Ce parere aveti despre religia pagana?-10
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
Re: ce parere aveti despre religia pagana?
Errare humanum est. E in regula
- Serpent
- New member
- Inregistrat: 2009-07-07
- Site
Deci, daca mi se potriveste ca o manusa aceasta religie, pot sa ma consider pagan?
Geea este mama noastra.
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Serpent
- New member
- Site
Ok, merci! Ai luat legatura cu cineva de pe acele situri? te rog scuza-mi curiozitatea.
Geea este mama noastra.
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
ShineOfBlood , ai spus parerea ta despre Isus. Ai spus ca El a existat candva; dar spune-mi: de ce a fost El omorat? Ca doar a facut numai bine! A vindecat oameni atat fizic cat si moral, dandu-le speranta, o nadejde la o viata mai buna -ba chiar vesnica. Si a facut ca lucrul acesta sa fie gratis. Sau cum iti explici ca numai El putea sa indeparteze simtamintul vinovatiei care apasa asupra oamenilor? Nu poti sa negi -nici tu si nici eu, si nimeni altcineva- ca atunci cand mintim, furam sau orice alt lucru rau pe care l-am face, nu ne-am simti vinovati! Numai aceia care au nevoie de El, vor veni la El. Si spune-mi, pentru ce se chinuie omul sa traiasca doar cativa zeci de ani? Si fie ca viata ia fost frumoasa, buna sau rea, el tot moare; si cu ce s-a ales? Ba chiar ai citit despre progonirile bisericii catolice: ce sa mai zic de viata acelor oameni din timpul inchizitiei care au fost prigoniti, arsi pe rug, taiati in doua cu ferestraul, si supusi la tot felul de torturi? Nici macar n-au fost fericiti in viata aceasta. Dar sa stiti ca ei au fost mai fericiti decat prigonitorii lor, pentru ca aveau in vedere ceva mai bun: viata viitoare, viata vesnica! Si sa vorbim chiar prin absurd ca nu ar exista viata vesnica pe care a promis-o Dumnezeu celor ce cred in El, acei oameni prigoniti au avut nadejde, au avut totusi speranta -au murit fericiti. Moartea lor a fost mai fericita fata de moartea unui om bogat. Cine ar putea canta, cine ar putea da slava lui Dumnezeu cand esti torturat, decat acela care se increde in El? Si pentru ce au fost torturati si omorati acei oameni? Caci nu faceau nimic rau; numai prin faptul ca aveai Biblia in casa erai condamnat la moarte! "Scoate afara pe poporul cel orb, care totus are ochi, si surzii, care totusi au urechi." E adevarat, biserica catolica si-a cerut scuze pentru atrocitatile pe care le-a savarsit in acele timpuri; dar intreb: oare nu stiau ei cand faceau aceste lucruri? Stiau. Iata ca vor veni din nou acele vremuri, cand libertatea de constiinta nu va mai exista -"aici este rabdarea si credinta sfintilor". "Dar Cel ce vegheaza nu va dormita"; Dumnezeu isi va apara credinciosii. Intregul pamant va vedea puterea Sa.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Serpent
- New member
- Site
Am inteles, no coment! Oare cum de nu "sare" nimeni pe noi?
Geea este mama noastra.
- Serpent
- New member
- Site
extra a scris:ShineOfBlood , ai spus parerea ta despre Isus. Ai spus ca El a existat candva; dar spune-mi: de ce a fost El omorat? Ca doar a facut numai bine! A vindecat oameni atat fizic cat si moral, dandu-le speranta, o nadejde la o viata mai buna -ba chiar vesnica. Si a facut ca lucrul acesta sa fie gratis. Sau cum iti explici ca numai El putea sa indeparteze simtamintul vinovatiei care apasa asupra oamenilor? Nu poti sa negi -nici tu si nici eu, si nimeni altcineva- ca atunci cand mintim, furam sau orice alt lucru rau pe care l-am face, nu ne-am simti vinovati! Numai aceia care au nevoie de El, vor veni la El. Si spune-mi, pentru ce se chinuie omul sa traiasca doar cativa zeci de ani? Si fie ca viata ia fost frumoasa, buna sau rea, el tot moare; si cu ce s-a ales? Ba chiar ai citit despre progonirile bisericii catolice: ce sa mai zic de viata acelor oameni din timpul inchizitiei care au fost prigoniti, arsi pe rug, taiati in doua cu ferestraul, si supusi la tot felul de torturi? Nici macar n-au fost fericiti in viata aceasta. Dar sa stiti ca ei au fost mai fericiti decat prigonitorii lor, pentru ca aveau in vedere ceva mai bun: viata viitoare, viata vesnica! Si sa vorbim chiar prin absurd ca nu ar exista viata vesnica pe care a promis-o Dumnezeu celor ce cred in El, acei oameni prigoniti au avut nadejde, au avut totusi speranta -au murit fericiti. Moartea lor a fost mai fericita fata de moartea unui om bogat. Cine ar putea canta, cine ar putea da slava lui Dumnezeu cand esti torturat, decat acela care se increde in El? Si pentru ce au fost torturati si omorati acei oameni? Caci nu faceau nimic rau; numai prin faptul ca aveai Biblia in casa erai condamnat la moarte! "Scoate afara pe poporul cel orb, care totus are ochi, si surzii, care totusi au urechi." E adevarat, biserica catolica si-a cerut scuze pentru atrocitatile pe care le-a savarsit in acele timpuri; dar intreb: oare nu stiau ei cand faceau aceste lucruri? Stiau. Iata ca vor veni din nou acele vremuri, cand libertatea de constiinta nu va mai exista -"aici este rabdarea si credinta sfintilor". "Dar Cel ce vegheaza nu va dormita"; Dumnezeu isi va apara credinciosii. Intregul pamant va vedea puterea Sa.
Eu nu am nevoie de El, am gasit ceea ce cautam si sper sa gaseasca cat mai multi, pentru ca e ceva real si frumos, te face sa te simti bine.
Geea este mama noastra.
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
pot sa ma declar si eu pagana alaturi de voi cum spuneam si-n prima pagina, in religia asta ma regasesc mai mult ca-n oricare alta, datorita modului liber si lipsit de constrangeri divine in care e vazuta credinta
- Serpent
- New member
- Site
anabella_n a scris:pot sa ma declar si eu pagana alaturi de voi cum spuneam si-n prima pagina, in religia asta ma regasesc mai mult ca-n oricare alta, datorita modului liber si lipsit de constrangeri divine in care e vazuta credinta
Avand in vedere ca sunt mai vechi ca tine cu cateva minute , iti spun ceea ce mi-a spus si mie ShineOfBlood, welcome.
Geea este mama noastra.
- anabella_n
- Hero member
Serpent a scris:anabella_n a scris:pot sa ma declar si eu pagana alaturi de voi cum spuneam si-n prima pagina, in religia asta ma regasesc mai mult ca-n oricare alta, datorita modului liber si lipsit de constrangeri divine in care e vazuta credinta
Avand in vedere ca sunt mai vechi ca tine cu cateva minute , iti spun ceea ce mi-a spus si mie ShineOfBlood, welcome.
thanks
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
EXTRA de ce scrii Iisus cu un singur I ?
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
pink_martini a scris:EXTRA de ce scrii Iisus cu un singur I ?
Aparent ... e orice altceva decat ortodox
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
E trist ceea ce faceti voi cu atata usuratate... Va aventurati pe un teren pe care nu-l cunoasteti. Si credeti voi ca veti fi liberi? "Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna." In cuvintele acestea eu nu vad nici o constrangere. Dumnezeu nu ingradeste pe nimeni. "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni." Ce spune asta: nu cei care fac fapte bune(sau care pazesc poruncile) sunt mantuiti; acestea sunt doar rezultatul a faptului ca sunt mantuiti. Si au fost mantuiti prin har, dar si prin credinta. Deci poate omul sa faca toata viata numai fapte bune in speranta ca va fi mantuit, dar nu va fi asa. Mantuirea este pur si simplu darul lui Dumnezeu, si nu se poate cumpara sub nici o forma. Trebuie doar dorita si acceptata exact asa cum o da El tuturor. Dar ce sa stii, si ce sa-ti doresti daca nu ai auzit si nu cunosti nimic? "Si credinta vine in urma auzirii". Asta inseamna, ca odata ce ai cunoscut, trebuie sa si crezi. Si ce sa crezi daca nu ai auzit? Vorbesc acum pe intelesul tuturor: voi stiati de caracterul si de calitatile bune ale iubitilor vostrii inainte sa-i cunoasteti? Sigur ca nu stiati. V-ati dat voi silinta ca sa-i cunoasteti? Da (caci si efortul care l-ati depus sa iesiti la prima intalnire se numeste silinta). La fel stau lucrurile si cu Dumnezeu. Ba El chiar zice: "Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima". Si in alta parte: "Ma voi lasa sa fiu gasit de voi". Dar degeaba se lasa El gasit de noi daca noi nu Il cautam. Nu vedem motivele pentru care sa Il cautam? Nici o problema; ramane dar sa cercetam profetiile. Si nu scriu asta numai pentru voi doi sau numai pentru tine -ai intuit randul acesta?...
Ii scriu Numele cu un singur "i" pentru ca imi este mai usor. Daca vreti, o sa ma straduiesc sa scriu si cu 2 de "i".
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- BratzG
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-02-12
Parerea mea:am citit cateva pagini si mi`a fost de ajuns.Ca de obicei ,atatea capete,atatea pareri.NU are rost sa va mai contraziceti.Cei care cred in Dumnezeu nu au nici o dovada a existentei Sale,si cei care nu cred,la fel nu au nici o dovada.Toate teoriile trec prin filtrul ratiunii noastre.Toata lumea are dreptate.Annabella_n,chiar asa marcata ai fost de un documentar atat de stupid?Toata lumea dupa ce se uita la el,gata nu cred in Dumnezeu si bla bla bla.Zeitgeist=manipulare in masa,indoctrinare etc.Daca nu crezi in Dumnezeu,pai tre sa rumegi u cu capsoru` tau si sa ajungi la punctu acela,nu sa te intorci spre paganism dupa ce ai vizionat asa ceva.Numa o minte slaba se poate lasa asa usor.Eu am vazut documentaru relativ tarziu,si am fost ,recunosc,putin timp fascinata de ce a spus nenea.Eu de ceva ani nu mai cred in Dumnezeu,dupa ce am rumegat bine ,am citit filozofie,am citit Biblia,si le`am pus pe toate cap la cap.
Desi,am regresat in evolutie din cauza Bisericii,o fost ok.In tot raul si un bine.Ce a facut religia pentru noi?Ne`a oferit termenu de valoare morala.Ne`a facut mai buni.Cele 10 porunci cred ca sunt cele mai bune din toata lumea.Inainte sa va aruncati ca lupii peste religie,imaginati`va un pic cum ar fi fost lumea fara ea.Mai liberi ?..da.Dar mai bine putin constransa ,decat fara pic de omenie in mine.
eu,tu si restul lumii...
- anabella_n
- Hero member
BratzG a scris:Annabella_n,chiar asa marcata ai fost de un documentar atat de stupid?Toata lumea dupa ce se uita la el,gata nu cred in Dumnezeu si bla bla bla.Zeitgeist=manipulare in masa,indoctrinare etc.Daca nu crezi in Dumnezeu,pai tre sa rumegi u cu capsoru` tau si sa ajungi la punctu acela,nu sa te intorci spre paganism dupa ce ai vizionat asa ceva.Numa o minte slaba se poate lasa asa usor.Eu am vazut documentaru relativ tarziu,si am fost ,recunosc,putin timp fascinata de ce a spus nenea.Eu de ceva ani nu mai cred in Dumnezeu,dupa ce am rumegat bine ,am citit filozofie,am citit Biblia,si le`am pus pe toate cap la cap.
nu mai cred in dumnezeu de ani de zile, poate cam de cand eram in liceu. documentarul pe de alta parte l-am vazut acum 2 saptamani. nu sunt de acord cu tot ceea ce se spune acolo, insa acel paragraf mi-a atras in mod deosebit atentia, pentru ca mi se pare foarte logic. am si spus acolo de ce. atata tot in general nu am nimic cu nimeni care crede in orice altceva, in nici un om cu o religie diferita de a mea, e loc pt toti sub soare si nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, asa cum se tot chinuie extra. si ca si tine, am inceput sa nu mai cred citind, documentandu-ma, nu m-am trezit intr-o dimineata si am zis, bai de azi nu mai cred. iar daca pana acum 3 ani mai aveam asa o farama de credinta si un pic de frica de dumnezeu (un 5% sa zicem), in momentul in care s-a dus mama am incetat complet sa mai cred. ma repet, fiecare e liber sa creada in orice doreste si-n orice crede ca se potriveste convingerilor sale. poate ca s-a inteles ca vreau sa conving pe cineva de ceva cu acel zeitgeist, nu asta am intentionat.
si da, daca pt marea masa nu ar exista religia si ceva de care sa se agate, ar fi haos in lume. din punctul asta de vedere religia a facut poate cel mai mare bine posibil omenirii. ca ma uit la toti care se duc la biserici, dau acatiste, se roaga pt sanatate sau pt alte chestii. oare daca n-ar mai avea aceasta alinare si ultima speranta ce s-ar alege de sanatatea lor mintala?! personal mi-am croit soarta fara sa ma rog. n-am asteptat minuni de sus, ci am actionat si nu pot sa spun ca am ajuns prea rau in viata (extra o sa spuna acum ca diavolul m-a ajutat ) dar asta sunt doar eu, un om care n-are nevoie de credinta pt a-si face o viata frumoasa si usoara corect traiesc si am trait intotdeauna nu datorita constrangerilor bisericii, ci mai degraba pt a nu-mi incalca propriul cod moral uf, am scris un roman
Ultima oara a fost editat de anabella_n (2009-07-09 11:31:40)
- BratzG
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-02-12
anabella_n a scris:BratzG a scris:Annabella_n,chiar asa marcata ai fost de un documentar atat de stupid?Toata lumea dupa ce se uita la el,gata nu cred in Dumnezeu si bla bla bla.Zeitgeist=manipulare in masa,indoctrinare etc.Daca nu crezi in Dumnezeu,pai tre sa rumegi u cu capsoru` tau si sa ajungi la punctu acela,nu sa te intorci spre paganism dupa ce ai vizionat asa ceva.Numa o minte slaba se poate lasa asa usor.Eu am vazut documentaru relativ tarziu,si am fost ,recunosc,putin timp fascinata de ce a spus nenea.Eu de ceva ani nu mai cred in Dumnezeu,dupa ce am rumegat bine ,am citit filozofie,am citit Biblia,si le`am pus pe toate cap la cap.
nu mai cred in dumnezeu de ani de zile, poate cam de cand eram in liceu. documentarul pe de alta parte l-am vazut acum 2 saptamani. nu sunt de acord cu tot ceea ce se spune acolo, insa acel paragraf mi-a atras in mod deosebit atentia, pentru ca mi se pare foarte logic. am si spus acolo de ce. atata tot in general nu am nimic cu nimeni care crede in orice altceva, in nici un om cu o religie diferita de a mea, e loc pt toti sub soare si nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, asa cum se tot chinuie extra. si ca si tine, am inceput sa nu mai cred citind, documentandu-ma, nu m-am trezit intr-o dimineata si am zis, bai de azi nu mai cred. iar daca pana acum 3 ani mai aveam asa o farama de credinta si un pic de frica de dumnezeu (un 5% sa zicem), in momentul in care s-a dus mama am incetat complet sa mai cred. ma repet, fiecare e liber sa creada in orice doreste si-n orice crede ca se potriveste convingerilor sale. poate ca s-a inteles ca vreau sa conving pe cineva de ceva cu acel zeitgeist, nu asta am intentionat.
si da, daca pt marea masa nu ar exista religia si ceva de care sa se agate, ar fi haos in lume. din punctul asta de vedere religia a facut poate cel mai mare bine posibil omenirii. ca ma uit la toti care se duc la biserici, dau acatiste, se roaga pt sanatate sau pt alte chestii. oare daca n-ar mai avea aceasta alinare si ultima speranta ce s-ar alege de sanatatea lor mintala?! personal mi-am croit soarta fara sa ma rog. n-am asteptat minuni de sus, ci am actionat si nu pot sa spun ca am ajuns prea rau in viata (extra o sa spuna acum ca diavolul m-a ajutat ) dar asta sunt doar eu, un om care n-are nevoie de credinta pt a-si face o viata frumoasa si usoara corect traiesc si am trait intotdeauna nu datorita constrangerilor bisericii, ci mai degraba pt a nu-mi incalca propriul cod moral uf, am scris un roman
am crezut ca dupa ce ai vazut documentarul.scuzele mele!pt ca toti asa fac...oricum topicul asta n`are nici un viitor,prea multe pareri.dar,vorba ta,e destul loc sub soare!
eu,tu si restul lumii...
- anabella_n
- Hero member
BratzG a scris:am crezut ca dupa ce ai vazut documentarul.scuzele mele!pt ca toti asa fac...oricum topicul asta n`are nici un viitor,prea multe pareri.dar,vorba ta,e destul loc sub soare!
nu trebuie sa te scuzi, n-ai de ce
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Eu ce sa mai zic n-am crezut niciodata. Era si Dumnezeu ca si Mos Craciun... nu vad,nu cred (da,eu nici in mos craciun n-am crezut,si bine am facut... cand colegii mei de gradinita plangeau de tristete,eu le ziceam "i told you so"). Inteleg extra ce vrei tu sa zici... Dumnezeul ala de care zici tu e o motivatie si o speranta pt oameni. Dar la fel poate sa fie orice altceva... orice persoana,orice lucru important din viata de zi cu zi. Orice eveniment marcant poate fi motivatia pentru a continua. cat despre viata de dupa... neah,nu cred ca exista. Foarte bine,hai sa speram ca exista.. da' cat timp nu suntem siguri,hai sa ne destrabalam in viata asta,ca nu stim daca mai apucam a2a oara.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-09 12:32:37)
- Serpent
- New member
- Site
BratzG a scris:Desi,am regresat in evolutie din cauza Bisericii,o fost ok.In tot raul si un bine.Ce a facut religia pentru noi?Ne`a oferit termenu de valoare morala.Ne`a facut mai buni.Cele 10 porunci cred ca sunt cele mai bune din toata lumea.Inainte sa va aruncati ca lupii peste religie,imaginati`va un pic cum ar fi fost lumea fara ea.Mai liberi ?..da.Dar mai bine putin constransa ,decat fara pic de omenie in mine.
Daca ati citi un roman horror, plin de crime si masacre impotriva oamenilor si a animalelor iar la sfarsit ar fi afisat sloganul: sa nu ucizi! ce parere ati avea despre el? Este cinic, ironic sau l-ati categorisi ca simpla ipocrizie? Fara religia crestina... lumea ar fi fost mai buna, nu ar mai fi existat cruciadele, inchizitia, nu s-ar mai fi investit miliarde de euro in biserici, apropo, in apocalipsa se spune ca in vremea de apoi Satana isi va face casa de inchinaciune la fiecare colt de strada, oare carei religii ii apartin casele de inchinaciune, ce au umplut Romania?
Geea este mama noastra.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|