Ce parere aveti despre religia pagana?-8
- Apopii
- New member
- Inregistrat: 2009-07-06
Re: ce parere aveti despre religia pagana?
ShineOfBlood a scris:Apopii a scris:ShineOfBlood a scris:Cinstirea fenomenului naturii zic eu. Sau a zeului caracteristic acelui fenomen,in cazul asta. Apopii,corecteaza-ma daca gresesc. Eu vorbesc pentru mine.
Si eu vorbesc tot pentru mine, mi-ar fi imposibil sa vorbesc in numele religiei, in plus nici eu nu le stiu pe toate (oare exista cineva care sa le stie?). Mai am multe de invatat si de inteles. Trebuie sa mai fac o precizare, pentru noi grupul nu este o notiune bine definita, noi consideram ca fac parte din grupul nostru cei ce adera la tipul nostru de paganism. Eu cunosc doar cativa dintre ei, putini personal.
Deci sunt mai multe tipuri... Lumineaza-ma si pe mine. Cate tipuri? Ce tipuri? In ce consta apartenenta la fiecare tip?
uffff... eu nu atribui nimic niciunei zeitati. Sunt sigura ca exista explicatia logica pt orice lucru. In spatele genezei cred ca sta un fenomen fizic. Care va fi explicat candva,cand omul si stiinta vor evolua si mai mult.
Paganismul de tip celtic este un tip de paganism, cel gotic este alt tip, wicca este un tip care se intituleaza neopagan. In esenta sunt la fel, difera doar in detalii. Wicca, spre exemplu, are grupuri numite coven-uri, cu un anumit numar de membri si cu anumite reguli. Pentru mine s-a potrivit ceea ce am gasit pe acel site, de aceea am insistat atat de mult asupra link-ului, pe care l-am pus la loc.
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
ShineOfBlood a scris:uffff... eu nu atribui nimic niciunei zeitati. Sunt sigura ca exista explicatia logica pt orice lucru. In spatele genezei cred ca sta un fenomen fizic. Care va fi explicat candva,cand omul si stiinta vor evolua si mai mult.
noi nu putem explica ce se intampla in creierul uman....asa ca toate teoriile raman la stadiul de teorii care oricand pot fi infirmate
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
Apopii a scris:ShineOfBlood a scris:Apopii a scris: Si eu vorbesc tot pentru mine, mi-ar fi imposibil sa vorbesc in numele religiei, in plus nici eu nu le stiu pe toate (oare exista cineva care sa le stie?). Mai am multe de invatat si de inteles. Trebuie sa mai fac o precizare, pentru noi grupul nu este o notiune bine definita, noi consideram ca fac parte din grupul nostru cei ce adera la tipul nostru de paganism. Eu cunosc doar cativa dintre ei, putini personal.
Deci sunt mai multe tipuri... Lumineaza-ma si pe mine. Cate tipuri? Ce tipuri? In ce consta apartenenta la fiecare tip?
uffff... eu nu atribui nimic niciunei zeitati. Sunt sigura ca exista explicatia logica pt orice lucru. In spatele genezei cred ca sta un fenomen fizic. Care va fi explicat candva,cand omul si stiinta vor evolua si mai mult.
Paganismul de tip celtic este un tip de paganism, cel gotic este alt tip, wicca este un tip care se intituleaza neopagan. In esenta sunt la fel, difera doar in detalii. Wicca, spre exemplu, are grupuri numite coven-uri, cu un anumit numar de membri si cu anumite reguli. Pentru mine s-a potrivit ceea ce am gasit pe acel site, de aceea am insistat atat de mult asupra link-ului, pe care l-am pus la loc.
Bun,si ce e pe site ce tip e?
- Apopii
- New member
uffff a scris:ShineOfBlood a scris:uffff... eu nu atribui nimic niciunei zeitati. Sunt sigura ca exista explicatia logica pt orice lucru. In spatele genezei cred ca sta un fenomen fizic. Care va fi explicat candva,cand omul si stiinta vor evolua si mai mult.
noi nu putem explica ce se intampla in creierul uman....asa ca toate teoriile raman la stadiul de teorii care oricand pot fi infirmate
Teorii noi pot sa apara oricand, Universul ramane acelasi, evolueaza doar modul nostru de a intelege lucrurile.
- uffff
- Insomniac member
Apopii a scris:uffff a scris:ShineOfBlood a scris:uffff... eu nu atribui nimic niciunei zeitati. Sunt sigura ca exista explicatia logica pt orice lucru. In spatele genezei cred ca sta un fenomen fizic. Care va fi explicat candva,cand omul si stiinta vor evolua si mai mult.
Teorii noi pot sa apara oricand, Universul ramane acelasi, evolueaza doar modul nostru de a intelege lucrurile.
din contra...universul evolueaza....totul e intr-o continua miscare...
- Apopii
- New member
ShineOfBlood a scris:Apopii a scris:ShineOfBlood a scris: Deci sunt mai multe tipuri... Lumineaza-ma si pe mine. Cate tipuri? Ce tipuri? In ce consta apartenenta la fiecare tip?
Bun,si ce e pe site ce tip e?
ma refeream la www.paganism.ro, am pus link-ul inapoi pe prima pagina a acestui topic, de acolo de unde a fost scos de catre moderator.
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Odata cu el evoluam si noi si creierul nostru se perfectioneaza,in timp. Ajunge sa aiba o capacitate mai mare de intelegere... toate speciile evolueaza. Lent,dar se intampla. Apopii,da,stiu site-ul,am intrat. Ma refeream la ce tip de paganism promoveaza site-ul. Curiozitatea asta ma omoara,so to speak.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 23:50:49)
- Apopii
- New member
uffff a scris:Apopii a scris:uffff a scris: noi nu putem explica ce se intampla in creierul uman....asa ca toate teoriile raman la stadiul de teorii care oricand pot fi infirmate
din contra...universul evolueaza....totul e intr-o continua miscare...
Da, dar este acelasi Univers, evident in evolutie.
- uffff
- Insomniac member
oricum parerea mea (si cu asta inchei discutia) este ca niciodata nu se va putea fi explicat aparitia universului si nici existenta unei divinitati....cert este ca omul are nevoie de aceea divinitate.....si ea se afla in permanenta in jurul nostru....intruchipata in oamenii din jurul nostru...in natura....distrugand natura, ne va distruge si ea pe noi...... nici o religie nu promoveaza distrugerea naturii si a spiritului uman.... eu sunt un om al stiintei....si cu toate astea la baza actiunilor mele sta Dumnezeu
Ultima oara a fost editat de uffff (2009-07-06 23:59:32)
- Apopii
- New member
ShineOfBlood a scris:Odata cu el evoluam si noi si creierul nostru se perfectioneaza,in timp. Ajunge sa aiba o capacitate mai mare de intelegere... toate speciile evolueaza. Lent,dar se intampla. Apopii,da,stiu site-ul,am intrat. Ma refeream la ce tip de paganism promoveaza site-ul. Curiozitatea asta ma omoara,so to speak.
Nu stiu daca are un nume, nu mi-am pus aceasta intrebare, pentru mine a fost doar paganism.
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
uffff,nu vad de ce am incheia o discutie care,mie cel putin,mi se pare interesanta ai un punct de vedere pe care il accept si respect. Pentru moment,chiar nu putem explica lucrurile alea...dar exista posibilitatea ca intr-un viitor mai mult mai mai putin indepartat,sa fim capabili. Nu putem spune acum. Orice e posibil
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-07 00:01:36)
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Ah,ok... credeam ca te retragi de tot de la subiect,ca deja eram posomorata... mi-au placut ultimele 3 pagini sper sa se continue at a later time.
- Apopii
- New member
Si eu ma voi retrage, va doresc toate cele bune
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Pai ma duc si eu daca pleaca toata lumea... ne mai auzim. Noapte buna
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
andra04 a scris: sa nimereasca extra pe-aici, ca vedem noi atunci religie pagana )
M-ai facut sa zambesc andra Si totusi, sufletul meu e mahnit in urma a ceea ce am citit. Este prima data cand am auzit de "Zeitgeist". Vad ca este un curent care spune ca Dumnezeu este o persoana cruda. Pai numai paganii spun asta? Sunt si foarte multi crestini care chiar cred ca El este aspru, si ca Tatal nostru ceresc de-abia asteapta sa incalcam una din poruncile Sale ca sa ne pedepseasca! Nu este asa! Ganditi-va cum s-ar simtii taţii vostrii pamantesti daca ati gandii asa despre ei! Cu cat mai mult inima lui Dumnezeu este sfasiata de dor si de durere cand vede pe copii Sai gandind in felul acesta despre El!
"nici nu mai stii ce sa crezi sau ce sa zici"... = chiar cuvintele acestea spun faptul ca Dumnezeul cerurilor si al pamantului, Tatal nostru si al Intaiului Sau Fiu Isus Hristos, si-a pastrat un loc in inima noastra, in care numai prezenta Lui acolo poate aduce implinire si sens vietii! A Lui sa fie slava acum si in veci! Amin! Toti oamenii -chiar si paganii- simt nevoia de inchinare. Dar de ce nu toti oamenii nu se inchina lui Dumnezeu? Pentru ca acesta e scopul celui rau: sa denatureze imaginea, caracterul lui Dumnezeu. Pana chiar si unele biserici "crestine" spun asta, prin introducerea doctrinei "focului vesnic", a unui iad in care am fi chinuiti vesnic. Nimic nu poate fi mai gresit ca aceasta credinta!
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
extra,ce-ar fi sa ramai tu la ale tale,si noi la ale noastre? cum spuneam... fiecare cu piticii lui de pe creier.
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
anabella_n a scris:si da, primul lucru combatut va fi citatul meu din Zeitgeist!!!!
deci da, dupa cum spuneam pe prima pagina
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Nu am citit toate paginile, dar paganism stiam ca inseamna toate religiile dinaintea crestinismului. Practic pt noi crestinii pana si budistii musulmanii etc sunt pagani.
PĂG?N?SM n. 1) (?n literatura istorică) Religie primitivă caracteristică păg?nilor. 2) (?n concepţia credincioşilor creştini) Totalitate a credinţelor religioase de p?nă la creştinism, precum şi a celor necreştine. 3) Perioadă de timp de p?nă la apariţia creştinismului. 4) Caracter păg?n. /păg?n + suf. ~ism Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004
Oricum am citit linkul de pe prima pagina si nu am o parere buna despre religia asta. Suna foarte mult ca Wicca religia "vrajitoarelor", sunt adepta a religiilor mai populare, sau mai bine zis a nici unei religii in particular.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|