Ce parere aveti despre religia pagana?-7
- Apopii
- New member
- Inregistrat: 2009-07-06
Re: ce parere aveti despre religia pagana?
uffff a scris:Apopii a scris:trasam cercul magic si facem un ritual dedicat lui Cronos.
in ce consta ritualul asta? daca tot puneti accentul pe modul de gandire liber si nu pe zeitate, ritualurile cu ce scop sunt facute?
Ritualurile sunt in scopul de a sarbatori, sunt modul nostru de a ne manifesta ceea ce simtim. Zeii sunt pentru noi, in marea lor majoritate, niste simboluri, nu entitati supranaturale. Zeul Cronos este simbolul timpului, nu o entitate care stapaneste timpul. Zeita Geea este spiritul planetei.
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
ShineOfBlood a scris:Noi nu ne tragem tocmai din maimute... ci dintr-o specie de primate,mai dezvoltate intelectual decat maimutele. Hai sa zic pe scurt teoria evolutionista: a fost un mare boom,apare pamantul. Care are apa. Deci conditie de viata. Se formeaza o bacterie... din care,in functie de conditiile de mediu,se dezvolta alte subspecii. Si asa apar,in timp,diverse organisme acvatice si terestre. Dintre cele terestre,o ramura a ajuns la un moment dat un stramos al primatelor... si asta s-a dezvoltat in m-ai multe specii,tot asa,in functie de conditii,de hrana,de rezistenta organismului,etc. si au ajuns unele mai avansate decat altele... noi ne tragem din cele mai 'capabile' mintal,ca sa zic asa. Si maimutele se trag din aceeasi familie,dar nu au posibilitatea de a se dezvolta atat,din cauza capacitatilor limitate.
well religia catolica sustine acelasi lucru doar ca ei mai adauga ca acel boom vine de la dumnezeu
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
uffff a scris:ShineOfBlood a scris:Noi nu ne tragem tocmai din maimute... ci dintr-o specie de primate,mai dezvoltate intelectual decat maimutele. Hai sa zic pe scurt teoria evolutionista: a fost un mare boom,apare pamantul. Care are apa. Deci conditie de viata. Se formeaza o bacterie... din care,in functie de conditiile de mediu,se dezvolta alte subspecii. Si asa apar,in timp,diverse organisme acvatice si terestre. Dintre cele terestre,o ramura a ajuns la un moment dat un stramos al primatelor... si asta s-a dezvoltat in m-ai multe specii,tot asa,in functie de conditii,de hrana,de rezistenta organismului,etc. si au ajuns unele mai avansate decat altele... noi ne tragem din cele mai 'capabile' mintal,ca sa zic asa. Si maimutele se trag din aceeasi familie,dar nu au posibilitatea de a se dezvolta atat,din cauza capacitatilor limitate.
well religia catolica sustine acelasi lucru doar ca ei mai adauga ca acel boom vine de la dumnezeu
Eu zic ca a fost un fenomen fizic.
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Pai in urma boom-ului a aparut Universul din care faceam parte si noi,bineinteles.
- uffff
- Insomniac member
ShineOfBlood a scris:uffff,asta e doar ritualul... facut in cinstea a ceea ce ziceam eu in postul celalalt... gandirea libera vine din faptul ca noi cinstim natura,care nu ne impune reguli,nici doctrine,nu are prejudecati si nu structureaza sisteme stricte de valori.... fiecare are dreptul sa se formeze cum vrea,cu propriile impresii si sisteme de valori. Singura diferenta e ca fiecare dintre noi are in sistemul de valori natura,relatia natura-om,om-univers,and so on.
fara a avea vreo intentie sa jignesc pe cineva, pana la 16 ani recunosc ca am participat si eu la ritualuri de genul dar in nici un caz nimeni nu se considera pagan ci pur si simplu ne bucuram de viata in natura ...dar aveam 16 ani...
- Apopii
- New member
Katalyna2311 a scris:ok, dar Universul cum s-a format? ma tem ca daca analizam lucrurile ajungem la acel "nimic" din care a creat Dumnezeu lumea
Asta este credinta voastra, a noastra este alta!
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Sa te bucuri de viata in natura e una... sa realizezi ca datorita ei traiesti,e alta. Cei care apreciaza si vor sa-si arate recunostinta pentru asta,adopta paganismul. Si nu are nimic de-a face cu varsta,si eu sunt foarte tanara.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 23:06:05)
- uffff
- Insomniac member
ShineOfBlood a scris:sa realizezi ca datorita ei traiesti,e alta
gandire hippie....
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Katalyna2311 a scris:da Apopii. am inteles. acel mare boom s-a produs intre doua chestii banuiesc, care sunt acestea? nah sunt si eu curioasa si chiar as vrea sa stiu. sper ca nu se supara nimeni ca intreb
Nu avem de unde sa stim. Cum nu avem de unde sa stim ca exista dumnezeu. Dar biblia ne spune ca dumnezeu a facut lucurile cu manuta lui,nu ca le-a lasat sa se dezvolte,deci e altceva. Cat despre ce era acel ceva...nu avem de unde sa stim. Gandeste-te asa: noi traim intr-un sistem,nu? Pe planeta noastra,in galaxia noastra,intr-un univers al nostru. Noi putem sa deprindem toate cunostintele despre ceea ce se petrece inauntrul sistemului nostru,dar nu vom putea niciodata stii ce a fost inainte de el,pentru simplul fapt ca nimeni nu exista. Deci nimeni nu poate sti sigur vreodata. Uffff,spune-mi cu ce e gresita gandirea hippie. Datorita naturii traim toti. Cum am spus,ea ne-a oferit conditii de viata,nu altceva/altcineva. Eu apreciez faptul ca traiesc,deci mi se pare normal sa multumesc pentru asta. Si exact asta fac.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 23:11:06)
- Apopii
- New member
uffff a scris:ShineOfBlood a scris:uffff,asta e doar ritualul... facut in cinstea a ceea ce ziceam eu in postul celalalt... gandirea libera vine din faptul ca noi cinstim natura,care nu ne impune reguli,nici doctrine,nu are prejudecati si nu structureaza sisteme stricte de valori.... fiecare are dreptul sa se formeze cum vrea,cu propriile impresii si sisteme de valori. Singura diferenta e ca fiecare dintre noi are in sistemul de valori natura,relatia natura-om,om-univers,and so on.
fara a avea vreo intentie sa jignesc pe cineva, pana la 16 ani recunosc ca am participat si eu la ritualuri de genul dar in nici un caz nimeni nu se considera pagan ci pur si simplu ne bucuram de viata in natura ...dar aveam 16 ani...
In acelasi sens pot spune si eu ca mai mergeam la biserica, cand eram mica. Cand am crescut ne-am orientat spre religii diferite, fiecare a inteles si a simtit lucrurile in felul sau.
- uffff
- Insomniac member
Apopii a scris:uffff a scris:ShineOfBlood a scris:uffff,asta e doar ritualul... facut in cinstea a ceea ce ziceam eu in postul celalalt... gandirea libera vine din faptul ca noi cinstim natura,care nu ne impune reguli,nici doctrine,nu are prejudecati si nu structureaza sisteme stricte de valori.... fiecare are dreptul sa se formeze cum vrea,cu propriile impresii si sisteme de valori. Singura diferenta e ca fiecare dintre noi are in sistemul de valori natura,relatia natura-om,om-univers,and so on.
In acelasi sens pot spune si eu ca mai mergeam la biserica, cand eram mica. Cand am crescut ne-am orientat spre religii diferite, fiecare a inteles si a simtit lucrurile in felul sau.
true
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Nu. Apropos de 'traim datorita naturii',am zis deja de vreo 2 ori explicatia..de ce traim datorita naturii. Oamenii de stiinta au incercat experimentul ala in toamna...din pacate,l-au oprit,si n-avem de unde sa stim. Dar,teoria lor e mult mai logica si bine argumentata decat altele. Da un search pe wikipedia,evetual
- uffff
- Insomniac member
ShineOfBlood a scris:Uffff,spune-mi cu ce e gresita gandirea hippie. Datorita naturii traim toti. Cum am spus,ea ne-a oferit conditii de viata,nu altceva. Eu apreciez faptul ca traiesc,deci mi se pare normal sa multumesc pentru asta. Si exact asta fac.
tocmai nu e deloc gresita....si am avut ocazia sa cunosc niste hippioti aici ca am ramas masca...modul lor de gandire era absolut fenomenal....
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Pai,e... Sincer,imi vine sa sparg televizorul cand vad "x a defrisat padurea de la..." sau "s-a mai subtiat stratul de ozon cu nu stiu cat",si alte stiri de genul... noi in curand o sa ajungem sa avem un copac pe km patrat... si asta e trist...e foarte trist.. din 'planeta albastra' , o sa ajungem 'planeta de ciment'...
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 23:18:50)
- uffff
- Insomniac member
ShineOfBlood a scris:Nu. Apropos de 'traim datorita naturii',am zis deja de vreo 2 ori explicatia..de ce traim datorita naturii. Oamenii de stiinta au incercat experimentul ala in toamna...din pacate,l-au oprit,si n-avem de unde sa stim. Dar,teoria lor e mult mai logica si bine argumentata decat altele. Da un search pe wikipedia,evetual
si ce legatura are asta cu divinitatile in care credeti?
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
uffff a scris:ShineOfBlood a scris:Nu. Apropos de 'traim datorita naturii',am zis deja de vreo 2 ori explicatia..de ce traim datorita naturii. Oamenii de stiinta au incercat experimentul ala in toamna...din pacate,l-au oprit,si n-avem de unde sa stim. Dar,teoria lor e mult mai logica si bine argumentata decat altele. Da un search pe wikipedia,evetual
Are legatura cu ce spunea katalyna despre oamenii de stiinta care afirma diverse chestii despre un lucru a carui orgine nu este inca certa...si nici nu prea poate fi
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 23:22:03)
- Apopii
- New member
ShineOfBlood a scris:Cinstirea fenomenului naturii zic eu. Sau a zeului caracteristic acelui fenomen,in cazul asta. Apopii,corecteaza-ma daca gresesc. Eu vorbesc pentru mine.
Si eu vorbesc tot pentru mine, mi-ar fi imposibil sa vorbesc in numele religiei, in plus nici eu nu le stiu pe toate (oare exista cineva care sa le stie?). Mai am multe de invatat si de inteles. Trebuie sa mai fac o precizare, pentru noi grupul nu este o notiune bine definita, noi consideram ca fac parte din grupul nostru cei ce adera la tipul nostru de paganism. Eu cunosc doar cativa dintre ei, putini personal.
- uffff
- Insomniac member
ShineOfBlood a scris:uffff a scris:ShineOfBlood a scris:Nu. Apropos de 'traim datorita naturii',am zis deja de vreo 2 ori explicatia..de ce traim datorita naturii. Oamenii de stiinta au incercat experimentul ala in toamna...din pacate,l-au oprit,si n-avem de unde sa stim. Dar,teoria lor e mult mai logica si bine argumentata decat altele. Da un search pe wikipedia,evetual
Are legatura cu ce spunea katalyna despre oamenii de stiinta care afirma lucuri despre ceva ce nu pot stii sigur
si atunci ajungem la acelasi punct comun...ce nu putem explica punem pe seama unei divinitati....dumnezeu sau in cazul vostru alta zeitate.....
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Apopii a scris:ShineOfBlood a scris:Cinstirea fenomenului naturii zic eu. Sau a zeului caracteristic acelui fenomen,in cazul asta. Apopii,corecteaza-ma daca gresesc. Eu vorbesc pentru mine.
Si eu vorbesc tot pentru mine, mi-ar fi imposibil sa vorbesc in numele religiei, in plus nici eu nu le stiu pe toate (oare exista cineva care sa le stie?). Mai am multe de invatat si de inteles. Trebuie sa mai fac o precizare, pentru noi grupul nu este o notiune bine definita, noi consideram ca fac parte din grupul nostru cei ce adera la tipul nostru de paganism. Eu cunosc doar cativa dintre ei, putini personal.
Deci sunt mai multe tipuri... Lumineaza-ma si pe mine. Cate tipuri? Ce tipuri? In ce consta apartenenta la fiecare tip?
uffff... eu nu atribui nimic niciunei zeitati. Sunt sigura ca exista explicatia logica pt orice lucru. In spatele genezei cred ca sta un fenomen fizic. Care va fi explicat candva,cand omul si stiinta vor evolua si mai mult.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 23:26:19)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|