt ce? eu una sunt dispusa sa ti le ofer.
katami, cunosc parerea ta despre religia noastra si esti libera sa ai orice parere doresti tu, contrele nu ar trebui sa te deranjeze, uneori din ele se pot trage si invataturi bune. La randul tau cunosti parerea mea despre religia ta si nu sustin ca tot ceea ce afirm este si corect, uneori pot sa si gresesc, dar daca mi se aduc argumente pot intelege care din afirmatiile mele au fost gresite. Eu nu m-am transformat peste noapte in pagan datorita faptului ca am ajuns din intamplare pe acest forum sau pentru ca am citit ce scrie pe acele situri... acolo am gasit in sfarsit ceva ce mi se potriveste si poarta un nume. Sistemul meu de valori mi l-am creat in timp si difera mult de al vostru, unele lucruri pe care voi le considerati bune si pentru care aveti motivatiile voastre, eu pot considera ca sunt rele si am motivatiile mele! Tu consideri ca Dumnezeu este bun, te inteleg si iti respect opinia, dar intelege si tu ca pentru mine nu este acelasi lucru, ca eu nu privesc lucrurile la fel ca tine! Despre acest subiect, numit Dumnezeu, am putea discuta ani in sir si am putea aduce oricate argumente, tot nu am reusi sa ajungem la o concluzie!
de acord cu tine... si din nou nu inteleg ce argumente iti lipsesc... referitor la ce.
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Presupun ca se refera la existenta lui Dumnezeu... eu una spun ca as vrea sa stiu de ce naiba cred atatatia oameni in ceva care nu se va demonstra niciodata ca exista cand sunt atatea alte chestii care chiar exista si care le pot da aceeasi motivatie,dar,cum bine zicea Serpent mai sus,nimeni nu va ajunge vreodata la o concluzie.
- lala20
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-07
Shine, scriai la topicul cu vampiri parca, ceva de genul " De ce trebuie neaparat sa stim sigur ca exista? De ce trebuie sa fie totul sigur pe pamantul asta? S.a.m.d." Unele lucruri sunt menite sa fie incerte for ever. De ce? Nimeni nu stie. Dar cei care cred in lucrurile incerte au ales sa faca asta pt ca se simt mai bine stiind ca poate acolo sus e cineva care are grija de ei si le ghideaza pasii in viata, decat s-ar simti daca ar crede in ceva sigur, vizibil si previzibil. Parerea mea !
Ultima oara a fost editat de lala20 (2009-07-10 17:06:55)
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Da,inca sustin opinia aia. In ceea ce priveste lucrurile care ne intereseaza,that is. Mi se pare awfully wrong sa-ti ghidezi viata dupa ideile propuse de ceva incert. E ca si cum as spune eu "Hey... aud voci. Ele imi spun ca tre' sa gandesc asa,deci hai sa incerc!". Daca as face asta,m-as simti si as fi considerata retarded... dar se pare ca in situatia in care milioane de oameni se poarta asa,circumstantele se schimba.
- lala20
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-07
Da, dar vezi tu, crestinismul are o istorie de 2000 de ani, pe cand auzitul vocilor nu. De aceea cele 2 chestiuni nu pot fi comparate. And you can`t change that, not even in a lifetime. Si ma gandesc ca, odata ce crestinismul dateaza de atata timp, o fi avut si ceva bun. Altfel, mai devreme sau mai tarziu, o masa de oameni s-ar fi razvratit si l-ar fi inlaturat, cum a inlaturat intotdeauna ceea ce nu i-a convenit. Si sa stii ca e mai bine uneori sa crezi in ceva incert, decat in ceva previzibil si vizibil, cum am spus mai sus. Cel putin pt mine...
Ultima oara a fost editat de lala20 (2009-07-10 17:28:12)
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
- katami
- Platinum member
- Serpent
- New member
- Site
Cine este Dumnezeu? Se demonstreaza usor d.p.d.v. istoric: Dumnezeu nu este altul decat Zeul pagan RA (Zeul soarelui si al luminii, la vechii egipteni). Evreii (prin Moise) l-au preluat si l-au transformat in Domnul Zeu (englezii nici nu s-au mai obosit sa-l numeasca domnul, i-au spus simplu God, adica Zeu). Evreii aveau nevoie de un Zeu puternic si razbunator pentu a-si tine neamul unit si a reusi sa scape din sclavie. Ra era privit ca un Zeu puternic si generator de viata, fara soare nu puteau creste plantele, fara plante nu putea exista viata, de aici si pana la mitul Genezei a fost doar un pas micut! Aceasta este esenta, mai departe se deduce usor. Evreii sunt un neam pragmatic, au inteles manipularea, s-au folosit de ea dar n-au adoptat-o ca religie, i-au lasat pe romani care mai departe au contaminat Dacia in calitate de invadatori.........
Geea este mama noastra.
- katami
- Platinum member
ok... mi se pare mie sau se ajunge la un numitor comun? adica accepti si tu existenta Lui Dumnezeu, dar Il numesti altfel. eu n-am pretins niciodata ca e un batran cu barba alba... dar exista un Dumnezeu, comun tuturor religiilor... faptul ca religia crestina mi se pare MIE cea mai apropiata de adevar, de Dumnezeu... tine de optiune mea personala... important e ca si tu si eu credem in El, chiar daca in forme diferite
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Atunci eu sunt singura care bate campii..eu nu cred. cred ca dumnezeul in care crede toata lumea,si care este prezentat sub n forme,este unul singur... dar,cred ca acel unul singur a fost inventat de oameni pentru a avea o motivatie. cum spuneam,cred ca a existat iisus,si ca a fost no more than a man. in rest... sunt deschisa oricarei teorii care nu implica 'ne-a creat x pentru ca asa i-a venit lui cheful'.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-11 14:40:04)
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
""Doamne", I-a zis Filip, "arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns." Iisus i-a zis: "De atata timp sunt cu voi si nu M-ai cunoscut Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"? Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine, El face aceste lucrari ale Lui. Credeti-Ma ca eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine; credeti cel putin pentru lucrarile acestea."(Ioan 14:8-11) Iar in alta parte, apostolul Ioan spune: "Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut." (Ioan1:18) Deci, intr-un cuvant, daca Il vom cunoaste pe Iisus Hristos, atunci Il vom cunoaste si pe Dumnezeu. Tocmai de aceea a venit Domnul Iisus pe pamant -ca sa ni-L descopere pe Dumnezeu "Eu si Tatal una suntem." Ca sa Il cunoastem pe Dumnezeu Tatal, va trebui ca mai intai sa Il cunoastem pe Domnul Iisus; caci spune: "Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine". Sunt cat se poate de adevarate cuvintele acestea. Nici ucenicilor nu le venea sa creada asta -la fel cum am fost si eu, si cum sunteti si voi-. Dar tocmai de aceea le-a zis: "Credeti cel putin pentru lucrarile acestea", iar in alta parte i-a numit "putin credinciosi". Credeti ca ucenicii erau mai credinciosi ca vreunul din noi? Nicidecum! Ei doar studiau Biblia; si faceau asta pentru ca lor le-a fost data prima data -pentru ca Dumnezeu ii alesese ca popor pe israeliti. Ei doar credeau ca o sa vina Mesia, si Il asteptau ca Imparat. Poporul israel isi dorea foarte mult asta, mai ales ca erau in timpul acela sub puterea romanilor. Ca Imparat a si venit, dar Imparatia Lui... nu era din lumea aceasta. Dar Dumnezeu inca este pe pamant. Domnul Iisus, ca persoana, si-a terminat lucrarea pe pamant, si apoi s-a inaltat la cer. Timp de 3 ani cat au stat cu El, ucenicii nu au inteles pe deplin lucrarea Lui. El le-a spus: "Va este de folos sa Ma duc"..."Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu." Numai dupa ce s-a inaltat la cer au primit ucenicii Duhul Sfant. Chiar daca stiau, si au marturisit cu gura lor ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, si au vazut minunile pe care El le-a facut, ei nu erau constienti pe deplin de natura Sa. Numai dupa ce Duhul Sfant s-a revarsat peste ei, atunci au fost constientizati si transformati in adevarati martori ai Lui. La fel si astazi, Dumnezeu, prin Duhul Sfant lucreaza in inimile noastre. Tot Duhul Sfant ne face constienti de pacat. "Daca nu va veti naste din nou, cu nici un chip nu veti vedea Imparatia lui Dumnezeu." La acesta, Nicodim a raspuns: "Cum poate sa intre un om batran in pantecele maicii sale si sa se nasca?" Nu despre aceasta nastere vorbea Domnul Iisus, ci despre puterea transformatoare a Duhului Sfant care ne conduce la pocainta: la marturisirea pacatelor, si la o ferire continua de a le mai face. Fara Duhul Sfant este imposibil ca sa faci asta. Fara Duhul Safnt nu poti sa traiesti in ascultare de Dumnezeu. Fara Duhul Sfant nu poti ca sa ajungi sa spui: "Ferice de omul care se teme de Domnul si care are o mare placere pentru poruncile Lui!"(Psalm 112:1) Cine ar avea placere ca sa pazeasca si sa implineasca poruncile Lui? Numai aceia care primesc darul Duhului Sfant. Dumnezeu ne indeamna, si prin Duhul Sfant El ne cheama. "Iata, Eu sta la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine." (Apocalipsa 3:20) Depinde de noi daca alegem sa-I deschidem usa inimii sau nu. Poate ca inima noastra e prea impietrita, dar El poate sa o sfarame; sau poate ca este preocupata sau ingrijorata cu lucrurile acestei vieti... Trebuie sa ne oprim putin, sa ne facem timp, si sa ne intrebam care este rostul nostru pe acest pamant,.. incotro mergem... Aici este vorba de manturiea noastra, de viata vesnica pe care Dumnezeu ne-a promis-o, si pe care ne-o va da. Cat timp credeti ca Dumnezeu va va vorbi si va va indemna? El bate la usa inimii noastre prin Duhul Sfant; dar daca noi nu-i deschidem, El nu poate face nimic... Daca noi nu-I deschidem, si nu-I dam inima noastra, altcineva va pune stapanire pe ea, fie ca vrem, fie ca nu. Voi insiva stiti ca nu va spun basme, si nici povesti; voi stiti ca ceea ce va spun este adevarat. Incepeti prin a va face timp sa cititi Biblia. O gasiti in aproape orice biserica. Si lasand orice spirit contradictoriu, veti vedea cum Dumnezeu, prin Duhul Sfant, va lucra in inimile si mintile voastre, si vi Se va descoperi. Nimic nu veti avea de pierdut; in felul acesta, Lui Ii acordati din timpul vostru. El va vedea acest lucru, si va va binecuvanta. Zilnic daca veti face acest lucru, o sa vedeti ce binecuvatari vor cadea peste voi. "Puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul, si veti vedea daca nu voi deschide zagazurile cerurilor, si voi turna peste voi belsug de binecuvantare."
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|