homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce parere aveti despre religia pagana?-9

#153 2009-07-07 11:56:42

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

Re: ce parere aveti despre religia pagana?

extra a scris:

Toti oamenii -chiar si paganii- simt nevoia de inchinare.

true....dar suntem diferiti si gandim diferit...deci nu putem cu totii sa credem in acelasi lucru

#154 2009-07-07 12:01:30

uffff
Insomniac member

PillBlast a scris:

Oricum am citit linkul de pe prima pagina si nu am o parere buna despre religia asta. Suna foarte mult ca Wicca religia "vrajitoarelor", sunt adepta a religiilor mai populare, sau mai bine zis a nici unei religii in particular.

nu e wicca.... cel putin din cate am inteles eu ritualurile nu sunt facute in scopul magiei....ci doar o celebrare in cinstea acelei zeitati.....chiar....buna intrebare.....faceti si magie? witchcraft or sorcery?

Ultima oara a fost editat de uffff (2009-07-07 12:04:31)

#155 2009-07-07 17:14:01

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Eu una,nu. Nu cred in lucruri de genul. Si daca ar fi,intr-adevar,posibila magia,cred ca ar fi mult prea complexa ca sa o inteleg eu. Cartile despre vrajitorie,vrajitoare,the salem witch trials,si altele de genul se gasesc in numar mare in biblioteca mea... dar asta doar pt ca sunt eu pasionata de evul mediu,zvonurile si legendele acelor timpuri si crimele bisericii catolice...

#156 2009-07-08 00:44:06

uffff
Insomniac member

aha....at e bine smile

#157 2009-07-08 02:00:33

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

ShineOfBlood a scris:

extra,ce-ar fi sa ramai tu la ale tale,si noi la ale noastre? cum spuneam... fiecare cu piticii lui de pe creier.

Eu te intreb: daca cei care au scris Biblia, si au vorbit despre Dumnezeu, stiau ei ca vor fi si din aceia care nu vor lua aminte la cuvintele scrise in ea -ba chiar se vor opune invataturii ei ? Si daca da, de ce au mai scris-o? Minunata este puterea lui Dumnezeu! Caci Satana prin om doreste sa distruga constiinta altui om; dar nu are puterea aceasta. De aceea zic: nu te mai opune lucrarii lui Dumnezeu. Nu te mai lasa influentata de un spirit rau; sau cel putin lasa-i pe altii. Altfel, sangele lor va fi cerut din mainile tale. Cineva mi-a zis odata: 'nu ma pun in calea fericirii tale'. Si bine a facut.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

Publicitate

loading...

#158 2009-07-08 07:51:17

Serpent
New member
Inregistrat: 2009-07-07
Site

Pacal Votan's prophecy speaks of the Closing of this World Age Cycle on December 21, 2012 AD. As this date approaches, we are collectively in a transition phase of the old world dying and a new world being born.

Based on knowledge of the larger cycles of Time as mapped by the ancient Maya, Pacal Votan knew that humanity as a species would become disconnected from the laws of the natural world and would fall ignorant of our sacred interdependence with Nature. He also knew that modern humanity would be put to the test to see if we can regain our conscious connection to Natural time as the Universal frequency of synchronization, evolving beyond the constructs of man-made linear time.

Geea este mama noastra.

#159 2009-07-08 14:00:46

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Este prima data cand aud de Pacal Votan. Si este bine ca sa scriem in romana.

La un search pe google iata ce am gasit despre domnul Pacal Votan: "Potrivit Mayan preoti Domnul Pacal Votan a fost cel care a luminat o a fost trimis la Pamant pentru a invata pe oameni despre misterele lumii actuale şi din lume care va veni. He came from the stars and brought with him the wisdom of the stars. El a venit de la stele şi a adus cu el ?nţelepciunea de stele.  A predat pe oameni despre o civilizatie care ar fi trăit o dată, la un moment dat ?ntr-un teren care a fost acum scufundat ad?nc sub mare.
Lord Votan lived from 603 to 683 BCE an Mexico where he was the ruler of the Empire of Nah Chan Palenque. Domnul Votan trăit 603 - 683 BCE o Mexic unde a fost domnitorul a Imperiului de Nah Chan Palenque. He was revered has a magician and seer who knew the knowledge of the Gods. El a fost revered are un magician şi clarvăzător, care stia de cunoastere a zeilor."

Daca stam sa ne gandim, ne-ar lua o viata ca sa studiem fiecare religie pagana in parte care a fost pe pamant; caci sunt foarte multe...
PĂG?N ~i m. 1) Persoană care se ?nchină zeilor sau idolilor; idolatru. Si dat fiind acestea, de ce continuam sa studiem paganismul? De ce sa studiem o inchinare falsa in locul celei adevarate? De ce studiem minciuna in locul adevarului? Nu ne-ar ajuta cu nimic. Ba din contra: vom ajunge mai mult in intuneric decat suntem acum. Sa studiem Lumina daca vrem sa fim scosi din intuneric. "In El era viata, si viata era lumina oamenilor.... Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om..."Ioan 1:5,9.

Ultima oara a fost editat de extra (2009-07-08 14:02:01)

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#160 2009-07-08 14:10:21

Serpent
New member
Site

extra a scris:

Este prima data cand aud de Pacal Votan. Si este bine ca sa scriem in romana.

La un search pe google iata ce am gasit despre domnul Pacal Votan: "Potrivit Mayan preoti Domnul Pacal Votan a fost cel care a luminat o a fost trimis la Pamant pentru a invata pe oameni despre misterele lumii actuale şi din lume care va veni. He came from the stars and brought with him the wisdom of the stars. El a venit de la stele şi a adus cu el ?nţelepciunea de stele.  A predat pe oameni despre o civilizatie care ar fi trăit o dată, la un moment dat ?ntr-un teren care a fost acum scufundat ad?nc sub mare.
Lord Votan lived from 603 to 683 BCE an Mexico where he was the ruler of the Empire of Nah Chan Palenque. Domnul Votan trăit 603 - 683 BCE o Mexic unde a fost domnitorul a Imperiului de Nah Chan Palenque. He was revered has a magician and seer who knew the knowledge of the Gods. El a fost revered are un magician şi clarvăzător, care stia de cunoastere a zeilor."

Daca stam sa ne gandim, ne-ar lua o viata ca sa studiem fiecare religie pagana in parte care a fost pe pamant; caci sunt foarte multe...
PĂG?N ~i m. 1) Persoană care se ?nchină zeilor sau idolilor; idolatru. Si dat fiind acestea, de ce continuam sa studiem paganismul? De ce sa studiem o inchinare falsa in locul celei adevarate? De ce studiem minciuna in locul adevarului? Nu ne-ar ajuta cu nimic. Ba din contra: vom ajunge mai mult in intuneric decat suntem acum. Sa studiem Lumina daca vrem sa fim scosi din intuneric. "In El era viata, si viata era lumina oamenilor.... Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om..."Ioan 1:5,9.

Am cautat pe net si am gasit un site unde niste oameni competenti te pot lamuri: http://grajdaru.3x.ro/e107_plugins/cont … content.93

Geea este mama noastra.

#161 2009-07-08 18:49:47

OmniaVincitAmor
Insomniac member

extra a scris:

ShineOfBlood a scris:

extra,ce-ar fi sa ramai tu la ale tale,si noi la ale noastre? cum spuneam... fiecare cu piticii lui de pe creier.

Eu te intreb: daca cei care au scris Biblia, si au vorbit despre Dumnezeu, stiau ei ca vor fi si din aceia care nu vor lua aminte la cuvintele scrise in ea -ba chiar se vor opune invataturii ei ? Si daca da, de ce au mai scris-o? Minunata este puterea lui Dumnezeu! Caci Satana prin om doreste sa distruga constiinta altui om; dar nu are puterea aceasta. De aceea zic: nu te mai opune lucrarii lui Dumnezeu. Nu te mai lasa influentata de un spirit rau; sau cel putin lasa-i pe altii. Altfel, sangele lor va fi cerut din mainile tale. Cineva mi-a zis odata: 'nu ma pun in calea fericirii tale'. Si bine a facut.

extra,mami,cum sa-ti spun eu tie... stii,strategiile de marketing au existat din totdeauna... in vremurile cand - wow,fix la tanc - a aparut Dumnezeul tau,oamenii erau in situatii foarte dificile... mureau de foame,conditiile de viata erau mizere... oamenii aia s-ar fi inchinat la orice le dadea ceva de mancare,sau speranta unei vieti mai bune,ca nah,asa sunt oamenii. Dar de aici si pana la ceva extraordinar e cale lunga... Parerea mea despre Iisus? A existat in vremea aia unu' Iisus. Si omul era genial pentru vremurile lui,pentru ca a schimbat mentalitatile multor semeni de-ai lui,lucru care era foarte greu atunci. Si avea un mod de gandire nou,care oferea noi perspective... si de asta,era iubit de oameni si respectat de acestia. Dar,ca de fiecare data cand ceva e frumos,s-a exagerat. Nu cred c-a transformat aia in ailalta,ca a facut dintr-un ceva 100 de chestii,ca a mers pe apa,si alte prostii. Astea sunt fabule... Stii legenda regelui Arthur? Cea in care aparea si vrajitorul Merlin? S-au gasit documente ca Arthur,Camelot,Excalibur,Merlin si povestea lor chiar au fost reale. Dar Merlin nu era vrajitor... era doar un om foarte inteligent si influent,care le putea deschide noi orizonturi celor din timpurile lui,si mai era un bun strateg... dar,ca si in primul caz,mintea omeneasca exagereaza... si asa,Merlin a calarit pe apa,a infrant armate cu vrajile lui,a transformat oameni in animale,si-a inchis iubita intr-o stanca,s.a.m.d. Din fericire,ultimul caz a fost elucidat. Primul,nu. De ce? Pentru ca - how convenient - pe vremea aia,oamenii de rand nu stiau sa scrie. Deci n-avem noi prea multe impresii despre acest om miraculos care facea cate-n luna si in stele... si de asta nu cred adunatura aia de miracole atribuite lui... si pe vremea aia erau sceptici,si pe vremea aia erau oameni ca mine,care se indoiau de tot. Daca el ar fi fost,intr-adevar,atat de ... si de... si de... cum se spune,pai tot poporul din jurul lui l-ar fi divinizat...si nu era asa. Era un numar restrans. Ceea ce inseamna ca ceva era wrong... pentru ca,scuze,da' in orice epoca,daca apare cineva care poate face lucruri care noua,oamenilor de rand,ni se par atat de marfa si pe care noi la randul nostru nu le putem face,pai toti il ridicam in slavi,nu doar cativa... nu crezi?

#162 2009-07-08 19:06:14

Serpent
New member
Site

Nu inteleg de ce se cramponeaza unii de lucruri care sunt scrise intr-o carte si in plus sunt si nedemonstrabile. Traim pe o planeta care a fost atat de frumoasa si inca mai este, dar pentru cat timp? daca o distrugem in ritmul in care o facem acum, s-ar putea ca in curand sa traim intr-un mediu sintetic si sa asistam la sfarsitul civilizatiei umane.

Geea este mama noastra.

#163 2009-07-08 19:14:33

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Serpent a scris:

Nu inteleg de ce se cramponeaza unii de lucruri care sunt scrise intr-o carte si in plus sunt si nedemonstrabile. Traim pe o planeta care a fost atat de frumoasa si inca mai este, dar pentru cat timp? daca o distrugem in ritmul in care o facem acum, s-ar putea ca in curand sa traim intr-un mediu sintetic si sa asistam la sfarsitul civilizatiei umane.

Nici eu nu inteleg. Dar sigur o sa ne raspunda extra,si o sa ne spuna ca noi vom suferi pentru ineptiile care ne ies acum din tastatura. Ce-i aia sa nu il facem pe Dumnezeu centrul universului nostru? Mai rau,cum ne permitem sa nu credem? Eu i-am spus la vreo 3 topicuri ca nu cred,si i-am explicat si de ce... nu inteleg de ce se mai oboseste... Ca tot veni vorba,extra,chiar te rog sa nu mai insisti in privinta mea. Nu o sa ma convingi de ceva... au incercat 2 profesori de religie si 3 preoti... si tuturor le-am inchis gura in sfarsit,si au facut cale intoarsa pentru ca li s-a parut ca avea logica ce spuneam eu... ce-ar fi sa faci si tu pasi - la figurat vorbind - si sa incerci sa le bagi altora in cap prostiile astea? Eu una n-o sa accept niciodata vreo idee de genul "m-a creat cineva anume,si sunt asa pt ca asa a avut respectivul chef sa ma faca pe mine". Oamenii care cred porcaria asta n-au pic de respect de sine... adica,ce,noi nu suntem in stare sa ne formam ca oameni? Suntem mai prosti,asa,si tre' sa ne faca altcineva? Deci,cum spuneam,nu te mai chinui. Pierzi timpul amandurora.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-08 19:23:16)

#164 2009-07-08 19:26:15

Serpent
New member
Site

Am citit azi toate postarile pe acest topic si nu numai...
Ca sa fiu "on topic" trebuie sa spun ca am citit ce scrie si pe acele situri si am ajuns la concluzia ca religia pagana este o religie a celor ce respecta aceasta planeta si vor sa faca ceva pentru ea. In ce priveste magia, am observat ca este intr-adevar o stiinta care incearca sa explice ceea ce exista dar nu se vede cu ochii fizici.

Geea este mama noastra.

#165 2009-07-08 19:48:55

Serpent
New member
Site

scuze, nu trebuia sa spun nimic de bine despre aceasta religie? bang

Geea este mama noastra.

#166 2009-07-08 19:56:28

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Ba da,cine a zis ca nu? smile ma bucur ca nu ti se pare "o chestie scoasa din iad,bazata pe ineptii pe care numai niste draci blasfemici le-ar putea crede"

#167 2009-07-08 20:00:34

Serpent
New member
Site

ShineOfBlood a scris:

Ba da,cine a zis ca nu? smile ma bucur ca nu ti se pare "o chestie scoasa din iad,bazata pe ineptii pe care numai niste draci blasfemici le-ar putea crede"

Ti-am spus ca am citit ce s-a postat... si la acuzele care s-au adus... nici nu stiu cum sa ma refer la unele lucruri...

Geea este mama noastra.

#168 2009-07-08 20:03:00

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu e nimic rau in religia pagana. Numai ca noi pretuim mai mult natura,decat cine stie ce zeitate... Si natura e frumoasa...deci,there's nothing wrong with it. tongue

#169 2009-07-08 20:06:18

Serpent
New member
Site

ShineOfBlood a scris:

Nu e nimic rau in religia pagana. Numai ca noi pretuim mai mult natura,decat cine stie ce zeitate... Si natura e frumoasa...deci,there's nothing wrong with it. tongue

Sa inteleg ca esti pagana?

Geea este mama noastra.

#170 2009-07-08 20:10:01

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Parca ziceai ca ai citit tot. Cum de ti-a scapat detaliul asta?

#171 2009-07-08 20:13:52

Serpent
New member
Site

ShineOfBlood a scris:

Parca ziceai ca ai citit tot. Cum de ti-a scapat detaliul asta?

Scuze, nu mai tineam minte daca esti pagana sau doar simpatizezi cu aceasta religie.

Geea este mama noastra.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.