homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce parere aveti despre religia pagana?-6

#96 2009-07-06 21:42:13

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: ce parere aveti despre religia pagana?

lala20 a scris:

Hmmm, religia pagana imi aduce aminte de hippiotii anilor 60-70. Si ei aveau cam acelasi sistem de valori.

Am facut si eu comparatia asta de mai multe ori big_smile da,din punctul meu de vedere,sunt sisteme de valori foarte asemanatoare.

#97 2009-07-06 21:44:35

Apopii
New member
Inregistrat: 2009-07-06

lala20 a scris:

Pai libertatea deplina, respectul si dragostea fata de planeta, intelegerea intre oameni, pacea... stuff like that smile. Astea sunt in mare valorile dupa care se ghidau hippiotii. Cam ca valorile voastre, nu?

Da, in principiu asa este, la noi in plus este partea ritualica, de magie.

#98 2009-07-06 21:49:57

Apopii
New member

uffff a scris:

nu vreau sa ma bag in discutia despre religie si despre sistemul de valori..... offtopic sunt doar curioasa cati membrii are grupul vostru si ce locuri de intalnire preferati?

Preferam, atunci cand se poate, locuri din natura. Nu pot sa-ti spun numarul membrilor. Pentru noi nu este important numarul, conteaza sa fie oameni cu suflet!

#99 2009-07-06 22:04:07

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Eu nici nu stiam ca (mai) exista pagani... neutral

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#100 2009-07-06 22:06:54

Apopii
New member

blueeyes a scris:

Eu nici nu stiam ca (mai) exista pagani... neutral

Au existat intotdeauna, doar ca le-a fost mai dificil sa se faca remarcati.

Publicitate

loading...

#101 2009-07-06 22:14:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ShineOfBlood a scris:

. adica,din punctul meu de vedere,religia reprezinta un sistem de valori,un anumit mod de viata,o anumita mentalitate... sarbatorirea la comun mi se pare oarecum useless,si cand e vorba de sarbatorit ceva,prefer sa sarbatoresc singurica... dar ideea unei secte nu imi displace. Tocmai de aia caut...

gresit smile cuvantul "religie" vine de la latinescul "re-ligare" (sau cum s-o fi scriind, eu am terminat liceu de matematica tongue), adica a "re-lega". e vorba exact de latura SOCIALA a.... CREDINTEI. adunare de oameni care cred in aceeasi chestie.

cu alte cuvinte, religia este latura "magica" a credintei... Dumnezeu este unul, dar intre religia crestina, musulmana sau mai stiu eu ce difera RITUALUL, "magia", daca vreti.

si iar lumea confunda ritualul cu CREDINTA, ca sistemul ideologic de baza.... iar confundam aberatiile comise de catolici in timpul inchizitiei cu credinta crestina.

scuze de... offtopic big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#102 2009-07-06 22:22:06

Apopii
New member

katami a scris:

ShineOfBlood a scris:

. adica,din punctul meu de vedere,religia reprezinta un sistem de valori,un anumit mod de viata,o anumita mentalitate... sarbatorirea la comun mi se pare oarecum useless,si cand e vorba de sarbatorit ceva,prefer sa sarbatoresc singurica... dar ideea unei secte nu imi displace. Tocmai de aia caut...

gresit smile cuvantul "religie" vine de la latinescul "re-ligare" (sau cum s-o fi scriind, eu am terminat liceu de matematica tongue), adica a "re-lega". e vorba exact de latura SOCIALA a.... CREDINTEI. adunare de oameni care cred in aceeasi chestie.

cu alte cuvinte, religia este latura "magica" a credintei... Dumnezeu este unul, dar intre religia crestina, musulmana sau mai stiu eu ce difera RITUALUL, "magia", daca vreti.

si iar lumea confunda ritualul cu CREDINTA, ca sistemul ideologic de baza.... iar confundam aberatiile comise de catolici in timpul inchizitiei cu credinta crestina.

Daca un pagan serbeaza singur, pentru ca asa-i place, nu inseamna ca nu-i pagan!
Cum ai reusit sa faci legatura intre asta si inchizitie? Cumva incerci sa aprinzi discutia pentru ca mai apoi sa fim noi acuzati?

#103 2009-07-06 22:23:14

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

katami a scris:

ShineOfBlood a scris:

ba e chiar binevenita explicatia ta, mi se pare interesant ce ai spus, un punct de vedere din care pana acum nu am privit religia smile

#104 2009-07-06 22:26:36

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Ok, vreau sa inteleg; asa, ca fapt divers, pentru mine, ca idee: in ce ( cine ) anume credeti voi, pana la urma ? Ca n-am reusit sa deduc ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#105 2009-07-06 22:31:14

Apopii
New member

kdeea a scris:

Ok, vreau sa inteleg; asa, ca fapt divers, pentru mine, ca idee: in ce ( cine ) anume credeti voi, pana la urma ? Ca n-am reusit sa deduc ...

In valorile Naturii si ale Universului.

#106 2009-07-06 22:31:47

OmniaVincitAmor
Insomniac member

katami a scris:

ShineOfBlood a scris:

tu ai spus de unde provine cuvantul. eu spusesem ce inseamna pentru mine. fiecare religie implementeaza un mod de gandire... indiferent de ritualuri,de zeitate,etc. beyond all this,e un mod de gandire. bun... cum altii prefera sa puna accent pe ritual/zeitate suprema,eu prefer sa pun accentul pe modul de gandire. nu ma intereseaza la nicio religie zeitatea sau ritualurile,cat ma intereseaza modul de gandire abordat. de asta m-am orientat spre paganism... imi permite un mod de gandire liber,neingradit de prejudecati si reguli stricte smile

#107 2009-07-06 22:34:12

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Apopii a scris:

kdeea a scris:

In valorile Naturii si ale Universului.

Mhm ... mersi.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#108 2009-07-06 22:34:58

Apopii
New member

ShineOfBlood a scris:

katami a scris:

ShineOfBlood a scris:

tu ai spus de unde provine cuvantul. eu spusesem ce inseamna pentru mine. fiecare religie implementeaza un mod de gandire... indiferent de ritualuri,de zeitate,etc. beyond all this,e un mod de gandire. bun... cum altii prefera sa puna accent pe ritual/zeitate suprema,eu prefer sa pun accentul pe modul de gandire. nu ma intereseaza la nicio religie zeitatea sau ritualurile,cat ma intereseaza modul de gandire abordat. de asta m-am orientat spre paganism... imi permite un mod de gandire liber,neingradit de prejudecati si reguli stricte smile

Exact asta m-a facut si pe mine sa ma orientez spre paganism.

#109 2009-07-06 22:38:08

OmniaVincitAmor
Insomniac member

In plus,in ziua de azi sunt putini care apreciaza natura... natura,nu in sensul de peisaj frumos si relaxant... natura pentru ce ne-a asigurat ea,si anume conditii de viata. Natura joaca un rol esential in viata noastra... am putea trai fara credinta intr-un zeu anume,dar fara conditiile propice,am muri. Credinta nu tine nici de foame,nici de cald,daca ma intelegeti... si trebuie sa apreciem faptul ca ni se ofera aceste conditii. Pentru ca,pe alte planete,ele nu exista...deci trebuie sa ne consideram norocosi. Tocmai de aia consider perfect logic si normal ca oamenii sa divinizeze si sa cinsteasca lucrul care le-a permis viata si dezvoltarea de-a lungul mileniilor...

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 22:39:08)

#110 2009-07-06 22:41:51

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

Apopii a scris:

trasam cercul magic si facem un ritual dedicat lui Cronos.

in ce consta ritualul asta?
daca tot puneti accentul pe modul de gandire liber si nu pe zeitate, ritualurile cu ce scop sunt facute?

#111 2009-07-06 22:43:03

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Cinstirea fenomenului naturii smile zic eu. Sau a zeului caracteristic acelui fenomen,in cazul asta. Apopii,corecteaza-ma daca gresesc. Eu vorbesc pentru mine.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 22:43:57)

#112 2009-07-06 22:48:53

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

E interesant ce ziceti voi aici...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#113 2009-07-06 22:50:39

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

ShineOfBlood a scris:

Cinstirea fenomenului naturii smile zic eu. Sau a zeului caracteristic acelui fenomen,in cazul asta. Apopii,corecteaza-ma daca gresesc. Eu vorbesc pentru mine.

bun....si ce legatura are cu gandirea libera?

din cate inteleg eu e un fel de amestec de gandire hippie si magie....care din punctul meu de vedere nu au nimic in comun ...poate gresesc dar nu cunosc prea multe amanunte

Ultima oara a fost editat de uffff (2009-07-06 22:55:18)

#114 2009-07-06 22:54:51

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Katalyna2311 a scris:

Apopii, de ce tocmai Moise? va  Moise nu a fost nici primul si nici ultimul om wink
bun, sa zicem ca Dumnezeu nu l-a creat pe Moise? atunci cine? a fost maimuta? va
ok, hai ca provenim din maimute, dar in atatia ani, milioane chiar, de ce nu s-a intamplat ca o maimuta macar sa devina om, sa vorbeasca si ea ca noi?

Noi nu ne tragem tocmai din maimute... ci dintr-o specie de primate,mai dezvoltate intelectual decat maimutele.
Hai sa zic pe scurt teoria evolutionista: a fost un mare boom,apare pamantul. Care are apa. Deci conditie de viata. Se formeaza o bacterie... din care,in functie de conditiile de mediu,se dezvolta alte subspecii. Si asa apar,in timp,diverse organisme acvatice si terestre. Dintre cele terestre,o ramura a ajuns la un moment dat un stramos al primatelor... si asta s-a dezvoltat in mai multe specii,tot asa,in functie de conditii,de hrana,de rezistenta organismului,etc. si au ajuns unele mai avansate decat altele... noi ne tragem din cele mai 'capabile' mintal,ca sa zic asa. Si maimutele se trag din aceeasi familie,dar nu au posibilitatea de a se dezvolta atat,din cauza capacitatilor limitate.

uffff,asta e doar ritualul... facut in cinstea a ceea ce ziceam eu in postul celalalt... gandirea libera vine din faptul ca noi cinstim natura,care nu ne impune reguli,nici doctrine,nu are prejudecati si nu structureaza sisteme stricte de valori.... fiecare are dreptul sa se formeze cum vrea,cu propriile impresii si sisteme de valori. Singura diferenta e ca fiecare dintre noi are in sistemul de valori natura,relatia natura-om,om-univers,and so on. smile

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-06 22:59:50)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.