homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce parere aveti despre religia pagana?-5

#77 2009-07-06 19:55:52

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: ce parere aveti despre religia pagana?

Si Mozart ai scris gresit smile si da,mi se pare ceva major cand vrei sa fii luata in serios. Plus ca,daca Bill Gates n-ar fi existat,tu n-ai fi postat acum pe acest forum. N-am zis ca e 'cel mai important',pe asta o scoti tu din mintea ta prost informata cu privire la numele geniilor trecutului. Dar a revolutionat lumea. Daca nu consideri asta,lasa-ti la o parte computerul si orice are legatura cu calculatoarele,ca doar ce naiba,tehnologia asta nu e ceva genial care sa-i foloseasca mariei tale... Apropos...: 

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 19:59:13)

#78 2009-07-06 20:00:29

Chick
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-03

vai shine,dar ne-am enervat?
si da,eu prefer sa citesc decat sa stau pe internet,intru pe net,calculator,doar atunci cand ma plictisesc de citit.
Maria Sa nu o sa-ti mai raspunda ptr ca o jignesti ,evident te-a deranjat ceva.Ma intreb ce...oare doar un punct de vedere diferit?ah ba nu,doar prostii de crestini reactioneaza violent cand se intalnesc cu un alt punct de vedere,tu n-ai cum sa faci asa ceva....
Chiar,de ce m-ai facut maria ta?

#79 2009-07-06 20:04:56

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Just out of fun. smile Nu ne-am enervat,nu.. sunt foarte bine dispusa,de fapt. Si eu prefer sa citesc... ca fapt divers,am 482 carti citite la activ,multe dintre ele recitite de cel putin 2-3 ori smile Asta ca sa nu ma las mai prejos de lauda cu cititul... nu am jignit,ci pur si simplu ti-am atras atentia. Tocmai pentru ca sunt genii si le respectam (si eu,nu doar tu,stai linistita),cred ca merita ca macar numele sa le retinem cum trebuie. Si... uita-te la filmuletul ala... da,arta din perioada iluminista reprezinta un vestigiu foarte valoros,dar eu zic ca descoperirile oamenilor alora din filmulet ne-au revolutionat mai mult lumea decat niste picturi,care doar au decorat-o.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 20:06:30)

#80 2009-07-06 20:38:16

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

eu nu inteleg de ce va certati in halul asta! nu era vorba ca fiecare are dreptul la propria parere? pana la urma e o chestiune de alegere: crezi sau nu crezi, cu nuantele aferente, desigur! si ca sa fiu ontopic, eu cred in Dumnezeu din simplul motiv ca aceasta credinta pe care o am imi creeaza o stare de confort, adica pur si simplu eu ma simt bine sa cred ca exista cineva acolo sus care ma iubeste! si asta e tot! nu merg la biserica decat pentru a aprinde lumanari din cand in cand, si asta tot pentru ca acest lucru imi creeaza o stare de confort, liniste si impacare....nu imi place in biserica, nu imi plac preotii, nu imi place biblia, nu stiu daca exista viata de dupa moarte si nici nu prea ma intereseaza....imi place in schimb foarte tare sa cred ca atunci cand mi se intampla un lucru bun, inseamna ca am facut ceva sa merit acel lucru, si cineva a avut grija sa ma rasplateasca in consecinta....si atunci cand mi se intampla un lucru rau, inseamna ca am gresit cu ceva si cineva incearca sa imi atraga atentia....rezumand, singurul argument pe care eu pot sa il aduc pentru credinta mea este acela ca eu ma simt bine cu ea!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#81 2009-07-06 20:42:22

Apopii
New member
Inregistrat: 2009-07-06

maryu a scris:

apopii din cate stiu eu, popa nu vine si ti forteaza usa ca sa intre in casa de sarbatori.si din nou scuza ma, dar daca e acelasi preot care vine din an in an, tine minte ca nu esti crestin si nu ti baga hartii in usa in care scrie sa te pocaiesti si sa vii sa ti gasesti fratii...of...greu tare rotfl aa si sa nu uit..ai spus undeva mai sus ca, cu o anume persoana, nu dau nume sa nu etichetez, poti discuta  inteligent cu ea..adica noi suntem mai putin inteligente ca nu suntem de acord cu tine? ai sa pierzi multe daca asa faci in viata de zi cu zi..crede ma n am nici o problema cu cei care sunt de alta religie.in fata mea sunt doar oameni, care imi pot fi prieteni la fel de bine..da` tu nu vrei sa intelegi ca totusi propaganda asta care o faci deranjeaza?ti a spus cineva ceva pana ai inceput tu ca"voi sunteti nush cum..etc"?si tot tu te plangi ca nu esti bine primita..nu fa din asta un sfarsit de lume..sunt altii care fac destule pt treaba asta asa ca tu te poti lipsi..whatever..eu deja m am lamurit cu tine.ma abtin total de la comentarii pe acest topic smile

Nu cred ca paganii au bagat hartii prin usi, cei ce fac acest lucru fac parte din diverse secte crestine si nu pagane. Va rog sa ma scuzati daca din ceea ce am spus s-a inteles ca doar acea persoana este inteligenta, nu am vrut sa se inteleaga asta! Daca ar intra misoginii pe acest forum, ar iesi rusinati rau skitarg
Am vrut doar sa vorbim despre religia pagana si sa ne impartasim una alteia diverse pareri personale... si atunci cand aducem critici acestei religii, sa o facem din punct de vedere al valorilor umane.

Publicitate

loading...

#82 2009-07-06 20:46:29

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Bun,incep eu la partea cu paganismul: ai sarbatorit vreodata Lughnasadh? Cum? smile pt ca se apropie,si vreau sa am o idee.

#83 2009-07-06 20:48:08

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

dea_di a scris:

eu nu inteleg de ce va certati in halul asta! nu era vorba ca fiecare are dreptul la propria parere? pana la urma e o chestiune de alegere: crezi sau nu crezi, cu nuantele aferente, desigur! si ca sa fiu ontopic, eu cred in Dumnezeu din simplul motiv ca aceasta credinta pe care o am imi creeaza o stare de confort, adica pur si simplu eu ma simt bine sa cred ca exista cineva acolo sus care ma iubeste! si asta e tot! nu merg la biserica decat pentru a aprinde lumanari din cand in cand, si asta tot pentru ca acest lucru imi creeaza o stare de confort, liniste si impacare....nu imi place in biserica, nu imi plac preotii, nu imi place biblia, nu stiu daca exista viata de dupa moarte si nici nu prea ma intereseaza....imi place in schimb foarte tare sa cred ca atunci cand mi se intampla un lucru bun, inseamna ca am facut ceva sa merit acel lucru, si cineva a avut grija sa ma rasplateasca in consecinta....si atunci cand mi se intampla un lucru rau, inseamna ca am gresit cu ceva si cineva incearca sa imi atraga atentia....rezumand, singurul argument pe care eu pot sa il aduc pentru credinta mea este acela ca eu ma simt bine cu ea!

Dea, ai surprins perfect motivul pt care cred si eu in Dumnezeu. Doar ca eu nu stiam cum sa exprim in cuvinte de ce simt ceea ce simt smile.

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#84 2009-07-06 20:52:20

Chick
Sr. member

dar a fi pagan,nu inseamna a nu crede in nicio putere superioara?cum pot paganii sa aibe secte?

#85 2009-07-06 20:54:25

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Intra pe site-ul ala de care zicea apopii smile explica mult mai bine decat pot explica eu.

#86 2009-07-06 20:56:45

Chick
Sr. member

Ateu vroiam sa spun,am gresit cuvantul,pardon.Despre paganism mai stiu si eu cate ceva...
shine,spune-mi te rog cum se cheama secta din care faci parte...mi se pare f interesanta sarbatoarea despre care vorbeai mai devreme.
Eu cred ca atunci cand se puneau bazele tuturor religiilor,cu mult inainte sa inceapa scrierea istoriei pe care o cunoastem,oamenii credeau intr-o prezenta superioara(ceea ce azi numim Dumnezeu,altfel in fiecare religie),aceea a mamei creatoare,natura.Sa spun ca sincer cred ca la baza tuturor religiilor sta de fapt o comuniune a omului (si a felului lui de a trai) cu natura,un fel de respect recriproc,avand,totusi, in vedere ca,natura(in sensul ei general,tot ce ne inconjoara,vazut si nevazut) este o putere superioara noua(care cumva ne ingaduie supravietuirea).Nah,ca am o viziune romantica a bazelor religiilor pe care le cunoastem azi.

Ultima oara a fost editat de Chick (2009-07-06 21:07:36)

#87 2009-07-06 20:59:17

Apopii
New member

ShineOfBlood a scris:

Bun,incep eu la partea cu paganismul: ai sarbatorit vreodata Lughnasadh? Cum? smile pt ca se apropie,si vreau sa am o idee.

Lughnasadh este o sarbatoare celtica, noi serbam la aceeasi data (1 august) Sabatul Cronos, care este un sabat nocturn. Pur si simplu ne adunam, stam de vorba si daca avem chef trasam cercul magic si facem un ritual dedicat lui Cronos.
Voi cum procedati?

#88 2009-07-06 21:07:06

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Wow,mai usor. Eu tocmai am aflat cum se numeste,remember? Inca n-am secta. Caut.
Later edit: caut si nu gasesc.
Desi,ca sa fiu sincera,niciodata n-am inteles prea mult 'intalnirile de grup',in ceea ce priveste orice religie... adica,din punctul meu de vedere,religia reprezinta un sistem de valori,un anumit mod de viata,o anumita mentalitate... sarbatorirea la comun mi se pare oarecum useless,si cand e vorba de sarbatorit ceva,prefer sa sarbatoresc singurica... dar ideea unei secte nu imi displace. Tocmai de aia caut...

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 21:14:41)

#89 2009-07-06 21:18:54

Apopii
New member

ShineOfBlood a scris:

Wow,mai usor. Eu tocmai am aflat cum se numeste,remember? Inca n-am secta. Caut.

M-am exprimat gresit cand am spus "secta crestina si nu pagana" scuze! Rectific, secta crestina si nu pagani. Paganii nu au secte (o spun pentru cei ce nu stiu acest lucru) dar datorita faptului ca religia pagana este o religie a libertatii si nu are o organizare si ierarhie, exista mai multe orientari si in antichitate existau tot la fel mai multe orientari: dacii aveau propriile sarbatori si obiceiuri, grecii, romanii, egiptenii, aveau alte sarbatori si obiceiuri.
In grupul nostru punem mare accent pe libertate si pastrarea personalitatii proprii fiecaruia.

#90 2009-07-06 21:22:10

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Bun,deci de aia nu gaseam... no wonder...Deci,sunt grupuri... Si are ceva daca eu sarbatoresc singurica si nu in cadrul unui grup?

#91 2009-07-06 21:27:53

Apopii
New member

ShineOfBlood a scris:

Bun,deci de aia nu gaseam... no wonder...Deci,sunt grupuri... Si are ceva daca eu sarbatoresc singurica si nu in cadrul unui grup?

Nu are absolut nimic, noi ne mai intalnim pentru ca ne place. Asa cum spuneam este o religie a libertatii, nimeni nu-ti poate impune nimic. De cate ori n-am sarbatorit singurica... dar cand am ocazia, imi place sa ma intalnesc cu ceilalti, stii tu, o barfa, o parere, mai aflu ceva nou din domeniu...

#92 2009-07-06 21:32:24

lala20
Hero member

Hmmm, religia pagana imi aduce aminte de hippiotii anilor 60-70. Si ei aveau cam acelasi sistem de valori.

In the eye of the storm

#93 2009-07-06 21:35:23

Apopii
New member

lala20 a scris:

Hmmm, religia pagana imi aduce aminte de hippiotii anilor 60-70. Si ei aveau cam acelasi sistem de valori.

Posibil, nu cunosc sistemul de valori hippiot.

#94 2009-07-06 21:39:25

lala20
Hero member

Pai libertatea deplina, respectul si dragostea fata de planeta, intelegerea intre oameni, pacea... stuff like that smile. Astea sunt in mare valorile dupa care se ghidau hippiotii. Cam ca valorile voastre, nu?

Ultima oara a fost editat de lala20 (2009-07-06 21:40:11)

In the eye of the storm

#95 2009-07-06 21:40:30

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

nu vreau sa ma bag in discutia despre religie si despre sistemul de valori..... offtopic sunt doar curioasa cati membrii are grupul vostru si ce locuri de intalnire preferati?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.